<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
KKV
Az OTP-csoporthoz tartozó PortfoLion Zrt. kiszáll a biotechnológia területén működő Cryo Management Kft.-ből, amelyre a svéd VitroLife AB tett vételi ajánlatot.

Oszkó Péter, a PortfoLion elnök-vezérigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón kiemelte: a Cryo teljes vételára 5-9 millió euró körül mozog, a stockholmi tőzsdén jegyzett VitroLife az idén kifizeti az 5 millió eurós fix vételárrészt, az ezen felüli kifizetések a fejlesztési és értékesítései eredményektől függenek majd.

A PortfoLion legalább háromszoros vételárat valószínűsít a befektetett tőkéhez viszonyítva a 21 hónapos, a Jeremie-program keretében indult befektetés után - mondta Oszkó Péter.

Az elnök-vezérigazgató ismertette, hogy a svéd cég lényegében ugyanabban az ügyfélkörben tevékenykedik mint a Cryo, de szélesebb és aktívabb piaci elterjedtséggel rendelkezik, és a Cryo jól kiegészíti termékportfólióját, így a felvásárlással hatékonyabban tudja piacra vinni termékeit, és a további növekedés szempontjából egyben ideális befektető a Cryo számára is.

A Cryo értékesítése Oszkó Péter szerint jól példázza, hogy a kockázati tőkebefektetéssel nemcsak a befektetők juthatnak haszonhoz, hanem a cég is tovább tud fejlődni, többek között azáltal, hogy a befektetők a pénzügyi források mellett üzleti tudást is hozzátesznek a hazai vállalkozásokhoz.

Oszkó Péter emlékeztetett arra, hogy a PortfoLion igazgatósága 2010 júniusában döntött a Cryo Management Kft.-be történő befektetésről. Ekkor két üzletága volt a cégnek: az egyik a PrimoVision termékcsaláddal foglalkozott, amely az emberi embrió megfigyelése céljára fejlesztett speciális mikroszkópok gyártását foglalta magába, a másik pedig az úgynevezett HHP-termékcsalád volt, amely elsősorban az állatszaporításban használható egyedi nyomástechnológián alapul.

A VitroLife hivatalosan mindkét üzletágat megveszi, de a HHP-üzletágat a megállapodás alapján visszavásárolja a PortfoLion, és megvizsgálja, milyen további befektetésekkel, új menedzsmenttel vihető piacra a visszavett cég - jelezte Oszkó Péter.

Pribenszky Csaba, a Cryo alapítója a sajtótájékoztatón elmondta, hgy a PrimoVision mikroszkóp segítségével a lombikprogram keretében megtermékenyített petesejtek fejlődése nyomon követhető, és hatékonyabban lehet eldönteni, melyik az a legéletrevalóbb embrió, amelyet vissza lehet ültetni az anyaméhbe. Hangsúlyozta, hogy a PortfoLion beszállása, és a professzionális csapat nélkül "meghalt" volna az ötlet.

Idén még 300 mikroszkópot terveznek értékesíteni, és jelenleg évi 600 eszköz gyártására van kapacitása a cégnek - mondta Juhász Gábor, a Cryo ügyvezetője. Ha ezt túllépi a kereslet - várhatóan 2014-re - akkor lehet szükség további bővítésre vagy technológiafejlesztésre. A termék iránt közel négyezer kórház érdeklődik, a Cryo immár közel 50 országban kezdte el értékesíteni a mikroszkópokat.

A Cryo létszáma 2010-ről 2011-re 21 munkavállalóra bővült a korábbi 7-ről, miközben árbevétele 51,9-ről 234,1 millió forintra nőtt. Az üzleti terv szerint idénre várt 529,9 millió forintos árbevétel reálisan teljesíthetőnek látszik - mondta Juhász Gábor.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Folytatódik a Széchenyi Hitelkártya Program
Tiszóczi Roland | 2022. június 20. 11:51
Július elsejétől december 31-ig meghosszabbították a Széchenyi Hitelkártya Programot, a hazai kkv-szektor számára kedvezményes finanszírozási források elérhetőségét biztosító feltételekkel.
KKV Gulyás Gergely újabb részletek árult el a kata átalakításáról
Privátbankár.hu | 2022. június 17. 10:31
Január 1-jéig marad a kata, csak utána változik - megemelik a keretösszeget.
KKV A családi vállalkozások is elég sötéten látják a jövőt, de hosszú távra terveznek
Privátbankár.hu | 2022. június 9. 10:58
Sújtja őket az infláció és az anyaghiány, de igyekeznek hosszú távra tervezni a családi vállalkozások.
KKV Akik sokra vitték – cégvezetés és Cégépítők
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 12:01
Interjúsorozatunk harmadik, befejező részében Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével a MiniCRM rendszerének használatáról és a Cégépítők podcast legnagyobb tapasztalatairól beszélgettünk.
KKV A kolléga a belső ügyfél – világklasszis HR-részleg egy jó rendszerrel
Privátbankár.hu | 2022. május 3. 14:05
Egyedül nem megy – hogyan segíthet egy jó rendszermegoldás abban, hogy a cégem megtartsa a kollégákat? Interjúsorozatunk második részében erről beszélgettünk Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével.
KKV Több százmilliós adócsalást buktatott le a NAV
Privátbankár.hu | 2022. április 26. 08:42
Gumiabroncs-kereskedelemmel foglalkozó, a költségvetésnek mintegy 400 milliós kárt okozó bűnbandát iktatott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
KKV Hogyan kezelhető az infláció a cégben?
Privátbankár.hu | 2022. április 19. 14:06
Interjúsorozatunk első részében arról beszélgettünk Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével, hogy mihez kezdjenek azok a cégek, amelyek sikeresen akarják kezelni  az inflációs nyomást. 
KKV Varga Mihály milliárdos támogatásokra figyelmeztette a cégeket
Privátbankár.hu | 2022. április 8. 10:11
A tárcavezető közösségi oldalára posztolt az energiahatékonysági támogatásokról.
KKV Egy nap van már csak a kamarai tagdíj határidejéből
Privátbankár.hu | 2022. március 30. 10:40
Március 31-ig kell megfizetni a tagdíjat. Nagy változás a korábbi évekhez képest, hogy ezúttal a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó banknál vezetett számlára kell küldeni a pénzt.
KKV Mit tegyenek azok, akiket kihagytak a kamatstopból?
Csabai Károly | 2022. március 15. 12:16
A gyorsuló infláció miatt tavaly november óta drasztikusan emelkednek a kamatok. Utánajártunk, hogy ebben a helyzetben milyen ajánlatokkal várják a cégeket a bankok, milyen kedvezményes és milyen piaci kamatozású forrásokat kínálnak, milyen célra és kinek. S megnéztük azt is, mit tehet az a kis- és középvállalkozás (kkv), amely a kamatemelkedések miatt nehéz helyzetbe került, illetve kerülhet.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG