<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
KKV
Sok cég már olyan nyereséget vár erre az évre, mint a válság kezdetén volt. A kicsik a legbizakodóbbak, igaz, a vállalkozások ötöde azért még pesszimista maradt 2013-mal kapcsolatban.

Az 500 hazai kkv-vezető megkérdezésén alapuló K&H kkv bizalmi index kutatás eredménye szerint a hazai kisvállalkozások helyzetét meghatározó tényezők közül a vevői kapcsolatokat követően a cég pénzügyeire vonatkozó várakozások a legfontosabbak.

A K&H felméréséből kiderült, a kkv-vezetők hasonló árbevételt várnak, mint az előző negyedévhez. A következő egy évben átlagosan 3,9%-os árbevétel-növekedéssel számolnak a cégek, ami gyakorlatilag nem jelent számottevő változást a tavalyi negyedik negyedév eredményéhez képest. A vállalkozások közel fele hat százalék alatti növekedéssel számol. csaknem harmaduk pedig még ennél is nagyobbat. A vezetők ötöde ugyanakkor azzal számol, hogy csökken az árbevételük – mondta Németh László, a K&H főosztályvezetője.

Mindenki máshogy látja

A különböző árbevételű cégek árbevétel várakozásai jelentős eltérést mutatnak. A mikrovállalkozások a legoptimistábbak, mivel 5,3%-os árbevétel növekedést valószínűsítenek, egyúttal egyedül náluk figyelhető meg az árbevétel várakozások növekedése az előző negyedévhez képest. Ezzel szemben a kisvállalkozások és a középvállalkozások már harmadik negyedéve egyre kisebb mértékű - jelenleg 2,7% illetve 3%-os - árbevétel növekedésre számítanak.

Az társaságok csaknem háromnegyede növekvő nyereségre számít, az átlagos elvárás 1,7%-os növekedés. A középvállalatoknál az előző negyedévi mélyrepülés után csekély mértékben, 0,1%-ról 0,8%-ra növekedett nyereségvárakozásuk, de a kisvállalkozások is hasonlóan visszafogott profitnövekedésre számítanak, jelenleg 0,9%-os nyereségbővülést valószínűsítenek. E téren is a mikrovállalkozások a legoptimistábbak, hiszen ők jelenleg 2,1%-os nyereségnövekedéssel számolnak.

„A mikrovállalkozások árbevétel és nyereség várakozásoknál tapasztalt optimizmusa feltehetően összefügg a fogyasztói bizalmi index legutóbbi, nagymértékű növekedésével, ami vélhetően alacsony mértékű inflációnak és a 10%-os rezsicsökkentésnek köszönhető. A fogyasztás ugyan továbbra is stagnál, de a háztartások megtakarítási állománya növekedni tudott, ami hozzájárulhat a fogyasztás növekedésének beindulásához” – mondta el a kkv-szakértő.  

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV A kolléga a belső ügyfél – világklasszis HR-részleg egy jó rendszerrel
Privátbankár.hu | 2022. május 3. 14:05
Egyedül nem megy – hogyan segíthet egy jó rendszermegoldás abban, hogy a cégem megtartsa a kollégákat? Interjúsorozatunk második részében erről beszélgettünk Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével.
KKV Több százmilliós adócsalást buktatott le a NAV
Privátbankár.hu | 2022. április 26. 08:42
Gumiabroncs-kereskedelemmel foglalkozó, a költségvetésnek mintegy 400 milliós kárt okozó bűnbandát iktatott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
KKV Hogyan kezelhető az infláció a cégben?
Privátbankár.hu | 2022. április 19. 14:06
Interjúsorozatunk első részében arról beszélgettünk Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével, hogy mihez kezdjenek azok a cégek, amelyek sikeresen akarják kezelni  az inflációs nyomást. 
KKV Varga Mihály milliárdos támogatásokra figyelmeztette a cégeket
Privátbankár.hu | 2022. április 8. 10:11
A tárcavezető közösségi oldalára posztolt az energiahatékonysági támogatásokról.
KKV Egy nap van már csak a kamarai tagdíj határidejéből
Privátbankár.hu | 2022. március 30. 10:40
Március 31-ig kell megfizetni a tagdíjat. Nagy változás a korábbi évekhez képest, hogy ezúttal a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó banknál vezetett számlára kell küldeni a pénzt.
KKV Mit tegyenek azok, akiket kihagytak a kamatstopból?
Csabai Károly | 2022. március 15. 12:16
A gyorsuló infláció miatt tavaly november óta drasztikusan emelkednek a kamatok. Utánajártunk, hogy ebben a helyzetben milyen ajánlatokkal várják a cégeket a bankok, milyen kedvezményes és milyen piaci kamatozású forrásokat kínálnak, milyen célra és kinek. S megnéztük azt is, mit tehet az a kis- és középvállalkozás (kkv), amely a kamatemelkedések miatt nehéz helyzetbe került, illetve kerülhet.
KKV Megnyitották a pénzcsapot: közel 100 milliárd forintot akasztottak le a magyar cégek
Privátbankár.hu | 2022. február 14. 10:02
Lassan már 98 milliárd forintnyi gyorskölcsön jutott a cégeknek.
KKV Holnap lejár egy fontos határidő – több céget is érinthet
Privátbankár.hu | 2022. január 30. 17:53
Ha az érintettek nem kapnak észbe, akkor könnyen bírság lehet a történet vége.
KKV A vállalatokat is elérte az infláció
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 10:19
Bár a nagyvállalatok jellemzően már beépítették áraikba a pénzromlás hatását, a cégek több mint felének okoz nehézséget a magas infláció. A K&H nagyvállalati növekedési index szerint a szektorok közül magasan a mezőgazdasági cégeknek jelenti a legnagyobb kihívást az áremelkedés.
KKV Sok cég fiókjából hiányzik ez a kulcsfontosságú dokumentum
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:55
Amellett, hogy a magyar cégek innovációs kedve minimum visszafogott, sok vállalatnak továbbra sincs a következő időszakban tervezett fejlesztéseket megalapozó írásos innovációs stratégiája - áll a K&H innovációs indexben.
hírlevél
Ingatlantájoló