Ingatlanbefektetés
Tudomány-technika Megtaláltuk, ez lehet a befektetők titkos favoritja  
Privátbankár.hu | 2024. március 30. 15:01
Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra, amikre eddig kevésbé figyeltek a profi ingatlanbefektetők. Továbbra is meghatározó tényező a fenntarthatóság és energiahatékonyság, ezek dokumentált mutatói nélkül gyakorlatilag nem rúghat labdába egyetlen ilyen speciális ingatlan sem.
Részvény / Deviza / Áru Óriási céláremelés magyar részvényre, újra itt az infláció mumusa? 
Eidenpenz József | 2024. március 12. 12:24
A tőzsdék kezdenek magukhoz térni, a forint viszont nem, fontos amerikai inflációs adatokra vár a piac. Hatalmas céláremelés jött a Telekomra. Erősödtek az inflációs várakozások, de a recesszió réme is ólálkodik. Ingatlan vagy államkötvény érte meg jobban? Egy kiló aranyat vagy egy bitcoint választana?
Ingatlan Trump hátországából kitiltottak több nemzetet, a magyar nincs köztük 
Privátbankár.hu | 2024. január 9. 14:57
Januártól életbe lépett a helyi törvény, amely megtiltja, hogy bizonyos országok állampolgárai vagy azokban az országokban bejegyzett jogi személyek ingatlant vásároljanak Floridában. Főleg ázsiai és latin-amerikai diktatúrákból származó emberek és cégek érintettek, Magyarország nincs a tiltólistán. A lépés mögött vélhetően inkább nemzetbiztonsági megfontolások vannak, semmint a piac védelmét szolgáló szándékok. 
Ingatlan Megint megéri új vagy felújított lakásba ölni a pénzt 
Privátbankár.hu | 2024. január 9. 13:07
A 2020-2023 közti időszakot vizsgálva az ingatlanárak 46 százalékkal emelkedtek, ami éves szinten 14 százalékos hozamot jelentett. Új vagy felújított lakást érdemes venni, hosszú távon azok fialnak a legtöbbet.
Ingatlan Elfordultak a külföldi befektetők a magyar irodaházaktól 
Mester Nándor | 2023. december 26. 15:05
Rengeteg a bizonytalanság a kereskedelmi ingatlanoknál, kivárnak a nagy alapok.
Ingatlan Alig költöttek idén üzleti ingatlanokra a befektetők 
Privátbankár.hu | 2023. november 20. 15:05
Sovány vigasz, hogy Nyugat-Európában és Lengyelországban is nagyobb visszaesés volt.
Ingatlan Az MNB bekapcsolta a vészvillogót az ingatlanpiacon 
Privátbankár.hu | 2023. október 25. 16:27
Fokozódó kockázatokra hívta fel a figyelmet a jegybank az üzleti célú ingatlanoknál.
Ingatlan Mit vesznek most a sok pénzre vágyók? Nem lottószelvényt, mert az lutri - A hét videója  
Csabai Károly - Izsó Márton - Mester Nándor | 2023. október 20. 18:44
Esnek az állampapírhozamok, ha van megtakarítás, érdemes kicsit átcsoportosítani. Kézenfekvő az ingatlan, de nem mindegy, melyik területe. Bérbeadásra most már lehet lakást venni itthon és akár Csehországban vagy Nyugat.-Európában is. De miért viszi külföldre egyre több magyar nagyvállalkozó a pénzét és főleg mit vesznek ott, ami sok pénzt hozhat? Erről beszélt A hét videójában Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor, lapunk ingatlanpiaci szakértője. 
Ingatlan Külföldre viszik a pénzüket a nagy magyar befektetők 
Mester Nándor | 2023. október 17. 16:42
Legalábbis a kereskedelmi ingatlanpiacon érdekeltek jelentős része.
Részvény / Deviza / Áru Ingatlan helyett mást vesznek a gazdagok, izgalmas hete lesz a forintnak 
Eidenpenz József | 2023. július 24. 12:58
A forint stabil, kevéssel 380 alatt ingadozik az euró, a Mol húzza vissza a BUX indexet, bejelentésre szárnyal az Opus. A héten izgalmas kamatdöntések és gyorsjelentések sorozata érkezik. Drágul a búza, de még messze van a tavalyi csúcsoktól. Az ingatlan szegénnyé, a részvény gazdaggá tesz?
Ingatlan Nálunk is esik az irodaházak értéke, de nem annyira, mint Nyugaton 
Mester Nándor | 2023. április 29. 14:48
A hozamok viszont egyre magasabbak itt is, ami rosszat sejtet. Jöhetnek az opportunista befektetők?
Ingatlan Ingatlanba menekítették pénzüket a magyarok - aztán jött a rezsiemelés 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 4. 11:17
Az ingatlanbefektetések felértékelődése szinte megállíthatatlannak tűnt, de a jelenlegi gazdasági környezetben hamarosan vége lehet a menetelésnek. A központi bankok kamatemelési ciklusa, az itthoni rezsicsökkentés korlátozása, valamint a magas építőanyagárak csökkenthetik, de legjobb esetben is stagnálásra kényszeríthetik a lakásárakat az Equilor Alapkezelő friss ingatlanpiaci elemzése szerint. Mindezek ellenére bizonyos ingatlanszegmensek továbbra is jól teljesíthetnek.
Ingatlan Van egy kedvezőbb befektetési terep, mint a lakás 
Mester Nándor | 2022. április 2. 17:16
Nem kell a több tucat millió forint, elég 5-6 is.
Ingatlan A NER-es mogulok és mások is öntik a pénzt az ingatlanpiacra 
Mester Nándor | 2022. március 20. 06:07
Irodaházakat, raktárakat, telkeket és szenvedő hoteleket céloznak idén a magán és intézményi befektetők. A lakásoknál is nőhet az ilyen vevők aránya. És nem csak a NER-hez tartozók részvételével.
Ingatlan Sorra vágják rá az ajtót Putyinra a globális ingatlanos és adótanácsadó cégek  
Mester Nándor | 2022. március 9. 14:27
Tiltakoznak Ukrajna lerohanása ellen. Sok tízezer négyzetméternyi iroda szabadul fel az orosz és belarusz nagyvárosokban, Kijevben is bezárnak a képviseletek.
Ingatlan Leáldozott a befektetési célú ingatlanvásárlás ideje? 
Privátbankár.hu | 2022. március 3. 11:39
A befektetési célú ingatlantulajok fokozott mértékben eladnak és kiszállnak. Úgy látják, hogy 7 év töretlen fellendülés után máshol jobb helyen lesz a tőke - írja a Vakmajom blogon az ismert befektető.
Ingatlan A Union Investment megvásárolta a Szervita Square Building-et 
Privátbankár.hu | 2021. december 22. 13:24
Elkelt a pesti belváros ikonikus, többfunkciós épülete. Az árat nem közölték.
Ingatlan Európai befektetéskezelő üzletágat indít a Futureal  
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 12:09
A Futureal ingatlanfejlesztő cég elindította ingatlanbefektetési és vagyonkezelési üzletágát. A Futureal Investment Partners magas értéknövekedési potenciállal rendelkező befektetésekre összpontosít Európa-szerte.
Ingatlan Egyes fővárosi és vidéki körzetekben kiváló befektetés lehet a garázs 
Privátbankár.hu | 2021. október 9. 14:45
A szárnyaló benzinárak várhatóan visszafogják az autóforgalmat, sok autónak kell majd biztonságos tárolási lehetőséget keresni. Budapest egyes körzeteiben ma csillagászati árakon lehet garázst venni, de ha valaki jól választ, kellemes hozamot érhet el egy ilyen ingatlan megvételével.
Ingatlan Nyugaton menő biznisz, nálunk még sehol sincs a befektetők fejében az idősotthon 
Mester Nándor | 2021. szeptember 28. 19:16
Az elérhető hozamok terén egyre jobb helyre kerülnek Nyugat-Európában az idősotthonok – derül ki egy friss nemzetközi felmérésből. Jó kiegészítői egy befektetési portfóliónak ezek az ingatlanok. Nálunk alig épülnek ilyenek, a magánbefektetők szerint a biznisz egészségügyi ellátási része a leginkább kockázatos, ezért egyelőre nincs ilyen termék, noha a demográfiai folyamatok és a fizetőképes kereslet megléte akár több tucat ilyen ingatlant is indokolna.
Ingatlan Mutatjuk, hova kell tenni a pénzt: például irodaparkba 
Privátbankár.hu | 2021. július 14. 07:13
Vannak olyan termékek, amire nem sajnálják a pénzt. Itt a friss példa: az M7 CEREF II befektető cég megvásárolta a Terrapark Next A&B irodaház-komplexumot Budaörsön.
Ingatlan Továbbra is Covid-biztos befektetés a jó irodaház és raktár, kisebb hozamú lett a lakás 
Mester Nándor | 2021. április 30. 05:40
A koronavírus-járvány csak kisebb sérüléseket okozott a befektetési céllal vásárolt üzleti ingatlanok (irodaházak, bevásárlóközpontok, raktárközpontok) piacán. Még mindig infláció feletti hozamokra lehet számítani. A járvány azonban abban mindenképpen változást hozott, hogy a jövőben épülő irodaházak megfelelő szintű telítettsége egyelőre nem garantált, így a befektetők szigorúbb feltételeket szabhatnak, ami átértékelésekhez vezethet.
Ingatlan Visszatérhetnek a befektetők az ingatlanpiacra, de a rövid távú haszon már a múltba vész 
Mester Nándor | 2021. április 4. 06:05
Az infláció várható gyorsulása miatt ismét a befektetőké lehet a terep az ingatlanpiacon. Lakásokat, földszintes bevásárló parkokat és raktárakat célozhatnak meg. A jó adottságú irodaházakat sem vetik meg, noha itt már nehezebb a terep.
Ingatlan A nagyvárosok panelárai a külső pestiekkel közel azonosak 
Privátbankár.hu | 2020. december 6. 17:35
A vidéki nagyvárosaink lakótelepein körülbelül olyan átlagárakon lehet panel lakást venni, mint a külső pesti kerületekben. Ha az épület átesett a panel programon és jó a lokációja, akkor értéktartó és még mindig jó befektetésnek számít.
Ingatlan Csak a magyarországiak maradtak a magyar ingatlanpiacon - ettől majd lemennek az árak? 
MTI | 2020. november 11. 07:34
A beutazási korlátozást az ingatlanbefektetők se nagyon akarták megkerülni: gyakorlatilag csak azok a külföldi ingatlanbefeketetők adnak-vesznek idén, akik egyébként is Magyarországon élnek.
Részvény / Deviza / Áru A látszatra is ügyelni kell: Mészáros Lőrinc után Tiborcz István is kiszáll az Appeninnből 
Privátbankár.hu | 2020. április 22. 17:43
Alig egy hete szállt ki az Appeninn Nyrt.-ből Mészáros Lőrinc, most egy friss bejelentés szerint Tiborcz István is elhagyja a fedélzetet: eladná 29,30 százalékos tulajdonrészét a BDPST Zrt. A miniszterelnök veje azt mondja, véletlenül sem akar állami pénzek közelébe kerülni, és egyébként is sok támadás érte miatta a céget - inkább kiszáll.
Pénzügyi szektor Újabb befektetés az Optimánál 
Privátbankár.hu | 2020. április 6. 19:02
A napokban aláírt feltételes részvényeladási szerződés alapján az MNB Alapítvány vagyonát kezelő Optima Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt alap megvásárolta a Globe Trade Centre (GTC) S.A. többségi tulajdonrészét.
Ingatlan Új lehetőség nyílik az ingatlanbefektőknek - a lakbérek is emelkedni fognak? 
Privátbankár.hu | 2018. december 16. 15:15
2019-ben az európai ingatlanszektor várhatóan növekedni fog és új lehetőségeket is biztosít a piaci szereplőknek, a folyamatos lefelé mutató kockázatok ellenére. A CBRE arra számít, hogy a gazdasági növekedés Európában korábbi átlaga felett teljesít 2019-ben és 2020-ban is, bár a közelmúltban napvilágra került gazdasági mutatók a lendület lassulását sugallják.
Ingatlan Ingatlant vennél? Ebben a tengerparti városkában mindenképp érdemes körülnézni 
Privátbankár.hu | 2018. június 19. 17:00
Egyre több magyar vásárol ingatlant a Szlovéniával szomszédos, Budapesttől öt és fél órás autóútra lévő észak-olasz Friuli régióban.
Részvény / Deviza / Áru Megjött a bejelentés: komoly tulajdonostársa akadt Mészáros Lőrincéknek 
Privátbankár.hu | 2018. március 12. 14:18
Az ingatlanbefektető Appeninn Holdingban patinás szereplő jelent meg nagytulajdonosként.
Részvény / Deviza / Áru Jól járhatnak a tőzsdei befektetők: osztalékpapírnak szánják a BIF részvényeit 
Privátbankár.hu | 2017. december 8. 14:40
Miközben a tőzsdén jegyzett ingatlanfejlesztő, hasznosító társaságoknak - közöttük a BIF Nyrt-nek is - jelentős adóelőnye származik abból, hogy szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (SZIT) alakul, a formaváltás a magánbefektetők számára is magasabb osztalékfizetéssel járhat. A tőzsdei társaságok előnye a hagyományos ingatlanbefektetési formákkal – ingatlanalapokkal – szemben, hogy likviditásukat nem saját maguk, hanem a tőzsdei jelenlét biztosítja, tehát portfóliójukban nem szükséges alacsony kamatozású eszközöket – például Államkötvényeket – tartaniuk. Így akár évi 5-10 százalékos hozamot is elérhetnek.
Személyes pénzügyek Miből újítsam fel a lakást, ha minden pénzem elment a vásárlásra? 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 25. 15:00
Hozhatja úgy az élet, hogy akármilyen jó feltételekkel is vásároltunk lakást, azon még csinosítani szeretnénk, vagy kisebb-nagyobb felújítási munkálatokat szükséges elvégezni. A költségek pár százezer forinttól könnyen milliós nagyságrendig is elszaladhatnak, azonban az anyagi tartalékokat épp eléggé leapasztja az ingatlan megvásárlása. Ilyenkor jön kapóra egy gyors kölcsön, amiből az igényeinknek megfelelően alakítható a lakás. Mutatjuk azt a megoldást, amihez alacsony kamat mellett, egyszerűen hozzájuthatunk.
Ingatlan Tarthatatlan, ami a lakáspiacon megy: meddig folytatódhat a drágulás? 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 20. 12:10
Szinte mindenkit foglalkoztat a kérdés, hogy Magyarországon meddig mehetnek feljebb az ingatlanárak. A drágulás azonban nem csak magyar sajátosság, a környező és a nyugat-európai országokban is rohamosan szöknek fel az árak a 2008-as válság óta. A Duna House megvizsgálta, hogy még mindig érdemes-e ingatlanba fektetni.
Részvény / Deviza / Áru Megint találtak egy jó vételt a fővárosi irodapiacon 
Privátbankár.hu | 2017. június 27. 11:00
Újabb nagy kihasználtságú irodaházat vásárolt az Appeninn. A Frangepán utcai, 3,4 ezer négyzetméteres ingatlan kihasználtsága 90 százalék feletti.
Részvény / Deviza / Áru A nap száma: Ennyit hozott össze ez a magyar nagyvállalkozó Luxemburgban 
Eidenpenz József | 2017. május 2. 18:08
Közzétette a tavalyi mérlegét a Fotex, amelyben 6,2 millió eurós nyereség áll. Ez eléggé jelentős, 36 százalékos növekedés, de a társaság eredménye eléggé ingadozó. A jobb eredményhez komolyan hozzájárult az Ajka Kristály. Némi osztalékot is fizetnek.
Részvény / Deviza / Áru 3 százalék feletti osztalékot fizet az Appeninn 
Privátbankár.hu | 2017. április 28. 16:42
Az ingatlanbefektetéseket kezelő vállalat közgyűlése elfogadta az osztalékfizetést és tavalyi beszámolót.
Ingatlan Óriási emelkedés az ingatlanpiacon: ha a költségek ugranak, az árak is fognak 
Privátbankár.hu | 2017. március 30. 14:42
Az építőiparban (is) egyre nagyobb gondot okoz a szakképzett munkaerő hiánya, ez a kivitelezési költségek emelkedésével együtt komoly gátat jelent az építőipari fellendülés számára - pedig a látszólag gyenge tavalyi számok ellenére már 2016-ban is megvoltak a biztató jelek a piacon. A költségek megugrása az ingatlanárak és a bérleti díjak emelkedéséhez vezethet a CBRE összeállítása szerint.
Ingatlan Nagyon jó év jöhet az ingatlanbefektetéseknek - mire figyelnek a profik? 
Privátbankár.hu | 2017. március 28. 15:30
2016 kiváló év volt a magyar ingatlanbefektetési piacon, 2017-re pedig további növekedés várható, a régióban a befektetők elsöprő többsége legalább annyit akar költeni, mint tavaly. A legnagyobb növekedést az irodapiacon várják a szakemberek, a bővülésnek azonban gátat szabhat az építési költségek megugrása és a szakemberhiány. A CBRE friss EMEA-régiós ingatlanbefektetési felméréséből szemezgetünk.
Ingatlan Bedobtak egy javaslatot: így adóztatnák meg az Airbnb-t 
Privátbankár.hu | 2017. február 16. 07:31
Csak az önkormányzathoz bejelentett apartmanokat kellene hirdetni a Magyar Apartmankiadók Egyesülete szerint.
Részvény / Deviza / Áru A mostanihoz hasonló forintárfolyam mindenkinek megfelel  
Eidenpenz József | 2016. november 24. 06:08
A dollár továbbra is jó befektetés lehet, mert bár sokat veszített menedékdeviza-jellegéből, másoknál, például az eurónál még rosszabb a helyzet. Itthon sem a túlzott forinterősödés, sem a nagymértékű gyengülés nem valószínű. A kötvények korszaka alighanem lejárt, érdemesebb reáleszközökbe fektetni. Interjú Szántó Andrással, az Equilor Befektetési Zrt. lakossági üzletágának igazgatójával.
Ingatlan Így nyerhetnek azon a magyarok, hogy a britek kilépnek az EU-ból 
Privátbankár.hu | 2016. július 21. 07:37
Az ingatlanbefektetők már évek óta keresik az új célpontokat, a Brexit most felgyorsítja a folyamatot - tessék nálunk is körbenézni.
Ingatlan Rekordot döntött az OTP 
Privátbankár.hu | 2016. július 12. 12:09
Az ingatlanpiac felpörgése az ingatlanalapoknak is kedvez, sosem áramlott még ennyi pénz az Alapba.
Befektetési alapok A befektetők nagy lehetősége: pörög a városi logisztikai piac 
Privátbankár.hu | 2015. november 26. 10:26
Folyamatosan növekvő bérlői kereslet határozza meg az ipari ingatlanok egyik legdinamikusabban fejlődő szegmensét, a városi logisztika piacát. A pozitív tendencia az OTP Ingatlanbefektetési Alap teljesítményére is jó hatással van, amelynek befektetési jegyei a kedvező hozam és az alacsony kockázat miatt egyre népszerűbb befektetési terméknek számítanak. Az OTP Ingatlanalap az elmúlt évben magas hozamú ingatlanokat vásárolt, a rosszabb teljesítményű ingatlanjaitól megvált, emellett a termék több, kedvező fejlesztésen is átesett. A fejlesztési folyamat a jövőben is zajlik tovább, sőt 2016-tól új típusú ingatlanpiaci alapot kínálnak a befektetőknek. Interjú Tóth Balázzsal, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő vezérigazgatójával.
Részvény / Deviza / Áru „Nyakunkon a pénzügyi elnyomás”, mi lesz veled, forint? 
Eidenpenz József | 2015. július 8. 14:00
Rövid távon a görög válság miatt gyengülhetett a forint, a zloty sem járt sokkal jobban. Hosszabb távon azonban lehet, hogy akkor sem sikerül majd gyengíteni a fizetőeszközünket, ha kell. Így a devizavétel sem biztos, hogy megvéd az inflációtól, az emberek az ingatlanok és a részvények felé fordulhatnak.
Befektetési alapok Hozamot szeretne? Ennyivel ketyegnek ma az ingatlanalapok 
Eidenpenz József | 2015. június 26. 14:14
A kamat alacsony, lakásra nem mindenkinek futja, vagy nincs ingatlanvásárlásra ideje. Mennyit hoznak az ingatlanalapok? Lehet a jelenlegi árfolyamokból, múltbeli hozamokból a jövőbeliekre következtetni? Mi határozza meg egyáltalán a hozamukat?
Befektetési alapok Megéri? Félénk vagyok, mégis ingatlanbefektetést akarok 
Eidenpenz József | 2015. június 19. 06:08
Aki nem tud ingatlant vásárolni, annak az ingatlanalapok maradnak, ha ilyen befektetésre vágyik. Néhány ingatlanalap szép eredményt ért el az utóbbi egy évben, ennek részben, de csak részben a forint gyengélkedése az oka. A magasabb hozam azonban magasabb kockázattal is jár.
Részvény / Deviza / Áru Te mibe fektetnél egymilliót? Óriásit ugrott az ingatlan a listán 
Eidenpenz József | 2015. június 9. 12:48
A Budapest Alapkezelő felmérése szerint egy év alatt többszörösére ugrott azok aránya, akik ingatlanba fektetnék megtakarított pénzüket. Érezhető a brókerbotrányok hatása, nagy a készpénz és a folyószámla aránya, előkelő helyen az állampapír, többen választanának alapokat is. A Nasdaq történelmi csúcson van, mégsem lufi.
Ingatlan Egy lakás árából kettőt? Kiszámolták, megéri 
Privátbankár.hu | 2015. március 19. 20:00
A Duna House adatai alapján, Budapesten minden harmadik, vidéken minden negyedik ingatlanvásárló befektetési céllal vesz lakást. Újabban akár több lakást is vesznek, köszönhetően az alacsony hitel kamatoknak. egy példán keresztül számolta ki az ingatlanközvetítő, hogy tégla- illetve panellakás esetén hogy alakulnak a törlesztőrészletek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG