<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p
Ismét megtudtuk, hogy mennyivel nőtt vagy csökkent a politikusaink vagyona, a nyilatkozatot ezúttal is időben benyújtották az érintettek. A kormányfő túladott egy ingatlanán, Áder János továbbra is rengeteg ajándékot kap, a legtöbbet azonban Seszták Miklós kereste a tavalyi évben. Kíváncsi vagy, mennyit keres Lázár János, Varga Mihály vagy épp Rogán Antal? Belenéztünk a pénztárcájukba.
Orbán Viktor miniszterelnök (j2), Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j), Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára (b2) és Varga József fideszes képviselő (b) (Kép forrása: MTI Fotó, Kovács Tamás)

Kezdjük rögtön az ország vezetőivel: Orbán Viktor ingatlanvagyona csökkent az elmúlt évben, mivel a korábbi három helyett már csak egy budapesti és egy felcsúti ingatlannak a tulajdonosa. Az idei bevallásban ugyanis már nem szerepelnek a 2006-ban vásárolt felcsúti földek. Az 5035 négyzetméternyi belterületet egyébként 50 évre ingyen átengedte a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak. Feleségével, Lévai Anikóval közös számláján is kevesebb pénz volt, a tavalyi 5 millió forint 742 ezer forintra apadt. Bérezést tekintve egyébként a törvény szerinti javadalmazást kapja miniszterelnökként, Fidesz-elnökként továbbra sem vesz fel fizetést.

Áder János köztársasági elnök több mint 6 millió forinttal növelte a megtakarításai összértékét 2016-ban, fizetést továbbra is kizárólag köztársasági elnöki tisztségéből kap. Áder emellett megduplázta a folyószámláján 2015-ben vezetett 4,6 millió forintos megtakarítását, és továbbra is 2,5 millió forintot tárol tartós befektetési értékpapírokban.  Befektetési jegyként 28 ezer euróval és 3 ezer amerikai dollárral rendelkezik, ennek összértéke 9,5 millió forint. A köztársasági elnök továbbra is két ingatlan tulajdonosa, saját autóra pedig továbbra sem tart igényt, ismét jelezte ugyanakkor, hogy tisztségénél fogva diplomáciai keretek közt ajándékokat kap.

Mi a helyzet a minisztériumok vezetőivel?


A legnagyobbat a fejlesztési minisztérium vezetője, Seszták Miklós szakította 2016-ban, ő a tárcavezetői illetménye mellett további 61 millió forintot keresett az ügyvédi irodájából. A megtakarításait 35 millió forinttal tudta növelni, így azok összértéke meghaladta a 270 milliót. Emellett megtartotta a három kisvárdai ingatlanát, valamint a XIII. kerületi lakását. Magánszemélyekkel szemben azonban még mindig tartozik 3 millióval.

Lázár János kisebb regényt írt az vagyonnyilatkozatából, összesen 9 pótlapon sorolta fel a hozzá köthető ingatlanokat. A lista tavaly három hódmezővásárhelyi, összesen 15 hektárnyi szántóval bővült. A miniszterelnökséget vezető miniszteri posztjáért kapott jövedelem felett 12 millió forintot kapott földbérleti díjakból és osztalékokból, erdőgazdálkodóként pedig 3 milli forintos egyszeri bevételt kapott. Lázár készpénzállománya 14,2 millió forint lett, kötvényeinek állománya 30 millió forintra csökkent, de tavaly 10 milliót is törlesztett a banki hiteleiből. Magántartozása azonban 4 millió forinttal 40-re nőtt. Emellett tavaly vásárolt egy 2013-as évjáratú Mercedest, valamint számos műtárgyat.

Rogán Antal és Lázár János (Kép forrása: MTI Fotó, Koszticsák Szilárd)

A feltalálóink sorát bővítheti hamarosan Rogán Antal, egyéb közlendői között ugyanis feltüntette, hogy „szabadalmi jog bejegyzés alatt”, ennél többet azonban még nem tudunk. Ingatlanhelyzete nem változott, a nyilatkozatában továbbra is szerepel II. kerületi lakása, ahogyan egy 40 négyzetméter körüli teremgarázs és tároló is. Emellett megtartotta a balatonlellei üdülőjét, valamint szakonyfalui erdőjét és egyéb itt örökölt ingatlanjait is. A politikus 446 ezer forint megtakarítással rendelkezik, magántartozása 18 millió forint. Egy autója van, egy Audi A3-ast bérel 2011 óta.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megtakarításai 4 millió forinttal nőttek, ingatlanvagyona változatlan maradt: Dunakeszin rendelkezik egy házzal, emellett megtartotta ingatlanrészét egy balatonedericsi és egy győri házban. A szüleinek továbbra is 30 millió forinttal tartozik, ebből tavaly nem törlesztett.

Varga Mihály ezzel szemben sok adósságát rendezte, 6,7 milliós hiteltartozása 4,5 millióra apadt, államkötvény-vagyonát pedig 4,2 millió forintra növelte. A nemzetgazdasági miniszter továbbra is résztulajdonos két II. kerületi lakóházban, valamint két karcagi telekben.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Unió Külügyek Tanácsa brüsszeli munkaülése után tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján 2016. november 14-én. Forrás: MTI/ KKM / Burger Zsolt

Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének megtakarításai megközelítőleg négymillió forinttal csökkentek, miközben nyilatkozatában ezúttal sem szerepel tartozás, ugyanakkor abban ezúttal is megtalálható egy XIII. kerületi lakás és négy bükkszentkereszti ingatlan.

Simicskó István honvédelmi miniszter nevén továbbra sincs ingatlan, megvan azonban még neki 2009-ben vásárolt Ford Focusa. Megtakarításainak teljes értéke ezzel egy időben 10,5 millió forinttal 49,5 millió forintra csökkent.

Pintér Sándor belügyminiszter megtartotta 1995-ben örökölt Wartburgját, feleségével birtokolt értékpapír-portfoliójának összegen meghaladta a 300 millió forintot, ez 100 millióval kevesebb, mint tavaly.

Trócsányi László igazságügyi miniszter hivatali fizetését 910 ezer forintos oktatói és kutatói jövedelemmel egészíti ki.

Rengeteget keres a NAV-elnök, Matolcsy elvált

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke, Tállai András meglehetősen sok helyről szerez bevételt, egyebek mellett két adótanácsadó cégtől összesen havi több mint félmillió forintot. A Saldo Zrt. nevű végtől „szellemi tevékenységért” 270 ezret, a Kompkonzult Kft.-től pedig „szerkesztői tevékenységért” 249 638 forintot kap, írja a Direkt 36-ra hivatkozva a 444.hu. Tállai emellett havonta 997 200 forintot keres az NGM államtitkáraként, parlamenti képviselőként pedig további 224 363 forintot.

(Fotó: Kormany.hu)

Matolcsy György jegybankelnök bevallása szerint már nem él egy háztartásban a feleségével, Matolcsy Gyöngyivel. A válással eltűntek a megtakarításai is, így 2,4 millió forint készpénz és 9 millió banki betét is, így csak a megduplázott jegybankelnöki fizetésének örülhet, ezt tavaly bruttó 2,3 millióról 5 millióra emelték.

Polt Péter legfőbb ügyész nyilatkozata alapján tavaly másodmagával egy üdülőt vásárolt Balatonfüreden, a 62 négyzetméteres ingatlanhoz terasz, tároló és egy teremgarázs-beálló tartozik. Emellett szeptemberben felerészben tulajdonosa lett egy 1979-es évjáratú vitorlás kishajónak is. Hat havi illetményét meghaladó készpénzállománya 2,5-ről másfél millió forintra csökkent, pénzintézeti számlakövetelése pedig közel 780 ezer forinttal kevesebb. A legfőbb ügyész magánszemélyeknek házastársával közösen 14 millió forinttal tartozik, ez 4,8 millióval kevesebb az előző évi összegnél.
Polt Péter jövedelmei között tüntette fel, hogy egyetemi oktatói tevékenysége mellett eseti jelleggel jogi szakvizsgáztatást végez és két helyről jogdíjra jogosult.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier A fiatalok harmada veszítette el az állását a pandémia miatt
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 16. 09:58
Szerencsére sokan már új munkát találtak. 
Karrier A Takarék Jelzálogbanktól igazolt új üzletfejlesztési vezetőt a Diófa Alapkezelő
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 1. 14:47
A Diófa Alapkezelő Incze Zsombort nevezte ki a vállalat új üzletfejlesztési vezetőjének. A szakember munkájának kiemelt fókuszában az üzleti folyamatok hatékonyságnövelése, a meglévő befektetési termékek fejlesztése, valamint új befektetési konstrukciók kialakítása lesz.
Karrier A magyar sportolók már a laborban elkezdték a felkészülést az olimpiára
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 10. 13:11
A Synlab labordiagnosztikai cég sportdiagnosztikai üzletága több mint 70, a tokiói olimpián szereplő sportoló felkészülését segítette többek között tűpontosan beállított étrenddel, valamint ötezer paraméterből kiválasztott vitamin- és ásványianyagszint-méréssel.
Karrier Nincsenek elragadtatva az oktatás színvonalától a diákok, de a munkanélküliségtől kevesen félnek
Privátbankár.hu | 2021. július 24. 16:26
Sok diák derűlátó: az iskola befejezése után 50 százalékuk arra számít, hogy könnyen munkába tud majd állni – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. Ettől magasabb eredmény a kutatás elmúlt kilenc éve alatt csak 2017-2018-ban fordult elő. Ettől függetlenül akadnak pesszimisták is, a diákok 17 százaléka attól tart, hogy nehezen talál majd munkát, 5 százalékuk szerint pedig nagyon nehéz lesz.
Karrier Lemondott a Miniszterelnökség egyik helyettes államtitkára
Privátbankár.hu | 2021. július 24. 09:43
Távozik a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkára, már meg is van az utódja.
Karrier Munkatársakat keresünk!
- | 2021. július 12. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Saját miniszteri biztost kapott a magyar történelem egyik legnagyobb veresége
Privátbankár.hu | 2021. július 9. 07:38
Semjén Zsolt, a miniszterelnök általános helyettese a csütörtök este megjelent Hivatalos Értesítőben olvasható utasítás szerint új miniszterelnöki biztost nevezett ki. Dr. Hargitai János július 5. óta a  mohácsi csata 500. évfordulójáról történő méltó megemlékezéssel összefüggő feladatok ellátásáért felel. 
Karrier Elveszik a munkát a robotok – a járvány után nem lesz szükség több emberi munkakörre?
Kollár Dóra | 2021. június 12. 12:07
A járvány alatt több területen a robotoké lett a munka, és hogyha a kutatóknak lesz igaza, nem is fogják visszaadni azt. Bajban vannak a könnyen helyettesíthető munkavállalók?
Karrier Megszületett a budapesti bérmegállapodás
Privátbankár.hu / MTI | 2021. június 3. 17:48
A szakszervezetek és Karácsony Gergely együtt jelentette be a megállapodást.
Karrier Mit tehetnek a vezetők azért, hogy a dolgozók igazán hatékonnyá váljanak?
Kollár Dóra | 2021. május 24. 18:04
Ugyan már lecsengőben van a harmadik hullám Magyarországon, a járvány rányomta a bélyegét a mindennapjainkra, így a munkahelyi hatékonyságra is. A Harvard üzleti szaklapja egy egyetemi kórház példáján keresztül mutatta be, mennyit számíthatnak a menedzsment döntései a hatékonyság növelésében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos