TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Az OTP-vezér azt is elárulta, miért nem akar beszállni a médiába.
Csányi Sándor az OTP éves közgyűlésén. MTI Fotó: Kovács Attila

A Forbes magazin legújabb gazdaglistája szerint Csányi Sándor 283,1 milliárd forintjával stabilan őrzi helyét a leggazdagabbak rangsorában. Az OT Industries gyenge éve és a Bonafarm tavalyihoz képest szerényebb forgalma miatt bár csökkent az OTP-vezér vagyona, noha szingapúri érdekeltségeinek értéke több, mint 10 milliárd forinttal nőtt. A lista első 10 helyezettjéről itt olvashat bővebben >>>>

A Forbesnak egyúttal interjút is adott Csányi. Ebből többek kiderült, miért vette meg az Arcata Holding vagyonkezelőt a MET gázóriásban érdekelt Nagy Györgytől.

"Az Arcata az ő befektetése volt. Miközben én az alacsony kamatkörnyezetben a befektetéseimnek kerestem helyet, neki más üzeletekhez kellett a finanszírozás. Egyszerűen sikerült meggyőznöm, hogy adja el nekem egy részét" - mondta az OTP-vezér.

Csányi beszélt arról is, hogy mit vár a bank orosz és ukrán leányaitól, melyek az elmúlt években nagyon is problémásak voltak.

“Az ukrán cégünk már nyereséges, az orosz piactól a bolgárral versengő erős profitabilitást várok.”

Az interjúban arra is rákérdeztek, valóban dühíti-e, ha Bige László bármiben megelőzi, erre csak annyit válaszolt: nem tart ott, hogy mindent kommentáljon.

A legnagyobb magyar bank további akvizíciókat tervez, akár a következő negyedévben jöhet egy nagy bejelentés. Az OTP digitális fejlesztéseiért és értékesítéséért ezentúl Csányi Péter, Csányi Sándor fia felel. Csányi azt is elárulta, ahogy bárkinek, úgy fiának is kellett önéletrajzot küldenie, mikor az állásra jelentkezett.

“Mondtam neki, hogy az apád hívását nem muszáj felvenned, lehet olyan elfoglaltságod. De az elnökét fel kell, ezt a hibát még egyszer nem lehet elkövetni.”

Az elmúlt években a sajtó sokat írt arról, hogy Csányinak Bige mellett egy másik milliárdossal is megromlott a viszonya, az FHB-ból a takarékszövetkezeti integrációval és a Postával az OTP ellenpontját felépíteni igyekvő Spéder Zoltánról van szó, aki korábban Csányi mellett dolgozott vezető OTP-sként. A kormányzati hátszéllel építkező Spéder a nyáron kegyvesztett lett, a Forbesnak adott interjúban Csányi beszélt arról, hogy Spéder valóban felhívta őt, miután nehéz helyzetbe került.

"Felhívott, mert akart velem beszélni. Leültünk, beszélgettünk. Nem vagyunk ellenségek" - mondta Csányi Spéderre.

Arra a kérdésre, hogy miért rossz a kapcsolat az OTP-vezér és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter között, miért oligarházta a miniszter, Csányi azt mondta, nem ő kezdeményezte az ellentéte, de örül, hogy kettejük között rendeződött a viszony.

"Megbeszéltük, hogy mi miért hangzott el, ki mit gondol a mezőgazdaságról, a közéletről" - tette hozzá Csányi.

Míg külfödön megszokott, hogy a milliárdosok beszállnak a médiába, újságot vesznek, és hogy tervez-e Csányi is ilyet, erre a felvetésre azt mondta, hogy nem. Bár felmerült már benne a gondolat az elmúlt 25 évben, de szerinte csak az vegyen médiát, akinek ez az egyetlen tevékenysége.

"Nem jó, ha valaki médiával is rendelkezik, és aktív más üzleti területeken is, ahol esetleg az érdekei sérülnek".

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Hogyan omoljunk össze konstruktívan?
Privátbankár.hu | 2020. október 18. 18:45
A pandémia alatt sokkal nagyobb szakítópróbának van kitéve az idegrendszerünk, mint amihez a normális körülmények között hozzászoktunk. Egyre többször akadunk ki, aminek nemcsak mi isszuk meg a levét a forró fejjel hozott döntéseink miatt, de akár szeretteink is, hiszen sokszor rajtuk csattan az ostor. Lehet azonban az összeomlást úgy is csinálni, hogy ne fájjon annyira, sőt, még épülni is tudjunk belőle.
Karrier A kijárási korlátozások jelentősen befolyásolták a lelki egészséget
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 16:48
A koronavírus-járvány miatti bezártság erőteljesen hatott az emberek pszichés állapotára, többségüknél több tünet is jelentkezett, sokuknál ráadásul életükben először. Egy reprezentatív felmérés szerint azokban az államokban volt a legerősebb hatás, amelyekben a járványhelyzet a legsúlyosabb volt – derül ki 6 európai országban készített 6000 online interjú eredményéből, melyet idén szeptemberben végeztek, hogy az 1992 óta minden évben október 10-én ünnepelt Lelki Egészség Világnapja alkalmából az eredményeket meg tudják osztani a nagyközönséggel.
Karrier Megvan az EBRD új elnöke
MTI | 2020. október 8. 17:13
A részvényes országok és szervezetek képviselői francia elnököt választottak az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank élére. Ő az első nő az EBRD élén. 
Karrier A Fidesz már keresi Áder János utódját
Privátbankár.hu | 2020. október 8. 08:29
2022-ben lejár Áder János jelenlegi köztársasági elnök mandátuma, több név már most előkerült.
Karrier Új vezére van a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt-nek
MTI | 2020. október 1. 19:06
A posztra Fedák Istvánt nevezték ki. 
Karrier Home office: sokkal többet számít, hogyan öltözünk fel, mint gondolnánk
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 27. 06:07
A mackóalsó-kinyúlt póló szett lehet, hogy kényelmesebb, de a kutatások azt mutatják, sokkal eredményesebben dolgozunk távmunkában, ha ugyanúgy öltözünk fel hozzá, ahogy a bejárós munka idején szoktunk.
Karrier 9 év után cserélt le Orbán Viktor egy kormánymegbízottat
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 10. 06:23
Demeter Ervin 2011 óta volt Borsod megyei kormánymegbízott, csütörtöktől a miskolci polgármesterválasztás vesztese veszi át a helyét.
Karrier Még toborozzák az iskolaőröket
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 19. 07:23
Már lejárt a határidő, de több megyében is várják a jelentkezőket. 
Karrier Soros György 90 éves lett - elmondta, kik a belső és külső ellenségek
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 12. 10:07
Ma 90 éves Soros György - A Népszavában megjelent interjúban az EU belső és külső ellenségeiről és a polkorrektségről is beszélt.
Karrier Megkezdődött a nagy kísérlet – vigyázó szemetek erre a szegény német tartományra vessétek
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 06:07
Miközben Németországban makacsul tartja magát a koronavírus, egyes tartományokban már ezen és a jövő héten újraindul a tanítás a diákok személyes jelenlétével. A kétségeknek és dilemmáknak azonban se szeri, se száma. Egyszerre készülnek a tanítás újraindítására és az iskolák esetleges újrazárására.
Friss
hírlevél