Munkakeresés
Karrier Nincsenek elragadtatva az oktatás színvonalától a diákok, de a munkanélküliségtől kevesen félnek 
Privátbankár.hu | 2021. július 24. 16:26
Sok diák derűlátó: az iskola befejezése után 50 százalékuk arra számít, hogy könnyen munkába tud majd állni – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. Ettől magasabb eredmény a kutatás elmúlt kilenc éve alatt csak 2017-2018-ban fordult elő. Ettől függetlenül akadnak pesszimisták is, a diákok 17 százaléka attól tart, hogy nehezen talál majd munkát, 5 százalékuk szerint pedig nagyon nehéz lesz.
Személyes pénzügyek Könnyebben mondtak búcsút munkahelyüknek tavaly a magyarok 
Privátbankár.hu | 2020. január 18. 14:40
Intenzív évet zárt tavaly az álláshirdetési és - keresési piac. A jelentkezők száma közel tizedével emelkedett az előző évhez képest, míg a cégek automatizálási szándéka magasabb fordulatszámra kapcsolt. Az év jellemző tendenciáinak markáns eleme, hogy a munkáltatók nyitottabbá váltak az atipikus foglalkoztatási formákra.
Makro / Külgazdaság Macron már tudja a megoldást a világ egyik legnagyobb problémájára 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 27. 11:22
Időnként minden politikusnak vannak furcsa megszólalásai, nem volt ezzel máshogy Emmanuel Macron sem.
Karrier Nevedben a végzeted: tényleg ennyin múlik a siker? 
BR | 2017. február 11. 13:48
A telefonkönyvben és a hirdetőlistában szereplő nevünk, legyen az a saját vagy a cégünké, alapjaiban határozza meg a sikerességünket. Mennyire lehet az ember kreatív? Tényleg csak a Kovácsoké, Tóthoké és Szabóké a világ? Megnéztük, mennyibe kerülhet, ha szokatlan névvel áldott – vagy vert meg – minket a sors, és hogyan hozhatjuk ki belőle a legtöbbet.
Karrier Nincs állásod? Itt van pár tipp, hogy ne őrülj bele 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 2. 17:04
Pályakezdőként vagy két munkahely között – az álláskeresés egy hosszú és nehéz folyamat, kiváltképp, ha egyik beadott jelentkezésünkre sem érkezik válasz. Telnek a napok, lassan elemészt a pánik, a hó vége pedig egyre csak közeledik? Nem kell beletörődni a helyzetbe – összeszedtünk néhány dolgot, ami megkönnyíti az álláskeresést.
Karrier Nem húz le, nem ver át, bejelent – már ez is nagy szó Magyarországon? 
Privátbankár.hu | 2016. június 3. 18:00
Sokat elárul a magyar közállapotokról a képen látható hirdetés. Egy cég azzal próbál lelkes munkatársakat toborozni, hogy hivatalosan bejelenti a fizetésüket, és megígéri, hogy nem veri át őket. Nyilván sokaknak rossz a tapasztalatuk, főleg a kisebb hazai vállalatokkal. Ez is magyarázza, miért van az, hogy a legtöbben multiknál szeretnének dolgozni.
Személyes pénzügyek Nem kapsz majd segélyt Németországban, csak ha öt évig dolgoztál 
Privátbankár.hu | 2016. április 29. 06:08
Decemberben egy bírósági döntés nyomán kiderült, hogy az EU-ból érkező külföldieknek már hat hónap németországi tartózkodás után jár a segély. Ez sokakat kiakasztott, de most a kormány törvénymódosítással orvosolná a hiányosságot, módosítaná a szabályt. Az új törvény szerint csak öt év munka után lennének jogosultak segélyre a külföldiek.
Karrier Már nem lelkesít a munkád? Így kerülheted el a kiégést 
Privátbankár.hu | 2015. május 28. 20:03
Egy friss kutatás szerint az aktív magyar munkavállalók 86 százaléka kisebb vagy nagyobb mértékben ki van égve. Noha a kiégés a legveszélyesebb és a leggyakoribb pszichés stresszbetegség, odafigyeléssel el lehet kerülni.
Karrier A jók külföldre mennek - már vadászni kell a munkaerőt 
Privátbankár.hu | 2015. április 27. 20:25
A kereslet élénkülésével a jó szakemberek hiánya egyre komolyabb kihívások elé állítja a HR szakembereket, részben azért, mert tartósan külföldön vállalt munkát az a jelölti kör, amiből korábban lehetett meríteni. 2015-ben ez a tendencia várhatóan folytatódik, és a 2017-ig tartó időszakra vonatkozó előrejelzések is hasonló képet festenek. Minden eddiginél jobban felértékelődik, hogy a cégek hogyan tudják a lehetséges munkavállalókat megtalálni és megnyerni maguknak, mindebben pedig a közösségi média megkerülhetetlenné válik.
Karrier Óriási hiányosságok - ezért nem talál munkát! 
Privátbankár.hu | 2014. december 15. 18:02
Az euronews írta nemrég, hogy miközben Európa digitális gazdasága hétszer gyorsabban növekszik, mint bármely másik szektor, addig az informatikai készségek hiánya miatt kilencszázezer állás betöltetlen a kontinensen.
Karrier Megnézték a karrier oldalakat: mitől jók és mitől rosszak? 
Privátbankár.hu | 2014. április 26. 15:53
Tegezni vagy magázni is lehet az állást keresőket, mindez attól függ, hogy mi illeszkedik jobban a vállalat stratégiájába - ez az egyik fontos megállapítása annak a felmérésnek, amely a magyar karrier aloldalakat vizsgálta, és arra kereste a választ, mitől jó egy ilyen oldal.
Karrier A diploma nem elég: új trendek az álláskeresésben 
Privátbankár.hu | 2013. július 8. 20:15
A gazdaság stagnálása és a digitális eszközök előtérbe kerülése alapvetően megváltoztatta a munkát keresők és az állást kínálók egymásra találásának módját. Az idei nyár a korábbitól lényegesen eltérő hozzáállást és megoldásokat igényel. Gyorsnak, nyitottnak és rugalmasnak kell lennie a munkakeresőknek, a legjobb munkaerőre pedig azok a cégek számíthatnak, amelyek a digitális eszközöket is bevetik a keresésbe.
Karrier Mindenre felkészít az egyetem, csak a munkára nem 
Privátbankár.hu | 2013. április 8. 12:13
A Deloitte nemzetközi felmérése szerint nem alkotnak homogén csoportot az úgynevezett „Y generáció” tagjai (azaz a 80-as évek végén, illetve a 90-es évek elején születettek), mert eltérően viszonyulnak a munkához és másként ítélik meg a munka és a szabadidő optimális egyensúlyát. A felmérésben résztvevő magyar diákokra általában igaz, hogy vonzónak tartják a multinacionális vállalatokat, de sokan nem reálisan mérik fel saját munkaerő-piaci lehetőségeiket.
Karrier 7 tipp, hogy ne verjék át hamis álláshirdetésekkel 
Privátbankár.hu | 2013. március 21. 17:30
Regisztrációs díj, irreális bér, hangzatos külföldi munka, vállalati e-mailcím helyett Gmail, vagy Hotmail. Ez csak néhány példa a hamis álláshirdetések özönéből, melyek az egyre növekvő számú tartósan munkanélküliek kétségbeesésére alapoznak. Mik a gyanús jelek? Milyen praktikákkal vértezzük fel magunkat?
Karrier Hogy lesz nekem első állásom? Munkakeresési tippek válság idejére 
Czervan Andrea | 2012. november 19. 11:06
Az egyre növekvő munkaerőpiaci versenyben fontos a minél korábbi és minél sokrétűbb tapasztalatszerzés, amellyel talpraesettnek és önállónak tűnhetünk a munkáltatók szemében. Ha már az első "igazi" állás keresésénél tartunk, koncentráljunk az általunk kiszemelt szervezetekre és munkakörökre. Pályakezdőként érdemes tisztában lenni a munkáltatóknak járó kedvezményekkel, a várható bérekkel és a mobilitási lehetőségekkel is.
Karrier Meddig mennél el a munkáért? Pénzt kaphat, aki csak messze talál állást 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 21. 08:36
A kormány tervei szerint az a dolgozó, aki otthonától legalább száz kilométerre talál magának állást, s amiatt odaköltözik, másfél évig állami támogatást kapna a lakásbérleti, illetve a közüzemi díjakhoz.
Karrier 7+1 dolog, amiről semmiképp se beszélj az állásinterjún 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 3. 15:00
Az álláskeresők gyakran csak arra koncentrálnak az állásinterjúk előtt, hogy mik azok a dolgok, amiket feltétlenül szeretnének elmondani magukról - arról azonban sokszor megfeledkeznek, hogy bizonyos dolgokat mindenképp érdemes elkerülni a beszélgetések során.
Karrier Újabb esély az 50 feletti munkakeresőknek  
Privátbankár.hu | 2012. június 26. 13:10
„Munkatárs-közvetítő 50+” néven online munkaközvetítőt indított a Nagy Generáció Egyesület. A részletesen kereshető adatbázisban a fizetős és az önkéntes munkát kínálók és keresők is egymásra találhatnak. Az EU-ban az alacsony születési szám miatt fontos, hogy a munkaképes idősek minél tovább dolgozhassanak. Az Európai Bizottság több kutatásban igazolta, hogy az idősebbek továbbfoglalkoztatása nem rontja a fiatalok munkavállalási esélyeit.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG