<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A hazai lakosság kétharmada tart otthonában valamilyen háziállatot, a magyarok tehát egyértelműen állatbarátnak nevezhetők. A kisállatokat sok esetben családtagként kezelik, így esetleges megbetegedésük komoly érzelmi és anyagi gondot okozhat. A váratlan költségek okozta problémák kivédése érdekében a várakozások szerint a jövőben egyre több tulajdonos köt majd biztosítást házi kedvencére.

A Generali legutóbbi kutatása  szerint a magyar felnőttek 65 százalékának van valamilyen házi kedvence, a legtöbben (58%) kutyát vagy macskát tartanak otthonukban. Különösen sokan szeretik az állatokat a fiatal felnőttek körében, a 18-29 éves korosztályban négyből három nevel otthonában kisállatot.

 

Az állattartás a sok öröm mellett problémákkal és aggodalmakkal is jár a gazdák számára. A legnagyobb megrázkódtatást az okozza, ha a ház kedvencét baleset éri vagy megbetegszik. A felmérésből kiderült, hogy a legtöbb háztartásban a kutyák és macskák családtagnak számítanak, így nem meglepő, hogy a gazdákat érzelmileg és anyagilag is megviselné, ha baj érné kedvencüket. 

Mélyen a zsebükbe nyúlnak a gazdák

 

A magyar kisállattartóknak komoly összegeket kell kedvencük orvosi ellátására fordítania. Dr. Varga József, állatorvos szerint a házi kedvencek betegsége legjobb esetben is tízezres kiadásokkal jár. 

Leggyakrabban fertőző betegségek miatt fordulnak állatorvoshoz a gazdák, ezek kezelése néhány tízezer forintba kerül. A kutyák esetében gyakoriak az autóbalesetek vagy verekedésből származó sérülések, csonttörések is, melyek kezelése komolyabb esetben százezres kiadást jelenthet a gazdák számára. 

A macskák esetében a felső légúti, hasmenéses fertőzéses és parazitás megbetegedések a leggyakoribbak, illetve sok baleset származik az emeletről történő kiugrás miatt. A macskák kezelése átlagosan 10-20 százalékkal kerül kevesebbe a kutyákénál – mondta el a Család Utcai Kisállatrendelő orvosa.

Amerikában is ez a helyzet

A kisállatuk betegségei az amerikai gazdáknak is komoly anyagi terhet jelentenek, a házi kedvencekkel járó költségek közül az orvosi kezelésekre kell ugyanis a legtöbbet költeniük. Az APPA adatai szerint a kutyatulajdonosoknak közel kétszer annyit kell kedvencük kezeltetésére fordítaniuk, mint a macskák gazdáinak.  A szervezet 2013/2014-es felmérése szerint a kutyákon elvégzett műtéti beavatkozásokra éves szinten 621 dollárt (kb. 150 ezer forintot) költenek gazdáik, míg a macskák esetében ugyanerre 382 dollárt (kb. 90 ezer forintot) kell kiadni. A rutinvizsgálatok kutyák esetén évente 231 dollárba (kb. 55 ezer forint), macskáknál 193 dollárba (kb. 46 ezer forint) kerülnek.

A Generali kutatásában megkérdezett állattartók 37 százaléka kötne olyan biztosítást házi kedvencére, mely megtéríti az állat betegsége vagy balesete miatti váratlan orvosi költségeket. A lehetőség iránt főként azok mutatnak érdeklődést, akik aggódnak a kezelés finanszírozása miatt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos