PartnerControl
KKV Minden második magyar cég megégette már magát 
Privátbankár.hu | 2013. február 25. 10:24
Közel 390 ezer olyan cég van Magyarországon, amely legalább 3 éve működik és ezeknek csupán 48 százalékát nem érintette soha semmilyen negatív esemény (pl: NAV eljárás, bírság, bírósági határozat). Amennyiben a fiatalabb cégeket is belevesszük az elemzésbe, gyakorlatilag minden második cégnek volt már valamilyen bírsága, végrehajtása.
KKV Nehéz kenyér az autókereskedés: mikor veszünk már autót? 
Privátbankár.hu | 2012. október 1. 11:03
Bár egyre többet hallani a gépjármű-kereskedelem fellendüléséről, a jelenlegi adatok még nem ezt mutatják. Az elmúlt 12 hónapban ugyanis 5,17 százalék volt a gépjármű-kereskedő cégek bedőlés-aránya az egy évvel ezelőtti 4,45%-kal szemben. Az egy évvel korábbinál tehát jóval több kereskedő cég vált fizetésképtelenné a szektorban.
KKV Cégbárók országa: 880 ezer magyarnak van vállalkozása 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 3. 11:42
Egy friss elemzés szerint több mint 880 ezer személy tulajdonos valamilyen vállalkozásban ma Magyarországon. Az adat meghökkentő, tekintve hogy jelenleg csak 565 ezer cég működik hazánkban. Egy magánszemély átlagosan 1,32 céghez kapcsolódik tulajdonosi vagy vezetői kapcsolattal.
KKV Bajban vannak a mezőgazdasági vállalatok 
Privátbankár.hu | 2012. május 25. 09:37
A mezőgazdasági szektor bedőlési aránya jelenleg 3,88 százalék, ami ugyan az országos 3,96 százalékos átlag alatt van, de jelentősen, átlagon felül nőtt egy év alatt. Az adatok még rosszabbak, ha figyelembe vesszük, hogy tavaly a mezőgazdaság kifejezetten jó évet zárt, az ágazat kibocsátása 30 százalékkal nőtt, és az export is jelentősen emelkedett.
KKV Hódít az offshore: a legnépszerűbb adóparadicsom a Seychelles szigetek 
Privátbankár.hu | 2012. április 10. 09:27
Változatlanul népszerű az offshore cégek alapítása a hazai vállalkozások körében, mivel évente hozzávetőlegesen 600 olyan offshore vállalkozás alakul, aminek alacsony adózású külföldi országban lévő cég a tulajdonosa. A legnépszerűbb offshore tulajdonos országok között szerepel a Seychelles szigetek, Ciprus és Panama.
Adó Eddig újra vezetők lettek a NAV által eltiltott tisztségviselők 
Privátbankár.hu | 2012. március 6. 15:30
A NAV 2009 óta 840 cég tisztségviselőjét tiltotta el tevékenységétől. Sokan közülük azonban a tiltás ellenére nem hagytak fel tevékenységükkel, és vezetők maradtak ugyanabban a cégben, illetve új vagy más vállalkozásban lettek irányítók. A NAV most ennek megszüntetésére törekszik a csődtörvény módosítása kapcsán, a NAV adóregisztrációs eljárásának bevezetésével.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG