<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
újépítésű ingatlan
Piac&Profit Csak ősztől lehet jobban válogatni az új lakásokból, drágábban
Mester Nándor | 2021. február 23. 05:37
Lassan belehúznak a lakásfejlesztők, de a kínálat csak ősztől kerülhet emelkedő pályára. Az is biztos, hogy hiába az öt százalékos áfa, a drágulás folytatódik.
Ingatlan Használt vagy új lakás: melyik éri meg jobban?
Privátbankár.hu | 2019. március 28. 15:31
A lakáskeresők néhol már azzal szembesülhetnek, hogy a használt lakások árai megközelítették az újépítésűekét, annak ellenére, hogy például a főváros egészét tekintve átlagosan másfélszer kell többet fizetni egy új lakás négyzetméteréért. A hirdetések azonban néha csalókák: amíg az egyikbe azonnal lehet költözni, addig a másikra talán még évekig kell várni.
Ingatlan Méregdrágák az új lakások – mennyibe kerül megépíteni egy négyzetmétert?
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 13. 20:20
Évtizedes távlatban még mindig kevés az új lakás: 2013 és 2017 között 48 ezer lakás készült el, ez kevesebb mint a fele a 2008 és 2012 közötti mennyiségnek. Bár a kereslet adott az új lakások iránt, de nem minden térségben épül annyi új ingatlan, amennyire lenne vásárló
Ingatlan Nagyot spórolhatunk a lakásvásárlásnál, de nem sokáig - áttörés jön az ingatlanpiacon
Privátbankár.hu | 2017. december 26. 08:59
Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy az előzetes várakozásokkal ellentétben a kormány nem hosszabbítja meg az újépítésű lakások áfakedvezményét, a program kifut 2019-ben - a szakértők ezért nagy robbanást várnak jövőre a piacon. Az árak emelkedése közben lassul, de lesz olyan piac, ahol még 2018-ban is 20 százalékkal mennek feljebb az árak.
Ingatlan Jön a mennyország a lakáspiacra? Van itt néhány bökkenő!
Privátbankár.hu | 2017. október 10. 15:01
Több ezer új építésű társasházi lakás kerül a budapesti piacra a következő hat hónapban. A fejlesztők csábító konstrukciókkal és az állami támogatás reményével akarják megragadni a vásárlók figyelmét. Egyre több jel mutatja azonban, hogy nem minden beruházás lesz akkora, mint hirdetik, sok pedig akár féléves késéssel is indul.
Ingatlan Hirtelen elkezdtek összemenni a lakások – mennyibe kerül most egy újépítésű?
Privátbankár.hu | 2017. január 10. 12:30
Ahogy egyre erősebb a kereslet, a beruházók úgy próbálják a lehető legtöbb lakást besűríteni egy társasházba - emiatt csökken az átlagos alapterület, pedig ha újépítésűről van szó, egész sokan szeretnének nagyobb ingatlant vásárolni. Budapesten bőven félmillió fölött van az átlagos négyzetméterár, vidéken pedig két kelet-magyarországi városban adják a legdrágábban az új lakásokat.
Ingatlan Senkinek sem kell családi ház? Kisebb otthonra vágynak a magyarok
Privátbankár.hu | 2016. december 15. 16:37
Vagy csak ennyit engedhetnek meg maguknak. Az otthonterkep.hu elemzése szerint nagy a kereslet az 50 négyzetméter alatti lakásokra, azonban a csok megjelenésével és a feltételrendszer későbbi kibővítésével ismét emelkedett a nagyobb alapterületű lakások iránti kereslet. A növekvő árak azonban sokakat visszatartottak 2016-ban a vásárlástól, de az új építésű lakások visszahozták a vásárlási kedvet.
Ingatlan Azt hiszed,olyan sokkal drágább egy új lakás, mint egy használt?
Privátbankár.hu | 2016. december 1. 08:33
Egyre kisebb a használt és az újépítésű lakások közötti árkülönbség - legalábbis ezt mutatják az elmúlt két évre vonatkozó adatok. Egyelőre mindenki arra vár, hogy a 2017-ben átadható új ingatlanok milyen hatással lesznek a használt lakások piacára. A szakértő azonban óva int: bár mindenki az árak csökkenésére számít, a hatás akár átmeneti is lehet, az érdemi esés pedig elmaradhat.
Ingatlan Még kész sincs a lakás, de már megvennéd? Ezekre feltétlen figyelj!
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 22. 17:00
Egyre csak bővülni látszik az új lakások piaca. Bár az átadott ingatlanok száma még nem nőtt meg ugrásszerűen, a bejelentett beruházások jelentős kínálatnövekedéssel kecsegtetnek. Sok projektnél a csokra szabott vásárlási konstrukciók is megjelentek, Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák vezetője pedig elmondta, hogy mire érdemes ezeknél figyelni.
Ingatlan 3 hónap alatt 5 lakás épült egy egész megyében - hol fogunk lakni?
Privátbankár.hu | 2015. május 5. 09:00
Az év első három hónapjában 1572 új lakás épült, ez a szám 7 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Ugyanakkor a kiadott lakásépítési engedélyek száma 44 százalékkal volt több, mint tavaly január–márciushoz képest - közölte az első negyedéves adatokat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a Privátbankárral.
Ingatlan Átlagmagyar költözne - mindenki 13. kerületi panelt akar?
Privátbankár.hu | 2014. december 8. 20:02
A Duna House havi becslése megint 10 ezer fölé mérte az eladott ingatlanokat országszerte. Október óta kicsit csökkennek a számok, de ez csak szezonális. 2014 jócskán túlteljesítette az elmúlt öt év eredményeit is.
Ingatlan Venni jobb: 5 év alatt ötödével olcsóbb lett a lakásod
Privátbankár.hu | 2013. október 21. 13:50
Idén az elmúlt évekhez hasonlóan várhatóan 90 ezer körül lesz az ingatlan-adásvételek száma az Otthon Centrum legfrissebb Lakáspiaci Monitorja szerint. Országos szinten az újlakás-eladások alig 3 százalékát teszik ki az összes tranzakcióknak, a stagnáló használtlakás-forgalmat főleg az élethelyzetből adódó változások generálják. A használt lakások ára tovább csökkent, 2008 és 2013 között már több mint 20 százalékos a visszaesés.
Ingatlan Mégsem olyan rossz a panel? Folyamatosan drágulnak a lakások
Privátbankár.hu | 2013. július 8. 11:03
Harmadik negyedéve emelkedik a panel ára, miközben a téglaépítésű lakások egyre olcsóbbak lesznek. Új ingatlant pedig alig adtak el az elmúlt fél évben.
Ingatlan A hazai lakáspiac a gödör alján koppant
Privátbankár.hu | 2013. május 7. 12:05
A lakásépítés lefelé tartó trendet követ, így nem meglepő, hogy az összes eladáson belül csökken az új lakások részaránya. A használtlakás piacon stagnáló értékesítési idők, javuló vevői alkupozíciók és némileg csökkenő árak jellemzőek.
Ingatlan Nem költözhetnek akárhova a szocpolosok
Privátbankár.hu | 2011. december 13. 11:38
Egy december 6-i rendelet szerint a szocpol felhasználásával megvásárolható ingatlanok ára, illetve bekerülési költsége egy négyzetméterre vetítve nem haladhatja meg a nettó 300 ezer, illetve bizonyos esetben a 350 ezer forintot. Ezt az értékhatárt az előírt energetikai minősítési osztállyal kombinálva jelentősen beszűkülhet a lakásépítési támogatással (szocpollal) elérhető ingatlanok köre.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG