A magyarok kedvencei
Az államalapítás ünnepe alkalmából idén nyolcadik alkalommal választották meg az ország tortáját, cukormentes változatot pedig harmadszorra díjaztak. A Nándori Cukrászda cukormentes, Csokis kaland elnevezésű tortája mellett valószínűleg sokak szívét dobogtatja meg a Magyarország Tortája 2014 címet elnyerő Somlói revolúció is.
A Generali Biztosító friss felmérése szerint ugyanis a magyarok kedvenc cukrászsüteménye a somlói galuska. A válaszok alapján a második legnépszerűbbnek a franciakrémes bizonyult, a harmadik helyen pedig a dobostorta áll.
A kutatás szerint igencsak édesszájú nemzet a magyar: a megkérdezettek közel fele (42%) heti rendszerességgel, 38 százalékuk pedig legalább havonta egyszer eszik valamilyen cukrászsüteményt. Ezzel szemben a válaszadóknak csupán 2 százaléka nem fogyaszt soha ilyen jellegű édességeket. A kutatásból az is kiderült, hogy a nők valamivel falánkabbak a férfiaknál: a heti rendszerességgel sütizők körében 46-54 százalék a nemek megoszlása a javukra.
Szebbnek látjuk a világot, ha besütizünk
A mostani felmérésből is kiderült, a süteményezésnek pozitív hatásai is lehetnek. Az eredmények alapján ugyanis összefüggés mutatkozott az édességfogyasztás és a pesszimizmus között: a heti rendszerességgel sütizőknek csak 30 százaléka, míg a süteményeket évente párszor fogyasztóknak már 47 százaléka vélte úgy, hogy rossz irányba mennek a dolgok környezetükben.
Nemcsak az édesszájúak életében jutnak fontos szerephez a sütemények, hiszen számtalan hazai vállalkozás foglalkozik elkészítésükkel. A Magyar Pékszövetség adatai szerint mintegy 1100 magyar és további 5-600 külföldi tulajdonban lévő pékség működik Magyarországon, emellett 2013-as adatok szerint nagyságrendileg 3400 cukrászdában is beszerezhetik kedvenc desszertjüket a vendégek.
Ingyenes csomag a pékeknek
Az édességek előállításával foglalkozó vállalkozások életében számtalan olyan speciális probléma merülhet fel, mely a zavartalan működést veszélyeztetheti. A sütőipari gépek miatt például fokozott tűzveszélynek vannak kitéve, de ugyanígy gondot okozhat a hűtők meghibásodása is. Annak érdekében, hogy a hasonló üzemzavarokból adódó károk minél kisebb fennakadást okozzanak, a Generali Biztosító Cégpaletta programjának keretében speciális, ingyenes biztosítási csomagot alakított ki a cukrászdáknak és a pékségeknek.
A csomag keretében a pékségek kiterjeszthetik az úgynevezett tűz kockázatot: a biztosító így akkor is kifizeti a bennégett termék árát a biztosítási szerződés szerinti kártérítési limitig, ha az áru a rendeltetésszerűen használt sütőben égett meg. A cukrászdáknak a hűtött áruk megromlására köthető kiegészítő biztosítás lehet különösen hasznos, amely fedezi a károkat a hűtőberendezés gépi vagy elektromos meghibásodása, anyag- vagy gyártáshiba, rövidzárlat, szigetelési hiba, túlfeszültség, a hűtőfolyadék elfolyása vagy az áramszolgáltatás kiesése esetén. Illetve számukra elérhető az üvegpultok, vitrinek biztosítása is, amely többek között az árubemutató pultok, hűtőpultok üvegezésére köthető.
 Főleg az orosz olajról fognak tárgyalni.
							Főleg az orosz olajról fognak tárgyalni.						 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        

 
