<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

17 hónapja folyamatosan emelkednek az ingatlanárak az Egyesült Államokban. Az örökké napfényes Floridában a vásárlók és a bérlők között is egyre több a külföldi - a kiváló befektetési lehetőség a magyarok számára is elérhető. (x)

Az Egyesült Államokban az ingatlanpiaci árak megközelítették a nyolc évvel ezelőtti szintet. Az amerikai Ingatlanügynökök Országos Szövetsége (Natonal Assosiation of Realtors) friss jelentése szerint az árak 17 hónapja folyamatosan emelkednek - a mostanihoz hasonló szintű növekedés utoljára 2005 januárja és 2006 májusa között, még az ingatlanpiaci lufik kipukkanása előtt fordult elő.

A medián ingatlanár 213 500 dollár volt júliusban, ami 13,7%-os emelkedés 2012 júliusához viszonyítva, de még mindig 7,3%-kal volt alacsonyabb a 2006 júliusában mért mindenkori 230 400 dolláros rekordnál. Két évvel ezelőtt a medián ingatlanár még 25,7%-kal volt a csúcs alatt.

Miért medián ár, és nem átlagár?Az amerikai ingatlanpiaci analízis a medián ingatlanárat használja statisztikáihoz, ami egy adott periódus  alatt (hónap, év, negyedév stb.) létrejött összes eladás középértékét jelenti. Ez sok esetben a piaci trendek, vásárlói szokások megbízhatóbb indikátora. A medián használatával az ingatlan listaára is jobban megbecsülhető: az átlagárak nem tükrözik pontosan a piaci képet, hiszen ha sokkal nagyobb az  alacsonyabb értékű ingatlanokra a kereslet mint a magasabb árkategóriában lévőkre, az így kapott ár alacsonyabb lesz  a medián árnál.

Nem csak az amerikaiakat érdekli az amerikai álom

Úgy tűnik, hogy a piac újra magára talált. A bizalom erősödik nemcsak a vásárlók, hanem a befektetők részéről is.

Különösen kedvező a helyzet a déli államokban. Itt születik az ingatlan-adásvételek 40%-a, ami azt jelenti, hogy az elmúlt egy év alatt több mint 2 millió ingatlan cserélt gazdát. A régiókat összehasonlítva a déli államok mutatták a legerőteljesebb 15%-os növekedést. Ezen államok népessége jelentősen növekedett az elmúlt évtizedben, valamint az oda látogató turisták hihetetlen nagy száma is fontos szerepet játszik a növekedésben. 2012-ben több mint 89 millióan látogattak csak Floridába, közülük több mint 10 millió turista a tengerentúlról érkezett.

 

 

A külföldiek által vásárolt ingatlanok a piac  fontos szeletét képezik. Az USA összes tagállamát vizsgálva a 2012 júniusában záruló egy éves időszakban a külföldi tulajdonba kerülő ingatlanok csak a piac 4,8%-át adták 41,2 milliárd dollár értékben, míg Floridában a külföldi vásárlók aránya meghaladta a 19%-ot. A tranzakciók becsült értéke 10,712 milliárd dollár volt.

 

A floridai lakóingatlanok árai 2000 áprilisától átlagosan 147%-kal emelkedtek 6 év alatt, majd  2006 és 2009 között 47%-ot zuhantak. 2012. elejétől kezdett magára találni a piac, az árak azóta is folyamatosan emelkednek.

 

Ez már nem a nyugdíjasok földje

Bár sokan úgy hiszik, a mindig napfényes Florida ma már nemcsak a nyugdíjasok állama - hanem egy dinamikusan fejlődő térség, köszönhetően az egész évre jellemző fantasztikus éghajlatának és a rengeteg odalátogatónak.  A legnagyobb gigaberuházások közé tartozik a ötvenhét emeletesre tervezett, 2016-ban átadásra kerülő Porsche Design Tower Miamiban vagy akár az orlandoi Champions Gate lakópark.

A több száz mérföld hosszúságú fehér homokos tengerpart, a vízisportok, a jachtozás, a lakóparkokhoz tartozó sport- és szórakoztató központok, a golfpályák azt érzetet keltik, mintha egész évben nyaralnánk. A kultúra szerelmesei is megtalálják számításaikat: múzeumok, galériák és koncertek teszik az ott töltött időt kellemessé.

Nem csak az ingatlan értéke nő - szépen hozhat a bérbeadás is

A lassan ébredező európai gazdaság, a csökkenő banki kamatok, a bizonytalan tőzsdei trendek mellett a befektetők körében egyre nagyobb az igény egy folyamatosan jövedelmet termelő megoldásra, amellyel megtakarított pénzüket biztonságban is tudhatják.

Az amerikai ingatlanpiacon nemcsak az értéknövekedésből, hanem akár hosszútávon, akár rövidtávon is profitot érhetnek el a befektetők a bérbeadásból - hiszen nemcsak a vásárlók, hanem a bérlők részéről is egyre növekszik a kereslet.

Belevágna? Van segítség!

A Florida Investment Marketing EU már tizenöt éve működő, de huszonöt éves amerikai ingatlanpiaci tapasztalattal rendelkező, főként a kelet-európai piacra koncentráló amerikai anyacég magyarországi partnereként hathatós segítséget tud nyújtani a megfelelő ingatlanbefektetés kiválasztásában és az ezzel összefüggő összes hivatalos ügy gördülékeny elintézésében.

A floridai ingatlanok teljes választékával, naprakész adatbázisunkkal széles méret- és árskálán mozgó kínálatunk a legszerényebb apartmantól akár több milliós értékű, vízparti luxusingatlanokig terjed.

Személyes kapcsolatrendszerünknek köszönhetően rendelkezünk mindazon  információkkal és eszközökkel, melyek lehetővé teszik, hogy a vásárló igényeihez igazodó, személyre szabott szolgáltatással, az ügyfél speciális igényinek figyelembe vételével segítse a tökéletes ingatlan kiválasztását.

 

 

A személyre szabott szolgáltatás része minden esetben az ingatlanra vonatkozó befektetési konzultáció, melynek során megvitatjuk az üzlet feltételeit, számításokat végezve a jövedelmezőséget illetően is.

Cégünk biztosítja a teljes jogi ügyintézést, segítséget nyújt a hitelügyintézésben, a tulajdonba vételtől a telekkönyvi kivonat továbbításáig. Egyedi kommunikációs rendszerünknek köszönhetően ügyfeleinknek nem szükséges Floridába utazniuk egy-egy tranzakció létrejöttekor. A magyarországi és amerikai irodák biztosítják és bármikor lehetővé teszik az ügyfelekkel való személyes és állandó kapcsolattartást.

Az ingatlan birtokba vétele után tapasztalt kiadó cégek bevonásával  segítjük ügyfeleinket a rövid vagy  hosszútávú bérbeadásában és hasznosításban. Amerikában minden adat nyilvános mint az ingatlan kiadó cégek (Management Company) online foglalási rendeszere is, melyen keresztül az ingatlan foglaltságáról is meggyőződhet. Így az internet segítségével otthonról is ellenőrizheti, figyelemmel kísérheti befektetése alakulását és naprakész adatokkal rendelkezhet arról, hogy mennyi jövedelemre számíthat. (x)

Dr. Somogyi Mónika

Elérhetőségek:
Link: www.floridaincmarketing.eu
Email: sales@floridaincmarketing.eu
Telefon: 06 20 33 99 222


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Ingatlan Lakáshitelekre csapnak le a magyarok - ezek voltak a legnépszerűbbek
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 25. 10:32
A háztartási szektor részére nyújtott hiteleken belül csaknem 48 százalékot tettek ki a lakáscélú hitelek, amelyek GDP-hez viszonyított aránya az előző év végi 8,4 százalékról 8,9 százalékra nőtt - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb összefoglaló jelentéséből.
Ingatlan Túljegyezték a NER egyik oszlopos építőipari tagjának a kötvényeit
Privátbankár.hu | 2021. október 21. 10:30
Az MNB Növekedési Kötvényprogramja keretében megtartott aukción közel 30 milliárd forint új forrást vont be a kormány egyik nagy barátjának számító Bayer Construct.
Ingatlan Kész, vége! Az újbudai pláza az utolsó mohikán – mondja Radványi Gábor főépítész
Mester Nándor | 2021. október 15. 05:33
Hőtérkép, optikai tuning és mérnöki trükkök – ezek is jellemzik a napokban átadott újbudai plázát. A Futureal főépítészét azonban arról is kérdeztük, hogy kit engedne még be az épületbe a kereskedőkön kívül. Meglepő válaszokat is kaptunk.
Ingatlan Már nem sokáig lesz viszonylag olcsó az agglomerációs családi ház
Privátbankár.hu | 2021. október 11. 17:50
Növekszik a kereslet és ez felhajtja az árakat - mondta munkatársunk a Trend fm hétfői adásában.
Ingatlan Hotel lesz Breuer Marcell világhírű irodaházából és ez csak a kezdet
Mester Nándor | 2021. október 9. 18:11
Felgyorsult az ingatlanok funkcióváltása, mivel az Egyesült Államokban is pang az irodapiac. Iskolákból és raktárakból is rengeteg új otthont alakítanak ki. Nálunk még gyerekcipőben jár ez az átalakítási biznisz, irodaházból viszont már itt is lett egy hotel.
Ingatlan Egyes fővárosi és vidéki körzetekben kiváló befektetés lehet a garázs
Privátbankár.hu | 2021. október 9. 14:45
A szárnyaló benzinárak várhatóan visszafogják az autóforgalmat, sok autónak kell majd biztonságos tárolási lehetőséget keresni. Budapest egyes körzeteiben ma csillagászati árakon lehet garázst venni, de ha valaki jól választ, kellemes hozamot érhet el egy ilyen ingatlan megvételével.
Ingatlan Brutálisan drágul Debrecen, Győr és Fehérvár agglomerációja is
Mester Nándor | 2021. október 6. 18:16
A két évvel ezelőtti árszinthez képest most ősszel már 30-60 százalékkal kell többet fizetni a vezető iparvárosok környékén egy lakásért vagy házért.
Ingatlan Negyedével kerülhet többe az új ház, ha közel nulla energiaigényű
Mester Nándor | 2021. október 4. 05:33
Egyelőre kevesen áldoznak arra, hogy új családi házukban az építés után részben megújuló forrásból fedezzék az energiaellátást. A társasházi beruházásokat indító cégek sem jeleskednek ebben. Nem feltétlenül a legmodernebb műszaki tartalommal dobták piacra a lakásokat és csak mostanában kezdenek megfelelni a szigorodó követelményeknek. A plusz költségeket természetesen igyekeznek beépíteni az árakba.
Ingatlan Nyugaton menő biznisz, nálunk még sehol sincs a befektetők fejében az idősotthon
Mester Nándor | 2021. szeptember 28. 19:16
Az elérhető hozamok terén egyre jobb helyre kerülnek Nyugat-Európában az idősotthonok – derül ki egy friss nemzetközi felmérésből. Jó kiegészítői egy befektetési portfóliónak ezek az ingatlanok. Nálunk alig épülnek ilyenek, a magánbefektetők szerint a biznisz egészségügyi ellátási része a leginkább kockázatos, ezért egyelőre nincs ilyen termék, noha a demográfiai folyamatok és a fizetőképes kereslet megléte akár több tucat ilyen ingatlant is indokolna.
Ingatlan Ki mondta, hogy uszoda nem lehet egy parkolóház tetején?
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 26. 14:34
Senki. Pontosabban Amerikában senki. Ezért lesz Miamiban egy ilyen építkezés.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos