<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

KKV
Magyar fiatal vállalkozók New Yorkban a világ legbefolyásosabb üzletemberei előtt mutathatják meg magukat. A városban jó a hírünk, több projektünk nyert már díjat.

Idén február 22-23-án ötödik alkalommal rendezik meg New Yorkban a Kairos Society világtalálkozóját, amelyen 350 fiatal vállalkozó gyűlik össze, hogy bemutassák egyedülálló innovációs ötleteiket és találkozzanak az Egyesült Államok és a világ legbefolyásosabb üzletembereivel és vezetőivel.

A siker kapujában?A Kairos Society magyar delegációjában idén három vállalkozás, a gyermekbiciklikre távirányításos biztonsági féket feltaláló Minibrake, a biztonságos dokumentum-megosztást kínáló Tresorit és a magzatok egészséges fejlődésének otthonról való nyomon követését biztosító Remotaid kapott helyet. A kiutazó delegáció tagjai mind a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói. Idén a csapattal tart dr. Prónay Gábor, a Kairos Society mentora is.

Ez az év komoly sikertörténet lehet

A 2013-as év komoly sikertörténetnek ígérkezik Magyarország számára, hiszen a kiutazók közül két magyar hallgatói vállalkozás, a Minibrake és a Tresorit is bejutott a Kairos50-be, azaz a világ ötven leginnovatívabb diák start-upja közé. A magyar delegációt Ács Dávid, a Kairos Society magyarországi elnöke vezeti New Yorkba.

A Privátbankár.hu sorozata fiatal magyar vállalkozókról.A Kairos Society minden évben a világ legjobb, leginnovatívabb hallgatói vállalkozásait sorakoztatja fel a New York-i tőzsdén. Büszkék vagyunk rá, hogy a magyar start-upoknak az elmúlt évek hagyományait követve idén ismét sikerült a világ legjobbjai közé kerülnie. A Kairos Global Summit egy fantasztikus lehetőség, hogy megmutassuk a világnak: Magyarországon kivételes fiatal tehetségek és nemzetközi szinten is versenyképes kreativitás és innovációs potenciál van! Kettős feladattal érkezünk a Summitra” – emelte ki Ács. Azon túl, hogy a most kiutazó vállalkozásokat nemzetközi színtéren is bemutatjuk, szeretnénk felhívni a figyelmet a magyar innovációra és kreativitásra is - tette hozzá.

A kiutazó csapatok közül a Minibrake az elmúlt nyolc hónap alatt két vállalkozási versenyt is győzelemmel zárt. 

A Kairos Society és a Kairos hallgatói vállalkozásoknak szervezett versenye, a Student Venture Competition megerősítést és egyben inspirációt is adott, hogy tényleg megéri már ilyen fiatalon belekezdeni az álmaink megvalósításába – fogalmazott Szirtes Marcell, a Minibrake alapító tagja.

Tátrai Péter, a Remotaid társalapítója szerint megtisztelő, hogy tagja lehet a Kairos Summit 2013 magyar delegációjának, de nem kétséges, hogy ez még nem jelent sikertörténetet. Tátrai szerint ugyanis a Kairos ereje pont abban rejlik, hogy remek alkalmat biztosít a résztvevőknek, hogy megmutassák a bennük rejlő potenciált.

A diákokat kíséri Dr. Prónay Gábor, aki infokommunikációs és üzletfejlesztési cége vezetése mellett projektmenedzsmentet oktat a BME-n. A mentor szerint a Kairos Summit segít, hogy a jó ötletek valóban munkafolyamataink és mindennapi életünk változásait eredményezzék. Dr. Prónay azt reméli, hogy a feltalálók jövő generációja folytatja azt a munkát, mely során országaink tovább fejlődhetnek.A Kairos Society egy globális, non-profit diákszervezet, amely a világ legtehetségesebb fiatal, innovatív vállalkozóit segíti nemzetközi lehetőségekhez annak érdekében, hogy vállalkozásaikkal választ adhassanak a napjaink legsürgetőbb kihívásaira. A Kairos Society Hungary az elmúlt 3 évben több mint 10 magyar vállalkozást mutatott be a New York-i tőzsde épületében a Kairos Global Summit során. Ezek közül több vállalkozás nemzetközi díjat is kapott New Yorkban, így például a Leonar3do és a Lacerta.

 

A rovat támogatója a 4iG

KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
KKV Egyre több kkv fedezi fel a TikTok előnyeit
PR | 2023. január 5. 11:19
A 2011-ben alapított TikTok töretlen népszerűségnek örvend elsősorban a fiatalok és a pályakezdők körében, amit egyre több cég ismer fel és fordít a maga javára. A felhasználók elsősorban a szórakozás miatt nyitják meg naponta többször is a TikTokot, de nyitottak a minőségi, márkaépítő jellegű tartalmakra is, ezért a kis- és középvállalkozások, valamint a multinacionális cégek egyaránt profitálhatnak a friss, reklámzajmentes felület aktív használatából. Szakértővel elemeztük a különböző kommunikációs trendeket.
KKV Elmentek a magyar cégek kedve az innovációtól?
Privátbankár.hu | 2022. december 19. 16:22
A magyar vállalatok az utóbbi hónapokban alaposan visszafogták innovációs elképzeléseiket. A K&H innovációs index enyhe visszaesést mutat.
KKV K&H-felmérés: az árfolyamingadozás a kkv-szektor harmadát hátráltatja
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 12:13
A K&H mikro-, kis- és középvállalkozásokat körében végzett kutatása igazolja, az árfolyamok ingadozása, a szakemberhiány, az infláció és az anyaghiány nagyobb kihívást jelent, mint a koronavírus-járvány.
KKV Be vannak rezelve a vállalkozások attól, hogy a kormány újabb megszorító intézkedéseket hoz
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 06:34
Ez is kiderül a több mint 160 ezres vállalkozói felhasználó bázissal rendelkező Billingo online számlázó kutatásából. 
KKV Egyre jobban látszik, mennyire aggasztja a cégeket a dráguló energia
Privátbankár.hu | 2022. október 12. 15:20
Romlik a német cégek hangulata, elég egyértelműen.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG