<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Csak Budapesten háromszorosára nőtt a biciklisek száma az elmúlt három év alatt. Számtalan pozitív hatása mellett a kerékpáros közlekedés sok veszéllyel is jár. Leggyakrabban csonttöréssel végződnek a kerékpáros balesetek, amelyeknek ráadásul csaknem 80 százaléka a gyermekekkel történik. Hogyan lehetünk mégis biztonságban?

Szerencsére egyre több a bicikli út a fővárosban is, de sajnos még korántsem mindegy merre indulunk. A Kerékpáros Kerekasztal Nemzeti Kerékpáros Koncepciója szerint Magyarországon kiemelkedő – Dániával közel azonos szintű – a kerékpáros közlekedés aránya, de a következő években további 2000 kilométernyi kerékpárút megépítése lenne szükséges ahhoz, hogy az ország teljes területén megfelelő körülmények között lehessen biciklizni.

Jelentse fel a kátyút!

Indulás előtt tehát érdemes lehet tájékozódni az utakról. A  Kátyúvadász honlapon megtekinthető az egyes utak és a főbb kerékpárutak állapota, ennek alapján pedig elkerülhetők a nem megfelelő minőségű útszakaszok. (Az oldalról bővebben ebben a cikkünkben is olvashat.)

Biztosítsa be magát!

A Generali biztosító adatai alapján a legnagyobb, 1,2 millió forintnyi kárkifizetés a tavalyi évben egy középkorú kerékpáros balesetéből adódó nyaki gerincműtéthez köthető, ami jól mutatja, milyen súlyos sérülések fordulhatnak elő. „A Generali Milliós segítség nevű balesetbiztosításának Bringa csomagját kimondottan a kerékpárosok igényeinek megfelelően alakítottuk ki. A biztosítás a leggyakrabban felmerülő esetekben, magas térítési összeggel segít a balesetet szenvede

tt biciklistáknak. A csomaggal alacsony havidíj ellenében az egész világon, a nap 24 órájában biztosíthatják magukat váratlan helyzetek esetére” – mondta Schaub Erika, a Generali Biztosító személybiztosítási igazgatója.

És ha ellopják a bringát?

A baleseteken kívül a lopáskárok ellen is érdemes védekezni, évente ugyanis körülbelül 10 ezer kerékpárt tulajdonítanak el az országban, ráadásul ez a szám évről-évre növekszik. A Generali tapasztalatai szerint kerékpárlopások gyakran történnek a társasházi lakáshoz tartozó tárolókból, folyosóról, a családi házak kertjéből vagy melléképületből, különösen a nagy értékű kerékpárok esetében.

A Generali Házőrző lakásbiztosításának Sport csomagja ad lehetőséget a lopás okozta anyagi veszteségek kivédésére: a biztosító megtéríti a kárt, ha a kijelölt kerékpártárolóhoz zárral rögzített kerékpárt ellopják, de akkor is, ha az autóra felszerelt zárható kerékpár csomagtartóról tulajdonítják el a kétkerekűt.

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG