<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Meggyőző, 3,8 milliárd eurós bevétellel zárta az évet az Allianz Közép-Kelet-Európában. Az Allianz Hungáriának is sikerült nyereséges évet zárnia a javuló kárhányad és a költségmegtakarítások miatt.

A pénzügyi válság és a továbbra is illékony gazdasági környezet ellenére az Allianz 2011-ben jól teljesített a közép-kelet-európai régióban. Az összesített árbevétel 3,8 milliárd eurós szinten stabilizálódott, az árfolyam-ingadozások hatása összességében nem volt jelentős. A térségben elért működési eredmény – a 2010-ben realizált 114 millió euróról – 158 százalékos növekedéssel 295 millió euróra emelkedett.

Tavaly a közép-kelet-európai régió vagyon- és felelősségbiztosításból származó bruttó díjbevételei 2,57 milliárd eurót értek el, mintegy 2,2 százalékos csökkenést mutatva a 2010-ben elszámolt 2,63 milliárd eurós bevételhez képest. A belső növekedési ráta 1 százalék volt. Az élet- és egészségbiztosítási üzletág összesített díjbevétele tovább emelkedett a régióban és 2011 végére 1,1 milliárd eurót ért el, ami 5 százalékos emelkedést jelent a 2010-es adatokhoz képest.

Kevesebb vihar, kevesebb kár

Az Allianz Hungária bruttó díjbevétele 2011-ben 144,46  milliárd forintra csökkent az előző évi 164,91 milliárd forintról. Működési eredménye a banki különadó ellenére is 11,96 milliárd forintra nőtt a 2010-es 4,29 milliárd forinthoz képest. Magyarországon 2011 az időjárást tekintve egy igen jó évnek tekinthető, az országot elkerülték a nagyobb viharok. Ennek köszönhetően csökkent a kárgyakoriság és a kárhányad is javuló képet mutatott. Az Allianz Hungária nem-életbiztosítási üzletágának díjbevétele 96,11 milliárd forint volt 2011-ben az előző évi 115,18 milliárd forinthoz képest, ami mind a casco, mind pedig a gépjármű-felelősségbiztosítási piac zsugorodásának tudható be. A Mabisz adatai szerint az Allianz nem-életbiztosítások területén szerzett piaci részesedése alapján 25,14 százalékkal továbbra is őrzi első helyét.

Az Allianz Hungária Zrt. élet- és egészségbiztosítási üzletágának működési eredménye 1,65 milliárd forintról 2,22 milliárd forintra nőtt az előző évhez képest. Az üzletág díjbevétele 2011-ben közel azonos szinten maradt és elérte a 48,35 milliárd forintot, annak ellenére, hogy a Mabisz közleménye alapján a biztosítók által kezelt életbiztosítási szerződések darabszáma 2011-ben 47 ezerrel csökkent.  A biztosító rendszeres díjas életbiztosítási bevételei a piaci trendekkel ellentétben növekedtek. További jelentős, 28 százalékos emelkedés volt megfigyelhető a unit-linked életbiztosítások díjbevételénél, melynek részaránya a portfólión belül egyre inkább növekszik. Az Allianz Hungária a Mabisz adatai alapján közel 11 százalékkal jelenleg is tartja a második helyét az életbiztosítási piacon.

1,4 milliárd euró értékű nyugdíjvagyon került át az államhoz

Magyarországon a magánnyugdíjpénztárak újraállamosítása nyomán 2011 második negyedévében 1,4 milliárd euró értékű nyugdíjvagyon került az Allianz Magánnyugdíjpénztártól a magyar államhoz. Ez a teljes kezelt nyugdíjvagyon mintegy kétharmadát jelentette és súlyosan negatív hatást gyakorolt az üzletágból származó eredményre.

Kisbenedek Péter, az Allianz Hungária elnök-vezérigazgatója az eredményekkel kapcsolatban elmondta, hogy a kedvezőtlen piaci körülményekhez képest az Allianz Hungária kiemelkedően eredményes üzleti évet zárt, a vállalat továbbra is megfelelő tartalékokkal rendelkezik és stabil a tőkehelyzete.

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG