<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Halmozottan hátrányos helyzetben vannak az autósok a hosszú hétvégén. Nem elég, hogy ilyenkor többen ülnek ittasan autóba - ami balesetveszélyes -, de az időjárás is okozhat gondot. A hirtelen felmelegedés ugyanis megviselheti a szervezetet, ez pedig hatással lehet a koncentrációra is. Arról nem is beszélve, hogy a nyári időszámítás is okozhat balesetet.
Lájkold a Privátbankárt, mi adunk 10 forintot - fogjunk össze együtt a gyerekekért! >>

A hosszú hétvégéken eleve nagy a forgalom az utakon, de Húsvétkor ez - ha lehet ezt mondani -, még rosszabb a helyzet. Az ünnepek miatt sokan indulnak rokonlátogatásra, sok olyan autós is, aki egyébként nagyon keveset vezet. Ezzel nincs is semmi baj, a gond akkor van, ha a gyakorlott sofőrök nem kellően türelmesek velük és esetleg meggondolatlanul vezetnek.

Iszik és vezet

A fokozott rendőri ellenőrzés és a büntetések ellenére – különösen húsvét hétfőn – sok vezető alkohol fogyasztása után is autóba ül, az ünnepek alatt sajnos ezért is sok a baleset évről-évre - emlékeztet a Generali Biztosító. A KSH adatai szerint a tavalyi év tavaszi hónapjaiban több mint 3500 személyi sérüléssel járó baleset történt, ebből több mint 400-at ittas személy okozott.

A társaság ezért azt javasolja azoknak, akik koccintanak locsolkodáskor, hogy - lehetőség szerint -, vagy a tömegközlekedést, vagy sofőrszolgálatot vegyenek igénybe. (Esetleg kérjenek meg egy józan családtagot, hogy vezessen helyettük. - a szerk.) Így csökkenthető a baleseti kockázat.

A kedvező időjárás sem biztos, hogy kedvező

Az elmúlt hetek havazása rengeteg bosszúságot okozott. Az autó meghibásodása, sérülése miatt is, de a havazás miatt lelassult, megbénult forgalomban sok autósnak fogyott el az üzemanyaga. Emiatt az elmúlt időszakban a szokásosnál lényegesen többen, csaknem 12 ezren kértek segítséget a Generali csoporthoz tartozó Europ Assistance munkatársaitól. Tavaly például csak a Europ Assistance-nál a húsvéti időszakban több mint 2000 káresetet jelentettek be az ügyfelek, ezek legnagyobb része, közel 1600 Magyarországon történt.

hirdetés

Ráadásul az sem jelent könnyebbséget, hogy a napokban már valóban tavasziassá válik az időjárás. A hirtelen tavasz ugyanis ugyanúgy veszélyes lehet. Szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a melegfronti hatás eleinte a fokozottan érzékenyek szervezetét terheli. Sokan lehetnek ingerültek, a migréneseknek pedig kifejezetten nehezek lehetnek ezek a napok. Ráadásul az előrejelzések szerint később folytatódik a borongós, esős idő.

Veszélyes lehet az nyári időszámítás is

Mindezeken túl arra is fel kell készülni, hogy az éjszakai óraátállítás is okozhat fejfájást. A szó szoros értelmében. Szakemberek szerint ugyanis az ember biológiai ritmusa csak lassan alkalmazkodik az új időszámításhoz, ezért sokaknál nehézkes lehet a koncentráció reggelente. Este pedig hamarabb fáradhatunk el, így ezt érdemes vezetés miatt is figyelembe venni. Adott esetben érdemes egy kicsit korábban hazaindulni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló