<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
KKV
A Skoda és a Dacia eladásai bővültek a legjobban tavaly az európai autógyártó vállalatok brüsszeli székhelyű képviseleti szerve, az European Automobile Manufacturers' Association (ACEA) jelentése szerint.

A francia Renault tulajdonában lévő Daciából közel 24 százalékkal, a német Volkswagen tulajdonában lévő Skodából 14 százalékkal többet adtak el 2014-ben, mint egy évvel korábban. Így Daciából 359 ezer, Skodából 554 ezer autót értékesítettek tavaly.

Az olcsót keresik a vevők

"Sok az elhalasztott kereslet az autópiacon, azonban a vásárlók az olcsóbb márkákat keresik, így nyomás alá kerülnek a hagyományos nyugati autógyártók, mint a General Motors (GM), a Ford és a Volkswagen" - mondta a KPMG tanácsadó cég egy autópiaci elemzője.

Az ACEA adatai szerint Magyarországon tavaly az egy évvel korábbinál 20,2 százalékkal több, 67 476 autót helyeztek forgalomba.

A GM és a Volkswagen is tervezi, hogy olcsóbb saját márkát dob a piacra. A GM a Karl nevű, belépő kategóriás városi autót készül bevezetni, amelyet 9500 euró (2,9 millió forint) indulóáron kínál majd. A Volkswagen saját márkával készül egy 7000 eurós alacsonyabb kategóriás autó bevezetésére.

A hagyományos autómárkák azonban még mindig uralják az európai piacot a Volkswagennel az élen, amely 12,4 százalékos részesedéssel piacvezető maradt 2014-ben is, a 2007-es 10,5 százalék után. A Skoda 7 év alatt megkétszerezte piaci részesedését, ami tavaly 4,4 százalék volt.

Az ACEA adatai szerint tavaly 5,7 százalékkal, 12,6 millióra nőtt az újonnan forgalomba helyezett autók száma Európában az egy évvel korábbihoz képest. 2014 az első év, amikor növekedtek az eladások a gazdasági világválság óta.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Komoly változtatásokat jelentett be a kormány: csökken az ekho, fellélegezhetnek a katás cégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 20:16
Komoly változásokról számolt be a Pénzügyminisztérium legújabb közleménye.   
KKV Itt a figyelmeztetés: új zsarolóvírus támadja a magyar cégeket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 17:39
Újfajta zsarolóvírus jelent meg a magyar vállalatok rendszereiben.
KKV Egy alacsony, fix kamatozású hitel most kincset ér
Natív tartalom | 2022. augusztus 2. 13:05
Jelentős hitelfelvételi kedvet tapasztaltak a cégek részéről a Magyar Bankholding tagbankjai a támogatott Széchenyi Go-program kifutása miatt, de mi lesz ezután? Melyik szektor szorul most leginkább finanszírozásra? Interjú Kollega-Tarsoly Dániellel, a Magyar Bankholding egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával.
KKV Nincs hova halogatni a generációváltást: zajlik a forradalom a magyar családi cégeknél
Privátbankár.hu | 2022. július 11. 10:48
Egyre több családi cégnél történik meg a generációváltás, és ez felgyorsíthatja a digitalizációt –  derült ki a K&H családi vállalatok indexből. Mivel az infláció és az orosz-ukrán konfliktus az ő gazdálkodásuk elé is jelentős akadályokat görget, most mindennél időszerűbb lehet, hogy innovatív fejlesztésekkel növeljék hatékonyságukat.
KKV Hirdetés a Facebookon: ezért nem elég az organikus elérés
Márkázott tartalom | 2022. július 7. 16:48
Rengeteg bejegyzés jön szembe a Facebookon nap mint nap és ezek nagyrésze ma már bizony hirdetés. Annak idején a legtöbb üzleti oldalnak még organikus posztokkal is sikerült elegendő potenciális ügyfelet, vásárlót behúznia. Ma azonban már akkora a verseny, hogy fizetett hirdetés nélkül szinte esélyük sincs a vállalkozásoknak.
KKV Lassan elfogy a kkv-szektor optimizmusa
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 09:42
Bizonytalannak látják a következő egy évet.
KKV Folytatódik a Széchenyi Hitelkártya Program
Tiszóczi Roland | 2022. június 20. 11:51
Július elsejétől december 31-ig meghosszabbították a Széchenyi Hitelkártya Programot, a hazai kkv-szektor számára kedvezményes finanszírozási források elérhetőségét biztosító feltételekkel.
KKV Gulyás Gergely újabb részletek árult el a kata átalakításáról
Privátbankár.hu | 2022. június 17. 10:31
Január 1-jéig marad a kata, csak utána változik - megemelik a keretösszeget.
KKV A családi vállalkozások is elég sötéten látják a jövőt, de hosszú távra terveznek
Privátbankár.hu | 2022. június 9. 10:58
Sújtja őket az infláció és az anyaghiány, de igyekeznek hosszú távra tervezni a családi vállalkozások.
KKV Akik sokra vitték – cégvezetés és Cégépítők
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 12:01
Interjúsorozatunk harmadik, befejező részében Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével a MiniCRM rendszerének használatáról és a Cégépítők podcast legnagyobb tapasztalatairól beszélgettünk.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG