<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
KKV
Csaknem 10 százalékkal több autót helyeztek forgalomba a májusban, mint egy évvel korábban. Az év első öt hónapja azonban még így is elmarad a tavalyitól, a 2008-as adatokhoz képest meg pláne.

A JATO Dynamics legfrissebb összesítése szerint idén májusban összesen 5034 darab új személyautót, valamint 799 darab 3,5 tonna összsúlyt nem meghaladó kisteherautót állítottak forgalomba. Az év első öt hónapjában összesen 22 318 új személyautó és 3 796 új kishaszongépjármű került a magyar utakra.

A személygépjárművek esetén ez a forgalomba helyezési mennyiség a tavaly májusi számoknál 9%-kal magasabb. Az első öt hónap összesítésében 3%-kal kevesebb autó került forgalomba, mint a megelőző év azonos időszakában. A kisteherautóknál viszont 4%-os visszaesés volt tavalyhoz képest, az első öt hónapot figyelembe véve a számok 13%-kal alacsonyabbak.

A Suzuki nincs az első tízben

Májusban a legsikeresebb autómárka (személyautó és összes haszongépjármű) a Ford volt, 669 eladott autóval, a 2013-as évben május hónappal bezárólag is a Ford került ki győztesen. Összesen 2930 darab autót helyeztek forgalomba, mellyel a hazai piac 11%-át sikerült lefednie a márkának.

Modell-szinten a legtöbb a Skoda Octaviából kelt el májusban (265 darab), az éves ranglistát is az Octavia vezeti 1161 darabos eladással. A magyar gépjárműpiac céges és magán eladások tekintetében továbbra sem mutat számottevő változást. A forgalomba helyezett autók többsége, 73%-a céges, míg a magáneladások a piac 27%-át teszik csak ki.Forrás: Jato Dynamics

Összehasonlítás végett a válság előtti 2008-es év májusi eredménye a 2013-as év azonos időszakának 250%-a volt, tehát 14942 db személyautó és haszongépjármű talált gazdára.

A 2013-as év hátralevő 7 hónapja azonban nem kecsegtet nagy reményekkel, ugyanis a potenciális magánvásárlók azon része, akik a 2008-ig tartó hiteldömping során adósodtak el, még sokáig nem várhatók vissza a szalonokba, valamint a jelenleg is aránytalanul túlsúlyban lévő céges-, és flottavásárlások területén sem várható kiemelkedő volumen-növekedés. Rövidtávon sem kecsegtetőek a kilátások, ugyanis az elkövetkező 3 nyári hónapban sem a magán-, sem a flottavásárlóktól nem várható kiemelkedő aktivitás az új-autó vásárlás terén.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Komoly változtatásokat jelentett be a kormány: csökken az ekho, fellélegezhetnek a katás cégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 20:16
Komoly változásokról számolt be a Pénzügyminisztérium legújabb közleménye.   
KKV Itt a figyelmeztetés: új zsarolóvírus támadja a magyar cégeket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 17:39
Újfajta zsarolóvírus jelent meg a magyar vállalatok rendszereiben.
KKV Egy alacsony, fix kamatozású hitel most kincset ér
Natív tartalom | 2022. augusztus 2. 13:05
Jelentős hitelfelvételi kedvet tapasztaltak a cégek részéről a Magyar Bankholding tagbankjai a támogatott Széchenyi Go-program kifutása miatt, de mi lesz ezután? Melyik szektor szorul most leginkább finanszírozásra? Interjú Kollega-Tarsoly Dániellel, a Magyar Bankholding egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával.
KKV Nincs hova halogatni a generációváltást: zajlik a forradalom a magyar családi cégeknél
Privátbankár.hu | 2022. július 11. 10:48
Egyre több családi cégnél történik meg a generációváltás, és ez felgyorsíthatja a digitalizációt –  derült ki a K&H családi vállalatok indexből. Mivel az infláció és az orosz-ukrán konfliktus az ő gazdálkodásuk elé is jelentős akadályokat görget, most mindennél időszerűbb lehet, hogy innovatív fejlesztésekkel növeljék hatékonyságukat.
KKV Hirdetés a Facebookon: ezért nem elég az organikus elérés
Márkázott tartalom | 2022. július 7. 16:48
Rengeteg bejegyzés jön szembe a Facebookon nap mint nap és ezek nagyrésze ma már bizony hirdetés. Annak idején a legtöbb üzleti oldalnak még organikus posztokkal is sikerült elegendő potenciális ügyfelet, vásárlót behúznia. Ma azonban már akkora a verseny, hogy fizetett hirdetés nélkül szinte esélyük sincs a vállalkozásoknak.
KKV Lassan elfogy a kkv-szektor optimizmusa
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 09:42
Bizonytalannak látják a következő egy évet.
KKV Folytatódik a Széchenyi Hitelkártya Program
Tiszóczi Roland | 2022. június 20. 11:51
Július elsejétől december 31-ig meghosszabbították a Széchenyi Hitelkártya Programot, a hazai kkv-szektor számára kedvezményes finanszírozási források elérhetőségét biztosító feltételekkel.
KKV Gulyás Gergely újabb részletek árult el a kata átalakításáról
Privátbankár.hu | 2022. június 17. 10:31
Január 1-jéig marad a kata, csak utána változik - megemelik a keretösszeget.
KKV A családi vállalkozások is elég sötéten látják a jövőt, de hosszú távra terveznek
Privátbankár.hu | 2022. június 9. 10:58
Sújtja őket az infláció és az anyaghiány, de igyekeznek hosszú távra tervezni a családi vállalkozások.
KKV Akik sokra vitték – cégvezetés és Cégépítők
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 12:01
Interjúsorozatunk harmadik, befejező részében Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével a MiniCRM rendszerének használatáról és a Cégépítők podcast legnagyobb tapasztalatairól beszélgettünk.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG