Németh László
KKV Nehéz idők jönnek a magyar iparosoknak - soroljuk a bajokat? 
Privátbankár.hu | 2015. december 31. 18:05
Az uniós pályázatok késnek és nem is igazán a kis cégeknek vannak kitalálva. Nehéz évek elé néz az iparosság, a családi vállalatokat senki sem akarja így tovább vinni az Iposz vezetője szerint. Az idős mestereknek munka helyett már a fiatalokat kellene tanítaniuk.
KKV Adócsökkentésre számítanak a vezetők, de akkor miért pesszimisták? 
Privátbankár.hu | 2014. október 9. 18:05
Az elmúlt egy év folyamatos növekedése után a harmadik negyedévben nem javult tovább a vállalkozások bizalma, a hazai vállalkozások következő egy évre vonatkozó várakozásait mutató K&H kkv bizalmi index -10 ponton stagnál. A vállalkozások nem számítanak adóemelésre, sőt van olyan terület, ahol még adócsökkentést is el tudnak képzelni.
Pénzügyi szektor Gyorsan változik a banki kínálat - érdemes átnézni a számlacsomagokat 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 18. 12:52
A vállalkozói számlacsomagok lényegesen költséghatékonyabbak és leegyszerűsítik a kkv-k banki ügyeinek intézését, mint ha külön-külön igényelnék az egyes szolgáltatásokat. Érdemes azonban ezeket évente felülvizsgálni.
KKV Másként, mint gondolnánk, de a cégek bíznak a kormányban 
Privátbankár.hu | 2014. január 15. 16:30
Az előző negyedévi megingás után újra optimistábbak a hazai vállalkozások. A hazai kkv-k következő egy évre vonatkozó várakozásait jelző K&H kkv bizalmi index az elmúlt évek legjobbika. A pozitív tendencia minden ágazatban megfigyelhető, azonban jelentősebb bizalomnövekedés az agrárcégeknél tapasztalható.
KKV Igenis számít a méret: a kicsik óvatosabbak 
Privátbankár.hu | 2013. november 28. 10:52
Kis mértékben tovább növekedett a hazai vállalkozások beruházási hajlandósága. A mikrovállalkozások visszafogottabbak.
Pénzügyi szektor Folytassa, Matolcsy! Így kellene tovább vinni a hitelprogramot 
Füstös Móni | 2013. szeptember 9. 15:00
A K&H Bank a rendelkezésre álló hitelkeret 99 százalékát tudta kiadni a vállalatoknak a Növekedési Hitelprogram keretében. A programot a bank szakemberei sikeresnek találták, és érezték élénkítő hatását, ezért javasolják annak folytatását a jegybanknak. A feltételekkel kapcsolatban azonban néhány módosítási javaslatot is tettek.
KKV 2 éve nem volt ilyen, örülnek a cégek Matolcsynak  
Privátbankár.hu | 2013. július 9. 13:33
Az előző negyedévhez képest rendkívüli, 15 pontos emelkedést követően jelenleg -11 ponton áll a hazai vállalkozások egyéves várakozásait jelző K&H kkv bizalmi index.
KKV Matolcsy olcsó hitele önmagában kevés lesz a cégeknek?  
Privátbankár.hu | 2013. május 7. 13:30
Kevesebb cég tervez csak azért beruházást vagy fejlesztést, mert kedvező hitelajánlatot kap. Egy hónap múlva viszont jön a szuper olcsó hitel a cégeknek.
KKV A cégek már látják a válság végét? Sokan már dörzsölik a tenyerüket 
Privátbankár.hu | 2013. április 30. 08:30
Sok cég már olyan nyereséget vár erre az évre, mint a válság kezdetén volt. A kicsik a legbizakodóbbak, igaz, a vállalkozások ötöde azért még pesszimista maradt 2013-mal kapcsolatban.
KKV Már nagyon várják a jobb időket a hazai cégek  
Privátbankár.hu | 2013. április 10. 14:00
A cégek optimistábbak, pedig a bedőlési arány emelkedett az elmúlt egy évben. Hiába a rezsicsökkentés, a lakosság alig fogyaszt így is.
Karrier Nem lesz itt jövőre foglalkoztatási boom 
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 12:13
Az elkövetkezendő egy évben a haza kkv-k nagy többsége nem tervez létszámbővítést, aki igen, az is csak néhány új alkalmazottat tervez felvenni. Csak minden ötödik vállalkozás számol béremeléssel – derül ki a K&H kkv bizalmi indexéből.
KKV Halvány hangulatjavulás jellemzi a magyar vállalkozásokat 
Privátbankár.hu | 2012. október 10. 13:00
Optimista a hozzáállás a gazdaságpolitikához, a közterhekhez és a vállalati hitelkamatokhoz, de a piac beszűkült és a vevőkkel kapcsolatos várakozások jelentősen romlottak.
Vásárló Fizethetnek az autósok, de nem azonnal 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 21. 15:47
A fejlesztési menedzser szerint felmenő rendszerben vezethetik be a területi rendszámokat, a szakértői javaslat egy-két hónap múlva kerül a kormány elé. Ha a tervet elfogadják, a műszaki vizsgán, egyablakos ügyintézéssel történhet meg a rendszámcsere.
KKV Több a jó uniós pályázat, de megnyerni nehéz 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 20. 10:06
Csekély mértékben ugyan, de javult a kkv-k szemlélete az európai uniós pályázati lehetőségeket illetően, mivel egyre több cégvezető talál a vállalkozása szempontjából érdekes pályázatot. A támogatáshoz való hozzájutás megítélése azonban elérte mélypontját, mivel egyre nehezebbnek ítélik azt a hazai vállalkozások. Az igénybe vehető pályázati lehetőségekről továbbra is az interneten fellelhető információkból, valamint a pályázati tanácsadó cégeken keresztül tájékozódnak a vállalkozásoknak.
Pénzügyi szektor Honnan van pénze a magyar cégeknek?  
Privátbankár.hu | 2012. április 10. 16:01
A vevőkör szűkülése mellett a rendelkezésre álló források miatt is szenvednek a hazai kkv-k, a bankok visszafogták hitelezési tevékenységüket a válság alatt. Lízingben kevés cég gondolkozik, a pályázati rendszerek pedig gyakorta szűkítik a cégek mozgásterét. Van-e hitel, kell a hitel a magyar cégeknek?
KKV Ennél már tényleg csak jobb jöhet 
Privátbankár.hu | 2012. április 3. 15:53
Többéves mélypontot követően felfelé korrigált a hazai vállalkozások egyéves várakozásait jelző K&H kkv bizalmi index. A hangulat javulása főként annak tudható be, hogy a közterhek, valamint a vállalati kamatok változására vonatkozó, eddigi igen pesszimista várakozások mérséklődtek, miközben a gazdaságpolitika megítélése sem romlott tovább.
Biztosítás Új igazgató a Singal Biztosítónál 
Privátbankár.hu | 2012. március 6. 10:52
Németh László, az Aegon Alkuszi Igazgatóságának eddigi vezetője veszi át Bokros Katalin helyét a Signal Biztosítónál.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG