<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
KKV
Egy friss elemzés szerint több mint 880 ezer személy tulajdonos valamilyen vállalkozásban ma Magyarországon. Az adat meghökkentő, tekintve hogy jelenleg csak 565 ezer cég működik hazánkban. Egy magánszemély átlagosan 1,32 céghez kapcsolódik tulajdonosi vagy vezetői kapcsolattal.

770 embernek több mint 10 cége van

Egyszerre több mint 10 jelenleg is működő cégben 770 személy tulajdonos, de ha a már megszűnt cégeket is vizsgáljuk, 2413 olyan személy van, akinek 10 vagy annál több cégkapcsolata volt valaha. Ha velük szerződik, nem árt utánajárni, hogy miért szűntek meg korábbi cégeik.

Erdélyi József és a pácban lévő cégek

A legtöbb cégérdekeltsége továbbra is a sajtóból már-már híressé vált tatabányai Erdélyi Józsefnek van, aki egy olyan cégtemetőhöz kötődik, melyet olyan cégek neve fémjelez, mint a Bajvan Kedd Gondban lévő Kft. vagy a BEDŐLT 100204 SULPMÉFAV Pácban lévő Kft. Erdélyi József jelenleg több mint 350 céghez kapcsolható.

A nagy adótartózóknak is sok eljárás alatt lévő cégkapcsolatuk van

hirdetés

Ha a most megjelent legnagyobb adótartozók listáját vesszük alapul, szintén sok olyan kapcsolódó vállalkozást találunk, akik ellen már van NAV vagy bírósági végrehajtás. A lista második helyezettje az 1,3 milliárd forintos adótartozást felhalmozó Csibe Trans Kft. három olyan céghez kapcsolódott, ami felszámolással szűnt meg, valamit a tulajdonoshoz kapcsolódó jelenleg is működő vállalkozás ellen is van NAV-végrehajtás.  A 3. helyezett Trend-Web Kiadó Kft.-hez jelenleg 7 cég kapcsolódik, amiből egy ellen NAV-végrehajtás, egy másik ellen bírósági eljárás és egy harmadik ellen pedig NAV és bírósági eljárás is folyamatban van.

Nem mindegy, kivel szerződünk

A PartnerControl összeállítása szerint a nagyszámú cég és magánszemély kapcsolódások miatt fontos, hogy szerződéskötés előtt a cégek, nem csak a vevőik pénzügyi helyzetét vizsgálják meg, hanem azt is, milyen más cégekhez, személyekhez kapcsolódnak. Így elkerülhetők a kellemetlen meglepetések, mivel Magyarországon sajnos jellemző módszer, hogy egy céget - tartozásokat maga után hagyva - felszámolnak, majd a tulajdonos "tiszta lappal" újat alakít.

Idén az első félévben a magyarországi cégek fizetésképtelenségi mutatója radikálisan, 40 százalékkal nőtt tavalyhoz képest. A szakértők szerint a jogszabályok évközi jelentősebb változtatásai a lánctartozások révén tovább is emelhetik a fizetésképtelenségi eljárások számát. Részletek >>

Készült a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. támogatásával.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Bérmegállapodás: mit kapnak a cégek?
Privátbankár.hu | 2021. november 3. 18:57
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint jelentős előrehaladást értek el a jövő évi bérmegállapodás részleteinek kidolgozásában.  
KKV Közel 20 milliárd forintot fektettek be hazai cégekbe a kockázati tőke piac szereplői
Privátbankár.hu | 2021. október 22. 10:04
A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint az egyesület befektető tagjai az idén január- és június közötti időszakban 61 tranzakció keretében összesen 19,813 milliárd forintot fektettek hazai vállalkozásokba.
KKV Még nem késő észbe kapnia a cégeknek, ha így adóznának
Privátbankár.hu | 2021. október 20. 11:06
A vállalkozásoknak pár hetük maradt eldönteni, hogy a csoportos társasági adóalanyiságot választják-e, hiszen a nyilatkozatot legkésőbb november 20-ig lehet benyújtani – hívta fel a figyelmet a Mazars. Eddig a jogvesztő határidőig lehet beadni a kérelmet arra vonatkozón is, amennyiben új tag kívánna csatlakozni a csoporthoz. A csoportos társasági adózással a cégek összességében akár 15 milliárd forintot is megtakaríthatnak.
KKV 45 ezer vállalkozás hitelét biztosították a válságban
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 30. 10:39
Töretlen az igény a hazai kkv-szektor részéről az állami hátterű, kedvező feltételekkel igénybe vehető intézményi kezességvállalásra, derült ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. sajtóbeszélgetésén. Ma már minden harmadik kkv hitele mögött ott állnak.
KKV A kormány készen áll további adócsökkentésekre
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 29. 12:34
Ezt Bodó Sándor mondta egy sajtótájékoztatón.
KKV IPOSZ-vezető: segítség a hitelmoratórium a kkv-knak
MTI | 2021. szeptember 16. 18:18
Nagy segítség a rászoruló családi, mikro- és kisvállalkozásoknak, hogy a kormány meghosszabbította a hitelmoratóriumot a vállalatok számára is - mondta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) elnöke az MTI-nek.
KKV Nehéz helyzetben az éttermek: itt a válasz, miért drágultak meg a vártnál jobban a vacsorák
Kollár Dóra | 2021. szeptember 8. 05:12
Több mint egy hónapja megszűnt az ételkiszállítás és –elvitel kedvezményes áfakulcsa, amely a vártnak megfelelően drágulást hozott az éttermekben, azonban a hízó számlák mögött a vendéglátóipar szereplői más tényezőket is látnak.
KKV K&H: megjött a kisebb és közepes cégek beruházási kedve
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 2. 11:23
Majdnem két éve nem állt ilyen magasan a beruházási hajlandóság a kis- és középvállalkozások körében, derül ki a K&H bizalmi index kutatás legutóbbi eredményeiből.  
KKV Vállalkozói hitelek: milyen lehetőségei vannak most egy kisvállalkozásnak?
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 31. 15:51
A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság enyhítésére több kamattámogatott kölcsön is elérhetővé vált. Ezek közül az NHP Hajrá hitelkerete július elején kimerült, más konstrukciók azonban továbbra is elérhetők a kisvállalati ügyfelek számára. Cikkünkben a támogatott kölcsönök feltételeit hasonlították össze a Bank360 szakértői. 
KKV Milyen veszélyeket rejtenek a közösségi oldalak a kkv-knak – hová fordulhatnak a cégek?
Natív tartalom | 2021. augusztus 26. 13:59
A közösségi média oldalak elsőre a legegyszerűbb megoldásnak tűnhetnek a hirdetni tervező kis- és középvállalkozások számára, ám a szakértők több kockázatra is figyelmeztetnek.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló