<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Évente 17 ezer munkahelyi baleset történik hazánkban, ezek elsősorban a kisebb cégeknél fordulnak elő, és a legtöbb alkalommal csonttörésről van szó.

20 ezer baleset évente

A vállalatok, ezen belül is a kkv-k egyre körültekintőbbek, ezt jelzi, hogy fokozatosan emelkedik a vállalati baleset-biztosítások száma, amelyek népszerűségéhez az adó- és járulékkedvezményekkel az állam is hozzájárul - hívja fel a figyelmet a Budapest Prime.

A vállalati vagyon biztosítás, valamint a kockázati életbiztosítás értékesítését is végző társaság szerint a munkahelyi balesetek kérdését azért is érdemes kiemelten kezelni a cégeknél, mert az elmúlt években nem javult a helyzet: a hatóság statisztikái szerint ugyanis a munkahelyi balesetek száma stagnálást mutatott az elmúlt években. 2010-ben közel 20 ezer munkahelyi balesetet regisztráltak Magyarországon, s bár ezt követően csökkent a számuk, 2011 és 2013 között is évente több mint 17 ezer esetről készült feljegyzés, azaz nem romlott, de nem is lett jobb a helyzet.

Miért éri meg bebiztosítani a céget?

A munkahelyi biztonsághoz szorosan kapcsolódik a vállalati biztosításoknak kifejezetten munkabalesetek esetére kidolgozott változata, amely mind a munkáltatónak, mind a munkavállalónak kedvező.

"A vállalati baleset-biztosítással rendelkező cégeknél nagyon sokféle baleset adódhat, a leggyakoribb bejelentés csonttöréshez kapcsolódik, és szintén gyakori eset a baleseti keresőképtelenség” - mondta Biczi Orsolya, a Budapesti Prime ügyvezető igazgatója. Hozzátette: utóbbi érzékenyen érintheti a munkavállalókat, mert jelentős összegtől eshetnek el, de a vállalati biztosítással kezelhető a probléma.

Egy táppénzre jogosult alkalmazott a vállalati baleset-biztosításnak köszönhetően kiegészítést kaphat arra az időre, amíg táppénzen van. A vállalati baleset-biztosítás azonnali védelmet nyújt, legyen szó a cégvezető szörfbalesetéről, vagy a gyártóegységben bekövetkezett égési sérülésről. A konstrukciók számtalan, akár munkán kívüli baleset mellett a munkahelyen történt balesetekre egyaránt fedezetet nyújthatnak.

Így lehet elszámolni

A munkavállalókra kötött biztosításokra fordított kiadások költségként elszámolható juttatásnak minősülnek, ha az alkalmazottak vagy családtagjaik a kedvezményezettek. A kockázati életbiztosítások, a baleseti és munkahelyi baleseti biztosítások, valamint a betegségi biztosítások az érvényes jogszabályok szerint adó- és járulékmentes juttatásoknak minősülnek, ha az egy főre eső havi biztosítási díj alacsonyabb a minimálbér 30 százalékánál.

A biztosítási szolgáltatások járulék- és adómentesek, kivéve a napi térítésként vagy az eltelt napok száma alapján meghatározott összegben nyújtott szolgáltatásoknak a napi 15 ezer forint feletti részét, utóbbi tétel után a biztosító személyijövedelemadó-előleget von le a kifizetett összegből.

Biczi Orsolya elmondta, a kedvezmények is hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre több társaság, elsősorban a kkv-k kötnek csoportos vállalati baleset-biztosítást. Biczi szerint a következő időszakban folytatódik a növekedés, így elképzelhető, a jövőben a biztosítások piacán belül az egyik legjelentősebb bővülést a vállalati biztosítások szegmense éri el.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos