<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
KKV
Csaknem 10 százalékkal több autót helyeztek forgalomba a májusban, mint egy évvel korábban. Az év első öt hónapja azonban még így is elmarad a tavalyitól, a 2008-as adatokhoz képest meg pláne.

A JATO Dynamics legfrissebb összesítése szerint idén májusban összesen 5034 darab új személyautót, valamint 799 darab 3,5 tonna összsúlyt nem meghaladó kisteherautót állítottak forgalomba. Az év első öt hónapjában összesen 22 318 új személyautó és 3 796 új kishaszongépjármű került a magyar utakra.

A személygépjárművek esetén ez a forgalomba helyezési mennyiség a tavaly májusi számoknál 9%-kal magasabb. Az első öt hónap összesítésében 3%-kal kevesebb autó került forgalomba, mint a megelőző év azonos időszakában. A kisteherautóknál viszont 4%-os visszaesés volt tavalyhoz képest, az első öt hónapot figyelembe véve a számok 13%-kal alacsonyabbak.

A Suzuki nincs az első tízben

Májusban a legsikeresebb autómárka (személyautó és összes haszongépjármű) a Ford volt, 669 eladott autóval, a 2013-as évben május hónappal bezárólag is a Ford került ki győztesen. Összesen 2930 darab autót helyeztek forgalomba, mellyel a hazai piac 11%-át sikerült lefednie a márkának.

Modell-szinten a legtöbb a Skoda Octaviából kelt el májusban (265 darab), az éves ranglistát is az Octavia vezeti 1161 darabos eladással. A magyar gépjárműpiac céges és magán eladások tekintetében továbbra sem mutat számottevő változást. A forgalomba helyezett autók többsége, 73%-a céges, míg a magáneladások a piac 27%-át teszik csak ki.Forrás: Jato Dynamics

Összehasonlítás végett a válság előtti 2008-es év májusi eredménye a 2013-as év azonos időszakának 250%-a volt, tehát 14942 db személyautó és haszongépjármű talált gazdára.

A 2013-as év hátralevő 7 hónapja azonban nem kecsegtet nagy reményekkel, ugyanis a potenciális magánvásárlók azon része, akik a 2008-ig tartó hiteldömping során adósodtak el, még sokáig nem várhatók vissza a szalonokba, valamint a jelenleg is aránytalanul túlsúlyban lévő céges-, és flottavásárlások területén sem várható kiemelkedő volumen-növekedés. Rövidtávon sem kecsegtetőek a kilátások, ugyanis az elkövetkező 3 nyári hónapban sem a magán-, sem a flottavásárlóktól nem várható kiemelkedő aktivitás az új-autó vásárlás terén.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Be vannak rezelve a vállalkozások attól, hogy a kormány újabb megszorító intézkedéseket hoz
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 06:34
Ez is kiderül a több mint 160 ezres vállalkozói felhasználó bázissal rendelkező Billingo online számlázó kutatásából. 
KKV Egyre jobban látszik, mennyire aggasztja a cégeket a dráguló energia
Privátbankár.hu | 2022. október 12. 15:20
Romlik a német cégek hangulata, elég egyértelműen.
KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV A szakemberek hiánya és az árfolyamok ingadozása a kkv-k egyre nagyobb problémája
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 12:26
Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.
KKV Egyre több magyar cégnek okoz nehézséget az, hogy időben fizessen
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 17:08
Romlik a fizetési fegyelem Magyarországon.
KKV Még van a piacon egy százalékos kamatra is igényelhető hitel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:14
Az állam által támogatott konstrukcióért a mai naptól folyamodhatnak hazai mikro- és kisvállalkozások.
KKV Nyugtalanok a cégek: jön a végrehajtási hullám a válság miatt?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 25. 14:42
A gazdasági válság miatt egyre több vállalat tart attól, hogy a késő fizetések miatt veszélybe kerül a működésük. Európában a legtöbb cég jogi végrehajtásokkal küzdene a kintlévőségek ellen, ám az ilyen eljárások költségesek, hosszadalmasok és az eredményük is bizonytalan.
KKV Komoly változtatásokat jelentett be a kormány: csökken az ekho, fellélegezhetnek a katás cégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 20:16
Komoly változásokról számolt be a Pénzügyminisztérium legújabb közleménye.   
KKV Itt a figyelmeztetés: új zsarolóvírus támadja a magyar cégeket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 17:39
Újfajta zsarolóvírus jelent meg a magyar vállalatok rendszereiben.
KKV Egy alacsony, fix kamatozású hitel most kincset ér
Natív tartalom | 2022. augusztus 2. 13:05
Jelentős hitelfelvételi kedvet tapasztaltak a cégek részéről a Magyar Bankholding tagbankjai a támogatott Széchenyi Go-program kifutása miatt, de mi lesz ezután? Melyik szektor szorul most leginkább finanszírozásra? Interjú Kollega-Tarsoly Dániellel, a Magyar Bankholding egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG