<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A Generali Biztosító 2013-ban összesen több mint 300 ezer káresetet regisztrált, 35 milliárd forint értékben. Az előző évekhez hasonlóan tavaly is a vagyonkárok voltak mind darabszámban, mind értékben a listavezetők. A vagyonkárok közül is kiemelkedtek a lakáskárok, hiszen az összes káreset kétharmadát tették ki. Kiderült az is, hogy Budapest számít az ország „legveszélyesebb” területének, hiszen a legtöbb kategóriában egy főre vetítve is itt volt a legmagasabb a káresetek száma illetve értéke.

A Generali Biztosítóhoz 2013-ban bejelentett 300 ezer fölötti káreset háromnegyede volt vagyoni eredetű, összesen 21 milliárd forint értékben. A vagyonkárok közül mind darabszám, mind érték szempontjából kiemelkedtek az egyéni lakás- és társasházi biztosításokkal kapcsolatos káresetek: közel 210 ezer alkalommal térített a biztosító, 9,5 milliárdos összértéket megközelítően. 

A földrengés károk jelentősek

A legtöbb lakáskár Budapesten, Pest megyében, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád illetve Baranya megyében történt. A káresetek megoszlását tekintve a vezetékes víz által okozott (30%) és az üvegtörés-károk (26%) voltak a leggyakoribbak, illetve számos elemi kárról (20%) számoltak be a biztosító ügyfelei. 

Utóbbi kategóriába tartozik az a több tucat káreset is, amely a Heves községet és környékét megrázó, a Richter skálán 3,5 erősségű földrengés miatt következett be. Számos épületben keletkezett repedéskár, kéménykár, illetve sérült a vakolat. Bár a rengés mértéke nem érte el a szerződésben meghatározott értéket, a biztosító méltányosságból megtérítette a bejelentett károkat.

Autók veszélyben

Gépjármű-károkból – a kgfb és casco biztosításokat együttesen vizsgálva – összesen közel 45 ezer történt a Generalinál, melyek értéke meghaladta a 12,5 milliárd forintot. A legtöbb gondot az ütközéses, koccanásos balesetek okozták, de számos műszaki hibáról és rongálásról is érkezett bejelentés főként Budapestről és Pest megyéből, de Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyék is a veszélyesebbek közé tartoztak az elmúlt évben. Azonban az egész ország területén egyre gyakoribbak a vad- és háziállat által okozott károk is: a biztosító egyik ügyfele például egy erdő melletti úton éjszaka vaddisznókat próbált kikerülni, amikor frontálisan ütközött a szemben, szabályosan közlekedő autóssal.

Az élet-, baleset- és egészségbiztosítások területén megközelítőleg 31 ezer káresetet regisztrált a Generali, összesen 1,8 milliárdos értékben. A legtöbb baleset a fővárosban illetve Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Csongrád megyében történt. A leggyakoribb károk még mindig a csonttörés. 

Kétpercenként káreset

A társaságunkhoz érkezett több mint 300 ezer bejelentés azt jelenti, hogy nagyjából kétpercenként történik egy káresemény a biztosító ügyfeleivel – mondta Szikszai József, a Generali Biztosító vagyon- kárrendezési igazgatója.

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG