<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
KKV
A 2012 júniusában bejegyzett OTP Fordulat Tőkealap 2012 decemberében 800 millió forintos tőkeemeléssel 49%-os részesdést szerzett a D-ÉG Thermoset Kft-ben.A D-ÉG Thermoset Kft. a hazai épületgépészeti piac meghatározó szereplője. A társaság egyfelől az egyetlen hazai tulajdonú panelradiátor-gyár, a szakmai körökben méltán elismert minőséget képviselő dunaújvárosi radiátorgyár tulajdonosa. Másfelől a radiátorgyártásra építve egy országos lefedést biztosító, 23 üzletből álló szakkereskedelmi hálózatot épített ki, melynek forgalma ma már többszöröse a radiátorgyártásnak és értékesítésnek.

A D-ÉG Thermoset Kft. a 2008-ban kezdődött gazdasági válságot követő építőipari visszaesés nyomán mind a radiátorgyártásban, mind a szakkereskedelemben jelentős piacvesztést szenvedett el, piaci részesedése ugyanakkor, ahelyett hogy csökkent volna, bizonyos szegmensekben erősödött is. A válság kitörése óta a társaság a működés területén jelentős hatékonyságjavító intézkedéseket hajtott végre, üzemi szinten eredményes tudott maradni, ugyanakkor a lecsökkent forgalomhoz képest arányában megemelkedett pénzügyi terhek külső befektető bevonását tették szükségessé.Az OTP Fordulat Tőkealap, illetve a D-ÉG Thermoset Kft. többségi tulajdonosának közös célja a társaság ismételt növekedési pályára állítása. Mivel a hazai építőipari keresletben középtávon nem számítunk bővülésre a közösen kidolgozott üzleti terv elsősorban a hatékonyság javítására, a meglévő bolthálózatra építve új piaci szegmensekre való belépésre, illetve a radiátorexport bővítésére épít.

Újabb alapokat készít elő az OTP

Interjú


Oszkó: sokkal kevesebbet tudunk kihozni magunkból, mint amit lehetne >>>

A PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. az OTP Bank leányvállalata. Első kezelt alapja az OTP Kockázati Tőkealap főleg induló és innovatív vállalkozások ígéretes fejlesztéseihez kíván forrásokat biztosítani. Eddig 11 társaságba hozott befektetési döntést és 2012-ben megvalósította első sikeres exit-jét is.

A 2012-ben alapított OTP Fordulat Tőkealap egy másik szegmenset céloz meg: olyan, már hosszabb ideje működő vállalkozásokba fektet be, amelyek a 2008-ban kitört válság előtt eredményesen működtek, ugyanakkor a válság nyomán olyan pénzügyi nehézségekkel szembesültek, amelynek eredményeként már nem képesek saját üzleti tevékenységüket tovább finanszírozni. A fenti két alapon túl jelenleg két másik alap előkészítése is folyamatban van. A PortfoLion stratégiai célja, hogy a befektetési életciklusok teljes szakaszát lefedje, így folyamatos bővülésének köszönhetően a legváltozatosabb potenciális befektetési lehetőségeket keresse a hazai vállalkozói piacon.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Örülhetnek a lottóárusok ennek a hírnek
Privátbankár.hu / MTI | 2021. augusztus 2. 15:32
A Szerencsejáték Zrt. fél évvel meghosszabbítja a februárban indított, kis- és közepes vállalkozásokat célzó ösztönző programját, ezzel a lépéssel további 1,5-2 milliárd forint jutalékot juttathat partnerértékesítőinek.
KKV Varga Mihály: ezekkel a javaslatokkal erősítenék a digitalizációt
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 29. 17:28
A digitalizáció erősítéséről tárgyalt a Nemzeti Versenyképességi Tanács, a testület négy területen javasol intézkedéseket a kormánynak - közölte a pénzügyminiszter.
KKV Felemás a kép: hogyan teljesítenek a hazai cégek, ha innovációról van szó?
Privátbankár.hu | 2021. július 14. 13:52
A járvány okozta gazdasági válság utáni kilábalásban főszerepet kap az innováció, de ezen a téren felemás kép rajzolódik ki Magyarországon – derül ki a K&H most elindított innovációs indexéből, amely a 300 millió forintot meghaladó éves árbevétellel rendelkező magyar cégek innovációhoz való hozzáállását és terveit mutatja be.
KKV Ez az a hét döntés, amitől most bedörrenhet a magyar gazdaság
MTI | 2021. július 8. 14:08
Szijjártó Péter Belgrádban beszélt bővebben azokról a kilábalást segítő jogszabályokról, melyeket most fogadott el a kormány.
KKV Egy lehetőség, amiből a katás vállalkozások kimaradnak
Privátbankár.hu | 2021. június 13. 11:03
A 200 milliárd forintos keretösszegű Technológiaváltó támogatási programban a termelő és a szolgáltató ágazatokban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások kaphatnak 10-629,3 millió forint közötti támogatást a termelékenységük növeléséhez, valamint a technológiai és szervezeti megújulásukhoz.
KKV Nagy tervek: mivel foglalkozik majd Hosszú Katinka legújabb cége?
Privátbankár.hu | 2021. június 8. 16:07
Sikeres évet zártak Hosszú Katinka cégei - az úszónő idén pedig újabb piacon próbálja majd ki magát. 
KKV Budapestet meg kell okosítani - pályázatot indít a főváros
Privátbankár.hu | 2021. május 26. 15:05
Smart Budapest Ötletversenyt hirdet a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK). A pályázatokat július elsejéig várja a város, az ötletverseny győzteseit pedig – egy többkörös zsűrizést követően – szeptember elején hirdetik ki. Az ötletverseny célja, hogy Budapest a 21. század kihívásaira hatékonyan reagálni képes, okosabb várossá váljon az elkövetkező években.
KKV A covid kárvallottjai között a baristák és a sommelier-ék
Szarvas György | 2021. május 18. 18:43
Megbecsülni is nehéz, hány olyan munkavállaló van ma Magyarországon, akiknek az állása attól függ, a szagokat és az illatokat mennyire érzékelik jól. Márpedig sokuknál ez döntő kérdés, hiszen - mint az köztudott - a koronavírus-járvány egyik legkorábbi jele, és hosszan tartó következménye a szaglás és ízlelés képességének teljes, vagy részleges elvesztése. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy a baristák, a sommelier-ek és a cukrászok, azaz a három legérintettebb szakma képviselői miként élik meg mindezt.
KKV Ismét jön a pályázat: új lehetőség a taxisoknak
Privátbankár.hu / MTI | 2021. május 14. 10:48
Hamarosan újra pályázhatnak a taxisok kormányzati támogatásra elektromos autók beszerzéséhez, jelentett be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese.
KKV Iparűzési adó: erre figyelnie kell a cégeknek
Privátbankár.hu | 2021. február 24. 13:40
Az alacsonyabb iparűzési adómérték automatikusan jár a kis- és közepes vállalkozásoknak (kkv), és a március 15-ig fizetendő adóelőleg is felezhető. Ez utóbbihoz mindössze egy nyilatkozat benyújtására van szükség. Ma reggelig az érintett kkv-k csaknem 90 százalékától, mintegy 410 ezer vállalkozástól már be is érkezett a nyilatkozat az adóhivatalhoz - közölte a Pénzügyminisztérium.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos