<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet
Pénzügyi szektor Milliárdokat nyúltak le a takarékszövetkezet betéteseitől - másra kellett a pénz
Privátbankár.hu | 2018. június 30. 09:39
A Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet betéteseit 2,3 milliárd forintnyi vagyoni hátrány érte - a Quaestorra és a főnök fiának cégére kellett a pénz. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást.
Pénzügyi szektor Még nincs vége a Quaestor-botránynak - bíróság előtt a kamu értékpapírok vásárlói
Privátbankár.hu | 2017. november 30. 10:43
A soltvadkerti hűtlen kezelési ügy gyanúsítottjait hallgatták ki.
Pénzügyi szektor Felszámolják a soltvadkerti bűnbarlangot – indulnak a tárgyalások
Privátbankár.hu | 2016. október 3. 13:36
Mintegy 75 ember ellen indult eljárás, amiért hűtlen kezelés miatt húszmilliárd forint kárt okoztak.
Pénzügyi szektor A jegybank átvette az egyik takarék irányítását - kinek kell aggódnia?
Privátbankár.hu | 2013. november 8. 08:27
Lényegében átvette a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet irányítását a jegybank. A betétesek többségét védi a betétbiztosítás.
Pénzügyi szektor Feljelentés a bedőlt takarék ügyében: elvitték a jó hiteleket?
Privátbankár.hu | 2013. július 3. 15:47
Fedezetelvonás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést egy magánszemély, mert a soltvadkerti takarékszövetkezettől a végelszámolás megkezdése előtt mintegy 4 milliárd forint jó hitel került át hat takarékszövetkezethez.
Személyes pénzügyek Tavaly nőtt a hazai bankokban elhelyezett betétállomány és annak nagysága is
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 7. 16:18
Az Országos Betétbiztosítási Alap bejelentette, hogy a betétesek 99,6 százalékának továbbra is teljeskörűen garantálják a bankban elhelyezett pénzét.
Pénzügyi szektor Lesújtott a PSZÁF a bedőlt takarék vezetőire: röpködtek a milliós bírságok
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 8. 12:14
A júniusban bedőlt Soltvadkert és Vidéke Takarékszövet több volt vezetőjére is milliós bírságot szabott ki a PSZÁF: a volt ügyvezető, a pénzügyi ügyvezető, az fb-elnök és az igazgatóság elnöke is mélyen a zsebébe nyúlhat.
Pénzügyi szektor Feltőkésíttetné a takarékszövetkezeteket a PSZÁF
Privátbankár.hu | 2012. július 11. 08:42
Pótlólagos tőkebevonásra utasíthatja a takarékszövetkezeteket a PSZÁF az intézményvédelmi szervezetek minősítése alapján - írja a Világgazdaság. A pénzügyi felügyelet elsősorban a bebukott Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet miatt döntött a minimumkövetelmények szigorításáról.
Pénzügyi szektor A bedőlt takarék betéteseinek 98,4 százalékát már kártalanították
Privátbankár.hu | 2012. július 4. 16:05
A bedőlt Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet betéteseinek 98,4 százalékát kártalanította az Országos Betétbiztosításai Alap (OBA). A kártalanított betétesek 10 munkanapon belül hozzájutottak megtakarításaikhoz.
Pénzügyi szektor 101 éves ügyfele is volt a bedőlt takaréknak - 2,4 millió az átlagos betétösszeg
Privátbankár.hu | 2012. június 26. 15:10
Megkezdi az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet több mint 15 ezer betétesének járó kártalanítás kifizetését. Valamennyi jogosultsággal rendelkező betétes péntekig megkapja a kifizetési elszámolást. A kártalanítás teljes összege meghaladja a 33 milliárd forintot, az ügyfelek 7 ország állampolgárai közül kerültek ki, köztük 5 hónapos és 101 éves betétes is van. Van, aki 1982 óta tartotta pénzét a takarékban.
Pénzügyi szektor Kártalanítás: az OTP nagyon várja a bedőlt takarék ügyfeleit
Privátbankár.hu | 2012. június 26. 11:34
Az OBA megkezdte a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet betéteseinek kártalanítását, a magánszemélyek és a vállalkozások is legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő összeget kaphatnak forintban. Az OTP Bank közreműködésével folyósított kártalanítási összegeket várhatóan július 17-ig minden érintett megkapja.
Pénzügyi szektor Így kapják meg a magukét a bedőlt takarékszövetkezet ügyfelei
Gáspár András | 2012. június 20. 11:04
Elindul a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet 17 ezer betétesének kártalanítása; az ügyfelek legfeljebb 28,9 milliós kártalanítást kaphatnak, amit vagy a postás hoz ki, vagy OBA-kártyán érkezik meg, vagy az OTP juttatja el a pénzt. A betéteseknek automatikusan jár a kártalanítás, de a hiteltörlesztésről sem szabad megfeledkezni.
Pénzügyi szektor Önkormányzatokat is magával ránt a takarékszövetkezet csődje?
Privátbankár.hu | 2012. június 5. 18:28
A Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet 3 önkormányzat számlavezetője, rájuk azonban nem vonatkozik az OBA kártalanítási kötelezettsége; a végelszámolás megindult, a folyamatot azonban nehezíti, hogy a pénzintézetnek nincs jóváhagyott 2011. évi beszámolója - mondta Boros András, a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. munkatársa, a takarékszövetkezet végelszámolója.
Vásárló Csőd után: mi lesz a betétesek pénzével? Meddig kell várniuk a kártalanításra?
Privátbankár.hu | 2012. június 4. 13:26
Legfeljebb 100 ezer euróig, mintegy 30 millió forintig kártalanítja a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet ügyfeleit az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA), amelynek biztosítása a forint és euró betétekre, lakossági és vállalati ügyfelekre egyaránt vonatkozik.
Pénzügyi szektor Felszámolás alatt a takarék: törleszteni lehet, pénzt nem adnak ki
Privátbankár.hu | 2012. június 4. 10:10
A Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet összes fiókja kinyitott hétfőn, de például készpénzt felvenni, vagy harmadik félnek utalni nem lehet a fiókokban - mondta Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szóvivője az MTI-nek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG