<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Jeremie-program
KKV Startupok, most figyeljetek: 80 milliárd forint friss forrás érhető el innovációra
Privátbankár.hu | 2018. október 26. 09:48
Indulnak az új Jeremie-alapok. Öt év alatt 150 magyar mikro-, kis- és középvállalkozásba fektet majd be nyolc új kockázati tőkealap.
Uniós pályázatok Hernádi Zsolt-féle szexpartner-kereső miatt is balhézik Brüsszel
Privátbankár.hu | 2017. április 12. 15:31
Több millió forintos bírságokat adtak, büntetőeljárás is indult egyes alapkezelőknél a Jeremie-pénzek miatt.
KKV Sikerült odaadni mind a 130 Jeremie-milliárdot a magyar kkv-knak
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 23. 07:39
Több mint 350 cég kapott így kockázati tőkét - a programot sikeresnek tartják, van ötlet a folytatásra is.
Vállalat Hova folynak a Jeremie-pénzek? Amiről senki sem beszél
Privátbankár.hu | 2015. július 1. 16:29
A pénzbőség nem csak a profi befektetőket mozgatta meg. A rengeteg pozitív példa ellenére többen visszaéltek a nagyszerű lehetőséggel.
Uniós pályázatok Jeremie-pénzt akarsz szerezni? Ezt várják tőled - videó
Veres Patrik | 2015. április 14. 20:03
Ha le akarunk akasztani egy jó nagy szeletet az idén még elérhető 30-40 milliárd forintból, jól kidolgozott üzleti tervet kell letennünk a befektetők elé. Horgos Lénárd, az M27 Absolvo üzletágvezetője szerint mindenkit örömmel fogadnak, de nem mindegy, hogy a maradék néhány hónapban mire megy el a pénz.
KKV Hernádi kiváló időzítéssel célozta meg az uniós milliárdokat
Zsiborás Gergő | 2013. július 25. 15:02
Gran Private Equity Zrt. néven alapított kockázatitőke-alapkezelő céget a Mol-vezér, uniós milliárdokra is hajt.
KKV Világuralomra tör a magyar divatcég
Privátbankár.hu | 2013. július 11. 15:33
A Venturio Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a USE unused divatcég befektetési megállapodást kötöttek a Magyarországon már jelentős sikereket elért márka nemzetközi piacra lépési stratégiájának megvalósítására - értesítette szerkesztőségünket a Jeremie II-es alapkezelő.
KKV Van egy jó vállalkozásod? Van 6 milliárdunk - itt a Jeremie IV
Privátbankár.hu | 2013. június 18. 08:50
Újabb 6 milliárd forint pörgetheti fel a magyar kezdő vállalkozásokat: a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kiírta a Jeremie program negyedik körét.
KKV Csordogálnak a Jeremie-milliárdok: a pénzek ötöde már a cégeknél
Privátbankár.hu | 2013. május 31. 12:36
Az innovatív cégek tőkealapokon keresztül 100 milliárdos forráshoz juthatnak, a pénz alig ötödét utalták eddig ki, harmadára viszont már van befektetési döntés.
KKV Forrás induló cégeknek: az EU nélkül sehol sem lennénk
Privátbankár.hu | 2013. május 13. 14:11
A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) 2012. évi adataiból kiderül, hogy Magyarország a korai stádiumú befektetéseknél Európa élbolyába tartozik, az érettebb fázisú befektetéseknél viszont nemcsak az európai, hanem a régiós átlagtól is elmarad. A szervezet szerint hazánkban a kockázati tőkével kapcsolatos pozitív trendek megtartása mellett a magántőke befektetéseket is ösztönözni kellene, a magántőke befektetések ugyanis sokat segíthetnek egy ország versenyképességében.
KKV Legyen bátorságod a leggyengébbnek lenni
Zsiborás Gergő | 2013. április 17. 06:10
Tudatosan kell építkeznünk ahhoz, hogy ne csak elvétve legyenek sikersztorijaink. A magyar kreativitás, innováció ott van a világtérképen, de a fejekben sok a rossz beidegződés idehaza. Ehhez az építkezéshez szükség van az államra is, a piac nem tud mindent megoldani - Szabó Balázzsal, az InVendor üzletfejlesztési igazgatójával beszélgettünk, aki ad néhány hasznos tippet is kezdő vállalkozóknak.
KKV Újabb uniós milliárdok érkezhetnek: kiírták a Jeremie III-at!
Zsiborás Gergő | 2013. április 9. 19:33
Újabb 12 milliárd forint érkezhet a magyar piacra idén a Jeremie-forrásokból, a pályázatot ma írta ki az NFÜ, de csupán 10 nap van a beadására. Négy újabb alap kezdhet innovatív magyar cégek után kutatni.
KKV Hogyan legyek bátor, ha semmim sincs? - Úton a sikerhez VI.
Zsiborás Gergő | 2013. március 26. 09:45
Beszélgettem már pár kockázati tőkebefektetővel, mind azt mondja, "csapatot" keresnek. Szegedig kellett mennem, hogy rájöjjek, ez nem csak amolyan marketing duma. Találtam egy igazi csapatot, de az Antavo története nemcsak ezért érdekes. A kontinens egyik legfontosabb befektetői versenyét első magyar résztvevőként nyerték meg, 50 ezer euróval gazdagabban két hét után már a londoni irodájukat rendezgették. De a startup-befektetés rossz felfogása majdnem tévútra vitte őket. Ma 130 országban több mint 7000 cég használja a termékeiket. Hogyan csinálták és miért kelnek fel ma is nap mint nap? Hogyan legyünk "rohadt jók" abban, amit csinálunk, ha úgy érezzük, semmink sincs, a tintafesték pedig épp hogy csak megszáradt a diplománkon? Interjú.
KKV Új üzletágat épít a Biggeorge's: nemcsak a startupoké a világ
Zsiborás Gergő | 2013. március 7. 06:40
A Nagygyörgy Tibor és Nyíri Viktor nevéhez köthető Biggeorge-NV Equity Zrt. brandváltással jelzi, hogy a kockázati tőkepiacon komoly pozíciókra tör, a Jeremie-forrásokon keresztül ezen a piacon már tevékenykedő csoport bővíti tevékenységi körét és teljes erővel egy új üzletág továbbfejlesztésén dolgozik. Az átalakításról és a tervekről a Privátbankárnak beszéltek először.
KKV A XXI. században nem elég csak magyarnak lenni - interjú
Zsiborás Gergő | 2013. január 15. 08:36
Tehetség, ambíció és magasan képzett munkaerő - ez az, ami ma a magyar kezdő vállalkozásokat jellemzi, de le kell számolnunk azzal a romantikus képzettel, amit a magyar innovációról eddig gondoltunk. Újra fel kell kerülnünk a térképre, és erre most minden lehetőség adott. A Primus Capital vezetői szerint van jövőkép a magyar fiatalok előtt, de a világ megváltozott, ideje felébredni.
KKV Ezekre a cégekre ugranak a befektetők
Privátbankár.hu | 2013. január 4. 18:00
Bár a vállalkozások finanszírozására, fejlesztésére, illetve célzott befektetések megvalósítására jelentős tőke áramlik az országba az Európai Unió által biztosított, illetve egyéb forrásokon keresztül, sok esetben a források felhasználásának útjába az előnyös befektetési lehetőséget kínáló céltársaságok hiánya áll.
KKV Kárpótlásból indítanák el gyorsan a Jeremie III-at?
Zsiborás Gergő | 2012. december 10. 14:43
Még meg sem kötötték a győztes tőkealapokkal a Jeremie II-es pályázat szerződéseit, újabb pályázat kerülhet kiírásra. Forrásaink szerint így kárpótolnák a veszteseket.
KKV Díjeső a BME-ről indult magyar sikerprojektnek
Privátbankár.hu | 2012. december 5. 09:35
A budapesti Műegyetemről indult Hand-in-Scan csapat nyerte az EIB (European Investment Bank) Institute első alkalommal megrendezésre került Social Innovation Tournament versenyét Luxemburgban.. A Hand-in-Scan a legjobb koncepció kategóriában diadalmaskodott, mint egy új eszköz, amely lehetővé teszi a kézhigiénia objektív ellenőrzését orvosi környezetben.
KKV Így adják-veszik a magyar vállalatokat mostanában
Privátbankár.hu | 2012. november 20. 14:55
Darabszám alapján jól teljesített a hazai M&A (mergers & acquisitions, vállalati összeolvadások és felvásárlások) piaca a harmadik negyedévben, értékben azonban továbbra sem érte el a 100 milliárd forintot. Mik voltak a legnagyobb üzletek?
KKV Oszkó: sokkal kevesebbet tudunk kihozni magunkból, mint amit lehetne
Zsiborás Gergő | 2012. október 31. 11:53
A régiónkban a kockázati tőke sajátos konjunktúrát hozott létre: miközben a nagyok szenvednek, eljött az innovatív kis hazai cégek ideje? 2015-ig még van tőke a piacon, nem szabad utána éhezni hagyni a most virágzó hazai startup-ökoszizsztémát. Interjú a PortfoLion vezérigazgatójával, Oszkó Péterrel, aki azt is elárulja, mikor kerülhetünk ki a gödörből.
KKV Jeremie II.: megvan, kik kapják az uniós milliárdokat
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 15:33
Eredményt hirdetett az NFÜ az Új Széchenyi Kockázati Tőkeprogramok pályázati felhívásában és a 41 milliárd forint innovatív mikro-, kis- és középvállalkozásokon segíthet. Még idén tíz kockázati tőkealap kezdheti meg működését.
KKV Megrázták magukat: 350 milliót fektet a Primus Capital az energiahatékonyságba
Privátbankár.hu | 2012. október 25. 11:29
Az elsősorban korai szakaszú technológiai és szolgáltatási vállalkozások befektető Primus Capital 350 millió forinttal száll be az elektromos áramanalizáló technológiát kifejlesztő Remagine Technologies Zrt.-be. A befektetés két lépcsőben valósul meg.
KKV Jeremie I: megvan az első sikeres exit
Privátbankár.hu | 2012. október 15. 15:40
Az OTP-csoporthoz tartozó PortfoLion Zrt. kiszáll a biotechnológia területén működő Cryo Management Kft.-ből, amelyre a svéd VitroLife AB tett vételi ajánlatot.
KKV Nem a növekedési álmokról szólnak ezek az évek - interjú
Zsiborás Gergő | 2012. szeptember 24. 06:47
Nem egyszerű ma Magyarországon vállalkozónak lenni, de van egy szegmens, ami az utóbbi években mégis felpörgött, egyre több hazai induló vállalkozás talál rá a kockázati tőkére. Hamarosan jöhetnek a sikersztorik, a befektetők egyelőre olyan ötletekben hisznek, mellyel a külföldi piacokat lehet megcélozni. Interjú Zsembery Leventével, a BNV Equity vezérigazgatójával.
KKV Csúszhat a Jeremie II. alapjainak startja
Zsiborás Gergő | 2012. szeptember 21. 06:45
A pályázati kiírás határidejét eleve kitolták az újabb Jeremie-programnál, ez a héten járt le. Az új alapok indulása azonban tovább csúszhat a következő évre, összesen 10 új alap 41 milliárdot fektethet a kis- és közepes vállalkozásokba, kérdés, lesz-e elég megfelelő jelentkező a pénzekre az amúgy abszolút forráshiányos induló kkv-knál.
KKV Hamarosan meglódul a startup cégek száma
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 7. 12:26
Tudja Ön, hogy mi kell az ötleten túl, hogy a pénzügyi befektető pénztárcája megnyíljon? Erre keresték a választ a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) és a Magyar Innovációs Szövetség rendezvényén.
KKV Mégiscsak kellenek a jó magyar borok külföldön?
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 4. 17:19
Mintegy 150 millió forintot fektetett egy hazai bor-exportőrbe az Euroventures IV kockázati tőkebefektető alap és egy magánszemély.
KKV A hazai korrupció miatt mennek nemzetközi terepre a vállalataink
Privátbankár.hu | 2012. május 24. 12:45
Az adóelkerülés nálunk nemzeti sport, ami lehetetlenné teszi a versenyben való helytállást annak, aki tisztességesen játszik. A hazai korrupció teszi vonzóvá a vállalkozások számára, hogy a nemzetközi porondra menjenek – mondták sikeres magyar vállalkozók a New York Times-nak. Három magyar internetes vállalkozás világszerte összesen 110 millió felhasználót tudott szerezni – „nem az állam csecsén lógva”.
KKV 75 milliárd forintot köszönhetnek a magyar kkv-k Jeremie-nek
Privátbankár.hu | 2012. március 7. 15:52
A Jeremie programok révén tavaly összesen 75,22 milliárd forintot helyeztek ki a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára, ebből mintegy 64 milliárd forint európai uniós forrás volt - mondta Vingelman József, az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. vezérigazgatója.
KKV Szűkülő banki finanszírozás: eljött a kockázati tőkebefektetések ideje
Privátbankár.hu | 2012. február 28. 14:00
A kockázati és magántőke befektetések száma a szakértők szerint jelentős növekedés előtt áll. A szűkülő banki finanszírozás és a Jeremie-program folytatása egyaránt arra utal, hogy az elkövetkezendő három évben drasztikusan emelkedni fog a befektetések száma. Azonban csak azok a cégek számíthatnak azonban befektetőkre, amelyek felkészültek a kockázati és magántőke fogadására.
KKV Vállalati tápláléklánc: több kishal fogyott 2011-ben
Privátbankár.hu | 2012. január 24. 15:30
Az előző évhez képest nőtt a hazai vállalati összeolvadások és felvásárlások (Mergers & Acquisitions – M&A) száma. A tranzakciók értéke azonban közel 30 százalékkal, 7 milliárd dollárral csökkent. A jelentős csökkenés oka elsősorban a Jeremie program miatt megugró kisebb méretű tranzakciók számával magyarázható.
KKV Milliárdok a látóhatáron: jön az új Jeremie program
Privátbankár.hu | 2012. január 23. 07:19
Újabb 28,5 milliárd forint tőketámogatáshoz juthatnak a korai, illetve növekedési létszakaszban lévő, innovatív mikro-, kis- és középvállalkozások Magyarországon - az ún. Jeremie programhoz első körben az észrevételeket várják.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló