<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Június végéig várják a közép- és kelet-európai régióból a kezdeti és korai szakaszban lévő vállalkozások jelentkezését. Közülük három-ötnek lesz esélye arra, hogy egy féléves mentorálás, támogatás után tőkét kapjon elképzelése megvalósításához.

Mintegy 100 milliárd dollárt költöttek világszerte a kiberbiztonságra, miközben a számítógépes bűnözésből eredő költségek 2022-re elérhetik a 8 ezer milliárd dollárt – hívta fel a figyelmet a digitális piacokra specializálódott kutatócsapat, a Juniper Research egy meghökkentő szakadékra. Ennek szűkítéséhez kíván hozzájárulni az OXO Group – melynek ügyvezető partnere Oszkó Péter egykori pénzügyminiszter – az OXO Cybersecurity Lab elindításával. Ez a kelet-közép-európai régióban első, kimondottan az informatikai biztonsággal foglalkozó inkubátor.

A programba olyan vállalkozásokat keresnek, amelyek önálló vállalkozásként működnek és képesek kitermelni a működtetésükhöz szükséges pénzt. Nyilvánvalóan azoknak nagyobb az esélye a kiválasztásra, akik már e területen rendelkeznek bizonyos tapasztalattal. Ez azonban nem zárja ki, hogy egy vállalkozás fejlesztési tervvel, ötlettel próbálkozzon, de sikert csak akkor érhet el, ha látható, hogyan tudja azt megvalósítani.

Az öt éve működő OXO Labs az eddigi tapasztalatai szerint tíz-húsz jelentkezőre számít, közülük választják ki a 3-5 támogatandó csapatot, amelynek reményeik szerint a felét már befektetésre alkalmas állapotba tudják hozni – közölte az mfor.hu kérdésére Oszkó Péter, aki egyúttal az OXO Cybersecurity Lab üzleti mentora és befektetője.

hirdetés

A kelet-közép-európai fókusz azt jelenti, hogy elsősorban uniós régiós országokból várják a jelentkezéseket, a Baltikumtól egészen a Balkánig, ami ugyanakkor nem kizárólagos szempont, így akár Ukrajnából is kísérletet tehet egy vállalkozás az inkubátor programba való bekerülésre – hangsúlyozta Illés Gábor, az OXO Cybersecurity Lab ügyvezetője. Aki elmondta, az inkubátor célkeresztjébe ipar 4.0-ás rendszerekkel, dolgok internetével, okosotthonnal, okosvárossal foglalkozó megoldások férnek be. De várnak a fintech, a medtech, az edutech ls a nemzetbiztonság területén innovatív és piacképes ötletekkel jelentkező startupokat is. Noha elsősorban korai fázisban lévő ideákra számítanak, olyan startup is fordulhat hozzájuk, amely már túljutott az indulási szakaszon és tovább szeretne fejlődni: létrehozni az első prototípust, esetleg piacra juttatni a kész terméket.

A jelentkezők szeme előtt a 2000-ben született BalaBit példája lebeghet, amely Magyarországról indulva globális szereplővé tudott válni az IT-biztonságban, majd még magasabb sebességi fokozatra kapcsolva egyesült az amerikai One Identity-vel – mutatott rá Krasznay Csaba, az OXO Cybersecurity Lab programvezetője, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kiberbiztonsági akadémiájának programigazgatója. Márpedig a BalaBit sikeréhez vezető úton fontos mérföldkő volt a kimondottan adatvédelmi projektekkel foglalkozó brit befektetőcsapat, a C5 Capital 8 millió dolláros tőkeinjekciója – közölte Oszkó Péter.

Készült a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. támogatásával.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Növekedett a cégalapítási kedv, de sokezer megszűnés is volt idén
Privátbankár.hu | 2021. december 1. 07:00
Többéves rekord dőlt meg az idén a vállalkozások bejegyzésében, ezzel együtt még több mint 17 ezer cég szűnt meg. 
Vállalat VII. Messi és az Aranylabda: komolyan vehető-e a futballvilág legnagyobb egyéni díja?
Marosi Gergely | 2021. december 1. 05:24
Lionel Messiből hétfő este VII. Messi lett – a Paris Saint-Germain argentin sztárfutballistája pályafutása során hetedszer kapta meg a labdarúgóvilág legnagyobb elismerésének számító Aranylabdát. Díjazása mellett és ellen is hosszan lehetne érvelni, de nem véletlenül csaptak megint magasba a hullámok szurkolói és szakmai körökben. Felvetődik a kérdés: 65 évvel a díj megalapítása után mennyire vehető komolyan az Aranylabda?
Vállalat Jelentősen nőtt a GuideVision ügyfélportfóliója
PR | 2021. november 29. 17:00
A német prémium luxusautókat gyártó Daimlerrel kötött szerződés az Infosys és GuideVision elmúlt egy éves történetének legjelentősebb közös projektje. Az együttműködés kezdete óta eltelt egyetlen év alatt összesen 17 projekt indult. A növekvő megbízások miatt a GuideVision magyar irodájában 25%-os létszámbővüléssel terveznek.
Vállalat Egy új projekt segíthet a Covid-sújtotta turizmusnak, vendéglátásnak
Privátbankár.hu | 2021. november 29. 12:31
A különböző területeken felszabaduló munkaerő és a turizmus-vendéglátás területén meglévő munkaerőhiány „összepárosítását” célozta meg egy 2018-ban elindított program, aminek eredményeit a Covid-sújtotta piacon is lehet hasznosítani.
Vállalat Több tízezer vállalkozás sorsa válik könnyebbé
Privátbankár.hu | 2021. november 28. 09:39
Jövőre még kedvezőbbé válik a kisvállalati adó (kiva), mértéke 10 százalékra csökken. A kkv-k a megfelelő adózási mód kiválasztásával rengeteg pénzt spórolhatnak meg, ebben segíti most a vállalkozásokat a Pénzügyminisztérium (PM) kiva-kalkulátora.
Vállalat Reszkess, Elon Musk: 300 ezer villanyautót fog ontani magából évente a Xiaomi új gyára
Litván Dániel | 2021. november 27. 18:55
A kínai óriáscég bejelentette, hogy Peking mellett építi fel elektromos autós divíziójának első üzemét, ahol évi 300 ezer autó készülhet majd.
Vállalat Kettős irányításra tér át a Poli-Farbe
Szakonyi Péter | 2021. november 27. 17:03
Visszalép az operatív feladatoktól Szabó Antal. A hazai piacon vezető festékipari cégének vezetését januárban adja át a cég két igazgatójának. A tavalyi csúcsév után idén csökken a vállalkozás árbevétele és nyeresége is.
Vállalat Hátrányos helyzetűek után is kaphatnak majd tapasztalatszerzést segítő támogatást a cégek
Privátbankár.hu | 2021. november 27. 09:12
A jövő héten életbe lépő változtatást az ITM jelentette be, az állami hozzájárulás a szociális hozzájárulási adó összegének 100 százaléka is lehet.
Vállalat Mégsem olyan hatékony a koronavírus elleni pirula
Privátbankár.hu | 2021. november 27. 08:03
A Merck tegnap közölt adatai jóval gyengébb hatásfokot mutatnak, mint a korábban közreadott számok.
Vállalat Garantiqa: kezességvállalási szándéknyilatkozat percek alatt
PR | 2021. november 26. 12:39
Kezességvállalási ügylettel még nem rendelkező hazai mikro- kis- és közepes vállalatok számára indította el a Garantiqa Direkt szolgáltatást a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. A Garantiqa Direkt lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődő kkv-k garanciaképességüket és annak összeghatárát egy egyszerű webes felületen és immáron mobiltelefonos applikáción keresztül, rendkívül gyorsan, percek alatt lekérdezhessék. A Garantiqa 2021 október végén már több, mint 2260 milliárd forintnyi hitel mögött áll ott kezességvállalásával.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló