1p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
KKV
Az OTP-csoporthoz tartozó PortfoLion Zrt. kiszáll a biotechnológia területén működő Cryo Management Kft.-ből, amelyre a svéd VitroLife AB tett vételi ajánlatot.

Oszkó Péter, a PortfoLion elnök-vezérigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón kiemelte: a Cryo teljes vételára 5-9 millió euró körül mozog, a stockholmi tőzsdén jegyzett VitroLife az idén kifizeti az 5 millió eurós fix vételárrészt, az ezen felüli kifizetések a fejlesztési és értékesítései eredményektől függenek majd.

A PortfoLion legalább háromszoros vételárat valószínűsít a befektetett tőkéhez viszonyítva a 21 hónapos, a Jeremie-program keretében indult befektetés után - mondta Oszkó Péter.

Az elnök-vezérigazgató ismertette, hogy a svéd cég lényegében ugyanabban az ügyfélkörben tevékenykedik mint a Cryo, de szélesebb és aktívabb piaci elterjedtséggel rendelkezik, és a Cryo jól kiegészíti termékportfólióját, így a felvásárlással hatékonyabban tudja piacra vinni termékeit, és a további növekedés szempontjából egyben ideális befektető a Cryo számára is.

A Cryo értékesítése Oszkó Péter szerint jól példázza, hogy a kockázati tőkebefektetéssel nemcsak a befektetők juthatnak haszonhoz, hanem a cég is tovább tud fejlődni, többek között azáltal, hogy a befektetők a pénzügyi források mellett üzleti tudást is hozzátesznek a hazai vállalkozásokhoz.

Oszkó Péter emlékeztetett arra, hogy a PortfoLion igazgatósága 2010 júniusában döntött a Cryo Management Kft.-be történő befektetésről. Ekkor két üzletága volt a cégnek: az egyik a PrimoVision termékcsaláddal foglalkozott, amely az emberi embrió megfigyelése céljára fejlesztett speciális mikroszkópok gyártását foglalta magába, a másik pedig az úgynevezett HHP-termékcsalád volt, amely elsősorban az állatszaporításban használható egyedi nyomástechnológián alapul.

A VitroLife hivatalosan mindkét üzletágat megveszi, de a HHP-üzletágat a megállapodás alapján visszavásárolja a PortfoLion, és megvizsgálja, milyen további befektetésekkel, új menedzsmenttel vihető piacra a visszavett cég - jelezte Oszkó Péter.

Pribenszky Csaba, a Cryo alapítója a sajtótájékoztatón elmondta, hgy a PrimoVision mikroszkóp segítségével a lombikprogram keretében megtermékenyített petesejtek fejlődése nyomon követhető, és hatékonyabban lehet eldönteni, melyik az a legéletrevalóbb embrió, amelyet vissza lehet ültetni az anyaméhbe. Hangsúlyozta, hogy a PortfoLion beszállása, és a professzionális csapat nélkül "meghalt" volna az ötlet.

Idén még 300 mikroszkópot terveznek értékesíteni, és jelenleg évi 600 eszköz gyártására van kapacitása a cégnek - mondta Juhász Gábor, a Cryo ügyvezetője. Ha ezt túllépi a kereslet - várhatóan 2014-re - akkor lehet szükség további bővítésre vagy technológiafejlesztésre. A termék iránt közel négyezer kórház érdeklődik, a Cryo immár közel 50 országban kezdte el értékesíteni a mikroszkópokat.

A Cryo létszáma 2010-ről 2011-re 21 munkavállalóra bővült a korábbi 7-ről, miközben árbevétele 51,9-ről 234,1 millió forintra nőtt. Az üzleti terv szerint idénre várt 529,9 millió forintos árbevétel reálisan teljesíthetőnek látszik - mondta Juhász Gábor.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Egy lehetőség, amiből a katás vállalkozások kimaradnak
Privátbankár.hu | 2021. június 13. 11:03
A 200 milliárd forintos keretösszegű Technológiaváltó támogatási programban a termelő és a szolgáltató ágazatokban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások kaphatnak 10-629,3 millió forint közötti támogatást a termelékenységük növeléséhez, valamint a technológiai és szervezeti megújulásukhoz.
KKV Nagy tervek: mivel foglalkozik majd Hosszú Katinka legújabb cége?
Privátbankár.hu | 2021. június 8. 16:07
Sikeres évet zártak Hosszú Katinka cégei - az úszónő idén pedig újabb piacon próbálja majd ki magát. 
KKV Budapestet meg kell okosítani - pályázatot indít a főváros
Privátbankár.hu | 2021. május 26. 15:05
Smart Budapest Ötletversenyt hirdet a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK). A pályázatokat július elsejéig várja a város, az ötletverseny győzteseit pedig – egy többkörös zsűrizést követően – szeptember elején hirdetik ki. Az ötletverseny célja, hogy Budapest a 21. század kihívásaira hatékonyan reagálni képes, okosabb várossá váljon az elkövetkező években.
KKV A covid kárvallottjai között a baristák és a sommelier-ék
Szarvas György | 2021. május 18. 18:43
Megbecsülni is nehéz, hány olyan munkavállaló van ma Magyarországon, akiknek az állása attól függ, a szagokat és az illatokat mennyire érzékelik jól. Márpedig sokuknál ez döntő kérdés, hiszen - mint az köztudott - a koronavírus-járvány egyik legkorábbi jele, és hosszan tartó következménye a szaglás és ízlelés képességének teljes, vagy részleges elvesztése. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy a baristák, a sommelier-ek és a cukrászok, azaz a három legérintettebb szakma képviselői miként élik meg mindezt.
KKV Ismét jön a pályázat: új lehetőség a taxisoknak
Privátbankár.hu / MTI | 2021. május 14. 10:48
Hamarosan újra pályázhatnak a taxisok kormányzati támogatásra elektromos autók beszerzéséhez, jelentett be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese.
KKV Iparűzési adó: erre figyelnie kell a cégeknek
Privátbankár.hu | 2021. február 24. 13:40
Az alacsonyabb iparűzési adómérték automatikusan jár a kis- és közepes vállalkozásoknak (kkv), és a március 15-ig fizetendő adóelőleg is felezhető. Ez utóbbihoz mindössze egy nyilatkozat benyújtására van szükség. Ma reggelig az érintett kkv-k csaknem 90 százalékától, mintegy 410 ezer vállalkozástól már be is érkezett a nyilatkozat az adóhivatalhoz - közölte a Pénzügyminisztérium.
KKV Fontos részleteket tudtunk meg az Orbán-kormány gyorskölcsönéről
Baka F. Zoltán - Kollár Dóra - Vég Márton | 2021. február 9. 05:51
Inkább vidékieknek, de nem az agráriumban érdekelt vállalkozásoknak szánják a 10 milliós kamatmentes hitelt, amihez katások is hozzáférhetnek, és a pénzt akár egy másik hitel kiváltására is lehetne fordítani. Itt tart az előkészítő munka, amivel e hét végén végeznek, mások mellett az MKIK bevonásával. Megkérdeztünk több érintett szakmai szervezetet és érdekképviseletet arról, hogy mit gondolnak a programról. És az ötletgazdát is.
KKV Soha nem fogyott még ennyi hitel a Takarékbank MFB Pontjain
Privátbankár.hu | 2021. január 20. 14:55
Több mint 67 milliárd forintot folyósítottak a Takarékbank vezette konzorcium MFB Pontjai tavaly a vállalkozásoknak és a lakosságnak, ami rekordnak számít. A 2016-os indulás óta a legjobb évet zárták, túlszárnyalva az előzetes tervet, és így támogatva a gazdaság működésének fenntartását a válsághelyzetben. A vállalkozások leginkább a nulla százalékos forgóeszközhitelt keresték, amelyet a járvány következményeinek enyhítésére indítottak el, de sokan igényeltek kedvezményes forrást a válságra reagáló fejlesztéseikhez, beruházásaikhoz is. Az MFB Pontok az észak- és a dél-alföldi régióban fogadták be a legtöbb igénylést. Idén a hétéves uniós költségvetési ciklus kifutása miatt nem várnak bővülést, hanem a tavalyihoz hasonló forgalomra készülnek.
KKV A pandémia közepette se szüntették meg tömegesen a cégeket az országban
MTI | 2021. január 20. 06:40
A Nemzeti Cégtár adatai szerint nem következett be az, amire számítani lehetett.
KKV Még mindig nagyon kelendő az NHP Hajrá
Privátbankár.hu | 2021. január 5. 17:11
Még mindig jelentős az érdeklődés.
Friss
hírlevél
depositphotos