<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Vállalkozásfejlesztés
Vállalat Tényleg csak ennyin múlik a magyar vállalatok sorsa?
Privátbankár.hu | 2018. május 30. 12:15
Lenne üzleti ötletük és akár a szabadidejükből is szívesen áldoznának, ám a kockázatvállalás és a kezdő tőke hiánya hátráltatja leginkább a magyarokat abban, hogy saját vállalkozásba kezdjenek. Az önfoglalkoztatás megítélését, a vállalkozás indítását befolyásoló külső és belső tényezőket vette górcső alá az AGER című, 44 országra kiterjedő, közel 50 ezer fős friss reprezentatív kutatás.
Vállalat Ázsiáig viszik a magyar kacsát, a céget talán a tőzsdéig – interjú
Privátbankár.hu | 2017. április 19. 06:06
Már magyar vállalkozások is tagjai lehetnek az ELITE közösségnek, részt vehetnek egy nemzetközi vállalkozásfejlesztési programban, ami sok cégnél akár a vállalatfinanszírozást is megkönnyítheti a későbbiekben. Hogy látja az exportőr családi vállalkozás a cégfejlesztést, a finanszírozási lehetőségeket, a tőzsdét, az idei béremeléseket vagy a forintárfolyamot? Interjú Szabó Ákossal, a Tranzit-Ker Zrt. elnök-vezérigazgatójával és Michaletzky Mártonnal, a BÉT igazgatójával.
Uniós pályázatok Meglepetés a kormánytól: ennek jövőre örülni fognak a cégek
Privátbankár.hu | 2016. december 29. 13:32
A kormány 105 milliárd forinttal megemelte a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) éves keretösszegét, ezzel a 2017-ben megjelenő, gazdaságösztönző pályázati keret több mint 2430 milliárd forintra nőtt.
Tippek Aranyat ér, pedig nem is figyelsz rá: a hatásos üzleti terv receptje
Privátbankár.hu | 2016. december 12. 14:50
Ha azt hiszed, egy jó ötlet elég ahhoz, hogy a befektetők a lábaid előtt heverjenek, nagyon tévedsz. Neked alapvetően fontos, de nekik is tudniuk kell, hogy mire adnak egy zsák pénzt, ezt pedig egy jó üzleti tervből deríthetik ki. Nem árt, ha tudod, hogyan kell felvázolnod a vállalkozásod jövőjét.
Vállalat Hatalmas pénzek jönnek Magyarországra – kik járnak jól?
Privátbankár.hu | 2016. november 25. 15:53
Rengeteg új forrásra számíthatnak jövőre a vállalkozások.
Uniós pályázatok Mi lesz veled, Jeremie? Így alakulhat a vállalkozások sorsa
Privátbankár.hu | 2015. április 16. 14:22
Múltkor szemügyre vettük, hogy mi történhet befektetők szempontjából a fennmaradó 30-40 milliárd forinttal, amelyet be lehet fektetni kockázati tőkeként az Európai Unió Jeremie programjának keretein belül. A kihelyezés határideje azonban hamarosan lejár: december végéig lehet kifizetni a vállalkozásoknak a pénzeket. De mi lesz utána?
KKV Ezek miatt fejlődhetnek lassabban a hazai cégek is
Privátbankár.hu | 2015. április 9. 12:48
A felzárkózó térségek vállalkozásait vizsgálta az EBRD legfrissebb tanulmányában. A problémák maradtak, de van, ahol látni a javulást.
KKV Bízunk a pénzügyeseinkben - vállalkozásfejlesztés kézenfogva
Privátbankár.hu | 2014. december 10. 12:51
Együtt minden könnyebb, ezt régóta tudja már mindenki. Úgy tűnik, hogy vállalkozásainkban is előszeretettel követjük ezt az elvet.
KKV Védd magad: így szűrhetjük ki a kamu cégeket
Privátbankár.hu | 2013. október 24. 08:08
A szürkegazdaság szereplői, a fiktív vállalatok és a felelősséget hárító valódi tulajdonosaik továbbra is komoly károkat okozhatnak ügyfeleiknek. Ezért nem árt, ha felkészülünk a csalók kiszűrésére.
KKV Külföldre merészkedne vállalkozása? Van, aki pénzzel is segít
Privátbankár.hu | 2013. október 1. 06:10
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal azért jött létre, hogy a magyar cégeket segítse a külpiacra való kilépésben, a kapcsolatépítésben és partnerek felkutatásában. Emellett olyan külföldi beruházásokat támogatnak Magyarországon, amelyekkel a magyar cégek gyümölcsöző kapcsolatot építhetnek ki. De hogyan csinálja ezt a HITA?
KKV Furcsa NFÜ-pályázat: hogyan költsünk el gyorsan 3 milliárdot?
Zsiborás Gergő | 2013. április 18. 06:10
12 milliárdos keretösszeggel írta ki múlt héten az újabb Jeremie-pályázatot az NFÜ, pénteken már le is jár a határidő. Az ügynökség szerint az idő rövidsége nem lehetett gond, iparági bennfentesek szerint kész pályázatok vannak a háttérben. Akinek az előző körben nem jutott pénz, most kaphat. A feltörekvő cégek mindenképp jól járnak.
KKV Új üzletágat épít a Biggeorge's: nemcsak a startupoké a világ
Zsiborás Gergő | 2013. március 7. 06:40
A Nagygyörgy Tibor és Nyíri Viktor nevéhez köthető Biggeorge-NV Equity Zrt. brandváltással jelzi, hogy a kockázati tőkepiacon komoly pozíciókra tör, a Jeremie-forrásokon keresztül ezen a piacon már tevékenykedő csoport bővíti tevékenységi körét és teljes erővel egy új üzletág továbbfejlesztésén dolgozik. Az átalakításról és a tervekről a Privátbankárnak beszéltek először.
KKV Magyar fiatalokon a világ szeme: komoly sikertörténet lehet ez az év
Privátbankár.hu | 2013. február 20. 12:08
Magyar fiatal vállalkozók New Yorkban a világ legbefolyásosabb üzletemberei előtt mutathatják meg magukat. A városban jó a hírünk, több projektünk nyert már díjat.
KKV Óriási hiba, hogy alulértékeljük magunkat - Úton a sikerhez V.
Zsiborás Gergő | 2013. február 12. 06:40
Komolyan mondom, hogy hiszek ebben a városban - állítja a 3 éve cégalapításba fogó trendkutató, aki az egyik legismertebb- és olvasottabb hazai techblogot írja. Azon sincs meglepődve ugyanakkor, hogy "szétadóztatják a magyar cégeket", az elvándorlásban viszont nem hisz, mert szerinte van "feladat, amit nekünk kell megoldani". Sorozatunk következő része: a nagy Doransky-interjú.
KKV Az állam csendestársként 4 milliárdot fekte idén hazai cégekbe
Privátbankár.hu | 2013. február 5. 15:06
A jövő év január végéig több mint 4 milliárd forintot akar befektetni a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. (SZTA) - mondta Csuhaj V. Imre, az SZTA elnök-vezérigazgatója kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
KKV 903 település lesz a szabad vállalkozási zónákban
Privátbankár.hu | 2013. február 1. 16:45
Az ország leghátrányosabb 47 térségében 903 település tartozik a szabad vállalkozási zónákhoz - jelentette be a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.
KKV Újra egy magyar cég az európai élmezőnyben
Privátbankár.hu | 2013. január 31. 12:38
Európa 10 legjobb vállalkozása közé sorolták a Biofilter Környezetvédelmi Zrt.-t és tulajdonos vezérigazgatóját, Deák Györgyöt az European Business Awards „Az Év Vállalkozója” díjának rangsorában.
KKV Nem akartam hazatérni, de örülök, hogy visszajöttem - Úton a sikerhez IV.
Zsiborás Gergő | 2013. január 31. 06:38
Csak a munkából lehet eredményeket elérni - mondja a 10 ezer felhasználóval rendelkező telekocsi-portál 24 éves alapító-tulajdonosa. Haidekker István szerint az nem jó üzlet, amivel csak ő nyer, más viszont nem. Fél éve működő cégét az együttműködő fogyasztás itthon még forradalminak számító elméletére alapozta, bevétele még nincs, de víziója van. Interjú.
KKV A XXI. században nem elég csak magyarnak lenni - interjú
Zsiborás Gergő | 2013. január 15. 08:36
Tehetség, ambíció és magasan képzett munkaerő - ez az, ami ma a magyar kezdő vállalkozásokat jellemzi, de le kell számolnunk azzal a romantikus képzettel, amit a magyar innovációról eddig gondoltunk. Újra fel kell kerülnünk a térképre, és erre most minden lehetőség adott. A Primus Capital vezetői szerint van jövőkép a magyar fiatalok előtt, de a világ megváltozott, ideje felébredni.
Karrier A szorongás mindig ott van, de engem ez motivál - Úton a sikerhez III.
Zsiborás Gergő | 2012. december 13. 06:41
Egy méltatlanul elbukott pályázat adta meg a végső lökést három budapesti fiatalnak, hogy megnyissák a város egyik első közösségi irodáját. Azt mondják, külföldön sem könnyebb, itt akarnak értékeket létrehozni. Egy újabb történet egy sikeres vállalkozásról: a sokszor végzetesnek tűnő buktákról és a gyomorgörcsről őszintén- és arról, hogy mégis miért elégedettek, miért érdemes ezt csinálni. Sorozatunk újabb része: így született meg a Kaptár.
Adó Megszavazták az újabb megszorításokat, átalakul az adórendszer
Privátbankár.hu | 2012. november 20. 09:06
Az Országgyűlés tegnap esti döntése értelmében végleges adónem lesz a bankadó, növelik a tranzakciós illetéket, eltörlik a szuperbruttót és a nyugdíjjárulék-plafont. Elfogadták a kormány múlt héten bejelentett, összesen 90 milliárd forintos kiigazító intézkedéseit is. Beruházások, fejlesztések és létszámbővítés után adókedvezmény jár a vállalkozásoknak.
KKV Oszkó: sokkal kevesebbet tudunk kihozni magunkból, mint amit lehetne
Zsiborás Gergő | 2012. október 31. 11:53
A régiónkban a kockázati tőke sajátos konjunktúrát hozott létre: miközben a nagyok szenvednek, eljött az innovatív kis hazai cégek ideje? 2015-ig még van tőke a piacon, nem szabad utána éhezni hagyni a most virágzó hazai startup-ökoszizsztémát. Interjú a PortfoLion vezérigazgatójával, Oszkó Péterrel, aki azt is elárulja, mikor kerülhetünk ki a gödörből.
Makro / Külgazdaság Matolcsy: így költjük el az uniós pénzeket 2014-től
Privátbankár.hu | 2012. október 19. 12:09
Gyökeresen megváltozik az európai uniós források elosztása 2014 és 2020 között, a fejlesztési pénzek nagy részét a vállalkozások kaphatják - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken Móron, a II. Kárpát-medencei Gazdasági Fórumon.
KKV Jobb, ha sietnek a kkv-k: perceken múlhat az állami támogatás!
Zsiborás Gergő | 2012. szeptember 6. 11:36
Nem egészen lehet pontosan tudni, hogy az eddig igen népszerű kombinált mikrohitel program mögül miért fogy el lassan a forrás. Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) egyik legnépszerűbb konstrukciójáról van szó, melynek egy részét külön budapesti és Pest megyei mikrovállalkozásokra szabták, másik részét pedig a vidéki kiscégeknek írták ki – beruházási célú projektekhez, elsősorban eszköz-, szoftver- és hardverbeszerzésre, de akár ingatlanvásárlásra pályázhattak az érintettek.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos