<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Új megoldásokat kell kiizadnia a fejlesztőnek, a bérbeadónak és a tanácsadónak, persze együttműködve a manapság diktáló bérlőkkel.

Kevés aktuálisabb kérdés van annál, az irodapiacon, minthogy mi lesz a közeljövő és kik lesznek a győztesek és vesztesek ezen a piacon. A Klasszis podcast mostani adásában ezt vizsgáltuk a Cushman &Wakefield nemzetközi ingatlan tanácsadó szakértőinek támogatásával.

A résztvevők (balról-jobbra): Berki János, Szántó Tamara, Hancz Anita, Mester Nándor
A résztvevők (balról-jobbra): Berki János, Szántó Tamara, Hancz Anita, Mester Nándor

Szántó Tamara, a Cushman&Wakefield irodabérbeadási részlegének vezetője azt emelte ki, hogy a hibrid használat teljesen elterjedt, de nincs egységes recept. A hatékony használat megvalósításához elengedhetetlen, hogy a bérlők a lehető legjobban meghatározzák, miként és hányan dolgoznak, mit várnak el az irodaháztól, illetve együttműködjenek az összes szereplővel a belső tér kialakításakor.

Berki János, a Futureal meglévő nemzetközi irodaportfóliójának vagyonkezelési igazgatója azt fejtegette, hogy a spekulatív alapon indított beruházásoknak vége. Szerinte a fejlesztők java a meglévő, mintegy 4,2 millió négyzetméternyi budapesti irodaállomány háromnegyedét kitevő használt épületekre fog összpontosítani, s ott évekig találhat rengeteg érdekes munkát, hiszen van mit felújítani. Csak az nem mindegy, hogy a műszaki átépítésen kívül mennyire jól találják ki az új tereket és belső megoldásokat és mennyire tudnak rugalmasan alkalmazkodni a változó bérlői igényekhez.       

Tartósan a magyar piacon a Cushman & Wakefield

A Cushman & Wakefield a világ egyik vezető ingatlantanácsadó vállalata, mely 1917-es megalakulása óta,  50 000 szakemberrel és 400 irodával, mára már 60 országban van jelen. A globális vállalat budapesti egysége 1993-ban alakult és azóta piacvezető ügynökségként van jelen a magyar ingatlanpiacon. 9 üzletággal, az ingatlanpiac minden szegmensét lefedi, kiemelkedő értéket teremt, bérlők és ingatlantulajdonosok számára.  2021-ben, globálisan az üzemeltetési, facility menedzsment, projekt menedzsment, bérbeadás, befektetési tanácsadás és más üzletágak 9,4 milliárd dollár bevételt termeltek.

Erre reflektált Hancz Anita is, a Wing Zrt. senior értékesítési vezetője, aki szerint a HR- részlegeknek nagyon megnőtt a jelentősége az irodahasználattal összefüggő kérdések eldöntésénél. Hiszen ők tudják, hogy az adott bérlő vállalatnál ki és mennyit van benn, milyen események vannak, milyen funkcionális terekre van szükség és ehhez milyen design és irodabelső illik vagy hogy mennyi autót igényelhetnek majd az irodaház üzemeltetője által felkínált autómegosztó szolgáltatásban. 

További érdekes meglátások és erős állítások is elhangoztak a beszélgetésben, amit itt lehet meghallgatni.

 

Hogyan hallgassunk podcastet?

A podcastet a fenti lejátszóval az mfor.hu és a privatbankar.hu oldalán is meghallgathatja.

Az optimális podcast-élményhez a podkaszt.hu korábbi leírását idézzük.

A podkaszt lételeme hogy nem kell helyhez kötve hallgatni. Ezért legjobb élményt a eszközökön nyújtják, legyen az akár telefon, akár tablet. Ebből kifolyólag az ezen eszközökre írt programok is nyújtják a legtöbb szolgáltatást. Például:

- Saját kereshető adatbázis
- Lassított / gyorsított lejátszási sebesség
- Könyvjelzők, fejezetek
- Adásnaplók megjelenítése

Ezeket szinte az összes nagyobb lejátszó tudja, de attól függően hogy milyen eszközön szeretnéd hallgatni,  itt találhatsz párat induláshoz >>

Ezekben a lejátszókban megtalál minket Klasszis podcast néven! Május 10-étől kéthetente új adásainkkal is találkozhat ezeken a linkeken. Addig is:

A műsor oldala az Anchor FM-en >>

Kövessen és hallgasson minket Spotify-on! >>

Podcastünk az Apple Podcasts-en >>

A podcast RSS feedje itt található >>

Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom?
Mester Nándor | 2023. február 1. 19:32
Számok és szempontok, hétről hétre. Nagyon megéri követni az összeállításunkat.
Ingatlan A lengyelek már túl vannak a lakáspiac mélypontján
Mester Nándor | 2023. január 31. 17:41
A külföldi beruházók, köztük a magyarok örülnek ennek a legjobban.
Ingatlan Lakáspiac: tízből kilenc hirdető csökkenti az árat
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 11:47
De a többség kivár, nagy a bizonytalanság.
Ingatlan Újabb ingatlanos adásvétel a NER soraiban
Mester Nándor | 2023. január 31. 10:16
Turisztikai portfóliójának utolsó elemét is értékesítette az Appeninn Nyrt.
Ingatlan Olcsóbbá váltak a lakáspiac slágerei
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 10:11
A jövőben könnyebb lesz meghirdetni a panellakásokat, ugyanis digitalizálják a budapesti panelek alaprajzait, amik egy kattintással a hirdetéshez kapcsolhatók. A házgyári lakások az elmúlt években reneszánszukat élik, szeptember óta pedig jelentősen nőtt a kínálatuk. Budapesten tavaly szeptemberhez képest közel 7 százalékkal több eladó panellakás található. Az átlagos négyzetméteráruk ezzel párhuzamosan több mint 1 százalékkal 782 ezer forintra csökkent. A vármegyeszékhelyeken a panelek kínálata 15 százalékkal nőtt, az áruk pedig lényegében stagnált.
Ingatlan Tovább nőttek a raktárhegyek Magyarországon
Mester Nándor | 2023. január 29. 15:03
Tavaly jóval több mint negyedmillió négyzetméterrel bővült a spekulatív állomány.
Ingatlan Nem döntik le trónjáról a királyt az ingatlanpiacon
Mester Nándor | 2023. január 26. 19:01
Mindenki szeretné lefaragni a költségeit és optimalizálni az ingatlanvagyon mindennapi használatát. Milliárdokat érő eszközt, az adatot kapták a kezükbe ehhez az épületeket üzemeltetők és egyre többen élnek vele. Olyan királyság ez, amit senki sem akar megdönteni.
Ingatlan Új sorozatot indítunk: Mennyit ér az ingatlanom?
Mester Nándor | 2023. január 25. 19:24
Nagyon megéri minden héten követni az összeállításunkat.
Ingatlan Előrejelzés tavaszra: folytatódik az áresés a lakáspiacon
Privátbankár.hu | 2023. január 23. 18:38
De nem minden körzetben és nem minden lakástípusnál.
Ingatlan Behúzta a vészféket az új budapesti lakások piaca
Privátbankár.hu | 2023. január 23. 12:59
Az új építésű lakások értékesítése 30 százalékot zuhant.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG