Deviza-leértékelés
Részvény / Deviza / Áru Mennyit is gyengült a forint tulajdonképpen? Kevesebbet, mint gondolná! 
Eidenpenz József | 2022. szeptember 8. 05:44
Bár a dollárhoz vagy a svájci frankhoz képest még többet gyengült a forint, mint az euróhoz képest, ezeknek a devizáknak ma kevés a hatása a gazdaságunkra. Ha olyan mutatót készítünk, amely a külkereskedelmünk összetétele alapján követi a forint értékét, akkor szebb a kép. Főleg egyes kelet-európai devizák miatt.
Makro / Külgazdaság Mitől javult a helyzet a Covid-halál világcsúcstartójánál? 
Eidenpenz József | 2021. szeptember 9. 18:28
Peru tavasszal egy darabig Magyarországgal is versenyezve állított fel a szomorú világrekordot a Covid-19 halálozások lakosság-arányos számában, de mára látványosan javult a helyzet. Ennek legalább három oka lehet, és csak az egyik, hogy ott is haladnak az oltásokkal. A vírus azonban nem az egyetlen súlyos problémája az országnak – vannak ugyanis politikusai is.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlott az iráni valuta 
Fellegi Tamás | 2018. április 18. 06:08
Irán valutája, a riál heves zuhanásba kezdett, mire a kormány bevezetett egy hivatalos árfolyamot, a szabadpiacot pedig korlátozta. Ezt a módszert mi is jól ismerjük még az előző rendszerből: megoldást nem hoz, legfeljebb feketepiac alakul ki. De mi is vajon a gond Iránban, miért esik az árfolyam?
Makro / Külgazdaság Mindenki az EKB-t oktatja és nagyobb növekedést akar 
Privátbankár.hu | 2014. május 12. 15:22
Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap főigazgatója gazdaságélénkítő lépésekre biztatja az EKB-t. A kamaton kívül más eszközöket is tartalmazó intézkedéscsomag alkalmazását tartaná szerencsésnek a már hosszú ideje alacsony euróövezeti infláció elleni küzdelemben Ewald Nowotny, az Osztrák Nemzeti Bank elnöke. Ez gyengíthetné az eurót, amit sok exportőr szorgalmaz.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG