Wall Street Journal
Makro / Külgazdaság Semmit sem érnek a szankciók? Az oroszok magasról tesznek rá
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 3. 07:58
Nem sokat jelentenek az ENSZ-szankciók Oroszországban.
Vállalat Bezárja budapesti szerkesztőségét a Wall Street Journal
Privátbankár.hu | 2017. február 2. 16:03
Átszervezi az Amerikán kívüli egységeit a Wall Street Journal kiadója, a Dow Jones a költségek csökkentése érdekében.
Pénzügyi szektor Túlugrotta a várakozásokat egy pénzügyi csoport
Privátbankár.hu | 2015. május 7. 13:13
Jelentősen túlteljesítette az előzetes elemzői várakozásokat a holland ING csoport, jól sikerült az első negyedéves gyorsjelentés.
Makro / Külgazdaság Már csak napjai vannak hátra Görögországnak
Privátbankár.hu | 2015. február 7. 10:31
Görögország a csőd szélén áll a gazdasági miniszter szerint. Jeórjiosz Sztathakisz szerint márciusban az országnak komoly likviditási problémái lesznek.
Deviza / Áru Forint, rand, baht, reál, jüan, rubel - ugye érzed a különbséget?
Privátbankár.hu | 2014. február 5. 12:14
Londoni elemzők ismét óvták attól a befektetőket, hogy egy kalap alá vegyék az összes feltörekvő piacot. Magyarországot is besorolták.
Makro / Külgazdaság Orbán: akkor van vége a válságnak, ha mindenkinek van munkája
Privátbankár.hu | 2013. július 19. 07:32
Válságban a sztenderd gazdaságpolitika nem működik, ilyenkor célzott akciókra van szükség - mondta a miniszterelnök a The Wall Street Journal európai kiadásában megjelent interjúban.
Vásárló Jön az új iPhone!
Privátbankár.hu | 2013. április 3. 06:47
Nem egészen egy évvel az iPhone 5 piacra dobása után újabb modellel jelentkezhet be az Apple. Közben tovább dolgoznak a speciális, olcsó ázsiai változaton is. Az Apple lépéskényszerben van, ugyanis az olcsóbb készülékek eladási statisztikái egyre nagyobb lyukakat ütnek a céget övező glórián.
Pénzügyi szektor Máris enyhülhet a szigor Cipruson
Privátbankár.hu | 2013. április 2. 12:14
A ciprusi jegybank várhatóan enyhít a tőkekorlátokon, a nemzetközi hitelezők pedig egy év haladékot adhatnak a ciprusi kormánynak az államháztartási egyenlegcél teljesítéséhez.
Állampapír / Kötvény Újabb devizakötvény-kibocstást tervez az állam
Privátbankár.hu | 2013. február 26. 14:22
A Magyar Fejlesztési Bank az idén 400-500 millió dollár értékben bocsátana ki devizakötvényt, hogy segítse a helyi vállalatok hitelezését és a nagyobb infrastruktúra-fejlesztését - mondta Baranyay László, az MFB elnök-vezérigazgatója a Wall Street Journalnek.
Makro / Külgazdaság A német jegybank is magyarázza a rossz adatokat
Privátbankár.hu | 2013. február 18. 13:46
A német jegybank szerint a negyedik negyedévi markáns visszaesést követően várhatóan nő az első negyedévben az ország GDP-je.
Makro / Külgazdaság Matolcsy oltotta a tüzet, erősödött a forint: nyugtató interjú a Wall Street Journalban
Privátbankár.hu | 2013. január 31. 07:40
A Magyar Nemzeti Banknak van manőverezési lehetősége a gazdasági növekedés ösztönzésére, de a banknak rendkívül óvatosan kell lépnie, tekintve az ország nagy devizaadósságát és a pénzpiacok bizonytalan állapotát - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Wall Street Journalnak adott interjújában.
Deviza / Áru Iráni rakéta miatt drágul az olaj
Privátbankár.hu | 2012. július 3. 15:03
Ismét elővehették az Irán-kártyát az olajpiaci szereplők, miután Teherán sikeres rakétakísérletet hajtott végre olyan nagy hatótávolságú rakétákkal, amelyekkel képesek elérni Izrael. Az áremelkedést segíti a norvég olajmunkások sztrájkja is, és az is, hogy az elmúlt napokban jelentősen csökkent az olajár.
Deviza / Áru Drágul az urán - Japán lassan visszatér az atomenergiához
Privátbankár.hu | 2012. június 22. 15:27
A tavalyi borzalmas japán atomerőmű-baleset óta világszerte visszaesett a nukleáris energiával foglakozó cégek teljesítménye, ahogy az uránnal szemben támasztott piaci kereslet. Most azonban érzékelhetően meglódult a kereslet, ahogy elterjedt a hír, hogy a szigetország újraindít néhányat a katasztrófa után leállított erőműveiből. Japánban 42 éve most először nem használnak atomenergiát.
Deviza / Áru Egy „kövér ujjú” bróker dönthette be hétfőn az aranypiacot
Privátbankár.hu | 2012. május 4. 13:55
Tévedésből adhatott el hihetetlen mennyiségű aranyat valaki a hétfő reggeli kereskedésben. A megbízás pillanatok alatt rengeteg ellenállási pontot átszakítva, csaknem 10 százalékkal szakította be az aranyárat. A kereskedés azóta megnyugodott, szinte biztos, hogy az úgynevezett „fat finger” (kövér ujj) kereskedés van a háttérben.
Részvény / Deviza / Áru Újabb tipp: már két hét múlva tőzsdére megy a Facebook?
Privátbankár.hu | 2012. május 2. 12:38
Korábban május második felére várták a kibocsátást, aztán június elejére-közepére, most azonban újabb tipp látott napvilágot. Eszerint a Facebook május 18-án vezeti be a tőzsdére a részvényeit - ezúttal a Wall Street Journal véli úgy, hogy tudja a pontos időpontot. A lehetséges befektetőkkel való találkozók a jövő héten hétfőn kezdődnek.
Deviza / Áru Megkegyelmeztek a görögök, megszületett a megállapodás
Privátbankár.hu | 2012. február 9. 13:53
A görög minimálbér 22 százalékos csökkentését és 150 ezer közalkalmazott elbocsátását látná szívesen az IMF/EU/EKB trojka az athéni tárgyalásokon egyebek mellett, feltételéül a következő mentőcsomagnak. Az EKB elnöke megerősítette, hogy megszületett a megállapodás a megszorításokról. Közben az Európai Központ Bank és a brit jegybank is döntött a kamatokról és a monetáris politika folytatásáról. (A cikk frissül.)
Makro / Külgazdaság 31 éves trend szakadt meg a japán külkereskedelemben
Borbély Péter | 2012. január 25. 11:37
Hiánya volt Japánnak tavaly a külkereskedelmében. Ez azt jelenti, hogy a szigetország többet vásárolt, mint amennyit eladott. Utoljára 1980-ban fordult elő ilyen. A ritka jelenség elsősorban az ázsiai természeti katasztrófáknak, a szökőár okozta atomerőmű-balesetnek és a thaiföldi árvizeknek köszönhető. Az elemzők megosztottak a folytatást illetően. A japán piacokat egyelőre nem rázta meg a hír.
Makro / Külgazdaság Fityiszt mutathat Orbánnak az Európai Unió
Privátbankár.hu | 2012. január 5. 15:30
Vissza kell vonni a jegybanktörvényt, ellenkező esetben elképzelhető, hogy az Unió nem ad pénzt Magyarországnak. Erre lehet következtetni abból az interjúból, amit az EB szóvivője adott a Wall Street Journalnak. Úgy tűnik két napja ezen a lapon keresztül kommunikál a magyar tárgyalódelegáció és külföldi partnereik.
Makro / Külgazdaság Pleschinger Gyula szerint nem tragédia, ha nem állapodunk meg az IMF-fel
Privátbankár.hu | 2012. január 4. 14:07
A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint Magyarországnak van forgatókönyve arra az esetre ha nem sikerül a megállapodás a Nemzetközi Valutaalappal. A politikus, aki egyébként a tárgyaló delegáció tagja is, azt mondta a Wall Street Journalnak, hogy bár szükségünk van a megállapodásra, nincs tragédia, ha az mégsem születik meg.
Részvény / Deviza / Áru Történelmet írhat jövőre a Facebook
Privátbankár.hu | 2011. november 29. 11:31
Minden idők egyik legnagyobb tőzsdei forrásbevonására készül a Facebook, ha igazak az ezzel kapcsolatos sajtóhírek. Amerikai értesülések szerint a közösségi portál a jövő évi tőzsdére lépésekor 10 milliárd dollár értékben bocsátana ki részvényeket. Ha ez megvalósul, akkor a cég értéke ezzel 100 milliárd dollárra ugrik, és a világ egyik legnagyobb vállalata lehet ezzel. Többek szerint ugyanakkor veszélyes a vállalkozás.
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.