Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
17 hónapja folyamatosan emelkednek az ingatlanárak az Egyesült Államokban. Az örökké napfényes Floridában a vásárlók és a bérlők között is egyre több a külföldi - a kiváló befektetési lehetőség a magyarok számára is elérhető. (x)

Az Egyesült Államokban az ingatlanpiaci árak megközelítették a nyolc évvel ezelőtti szintet. Az amerikai Ingatlanügynökök Országos Szövetsége (Natonal Assosiation of Realtors) friss jelentése szerint az árak 17 hónapja folyamatosan emelkednek - a mostanihoz hasonló szintű növekedés utoljára 2005 januárja és 2006 májusa között, még az ingatlanpiaci lufik kipukkanása előtt fordult elő.

A medián ingatlanár 213 500 dollár volt júliusban, ami 13,7%-os emelkedés 2012 júliusához viszonyítva, de még mindig 7,3%-kal volt alacsonyabb a 2006 júliusában mért mindenkori 230 400 dolláros rekordnál. Két évvel ezelőtt a medián ingatlanár még 25,7%-kal volt a csúcs alatt.

Miért medián ár, és nem átlagár?Az amerikai ingatlanpiaci analízis a medián ingatlanárat használja statisztikáihoz, ami egy adott periódus  alatt (hónap, év, negyedév stb.) létrejött összes eladás középértékét jelenti. Ez sok esetben a piaci trendek, vásárlói szokások megbízhatóbb indikátora. A medián használatával az ingatlan listaára is jobban megbecsülhető: az átlagárak nem tükrözik pontosan a piaci képet, hiszen ha sokkal nagyobb az  alacsonyabb értékű ingatlanokra a kereslet mint a magasabb árkategóriában lévőkre, az így kapott ár alacsonyabb lesz  a medián árnál.

Nem csak az amerikaiakat érdekli az amerikai álom

Úgy tűnik, hogy a piac újra magára talált. A bizalom erősödik nemcsak a vásárlók, hanem a befektetők részéről is.

Különösen kedvező a helyzet a déli államokban. Itt születik az ingatlan-adásvételek 40%-a, ami azt jelenti, hogy az elmúlt egy év alatt több mint 2 millió ingatlan cserélt gazdát. A régiókat összehasonlítva a déli államok mutatták a legerőteljesebb 15%-os növekedést. Ezen államok népessége jelentősen növekedett az elmúlt évtizedben, valamint az oda látogató turisták hihetetlen nagy száma is fontos szerepet játszik a növekedésben. 2012-ben több mint 89 millióan látogattak csak Floridába, közülük több mint 10 millió turista a tengerentúlról érkezett.

 

 

A külföldiek által vásárolt ingatlanok a piac  fontos szeletét képezik. Az USA összes tagállamát vizsgálva a 2012 júniusában záruló egy éves időszakban a külföldi tulajdonba kerülő ingatlanok csak a piac 4,8%-át adták 41,2 milliárd dollár értékben, míg Floridában a külföldi vásárlók aránya meghaladta a 19%-ot. A tranzakciók becsült értéke 10,712 milliárd dollár volt.

 

A floridai lakóingatlanok árai 2000 áprilisától átlagosan 147%-kal emelkedtek 6 év alatt, majd  2006 és 2009 között 47%-ot zuhantak. 2012. elejétől kezdett magára találni a piac, az árak azóta is folyamatosan emelkednek.

 

Ez már nem a nyugdíjasok földje

Bár sokan úgy hiszik, a mindig napfényes Florida ma már nemcsak a nyugdíjasok állama - hanem egy dinamikusan fejlődő térség, köszönhetően az egész évre jellemző fantasztikus éghajlatának és a rengeteg odalátogatónak.  A legnagyobb gigaberuházások közé tartozik a ötvenhét emeletesre tervezett, 2016-ban átadásra kerülő Porsche Design Tower Miamiban vagy akár az orlandoi Champions Gate lakópark.

A több száz mérföld hosszúságú fehér homokos tengerpart, a vízisportok, a jachtozás, a lakóparkokhoz tartozó sport- és szórakoztató központok, a golfpályák azt érzetet keltik, mintha egész évben nyaralnánk. A kultúra szerelmesei is megtalálják számításaikat: múzeumok, galériák és koncertek teszik az ott töltött időt kellemessé.

Nem csak az ingatlan értéke nő - szépen hozhat a bérbeadás is

A lassan ébredező európai gazdaság, a csökkenő banki kamatok, a bizonytalan tőzsdei trendek mellett a befektetők körében egyre nagyobb az igény egy folyamatosan jövedelmet termelő megoldásra, amellyel megtakarított pénzüket biztonságban is tudhatják.

Az amerikai ingatlanpiacon nemcsak az értéknövekedésből, hanem akár hosszútávon, akár rövidtávon is profitot érhetnek el a befektetők a bérbeadásból - hiszen nemcsak a vásárlók, hanem a bérlők részéről is egyre növekszik a kereslet.

Belevágna? Van segítség!

A Florida Investment Marketing EU már tizenöt éve működő, de huszonöt éves amerikai ingatlanpiaci tapasztalattal rendelkező, főként a kelet-európai piacra koncentráló amerikai anyacég magyarországi partnereként hathatós segítséget tud nyújtani a megfelelő ingatlanbefektetés kiválasztásában és az ezzel összefüggő összes hivatalos ügy gördülékeny elintézésében.

A floridai ingatlanok teljes választékával, naprakész adatbázisunkkal széles méret- és árskálán mozgó kínálatunk a legszerényebb apartmantól akár több milliós értékű, vízparti luxusingatlanokig terjed.

Személyes kapcsolatrendszerünknek köszönhetően rendelkezünk mindazon  információkkal és eszközökkel, melyek lehetővé teszik, hogy a vásárló igényeihez igazodó, személyre szabott szolgáltatással, az ügyfél speciális igényinek figyelembe vételével segítse a tökéletes ingatlan kiválasztását.

 

 

A személyre szabott szolgáltatás része minden esetben az ingatlanra vonatkozó befektetési konzultáció, melynek során megvitatjuk az üzlet feltételeit, számításokat végezve a jövedelmezőséget illetően is.

Cégünk biztosítja a teljes jogi ügyintézést, segítséget nyújt a hitelügyintézésben, a tulajdonba vételtől a telekkönyvi kivonat továbbításáig. Egyedi kommunikációs rendszerünknek köszönhetően ügyfeleinknek nem szükséges Floridába utazniuk egy-egy tranzakció létrejöttekor. A magyarországi és amerikai irodák biztosítják és bármikor lehetővé teszik az ügyfelekkel való személyes és állandó kapcsolattartást.

Az ingatlan birtokba vétele után tapasztalt kiadó cégek bevonásával  segítjük ügyfeleinket a rövid vagy  hosszútávú bérbeadásában és hasznosításban. Amerikában minden adat nyilvános mint az ingatlan kiadó cégek (Management Company) online foglalási rendeszere is, melyen keresztül az ingatlan foglaltságáról is meggyőződhet. Így az internet segítségével otthonról is ellenőrizheti, figyelemmel kísérheti befektetése alakulását és naprakész adatokkal rendelkezhet arról, hogy mennyi jövedelemre számíthat. (x)

Dr. Somogyi Mónika

Elérhetőségek:
Link: www.floridaincmarketing.eu
Email: sales@floridaincmarketing.eu
Telefon: 06 20 33 99 222


LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Ingatlan Kiüti az ingyenmilliókat a drágulás a lakásfelújításkor
Mester Nándor | 2021. május 5. 18:50
Egyre nehezebb tervezni a lakásfelújításokat, mivel mind az anyagok, mind a munkadíjak ütemesen drágulnak. Akik jogosultak az állami ingyenmilliókra, azok is legalább 10-15 százalékkal több önerőt kénytelenek előteremteni a korábban gondoltnál. Egy friss felmérés szerint a járvány harmadik hulláma is óvatosabbá tette az érintetteket, csökkentette a felújításba belevágni szándékozók táborát.
Ingatlan Budapest és néhány megyeszékhely vezet a lakásátadásokban
Privátbankár.hu | 2021. május 5. 09:15
A tavalyi első negyedév alacsony bázisához képest idén az első három hónapban mintegy harmadával több lakást adtak át. A bővülés azonban csak a nagyvárosokra koncentrálódott - derül ki a KSH jelentéséből.
Ingatlan Három milliárd forintot költenek a Campona bevásárlóközpont felújítására
Privátbankár.hu | 2021. április 30. 18:10
Májusban kezdődik a 20 éves Campona bevásárlóközpont teljes felújítása. A mintegy 3 milliárd forintos beruházás során nem lesz bővítés, mint korábban tervezték, de teljesen megújulnak a belső terek, még több lesz a szabadidős és vendéglátó szolgáltatás - jelentette be a pénteki online tájékoztatón a tulajdonos CPI Property Group. 
Ingatlan Továbbra is Covid-biztos befektetés a jó irodaház és raktár, kisebb hozamú lett a lakás
Mester Nándor | 2021. április 30. 05:40
A koronavírus-járvány csak kisebb sérüléseket okozott a befektetési céllal vásárolt üzleti ingatlanok (irodaházak, bevásárlóközpontok, raktárközpontok) piacán. Még mindig infláció feletti hozamokra lehet számítani. A járvány azonban abban mindenképpen változást hozott, hogy a jövőben épülő irodaházak megfelelő szintű telítettsége egyelőre nem garantált, így a befektetők szigorúbb feltételeket szabhatnak, ami átértékelésekhez vezethet.
Ingatlan Korszakváltás az ingatlan-nyilvántartásban: átláthatóbb és állítólag olcsóbb is lesz
Privátbankár.hu | 2021. április 21. 11:58
Lecserélik az 1997-es ingatlan-nyilvántartási törvényt. Az új csomag teljes digitalizációt, egységes eljárásrendet, olcsóbb működést, egyértelműen szabályozott, EU-kompatibilis adatszolgáltatást ígér. A szakszövetséget viszont nem vonta be a kormány az előkészítésbe.
Ingatlan Külföldön is bevásárolna az Otthon Centrum a friss pénzből
Privátbankár.hu | 2021. április 20. 15:21
Egyebek mellett külföldi felvásárlásokat hajtana végre az Otthon Centrum a most kibocsátott kötvényekből bejövő pénzből.
Ingatlan Panel, tégla egyre megy: majdnem mindenhol tovább drágulnak a lakások
Mester Nándor | 2021. április 13. 17:08
Már az első negyedévben is 3-5 százalékos drágulás volt és további, legalább ekkora áremelkedés jöhet a lakásoknál. Mindegy, hogy új vagy használtról van szó.
Ingatlan Rossz hír az építkezőknek: tovább drágulnak az alapanyagok és a munkadíjak
Mester Nándor | 2021. április 9. 17:34
Különféle hatások miatt az év elejei 4-6 százalékos áremelést további, akár ugyanekkora mértékű követi még idén az építőipari anyagoknál. A gyártók és a kereskedők gyakorlatilag teljesen áthárítják a fogyasztóra ezeket a hatásokat. Egyebek között ezért is drágulnak az új és felújított lakások, hiába remélték sokan, hogy az 5 százalékos áfa majd leviszi az árakat. 
Ingatlan Varsói irodaházakat vett az Indotek csoport
MTI | 2021. április 9. 07:10
Négy varsói irodaházat adott el az osztrák Immofinanz több mint 70 millió euróért a magyar Indotek csoportnak, a vételár 72,5 millió euró volt - jelentette be a bécsi tőzsdén jegyzett Immofinanz közleményben.
Ingatlan Olcsóbbak lehetnek a közepes vagy rossz állapotú használt lakások - legalábbis erre számítanak sokan
Mester Nándor | 2021. április 6. 19:23
Miközben az ingatlanos cégek és a lakosság is folyamatosan egyre optimistább a lakáspiaccal kapcsolatban, mind többen számítanak a használt lakások kisebb árcsökkenésére, különösen Budapesten – derül ki a GKI és a Masterplast felméréséből. Várhatóan a rossz vagy közepes állapotú ingatlanok értéke csökkenhet, de legalábbis nőhet a lemaradásuk a jó vagy újszerűek mögött. Az új építésű lakások ára ugyanakkor csak elvétve mérséklődött az 5 százalékos áfa miatt. A projektek többségénél stagnálnak, néhánynál még növekedtek is az árak. 
hírlevél
depositphotos