3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A hazai lakosság kétharmada tart otthonában valamilyen háziállatot, a magyarok tehát egyértelműen állatbarátnak nevezhetők. A kisállatokat sok esetben családtagként kezelik, így esetleges megbetegedésük komoly érzelmi és anyagi gondot okozhat. A váratlan költségek okozta problémák kivédése érdekében a várakozások szerint a jövőben egyre több tulajdonos köt majd biztosítást házi kedvencére.

A Generali legutóbbi kutatása  szerint a magyar felnőttek 65 százalékának van valamilyen házi kedvence, a legtöbben (58%) kutyát vagy macskát tartanak otthonukban. Különösen sokan szeretik az állatokat a fiatal felnőttek körében, a 18-29 éves korosztályban négyből három nevel otthonában kisállatot.

 

Az állattartás a sok öröm mellett problémákkal és aggodalmakkal is jár a gazdák számára. A legnagyobb megrázkódtatást az okozza, ha a ház kedvencét baleset éri vagy megbetegszik. A felmérésből kiderült, hogy a legtöbb háztartásban a kutyák és macskák családtagnak számítanak, így nem meglepő, hogy a gazdákat érzelmileg és anyagilag is megviselné, ha baj érné kedvencüket. 

Mélyen a zsebükbe nyúlnak a gazdák

 

A magyar kisállattartóknak komoly összegeket kell kedvencük orvosi ellátására fordítania. Dr. Varga József, állatorvos szerint a házi kedvencek betegsége legjobb esetben is tízezres kiadásokkal jár. 

Leggyakrabban fertőző betegségek miatt fordulnak állatorvoshoz a gazdák, ezek kezelése néhány tízezer forintba kerül. A kutyák esetében gyakoriak az autóbalesetek vagy verekedésből származó sérülések, csonttörések is, melyek kezelése komolyabb esetben százezres kiadást jelenthet a gazdák számára. 

A macskák esetében a felső légúti, hasmenéses fertőzéses és parazitás megbetegedések a leggyakoribbak, illetve sok baleset származik az emeletről történő kiugrás miatt. A macskák kezelése átlagosan 10-20 százalékkal kerül kevesebbe a kutyákénál – mondta el a Család Utcai Kisállatrendelő orvosa.

Amerikában is ez a helyzet

A kisállatuk betegségei az amerikai gazdáknak is komoly anyagi terhet jelentenek, a házi kedvencekkel járó költségek közül az orvosi kezelésekre kell ugyanis a legtöbbet költeniük. Az APPA adatai szerint a kutyatulajdonosoknak közel kétszer annyit kell kedvencük kezeltetésére fordítaniuk, mint a macskák gazdáinak.  A szervezet 2013/2014-es felmérése szerint a kutyákon elvégzett műtéti beavatkozásokra éves szinten 621 dollárt (kb. 150 ezer forintot) költenek gazdáik, míg a macskák esetében ugyanerre 382 dollárt (kb. 90 ezer forintot) kell kiadni. A rutinvizsgálatok kutyák esetén évente 231 dollárba (kb. 55 ezer forint), macskáknál 193 dollárba (kb. 46 ezer forint) kerülnek.

A Generali kutatásában megkérdezett állattartók 37 százaléka kötne olyan biztosítást házi kedvencére, mely megtéríti az állat betegsége vagy balesete miatti váratlan orvosi költségeket. A lehetőség iránt főként azok mutatnak érdeklődést, akik aggódnak a kezelés finanszírozása miatt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG