8p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Súlyos baleset történt Ócsa közelében az autópályán. A forgalmat elterelik, már Szegednél is lehet torlódás.

7:52

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója szerint hárman meghaltak és mintegy huszan megsérültek abban a péntek reggeli balesetben, amelyben több jármű ütközött az M5-ös autópályán Ócsa és Gyál között.

Egy kamion az árokba borult, és szintén árokba borult egy mikrobusz, amelyből jelenleg is mentik az utasokat. A helyszínen több megrongálódott személyautó és mikrobusz látható.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján egyelőre annyit közölt, hogy 5 óra 15 perckor történt a baleset, egyelőre ismeretlen okból az M5 autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 24. és a 25. kilométer között, és az eddigi adatok szerint a balesetben tehergépjármű és több személygépkocsi is érintett, többen megsérültek.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrség az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalát teljes szélességében lezárta, a forgalmat az ócsai lehajtónál a 4603-as úton keresztül a 4-es és az 5-ös út felé terelik.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A helyszínre az MTI tudósítójának beszámolója szerint több mint tizenöt mentőautó és egy mentőhelikopter is érkezett.

8:15

Emelkedett a sérültek száma

A legfrissebb információk szerint az M5-ös autópályán péntek kora reggel történt tömegbaleset három halálos áldozata mellett 33 ember, köztük 4 gyerek sérült meg - közölte az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-vel.

Nagy Zsófia a sérültekről elmondta, hogy 18-an súlyos, 15-en pedig könnyebb sérülést szenvedtek. A tizenhét autóval és két helikopterrel helyszínre érkező mentők 29 embert vittek kórházba.

A katasztrófavédelem Pest megyei szóvivőjének tájékoztatása szerint egy kamion, három mikrobusz és öt személyautó karambolozott Spitz Alexandra elmondta, hogy a mikrobuszokban ülők közül hármat és a kamion sofőrjét a Dabasról és Budapestről kiérkező tűzoltóknak ki kellett vágniuk a járművekből.

A tehergépjármű-forgalmat már Lajosmizse közelében leterelik az M5-ös autópályáról az 5-ös út felé a tömegbaleset miatt - közölte a rendőrség honlapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. A közlekedést az ócsai lehajtónál a 4603-as úton keresztül a 4-es és 5-ös út felé terelik le a rendőrök. A pályazár miatt már az autópálya Csongrád megyei szakaszán is torlódásra kell számítani.

8:33

Már Csongrád megyében is lehet torlódás

A rendőrség szerint már Szegednél érdemes kerülőútvonalat választani az M5-ös autópályán Budapest felé tartóknak az Ócsa és Gyál közötti balesetnél kialakult torlódás miatt – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Jászai Linda elmondta, hogy az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalának lezárása miatt már a sztráda Csongrád megyei szakaszán is torlódásra kell számítani. A főhadnagy azt tanácsolta a Szeged felől Budapest felé közlekedő autósoknak, hogy – az M5-ös autópályát kihagyva - kerüljenek az 55-ös úton Baja felé, a Dunaföldvár-M6-os autópálya útvonal irányába. Az M43-as autópályán érkezők pedig a 47-es út csomópontjánál lehajtva menjenek Hódmezővásárhelyig, onnan a 45-ös úton a Szentes-Kunszentmárton-Szolnok útvonalon, majd a 4-es úton a főváros felé.

Az ORFK honlapja szerint a rendőrség már a teljes járműforgalom elől lezárta Lajosmizsénél az M5-ös autópálya Budapest felé vezető szakaszát. A forgalmat az 5-ös útra terelik.

10:12

Tizenhét súlyos sérült - pontosították az adatokat

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy a legfrissebb adatok szerint nem 33, hanem 30 sérültje volt a balesetnek. 17 közülük súlyosan sérült meg.

A szóvivő elmondta, hogy a riasztás után három mentőhelikoptert, egy speciális tömegbaleseti egységet, egy gyermekrohamkocsit és 15 mentőkocsit indítottak a helyszínre, további mentőkre nem volt szükség, a harmadik helikoptert vissza is hívták.

További 13 ember, köztük négy gyerek könnyebb sérüléseket szenvedett. A sérülteket jellemzően végtagtöréssel, fej-, mellkasi és hasi sérülésekkel vitték a fővárosi Merényi Gusztáv Kórházba, az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe (OBSI), a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába (a korábbi Honvédkórházba), valamint a ceglédi kórházba.

10:42

Több sérült életveszélyes állapotban van

Bálványossy Péter, a Merényi Gusztáv Kórház traumatológiai osztályának vezetője az MTI-nek péntek délelőtt elmondta, kórházukba 11 súlyos sérültet vittek, közülük négy-öt ember állapota életveszélyes, őket jelenleg is műtik. A sérültek között román, bolgár, szerb és török állampolgárok is vannak.

Zsíros Lajos ezredes, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának orvos igazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a honvédkórházba négy sérültet vittek a baleset helyszínéről, közülük kettő állapota életveszélyes, sürgősségi műtéti beavatkozás zajlik náluk.

12:24

Válságos állapotban az egyik sérült

Egy ember állapota válságos azok közül a sérültek közül, akiket az M5-ös autópályán pénteken kora reggel történt tömegbalesetet helyszínéről vittek be a budapesti Merényi Gusztáv Kórházba.

Dévay Katalin ügyeletvezető főorvos az MTI-nek azt mondta: tizenegy sérült került az intézménybe. Egyikük állapota válságos, öt sérülté pedig súlyos, életveszélyes.

A sérültek elsősorban csonttöréseket, gerinc- és hasi sérüléseket szenvedtek. A betegek többsége külföldi. Hat román, két német, valamint egy-egy bolgár, szerb és magyar állampolgárt ápolnak az intézményben - közölte az ügyeletvezető.

Délután indulhat meg a forgalom az autópályán

Megkezdik a sérült járművek elszállítását az M5-ös autópályán kora reggel történt tömegbaleset helyszínéről, így akár már kora délután megindulhat a forgalom a lezárt pályaszakaszon – közölte a Pest Megyei Rendőr–főkapitányság szóvivője az MTI–vel.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a roncsolódott járművek elszállítása után hozzálátnak a pályatest megtisztításához, a zárás feloldására csak azt követően kerülhet sor, remélhetőleg a kora délutáni órákban.

A baleset körülményei még nem tisztázottak, azokra a szakértői vizsgálatnak kell fényt derítenie. Az eddig feltárt részletekről a rendőrség nem nyilatkozik, már csak azért sem, mert a helyszínelés, illetve a szemtanúk meghallgatása még jó ideig eltarthat – tette hozzá a szóvivő.

12:42

Román állampolgárok voltak az áldozatok

A román külügyminisztérium azt közölte, hogy három román állampolgár vesztette életét és 18 sérült meg a hajnalban történt tömegbalesetben.

Victor Ponta román miniszterelnök bejelentette, hogy egy kórházi felszereléssel ellátott katonai gép indul orvoscsoporttal kora délután Budapestre, hogy segítséget nyújtsanak a kórházakban ápolt romániai sérültek ellátásában, és lehetővé tegyék hazaszállításukat.

A balesetben érintett, román állampolgárokat szállító kisbusz tulajdonosa a sofőrtől telefonon szerzett információkra hivatkozva a román hírtelevízióknak azt mondta: az autópályán kialakult torlódás miatt a kisbusz megállt, majd néhány másodperc múlva egy hátulról nagy sebességgel érkező bolgár kamion rohant bele a kocsisorba.

12:59

Részben feloldották a korlátozást

Ismét zavartalanul járható az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán a Budapest felé vezető pályatest - közölte honlapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken kora délután.

Az autópálya Pest megyei szakaszán továbbra sem lehet közlekedni a főváros irányába.

14:54

Többen még életveszélyben

Két nő továbbra is életveszélyes állapotban van a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában ápolt négy sérült közül, akiket a péntek hajnali, az M5-ös autópályán történt tömegbaleset után szállítottak az intézménybe - mondta Zsiros Lajos ezredes, a központ orvos igazgatója az MTI-nek a kórházban.

A két nő túl van a stabilizációs műtéteken, jelenleg az intenzív osztályokon kezelik őket, hasi, illetve lábszárműtéteket hajtottak végre rajtuk, és biztosították a légzésüket, de nincsenek túl az életveszélyen. Az orvos igazgató hozzátette: legalább két hétbe telik, amíg a két nő szállítható állapotba kerül.

A másik két sérültről Zsiros Lajos azt mondta: egyikük könnyű, másikuk súlyos sérüléseket szenvedett, de ők a megfigyelésen kívül nem igényelnek egyéb beavatkozást, "elméletben szállítható állapotban vannak".

Befejeződött a helyszínelés

Megindult a forgalom az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán az ócsai és a gyáli lehajtók között, ahol eddig a rendőrök helyszíneltek - közölte honlapján a rendőrség pénteken délután.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG