<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Rosszul jár, aki eddigi olcsó kötelező gépjármű felelősségbiztosítása (kgfb) miatt döntött úgy, hogy nem vált: nekik átlagosan 24 ezer forintba kerülhet a biztosítás jövőre, míg az új szerződést kötőknek mindössze 10 ezerbe - áll a Netrisk.hu online alkuszcég közleményében.

A napokban kapják meg az autósok az utolsó díjértesítő leveleket jelenlegi kötelező biztosításukról, amelyből kiderül, mennyit kell fizetniük a kötelezőért jövőre, ha nem váltanak. Az autósok számára ebből derül ki, milyen áremelésre számíthatnak. A Netrisk.hu számításai alapján az átlagos áremelés minimum tíz százalékos, de akár 10 ezerrel forinttal magasabb lehet az éves díj azoknak, akik nem kötik újra szerződésüket, akár jelenlegi biztosítójuknál.

Miután a novemberi kampányban biztosítást váltók számára kínált tarifák az idei kgfb tarifákhoz képest tovább csökkentek, az áremelkedést is figyelembe véve az átszerződéssel még több pénzt lehet megspórolni. A Netrisk.hu biztosítási portálon november első hetében szerződést kötők átlagdíja jelenleg alig haladja meg a 10 ezer forintot, a várható jövő évi díjhoz képest mért megtakarítás így átlagosan csaknem 15 ezer forint, a biztosítási adó hatását is figyelembe véve.

A biztosítók által kiküldött index díj tehát magasabb lehet a nem váltó ügyfeleknél: ennek valószínűleg az az oka, hogy az idei kampányban a korábbinál kisebb aktivitással, kevesebb átszerződővel számoltak. Az idei kampányban nőtt a biztosítókat elhagyó ügyfelek aránya, de jelentős azok száma is, akik saját biztosítójuknál kötik újra kötelezőjüket.

A díjkedvezmények aránya – melyek egy részét csak a most átszerződők vehetik igénybe - az idei kampányban kiemelkedően magas, néhány biztosítónál már megközelíti a kgfb alapdíj felét.

Bár az előzetes nyilatkozatok a díjak kis mértékű emeléséről szóltak, átlagosan 5-8 százalékkal csökkentek az árak. A mostani kampányban a kgfb mellé sok biztosító kiegészítőtermékeket, olcsó lakásbiztosításokat vagy CASCO biztosítási engedményeket is kínálnak. November 30-ig lehet biztosítót választani vagy váltani. Itt olvashatja, hogy a szakértők szerint mire érdemes figyelni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos