<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Pályakezdőként vagy két munkahely között – az álláskeresés egy hosszú és nehéz folyamat, kiváltképp, ha egyik beadott jelentkezésünkre sem érkezik válasz. Telnek a napok, lassan elemészt a pánik, a hó vége pedig egyre csak közeledik? Nem kell beletörődni a helyzetbe – összeszedtünk néhány dolgot, ami megkönnyíti az álláskeresést.

Nagyon fontos, hogy megőrizzük a megfelelő hozzáállásunkat ebben a helyzetben a BBC szerint. Ameddig egész nap a telefon és a számítógép mellett ülve várjuk, hogy valaki visszajelezzen az önéletrajzunkra, könnyen a sorozatokból jól ismert otthonülő, pizsamában flangáló karakter bőrében találjuk magunkat.

Ehelyett érdemes olyan életvitelt kialakítani, mintha már lenne állásunk: keljünk fel időben, írjuk össze azokat az ismerőseinket, akik a választott területen dolgoznak, vagy akik ismernek ilyen embereket. Ezek után pedig kérd ki a segítségüket, tapasztalatukat az álláskeresésben! Ha minden kötél szakad, ott vannak a közösségi oldalak, itt biztosan találni az ismerősök ismerősei között olyat, aki segíthet. Telefonálgass, írj e-mailt – bármit, csak ne süppedj bele a várakozásba!

Gyakorlat a jó CV titka

Jó önéletrajzot írni nem egyszerű feladat, ezt ma már egyre több – köztük hazai – egyetem és főiskola ismeri fel, akik önálló kurzusokat indítanak (sőt, egyenesen kötelezővé teszik a hallgatóik számára) a CV írás művészetének elsajátítására. Nem csak a tanulmányok, de a korábbi munkahelyek, az önkéntesként szerzett tapasztalatok is színesítik az önéletrajzot. Ráadásul egyre több vállalat értékeli a kreativitást, így jobb lesz elfelejteni az internetről letölthető minták másolását, és nekiülni gyakorolni az írást, ezzel kapcsolatban korábban már összeszedtünk néhány hasznos tippet, ezeket itt olvashatod.

Merészkedj ki a komfortzónádból!

Végre visszahívtak, de nem arra a munkára, ami egybevág a tanulmányaiddal vagy a korábbi tapasztalataiddal? A menekülés helyett érdemes lehet belevágni valami újba, és gyakorlatot szerezni egy új munkakörben, vagy a szakterületünk határmezsgyéjén próbálkozni.

Ez főleg a pályakezdő fiataloknak lehet fontos (akiknek egyébként egyes meglátások szerint irreálisan magas a kereseti követelményük), ők több év tanulás után szeretnék belevetni magukat a szakma rejtelmeibe, de a területnek több év tapasztalatra lenne szüksége, ezt pedig valahonnan meg kell szerezni. A vállalatoknak azonban érdemes lehet mégis közülük válogatni, ez ugyanis óriási adókedvezményt jelenthet a munkaadónak.

Megtettél mindent, mégis elutasítottak?

Állást keresni sosem volt egyszerű ügy, főleg mivel sokan már az önéletrajzon elcsúsznak. Jó önéletrajzot kifejezetten nehéz írni, mert ami pár éve még természetesnek számított, annak ma már semmi keresnivalója a CV-dben. Mutatjuk mi az, amit inkább hagyj ki! >>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Nincsenek elragadtatva az oktatás színvonalától a diákok, de a munkanélküliségtől kevesen félnek
Privátbankár.hu | 2021. július 24. 16:26
Sok diák derűlátó: az iskola befejezése után 50 százalékuk arra számít, hogy könnyen munkába tud majd állni – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. Ettől magasabb eredmény a kutatás elmúlt kilenc éve alatt csak 2017-2018-ban fordult elő. Ettől függetlenül akadnak pesszimisták is, a diákok 17 százaléka attól tart, hogy nehezen talál majd munkát, 5 százalékuk szerint pedig nagyon nehéz lesz.
Karrier Lemondott a Miniszterelnökség egyik helyettes államtitkára
Privátbankár.hu | 2021. július 24. 09:43
Távozik a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkára, már meg is van az utódja.
Karrier Munkatársakat keresünk!
- | 2021. július 12. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Saját miniszteri biztost kapott a magyar történelem egyik legnagyobb veresége
Privátbankár.hu | 2021. július 9. 07:38
Semjén Zsolt, a miniszterelnök általános helyettese a csütörtök este megjelent Hivatalos Értesítőben olvasható utasítás szerint új miniszterelnöki biztost nevezett ki. Dr. Hargitai János július 5. óta a  mohácsi csata 500. évfordulójáról történő méltó megemlékezéssel összefüggő feladatok ellátásáért felel. 
Karrier Elveszik a munkát a robotok – a járvány után nem lesz szükség több emberi munkakörre?
Kollár Dóra | 2021. június 12. 12:07
A járvány alatt több területen a robotoké lett a munka, és hogyha a kutatóknak lesz igaza, nem is fogják visszaadni azt. Bajban vannak a könnyen helyettesíthető munkavállalók?
Karrier Megszületett a budapesti bérmegállapodás
Privátbankár.hu / MTI | 2021. június 3. 17:48
A szakszervezetek és Karácsony Gergely együtt jelentette be a megállapodást.
Karrier Mit tehetnek a vezetők azért, hogy a dolgozók igazán hatékonnyá váljanak?
Kollár Dóra | 2021. május 24. 18:04
Ugyan már lecsengőben van a harmadik hullám Magyarországon, a járvány rányomta a bélyegét a mindennapjainkra, így a munkahelyi hatékonyságra is. A Harvard üzleti szaklapja egy egyetemi kórház példáján keresztül mutatta be, mennyit számíthatnak a menedzsment döntései a hatékonyság növelésében.
Karrier Optimisták és fizetésemelésre számítanak a dolgozó fiatalok
Privátbankár.hu | 2021. május 17. 09:10
A járvány ellenére is nagyon optimista a munkavállalással kapcsolatban a 19-29 éves korosztály. 
Karrier A kormány hívó szava: sok ezer embernek a mai az utolsó home office-munkanapja
Privátbankár.hu | 2021. május 7. 06:15
Ahogy visszamennek a diákok az iskolákba, a kormány visszahívja az embereket a home office-ból.
Karrier Orbán Viktor elárulta, mit vár a modellváltó egyetemektől
Privátbankár.hu / MTI | 2021. május 4. 17:45
A miniszterelnök szerint egy teljesen új egyetemi rendszer jött létre.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos