Oszkó Péter
Makro / Külgazdaság Oszkó Péter ősz előtt nem számít arra, hogy megérkeznek az EU-s pénzek 
Izsó Márton - Csabai Károly | 2023. április 29. 11:44
A Bajnai-kormány pénzügyminisztere, kockázatitőke-befektető, üzletember volt az Mfor.hu és Privátbankár.hu közös rendezvénye, a Klasszis Klub vendége.
Makro / Külgazdaság Kérdezzen Ön is Oszkó Pétertől a Klasszis Klubban! 
Privátbankár.hu | 2023. április 24. 09:47
Az üzletember, kockázatitőke-befektető, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere lesz a vendége az Mfor.hu és a Privátbankár.hu következő, április 26-ai rendezvényének. Amelyen a Klasszis Klub immár közel két és fél éves történetében megszokott módon nemcsak mi kérdezünk, hanem erre lehetőséget kapnak az ingyenesen regisztráló olvasóink.
Makro / Külgazdaság Mikor jöhetnek az EU-források? Klasszis Klubunkban ezt is megkérdezzük Oszkó Pétertől 
Privátbankár.hu | 2023. április 17. 10:02
Számos, vélhetően sokakat foglalkoztató témát körbejárunk az üzletemberrel, kockázatitőke-befektetővel, a Bajnai-kormány pénzügyminiszterével az Mfor.hu és a Privátbankár.hu következő, április 26-ai, szerdai Klasszis Klub rendezvényén. Amelyen ugyanakkor nemcsak mi kérdezünk, hanem – a klub immár közel két és fél éves történetében megszokott módon – erre lehetőséget kapnak az ingyenesen regisztráló olvasóink, akár személyesen, akár írásban, utóbbit már az esemény előtt is megtehetik.
Makro / Külgazdaság Csehországban terjeszkedik a volt pénzügyminiszter cége 
Privátbankár.hu | 2022. június 10. 13:31
Az Oxo Technologies igazgatósága megszavazta, hogy befektetési tárgyalásokat indít egy csehországi céggel.
Vállalat Sikeresen jöttek ki a korona-évből a HR-világ magyar innovátorai, és közben még a bajba jutottakon is segítettek 
Natív tartalom | 2021. január 14. 08:58
A Blue Colibri App célja a kezdetektől az volt, hogy átsegítse az itthon még mindig több sebből vérző vállalati belső kommunikációs gyakorlatokat a 21. századba. Aztán tavaly márciusban beütött a koronavírus, és úgy érezték, a saját cégük építése ebben a helyzetben már nem lehet az egyedüli cél, így létrehoztak egy ingyenes alkalmazást, mellyel a leginkább küszködő vállalkozásoknak segítettek, hogy a felfordult világban is működőképesek maradhassanak, majd beszálltak egy projektbe, ahol egyszerre támogatták egy teljes szektor állástalanná lett dolgozóit és a munkaerőhiánnyal küzdő intézményeit. És közben a várakozásaikat messze felülmúló sikereket arattak.
Vállalat Milliókkal lök meg startup cégeket az OXO csoport 
MTI | 2021. január 2. 11:34
Korai fázisban lévő technológiai vállalkozások jelentkezését is várja január 4-től az OXO csoport, amelyen belül az OXO Labs Kft. a jelentkezők közül legalább tízet választ majd ki, az ígéretes jelölteknek 25-50 millió forint összegű befektetést biztosít a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával - közölte az OXO Labs Kft.
Vállalat A pandémia árnyékában borultak virágba - friss magyar fintech-sikerek 
Natív tartalom | 2020. december 1. 13:25
Távolságot tartunk, nem érintkezünk, sőt, leginkább ki se mozdulunk otthonról – de a pénzügyeket attól még változatlanul intéznünk kell. Hogy ezt könnyebben és biztonságosabban tudjuk megtenni, abban segítenek a PSC CEE és az Ff.next megoldásai. Mindkét magyar fintech cég a gödör helyett a kihívást látta meg a járványhelyzetben, és némi iránymódosítással, valamint annál több innovációval mindketten sikeresen reagáltak is rá. További közös vonásuk, hogy mindkettejüket az OXO csoport támogatja.
Vállalat Ez a szakma nyerte a legnagyobbat a világjárványon 
Natív tartalom | 2020. október 8. 16:29
Tarolnak a kiberbiztonsági cégek a pandémia miatt kialakult áldatlan állapotok közepette. A kényszerű távmunkára és távoktatásra ugyanis azonnal lecsaptak a hackerek, de az otthoni gépek mellett a kórházak, vakcinakutató laborok tárhelyei sincsenek már biztonságban, így nagyon hamar nőtt óriásira a kereslet a védelmi megoldások iránt. Ilyen körülmények között indította el kiberbiztonsági inkubációs programja második évadát az OXO, mely a szakma startupjainak nyújt segítséget. Oszkó Péter cége nem csak a tehetséggondozással foglalkozik: nemrég beszálltak az ország egyik legdinamikusabban fejlődő, már bizonyított kibervédelmi vállalkozásába, a Bitninjába is.
Vállalat Oszkó Péter szerint az önkormányzati szájkarate helyett dolgozni kellene 
Baka F. Zoltán | 2020. július 10. 12:42
A korábbi pénzügyminiszter arra emlékeztetett, hogy a válságok idején a kormányok mozgástere beszűkül. Nincs ez most másképp sem, ami azzal jár, hogy az önkormányzatok költségvetéséhez is hozzá kell nyúlni. Mint elmondta, a mostani időszakkal kapcsolatban is hiányérzete van Budapest vezetése miatt.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdére menne az OXO-csoport 
Csabai Károly | 2020. január 16. 11:11
Pontosabban az OXO Technologies Holding Zrt., amelyet az egykori pénzügyminiszter által alapított OXO-csoport hozott létre, s tette abba a befektetéseit. Egyelőre a Budapesti Értéktőzsdét célozzák meg, de nem kizárt, hogy a későbbiekben más piacokon is megjelennek.
KKV Az ötletre is van pénz – források startupoknak 
Csabai Károly | 2019. december 24. 16:00
Egy új vállalkozás számára kétségtelenül a legrázósabb kérdés, honnan szerezzenek forrást ötleteik, elképzeléseik megvalósításához. Jó iránymutatást adhat ebben a hazai technológiai szektor egyik legaktívabb befektetője, az OXO Csoport, hiszen portfóliócégeik csak idén már közel négymilliárd forintnyi külső forrást tudtak bevonni.
KKV Források startupoknak: Az ötletre is van pénz 
Privátbankár.hu | 2019. október 10. 11:06
A kkv-k ma nem panaszkodhatnak, ha tőkére van szükségük, akkor meglehetősen széles palettáról válogathatnak – osztotta meg benyomásait a Piac & Profittal Oszkó Péter, akinek cége, az OXO Csoport 2015-től juttatja forráshoz a hozzájuk fordulókat.
Makro / Külgazdaság A GINOP és Oszkóék pénzéből fejlesztett tíz hazai startup 
Csabai Károly | 2019. augusztus 1. 13:10
Az Oxo Labs bábáskodásával összesen 600 millió forintot kaptak olyan kezdeti és korai szakaszban lévő vállalkozások, amelyek már megvalósították a fejlesztéseiket.
KKV Oszkó Péter: nem sikervállalkozóból, hanem sikerbefektetőből van igazán kevés 
Csabai Károly | 2019. május 8. 06:05
A jó tíz éve elindított EU Jeremie-programok jobban is hozzájárulhattak volna ahhoz, hogy a kockázatitőke-szektor befektetői szegmense is tartós fejlődésnek induljon, e tekintetben Magyarország még a közép- és kelet-európai régióban is a középmezőnyben tanyázik – nyilatkozta a Privátbankárnak és az Mfornak Oszkó Péter, a kockázatitőke-befektető, üzleti angyal OXO Group alapítója, egykori pénzügyminiszter.
Vállalat Kiberbiztonsági inkubációs programot indít Oszkó Péter cége 
Csabai Károly | 2019. április 24. 15:01
Június végéig várják a közép- és kelet-európai régióból a kezdeti és korai szakaszban lévő vállalkozások jelentkezését. Közülük három-ötnek lesz esélye arra, hogy egy féléves mentorálás, támogatás után tőkét kapjon elképzelése megvalósításához.
KKV Jósoltak a hazai befektetők: kevés pénz, sok tanulás, hoppon maradt vállalkozók 
Privátbankár.hu | 2015. június 3. 20:35
Összegyűlt szerdán a magyar kockázati tőkepiac színe-java a Venture Capital Summiton egy évértékelőre, és az iparág állapotának felmérésére a Budapest Music Centerben. Volt is miről beszélni: december utolsó napjával véget ér a 130 milliárd forintos Jeremie programok kihelyezési szakasza, így kérdéses, mit tartogat a jövő.
Karrier Oszkó Péter távozik a PortfoLion éléről 
Privátbankár.hu | 2014. május 7. 14:37
Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere távozik a PortfoLion éléről.
Makro / Külgazdaság Ezért voltak év közben megszorítások - új rangsor a magyar pénzügyminiszterekről 
Tóth G. Csaba | 2014. február 5. 06:05
Tizenegy év alatt kilencszer fordult elő, hogy több adóbevételt tervezett a szaktárca a legfontosabb adónemekből, mint amennyi bevételhez hozzájutott a költségvetés – sokszor emiatt (is) volt szükség évközi megszorításokra. A felültervezés átlagosan 200 milliárd forint, a legkisebb tervezési hibával Veres és Matolcsy idején készült a költségvetés.
KKV Oszkóék összeálltak az egykori Telekom-vezér alapjával  
Privátbankár.hu | 2013. június 3. 13:01
A PortfoLion Zrt. OTP-DayOne Kockázati Tőkealap néven új befektetési tőkealapot indít az angyaltőkebefektető DayOne Capital Zrt.-vel együttműködésben - tudatta a két cég a Privátbankár.hu-val.
KKV Csordogálnak a Jeremie-milliárdok: a pénzek ötöde már a cégeknél 
Privátbankár.hu | 2013. május 31. 12:36
Az innovatív cégek tőkealapokon keresztül 100 milliárdos forráshoz juthatnak, a pénz alig ötödét utalták eddig ki, harmadára viszont már van befektetési döntés.
Makro / Külgazdaság Magas adók, alacsony bérek: hogy lesz ebből kiút? 
Privátbankár.hu | 2013. február 27. 07:40
Csapdahelyzetben van az ország; folyamatosan mérsékelte kiadásait, ám ennek semmi eredménye, az elvonási szint magas marad, mert csökkent az össztermék - mondta Oszkó Péter, volt pénzügyminiszter.
KKV Bemelegít az OTP új alapja: radiátorgyártásba fektetnek  
Privátbankár.hu | 2013. január 16. 13:10
A 2012 júniusában bejegyzett OTP Fordulat Tőkealap 2012 decemberében 800 millió forintos tőkeemeléssel 49%-os részesdést szerzett a D-ÉG Thermoset Kft-ben.
Makro / Külgazdaság Oszkó: a látszatmegoldások miatt még mélyebbre is süllyedhetünk  
Privátbankár.hu | 2012. december 19. 12:12
A magyar gazdaság tartós pangást fog mutatni a következő években és a 2013-ra várt visszaesés után sem várható 1 százalékot meghaladó növekedési ütem - mondta Oszkó Péter, a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány felügyelőbizottságának elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatón.
Makro / Külgazdaság Oszkó: az inflációgerjesztő intézkedés burkolt megszorítás 
Privátbankár.hu | 2012. november 22. 13:23
A bruttó hazai termék (GDP) jövőre 0,2 százalékkal, a háztartások változatlan áron számított fogyasztása pedig 1,1 százalékkal esik vissza, ugyanakkor az export 4,4 százalékkal, a vállalati beruházások pedig 1,4 százalékkal nőhetnek - mondta Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány budapesti sajtótájékoztatóján.
Makro / Külgazdaság Mellár: gyors gazdasági szerkezetátalakítás kell 
Privátbankár.hu | 2012. november 8. 15:45
Gyors gazdasági szerkezetátalakításra van szükség a válságból való kilábaláshoz - mondta Mellár Tamás közgazdász.
KKV Oszkó: sokkal kevesebbet tudunk kihozni magunkból, mint amit lehetne 
Zsiborás Gergő | 2012. október 31. 11:53
A régiónkban a kockázati tőke sajátos konjunktúrát hozott létre: miközben a nagyok szenvednek, eljött az innovatív kis hazai cégek ideje? 2015-ig még van tőke a piacon, nem szabad utána éhezni hagyni a most virágzó hazai startup-ökoszizsztémát. Interjú a PortfoLion vezérigazgatójával, Oszkó Péterrel, aki azt is elárulja, mikor kerülhetünk ki a gödörből.
KKV Jeremie I: megvan az első sikeres exit 
Privátbankár.hu | 2012. október 15. 15:40
Az OTP-csoporthoz tartozó PortfoLion Zrt. kiszáll a biotechnológia területén működő Cryo Management Kft.-ből, amelyre a svéd VitroLife AB tett vételi ajánlatot.
Adó Mi lesz a telekomadóval? 
Privátbankár.hu | 2012. október 15. 08:07
A kormány szerint az ágazati különadó összhangban van az uniós joggal - írja a Népszabadság. Elmarasztalás esetén 150-200 milliárd forintos hiány is keletkezhet.
KKV Kockázati tőke: nemcsak a lendületszerzésben segítene a PortfoLion 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 24. 12:27
Új befektetési tőkealapot indított a PortfoLion Zrt., amellyel a forráshiányos középvállalkozások fejlődését kívánja szolgálni.
Makro / Külgazdaság Így látják a gazdaság helyzetét Matolcsy elődei 
Privátbankár.hu | 2012. június 5. 14:44
Magyarország pénzügyi stabilitása és a hitelesség visszaállítása miatt is minél előbb meg kell állapodni az EU/IMF párossal - sürgették a szerződés aláírását a volt miniszterek. Chikán Attila szerint a gazdaság a lassú lecsúszás állapotába került, Kupa Mihály úgy véli recessziós spirálba kerültünk, Oszkó Péter szerint pedig hibás döntés volt az egykulcsos szja.
Adó Csalódás az egykulcsos szja, az új adócsomag pedig a növekedés gátja lehet 
Privátbankár.hu | 2012. május 17. 14:12
A kormány által bejelentett adócsomag negatívan hat a gazdasági növekedésre - állították volt pénzügyminiszterek és egyetemi tanárok a HBLF (Hungarian Business Leaders Forum) által szervezett 11. pénzügyi csúcstalálkozó kerekasztal-beszélgetésén, csütörtökön Budapesten.
KKV Oszkó Péterék beszállnak a molekuláris diagnosztikába 
Zsiborás Gergő | 2012. május 9. 10:27
A molekuláris diagnosztikába száll be az Oszkó Péter vezette PortFolion tőkebefektetési Zrt., melynek további tervei vannak befektetési portfóliójának szélesítésére. A most megtámogatott magyar cég orvoskutatói külföldről tértek haza, mert azt mondják, érdemes Magyarországon dolgozni és kutatni.
KKV Oszkó Péter megtalálta a divatipart 
Privátbankár.hu | 2012. április 13. 15:53
Jelentős összeget, 1,6 millió dollár fektet a Sándor Szandra divattervező által jegyzett Nanushka divatcégbe az OTP Kockázati Tőkealap. A hírt már régóta rebesgették, de egy heti divatbemutatón be is jelentették. Az alap mögött Oszkó Péter volt pénzügyminiszter cége a PortfoLion áll.
Makro / Külgazdaság Oszkó Péter szerint a kormány eljátszotta a bizalmat  
Privátbankár.hu | 2012. április 3. 17:33
Oszkó Péter szerint a piac bízik abban, hogy előbb-utóbb létrejön Magyarország és az EU/IMF között a megállapodás. A Bajnai-kormány volt pénzügyminisztere szerint a mostani kormány azt a lehetőséget már eljátszotta, hogy pusztán saját intézkedésekkel szerezze vissza a piac bizalmát.
KKV Oszkó a Malévról: szóltunk a Fidesznek, hogy nagy a baj 
Privátbankár.hu | 2012. február 20. 07:35
A tények engem igazoltak, a Malévot megmentettük, a visszaállamosításért kemény tárgyalásokat folytattunk az oroszokkal - jelentette ki Oszkó Péter az m1 A Lényeg című műsorában vasárnap este. A volt pénzügyminiszter szerint nem a Wizz Air volt az első, amely bejelentést tett az uniónál a Malév állami támogatása kapcsán.
KKV A Wizz Air vezért is meglepte, hogy zuhan be a Malév 
Privátbankár.hu | 2012. február 18. 13:44
Meglepte Váradi Józsefet, a Wizz Air vezérigazgatóját, hogy a Malév úgy állt le, hogy nem veszi át a helyét egy új nemzeti légitársaság. A Wizz Air alapítója a Népszabadságban megjelent interjúban azt mondta: a piaci szereplők nagyrészt ki tudják majd tölteni az így kieső kapacitást.
Makro / Külgazdaság Oszkó Péter: nehéz év vár ránk 2012-ben (videó) 
Privátbankár.hu | 2011. december 28. 11:44
Oszkó Péter volt pénzügyminiszter elmondta, hogy jelentős részben belső gazdaságpolitikai intézkedések hibája miatt, de részben a külső konjunkturális körülmények miatt egy kifejezetten nehéz év vár ránk 2012-ben. Véleménye szerint jövőre a munkáltatóknak is nehéz döntéseket kell meghozniuk.
Makro / Külgazdaság Oszkó szerint 400 milliárdos a „lyuk” a jövő évi költségvetésben - videó 
Privátbankár.hu | 2011. december 20. 18:08
A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány legújabb elemzése szerint még az sebtiben átírt költségvetésben is hatalmas, 400 milliárdos lyuk tátong. Az államháztartás egyensúlyának felállításához és fenntartásához szerkezetátalakításokra lenne szükség - monda Oszkó Péter, expénzügyminiszter.
Makro / Külgazdaság Oszkó: az államadósságot nem a tartalékok felélésével kell csökkenteni 
Privátbankár.hu | 2011. december 8. 07:46
Oszkó Péter szerint az államadósságot nem a tartalékok felélésével és látványintézkedésekkel kell csökkenteni, hanem fegyelmezett költségvetési gazdálkodással, szerkezetátalakításokkal és ésszerű adópolitikával. A volt pénzügyminiszter szerint a növekedési potenciál romlása miatt a költségvetési pálya újragondolása elkerülhetetlen.
Személyes pénzügyek Oszkó: a pénztári vagyonból kísérletezett a kormány 
Zsiborás Gergő | 2011. november 21. 11:17
Oszkó Péter szerint a pénztári vagyon felét kitevő állampapírok bevonásával sem sikerült jó üzletet kötnie a kormánynak, hiszen a hozamok most is folyamatosan emelkednek. A volt pénzügyminiszter szerint az "államosított" nyugdíjvagyonból egy balul elsült gazdaságpolitikai kísérletet finanszírozott a kormány.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG