4p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Azt gondolhatjuk, hogy egy jó környéken elhelyezkedő ingatlant bármikor könnyen el lehet adni. Bár kétségtelen, hogy a legfontosabb a lokáció, vannak olyan tényezők, amik még a legjobb környékeken is megnehezítik a lakás eladást. Ezek közül gyűjtötte össze most a 7 legtipikusabb problémát az Ingatlantájoló csapata, ami a nehézséget okozhat.

Elfogultak vagyunk

Természetes, hogy szeretjük az otthonunkat, ahol hosszú évekig éltünk, így azonban nem látjuk azokat az apró hibákat, amiket a vevők azonnal észrevesznek. Mi a megoldás? Lépjünk egy kicsit hátrébb, és nézzünk eladó lakásunkra a kívülálló szemével. Értékeljük otthonunkat reálisan, és ez alapján állapítsuk meg az árat, és hirdessük a lakást.

Túlárazzuk a lakást

Keresleti piacon hajlamosak az eladók túlárazni lakásaikat. Kétségtelen, hogy ilyenkor magasabb áron kelnek el az ingatlanok, ez azonban nem jelenti azt, hogy csillagászati áron kell meghirdetnünk otthonunkat. A lakás állapota, elhelyezkedése és a piaci viszonyok alapján állapítsuk meg a lakás piaci értékét, és csak annyival kérjünk érte többet, mint amennyi reálisan az alku mértéke.

Rossz minőségű fotók a hirdetésben

Statisztikák szerint a vevők 90 százaléka online keres lakást, rövid idő alatt rengeteg hirdetéssel találkozik, és átlagosan 7 másodperc alatt dönti el, hogy egy ingatlan érdekli-e vagy sem. Ezalatt a 7 másodperc alatt természetesen csak a képeket tudja végignézni, és ha azok nem meggyőzőek, nem fogja a hirdetés szövegét elolvasni. Tehát összesen 7 másodpercünk van arra, hogy a hirdetésünkkel, egészen konkrétan a képeinkkel meggyőzzünk egy vevőt.

A legnagyobb hiba, amit ilyenkor elkövethetünk, ha egyáltalán nem csatolunk képeket a hirdetéshez, de ne gondoljuk azt se, hogy 1-2 minőséginek egyáltalán nem nevezhető fotó elég lesz. Készítsünk minél több, jó minőségű képet. Ha pedig nincs jó fényképezőgépünk, vagy nem értünk a fényképezéshez, kérjünk meg valakit, aki ért hozzá, esetleg fogadjunk profi fotóst. Egy magasabb presztízsű ingatlan esetében egyáltalán nem szabad a fotóson spórolni!

Eladná, kiadná a lakását? Adja fel hirdetését még ma az egyszerűen kezelhető és gyors, mobilról is könnyen, villám-sebességgel böngészhető Ingatlantájolón!

Ráférne egy felújítás

Tévedés azt hinni, hogy a keresleti piacon még a felújításra szoruló lakások is könnyen elkelnek. Sőt, ha otthonunk átlagos vagy jó állapotú, akkor sem árt egy kisebb felújítás. Nézzünk szét a környéken kínált eladó ingatlanok között. Milyen áron, milyen extrákkal kínálják a mi lakásunkhoz hasonló ingatlanokat? Ha látjuk a különbségeket már könnyű lesz eldönteni, hogyan lehetne otthonunkat egy kicsit felturbózni.

Tételek a tulajdoni lapon

Köztudott, hogy egy jelzáloggal terhelt ingatlant nem könnyű eladni. Ám az eladást nehezítheti az is, ha az ingatlanon bárkinek haszonélvezeti joga van, ha valakit elővásárlási jog illet meg, vagy bárkinek szolgalmi joga van az ingatlanon.

Kellemetlen szagok

Rengetegen érdeklődtek eladó otthonunk iránt, sokan meg is nézték, még sem tett ajánlatot senki? Ha kisállatot tartunk, dohányzunk, vagy esetleg penészesedéssel küzdünk, az mind érződik a lakás levegőjében. Ezt mi már észre sem vesszük, hiszen gyakran tartózkodunk otthonunkban, aki viszont most jár először nálunk, az rögtön érezni fogja.

Mit tehetünk ilyen esetben? Hívjuk meg egy barátunkat, aki biztos őszinte hozzánk, és elmondja, ha valami kellemetlen illatot érez. Ezek után pedig ügyeljünk arra, hogy ne dohányozzunk a lakásban, rendszeresen ürítsük ki a kutyánk, cicánk almos edényét, és mindig szellőztessünk, mielőtt vevőket fogadnánk. A penész ellen pedig egy tisztasági festés a legjobb gyors segítség, de nem árt a lakást szakemberrel is átnézetni, hogy kiderítse és elhárítsa a penészesedés okát.

Elavult gépek, berendezések

Lakáseladásnál változó, hogy a konyhában mely háztartási gépek maradnak, és melyeket visszük magunkkal, de általános szabályként elmondható, hogy ami beépített, az marad. A kazánt, bojlert, fűtőtesteket és klímát pedig biztos, hogy nem költöztetjük el, ezért ha már nagyon régiek, inkább cseréljük le őket eladás előtt.

Eladná, kiadná a lakását? Adja fel hirdetését még ma az egyszerűen kezelhető és gyors, mobilról is könnyen, villám-sebességgel böngészhető Ingatlantájolón!

(x)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? A kínai autógyár előszele is felvitte az árakat Pécsett
Mester Nándor | 2024. június 12. 19:01
Nem, nem jön kínai autógyár a Mecsekhez. Egyelőre. De pusztán a lehetőség híre is megmozgatta a lakás-és telekpiacot, ami amúgy is élénkülőben van. Nem meglepő módon a vevői kereslet a vármegyén belül Pécsre összpontosul az összes ingatlanközvetítő hálózat szerint, de a város agglomerációja felértékelődőben van, a kisebb településeken a felújítandó házakra vadásznak egyesek - derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Nagyon örülhet, akinek dél-magyarországi lakása van
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 11:59
Éves szinten 4,5 lettek magasabbak a lakásárak. A fővárosi újonnan épült lakások átlagos négyzetméterára 1,28 millió forint, a használtaké 954 ezer forint. A legnagyobb újlakás-kínálattal rendelkező vármegyeszékhelyek közül Debrecenben több mint 1 millió forint a négyzetméterár átlagosan, Pécsen 972 ezer, Nyíregyházán pedig 655 ezer forint.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Üzlethelyiség vagy étterem is lehet nyereséges Budapesten
Mester Nándor | 2024. június 5. 18:55
Nagyon gyorsan változnak a működési feltételek a vendéglátásban és a fizikai kiskereskedelemben is. Ezért más ingatlanpiaci részterületekhez képest jóval nehezebb valós képet festeni egy-egy üzlethelyiség, étterem reális értékéről. Az viszont egyértelmű, hogy ha hosszabb, többéves a felfelé ívelő szakasz, netán még fel is újították az ingatlant, akkor az adott objektumnak az értéke és a bérleti díja is növekszik – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Örök időkre jöhet az öt százalékos lakásáfa?
Privátbankár.hu | 2024. június 5. 08:24
Legalábbis ezt követelik az ingatlanfejlesztők a kormánytól.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Balatonakarattya már drágább, mint Füred vagy Tihany
Mester Nándor | 2024. május 29. 18:44
A Balaton északi végében és az onnan induló északi kanyarjában, majd tovább az északi parton, egészen Aszófőig folyamatos építkezési hullám volt az utóbbi 6-8 évben és van ma is. De nem csupán a NER-hez tartozó nagyvállalkozók akarnak nagyot szakítani az ingatlanpiacon, vannak közepes beruházók is. Az új lakások, nyaralók ára a bel-budai szinten mozog, használt, de jó állapotú nyaralót viszont egyelőre keveset találni, a tulajdonosok érthető módon ragaszkodnak a jóhoz – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Ilyen jól élünk? A magyarok adják-veszik az ingatlanokat
Privátbankár.hu | 2024. május 27. 16:37
Az utóbbi fél évben a vevők kevesebb mint három százaléka volt külföldi állampolgár.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Pestszentlőrinc és Pestszentimre is egyre csak drágul
Mester Nándor | 2024. május 22. 18:47
Pestszentlőrinc és Pestszentimre egykor két önálló település volt, ma mindkettő a XVIII. kerület része. Célponttá váltak az elmúlt két évtizedben, amikor felgyorsult a belső fővárosi kerületekből a kiáramlás. A lakáspiacon is versengtek a szomszédos agglomerációs városokkal (Gyál, Vecsés), s a jelek szerint egy rövidebb visszaesés után megint nyerésre állnak – derül ki sorozatunk újabb részéből.
Ingatlan Nyaralót venne? Segíthet a választásban, ha ezt elolvassa
Privátbankár.hu | 2024. május 19. 16:22
A nyaralóövezetek tavaly parkolópályára kerültek az ingatlanpiacon, idén viszont már élénkülés jeleit mutatják - áll az ingatlan.com friss elemzésében. Kiderül belőle, hogy a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó partján hogyan alakult a kereslet-kínálat és mennyibe kerülnek az eladásra szánt lakóingatlanok a part menti településeken. 
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Célpont lett Vecsés, Gyál, Ecser, Üllő és Ócsa is
Mester Nándor | 2024. május 15. 19:29
Idén az agglomeráció még megfizethető települései kifejezetten jó beszállási pontot kínálnak azoknak, akik önálló családi házat keresnek. A drága északi, déli és nyugati körzetekhez képest a délkeleti városokban, községekben lehet és érdemes is nézelődni – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Amerikában kiváló biznisz lett az idősotthon
Mester Nándor | 2024. május 11. 17:31
Az átlagéletkor növekedésével a fejlett világban „kitermelődnek” az újfajta, erre alapozó üzleti lehetőségek. Az egyik ilyen az idősotthon, mint ingatlan típus, ami manapság befektetésnek sem rossz. Amerikában biztos nem, ahol már több évtizedes múltra tekint vissza. Az ingatlanfejlesztők is kiemelten figyelnek a demográfiai folyamatokra és ennek alapján döntik el, hogy az ország melyik alpiacán vágnak bele ilyen ingatlanok felépítését célzó beruházásba.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG