<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Június végéig várják a közép- és kelet-európai régióból a kezdeti és korai szakaszban lévő vállalkozások jelentkezését. Közülük három-ötnek lesz esélye arra, hogy egy féléves mentorálás, támogatás után tőkét kapjon elképzelése megvalósításához.

Mintegy 100 milliárd dollárt költöttek világszerte a kiberbiztonságra, miközben a számítógépes bűnözésből eredő költségek 2022-re elérhetik a 8 ezer milliárd dollárt – hívta fel a figyelmet a digitális piacokra specializálódott kutatócsapat, a Juniper Research egy meghökkentő szakadékra. Ennek szűkítéséhez kíván hozzájárulni az OXO Group – melynek ügyvezető partnere Oszkó Péter egykori pénzügyminiszter – az OXO Cybersecurity Lab elindításával. Ez a kelet-közép-európai régióban első, kimondottan az informatikai biztonsággal foglalkozó inkubátor.

A programba olyan vállalkozásokat keresnek, amelyek önálló vállalkozásként működnek és képesek kitermelni a működtetésükhöz szükséges pénzt. Nyilvánvalóan azoknak nagyobb az esélye a kiválasztásra, akik már e területen rendelkeznek bizonyos tapasztalattal. Ez azonban nem zárja ki, hogy egy vállalkozás fejlesztési tervvel, ötlettel próbálkozzon, de sikert csak akkor érhet el, ha látható, hogyan tudja azt megvalósítani.

Az öt éve működő OXO Labs az eddigi tapasztalatai szerint tíz-húsz jelentkezőre számít, közülük választják ki a 3-5 támogatandó csapatot, amelynek reményeik szerint a felét már befektetésre alkalmas állapotba tudják hozni – közölte az mfor.hu kérdésére Oszkó Péter, aki egyúttal az OXO Cybersecurity Lab üzleti mentora és befektetője.

A kelet-közép-európai fókusz azt jelenti, hogy elsősorban uniós régiós országokból várják a jelentkezéseket, a Baltikumtól egészen a Balkánig, ami ugyanakkor nem kizárólagos szempont, így akár Ukrajnából is kísérletet tehet egy vállalkozás az inkubátor programba való bekerülésre – hangsúlyozta Illés Gábor, az OXO Cybersecurity Lab ügyvezetője. Aki elmondta, az inkubátor célkeresztjébe ipar 4.0-ás rendszerekkel, dolgok internetével, okosotthonnal, okosvárossal foglalkozó megoldások férnek be. De várnak a fintech, a medtech, az edutech ls a nemzetbiztonság területén innovatív és piacképes ötletekkel jelentkező startupokat is. Noha elsősorban korai fázisban lévő ideákra számítanak, olyan startup is fordulhat hozzájuk, amely már túljutott az indulási szakaszon és tovább szeretne fejlődni: létrehozni az első prototípust, esetleg piacra juttatni a kész terméket.

A jelentkezők szeme előtt a 2000-ben született BalaBit példája lebeghet, amely Magyarországról indulva globális szereplővé tudott válni az IT-biztonságban, majd még magasabb sebességi fokozatra kapcsolva egyesült az amerikai One Identity-vel – mutatott rá Krasznay Csaba, az OXO Cybersecurity Lab programvezetője, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kiberbiztonsági akadémiájának programigazgatója. Márpedig a BalaBit sikeréhez vezető úton fontos mérföldkő volt a kimondottan adatvédelmi projektekkel foglalkozó brit befektetőcsapat, a C5 Capital 8 millió dolláros tőkeinjekciója – közölte Oszkó Péter.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Korlátok közt lavíroznak sportolók és szponzoraik az olimpián
Marosi Gergely | 2021. augusztus 2. 05:36
Ha valaki követ a közösségi médiában neves olimpikonokat – esetleg az őket támogató cégeket –, feltűnő csendességre lehet figyelmes abban az időszakban, amikor a sportolók neve a legjobban forog a köztudatban. Az ok a Nemzetközi Olimpiai Bizottság olimpiai chartájának 40-es szabálya, illetve annak kiegészítése, mely korlátozza a résztvevők marketingtevékenységét a játékok előtt, alatt és után. A korábban nagyon szigorú, a sportolók által rengeteget kritizált szabályt Tokióra megváltoztatták, ám a teljes szabadság még messze van.
Vállalat Kósa Lajos egyelőre nem tudta, hát magát menti meg a Csíki Sör
Székely Sarolta | 2021. július 29. 18:39
Persze a két megoldás nehezen nevezhető hasonlónak, hiszen míg a fideszes képviselő tartós javulást érhetett volna el, addig a tulajdonosok megoldása - a trendek változatlansága esetén - csak átmeneti, néhány évre szóló lehet.
Vállalat Iszonyatosat kaszált a Samsung a globális csipéhségen
MTI | 2021. július 29. 15:00
A vállalat negyedéves profitja 73 százalékkal nőtt, részben a hatalmas félvezető-kereslet kielégítése miatt.
Vállalat Gyorsított vizsgálatot indított a GVH a téglapiacon
MTI | 2021. július 29. 12:24
Először csapott le az építőanyag-kommandó.
Vállalat Jászai Gellért megint növelte részét a 4iG-ben
Privátbankár.hu | 2021. július 29. 10:28
A 4iG Zrt. vezetője, Jászai Gellért tovább növelte részét a vállalatban.
Vállalat A forgalmon és a nyereségen is meglepődött az Apple
MTI | 2021. július 28. 11:24
Mindkettő nagyobb lett a második negyedévben, mint amekkorára számítottak.
Vállalat Rekordbevétel és -nyereség a Microsoftnál
MTI | 2021. július 28. 11:16
Jó lett ez a negyedév.
Vállalat Rengeteg cégnél megoldhatatlan probléma, ha kiesik a kulcsember
Privátbankár.hu | 2021. július 28. 10:45
A hazai cégek elsöprő többségét adó mikro- és kisvállalkozások tevékenységét komolyan veszélyezteti, ha egy vagy több kulcsemberük kiesik a munkából. Egy friss kutatás szerint a meghatározó szerepet betöltő munkatársak, vezetők átmeneti elvesztése – akár baleset, sérülés vagy betegség miatt – a 44 százalékuknál közepesen komoly, 21 százalékánál pedig gyakorlatilag megoldhatatlan nehézséget jelentene
Vállalat Majd' félmilliárdos veszteség az állam védelmi ügynökségénél
Székely Sarolta | 2021. július 28. 05:19
Költséges volt az indulás, bevétel is szinte csak állami támogatásból volt, és egy induló cégnél nem is nagyon meglepő, ha első teljes évében veszteséges. A mínusz mértéke már inkább az lehet. 
Vállalat Megint leállt a kecskeméti Mercedes-gyár
MTI | 2021. július 27. 11:16
Alkatrészhiány lépett fel, ami miatt három hétre szünetel a termelés. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos