<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az OTP-vezér azt is elárulta, miért nem akar beszállni a médiába.
Csányi Sándor az OTP éves közgyűlésén. MTI Fotó: Kovács Attila

A Forbes magazin legújabb gazdaglistája szerint Csányi Sándor 283,1 milliárd forintjával stabilan őrzi helyét a leggazdagabbak rangsorában. Az OT Industries gyenge éve és a Bonafarm tavalyihoz képest szerényebb forgalma miatt bár csökkent az OTP-vezér vagyona, noha szingapúri érdekeltségeinek értéke több, mint 10 milliárd forinttal nőtt. A lista első 10 helyezettjéről itt olvashat bővebben >>>>

A Forbesnak egyúttal interjút is adott Csányi. Ebből többek kiderült, miért vette meg az Arcata Holding vagyonkezelőt a MET gázóriásban érdekelt Nagy Györgytől.

"Az Arcata az ő befektetése volt. Miközben én az alacsony kamatkörnyezetben a befektetéseimnek kerestem helyet, neki más üzeletekhez kellett a finanszírozás. Egyszerűen sikerült meggyőznöm, hogy adja el nekem egy részét" - mondta az OTP-vezér.

Csányi beszélt arról is, hogy mit vár a bank orosz és ukrán leányaitól, melyek az elmúlt években nagyon is problémásak voltak.

“Az ukrán cégünk már nyereséges, az orosz piactól a bolgárral versengő erős profitabilitást várok.”

Az interjúban arra is rákérdeztek, valóban dühíti-e, ha Bige László bármiben megelőzi, erre csak annyit válaszolt: nem tart ott, hogy mindent kommentáljon.

A legnagyobb magyar bank további akvizíciókat tervez, akár a következő negyedévben jöhet egy nagy bejelentés. Az OTP digitális fejlesztéseiért és értékesítéséért ezentúl Csányi Péter, Csányi Sándor fia felel. Csányi azt is elárulta, ahogy bárkinek, úgy fiának is kellett önéletrajzot küldenie, mikor az állásra jelentkezett.

“Mondtam neki, hogy az apád hívását nem muszáj felvenned, lehet olyan elfoglaltságod. De az elnökét fel kell, ezt a hibát még egyszer nem lehet elkövetni.”

Az elmúlt években a sajtó sokat írt arról, hogy Csányinak Bige mellett egy másik milliárdossal is megromlott a viszonya, az FHB-ból a takarékszövetkezeti integrációval és a Postával az OTP ellenpontját felépíteni igyekvő Spéder Zoltánról van szó, aki korábban Csányi mellett dolgozott vezető OTP-sként. A kormányzati hátszéllel építkező Spéder a nyáron kegyvesztett lett, a Forbesnak adott interjúban Csányi beszélt arról, hogy Spéder valóban felhívta őt, miután nehéz helyzetbe került.

"Felhívott, mert akart velem beszélni. Leültünk, beszélgettünk. Nem vagyunk ellenségek" - mondta Csányi Spéderre.

Arra a kérdésre, hogy miért rossz a kapcsolat az OTP-vezér és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter között, miért oligarházta a miniszter, Csányi azt mondta, nem ő kezdeményezte az ellentéte, de örül, hogy kettejük között rendeződött a viszony.

"Megbeszéltük, hogy mi miért hangzott el, ki mit gondol a mezőgazdaságról, a közéletről" - tette hozzá Csányi.

Míg külfödön megszokott, hogy a milliárdosok beszállnak a médiába, újságot vesznek, és hogy tervez-e Csányi is ilyet, erre a felvetésre azt mondta, hogy nem. Bár felmerült már benne a gondolat az elmúlt 25 évben, de szerinte csak az vegyen médiát, akinek ez az egyetlen tevékenysége.

"Nem jó, ha valaki médiával is rendelkezik, és aktív más üzleti területeken is, ahol esetleg az érdekei sérülnek".

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Új értékesítési igazgatósági tanácsadó erősíti a Diófa Alapkezelőt
Privátbankár.hu | 2021. október 22. 10:47
A Diófa Alapkezelő Pozsgai Gábort nevezte ki a vállalat új értékesítési igazgatósági tanácsadójának.
Karrier Minimálbér-tárgyalás: lezajlott egy újabb forduló
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 20. 18:23
Újabb tárgyalási fordulóval folytatódtak a kötelező legkisebb bérekkel kapcsolatos egyeztetések a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán.  
Karrier A fiatalok harmada veszítette el az állását a pandémia miatt
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 16. 09:58
Szerencsére sokan már új munkát találtak. 
Karrier A Takarék Jelzálogbanktól igazolt új üzletfejlesztési vezetőt a Diófa Alapkezelő
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 1. 14:47
A Diófa Alapkezelő Incze Zsombort nevezte ki a vállalat új üzletfejlesztési vezetőjének. A szakember munkájának kiemelt fókuszában az üzleti folyamatok hatékonyságnövelése, a meglévő befektetési termékek fejlesztése, valamint új befektetési konstrukciók kialakítása lesz.
Karrier A magyar sportolók már a laborban elkezdték a felkészülést az olimpiára
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 10. 13:11
A Synlab labordiagnosztikai cég sportdiagnosztikai üzletága több mint 70, a tokiói olimpián szereplő sportoló felkészülését segítette többek között tűpontosan beállított étrenddel, valamint ötezer paraméterből kiválasztott vitamin- és ásványianyagszint-méréssel.
Karrier Nincsenek elragadtatva az oktatás színvonalától a diákok, de a munkanélküliségtől kevesen félnek
Privátbankár.hu | 2021. július 24. 16:26
Sok diák derűlátó: az iskola befejezése után 50 százalékuk arra számít, hogy könnyen munkába tud majd állni – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. Ettől magasabb eredmény a kutatás elmúlt kilenc éve alatt csak 2017-2018-ban fordult elő. Ettől függetlenül akadnak pesszimisták is, a diákok 17 százaléka attól tart, hogy nehezen talál majd munkát, 5 százalékuk szerint pedig nagyon nehéz lesz.
Karrier Lemondott a Miniszterelnökség egyik helyettes államtitkára
Privátbankár.hu | 2021. július 24. 09:43
Távozik a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkára, már meg is van az utódja.
Karrier Munkatársakat keresünk!
- | 2021. július 12. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Saját miniszteri biztost kapott a magyar történelem egyik legnagyobb veresége
Privátbankár.hu | 2021. július 9. 07:38
Semjén Zsolt, a miniszterelnök általános helyettese a csütörtök este megjelent Hivatalos Értesítőben olvasható utasítás szerint új miniszterelnöki biztost nevezett ki. Dr. Hargitai János július 5. óta a  mohácsi csata 500. évfordulójáról történő méltó megemlékezéssel összefüggő feladatok ellátásáért felel. 
Karrier Elveszik a munkát a robotok – a járvány után nem lesz szükség több emberi munkakörre?
Kollár Dóra | 2021. június 12. 12:07
A járvány alatt több területen a robotoké lett a munka, és hogyha a kutatóknak lesz igaza, nem is fogják visszaadni azt. Bajban vannak a könnyen helyettesíthető munkavállalók?
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos