<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Wall Street
Részvény / Deviza / Áru A forint tegnapi erősödése kifulladt, de jó a hangulat a nemzetközi és a hazai piacokon
Tiszóczi Roland | 2022. október 18. 12:46
Erős pluszban zártak a távol-keleti tőzsdék, Európában is jó hangulatú a kereskedés, és a már kijött gyorsjelentésekben szereplő erős amerikai vállalati nyereségek is egyik napról a másikra optimizmust hoztak a Wall Streeten.
Részvény / Deviza / Áru Ez is a háború miatt van: nagyot esett a tőzsdei kibocsátások értéke
Privátbankár.hu | 2022. június 6. 13:27
A hétfőn ismertetett legújabb kimutatás szerint 90 százalékkal zuhant az idei év első öt hónapjában az új tőzsdei kibocsátások értéke Európában és Amerikában, mindenekelőtt az ukrajnai háború, valamint az infláció és a kamatok emelkedése miatt.
Részvény / Deviza / Áru Mi lesz, ha a Wall Street cápái felvásárolják az összes bitcoint?
Eidenpenz József | 2021. március 31. 06:07
Mi a közös a 19. századi vasútépítési láz részvényeiben és a bitcoinban? Az árrobbanás, meg a szándékos árfelhajtás? A Wall Street nagyágyúi simán fel tudnák vásárolni a bitcoinok oroszlánrészét a piacról, főleg, hogy a mennyiség korlátozott, és rengeteg bitcoin nem is eladó. Egy sor jele van annak, hogy épp ezt a folyamatot látjuk. Mi lesz, ha bekövetkezik? Merre viszik majd az árat a tőzsdecápák? (Jegyzet)
Részvény / Deviza / Áru Nehéz lesz jogi eszközökkel megállítani a tőzsdei sáskahadat
Király Béla | 2021. február 1. 19:01
Az elmúlt hetekben elképesztő áremelkedéseket indukáltak azok a befektetők, akik egy Reddites tőzsdei csoportban osztják meg egymással a befektetési ötleteiket. A GameStop nevű cég árfolyama 2000 százalékkal nőt egy hónap alatt, de számos más termék esetében is a megszokotthoz képest abnormális változásokat generáltak ezek a spekulánsok. Az együttesen fellépő befektetők komoly veszteségeket okoztak a Wall Street profijainak is, aminek egyik velejárója, hogy sokan a törvény elé küldenék őket.
Részvény / Deviza / Áru Így még soha nem verték át a Wall Street bankárait
Király Béla | 2021. január 30. 12:23
Meglehetősen érdekes szakmai és társadalmi vitát váltott ki az az eseménysorozat, ami az elmúlt napokban a részvénypiacok zajlott. Azon túl, hogy végképp süllyesztőbe küldi a részvénypiacok tökéletes működéséről szóló (egyébként már többször megdöntött) mítoszt, a felelősség kérdése is több aspektusból felmerül.
Részvény / Deviza / Áru Úgy veszik a részvényeket, mintha nem lenne holnap
Privátbankár.hu | 2020. február 4. 17:34
Számos elemző figyelmeztet arra, hogy a koronavírus gazdasági hatásai nem csak a kínai gazdaságot fogják érinteni, a befektetők azonban úgy tűnik fittyet hánynak a kockázatokra. Az amerikai piacon a vevők ismét olyan étvággyal ugrottak a részvényekre, mintha nem lenne holnap.
Részvény / Deviza / Áru Legerősebb szinten a forint a nyári összeomlás óta
Fellegi Tamás | 2019. január 18. 11:40
Ma is folytatja az erősödést a hazai fizetőeszköz, az angol font viszont újra gyengül. A tőzsdék a Wall Streettől Ázsián át Frankfurtig és Párizsig szárnyalnak, a pesti tőzsdét ma is a Plotinus és az Appeninn tartja lázban, a nagyok közül Mol és a Telekom emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Ilyen csak a mesében van: bődületesen felárazták az Ubert
Privátbankár.hu | 2018. október 18. 20:30
Elsődleges részvény kibocsátásra készül a vállalat, a szakértők azonban hihetetlenül magas árat ütöttek meg az elemzésekben.
Részvény / Deviza / Áru Eme bika valóban minden bikák legbikábbika?
Eidenpenz József | 2018. augusztus 23. 06:06
A tőzsdei emelkedések hossza állítólag történelmi rekordot döntött tegnap, aminek alkalmából azt találgatják, öreg-e már a bika, és halálán van, vagy a legszebb évei még hátra vannak? Mások azt is kétségbe vonják, hogy valóban rekord született. Nézőpont kérdése, mi számít visszaesésnek.
Részvény / Deviza / Áru Ez pont az a korrekció volt, amit az orvos felírt?
Eidenpenz József | 2018. február 7. 18:07
A világvége elmaradt, tegnap este az USA, délelőtt Európa, ma este újra az USA fordult zöldbe, a részvénypiacok nagy többsége szépen emelkedett. A hangulat azonban ideges, a kockázattűrő képességet is jelző volatilitási indexek estek, de még magasan vannak. Talán nincs komoly fundamentális ok az összeomlásra, mint például recesszió.
Makro / Külgazdaság Beindul a gépezet? Ekkor emelhet újra kamatot a Fed
Privátbankár.hu | 2018. január 12. 12:12
Kettő emelést is várnak idén a Wall Street szakértői.
Részvény / Deviza / Áru Izgalmas hét lesz Amerikában, különösen péntekre figyeljünk
Privátbankár.hu | 2017. április 22. 10:36
Felpörög a negyedéves jelentési szezon az amerikai tőzsdei cégek között a héten, csütörtök este több óriás jelent, így a hónap utolsó napja igencsak mozgalmas lesz a Wall Streeten.
Részvény / Deviza / Áru Ennek örülni fognak a piacok: nem akárkit fog kinevezni Trump
Privátbankár.hu | 2017. január 4. 09:17
Lapértesülés szerint egy Wall Street-i jogász kerülhet az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság élére.
Vállalat Lopott pénzből csinálták A Wall Street farkasát
Privátbankár.hu | 2016. július 21. 16:15
Egészen nevetséges ügy bontakozott ki a 2013-as sikerfilmmel kapcsolatban, ennél jobban nem is passzolhatna a sztori.
Részvény / Deviza / Áru Veszélyes jelenség: egyvalami tartja életben a tőzsdét
Fellegi Tamás | 2016. március 17. 16:10
Meglepő jelenség mutatkozik idén a Wall Streeten: a cégek egyre több, a magánbefektetők egyre kevesebb részvényt vesznek, pontosabban ez az eltérés soha nem látott méretűre növekedett. Egy újabb jele, hogy milyen anomáliákhoz vezet a már 7-8 éve fennálló kamatmentes világ.
Részvény / Deviza / Áru Mostanában ne várjunk semmi jó hírt Amerikából
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 28. 09:38
Komor gyorsjelentési szezon elé néz a Wall Street, és kevés javulás várható a közeljövőben.
Karrier Ennyivel nőtt a brókerek bónusza
Privátbankár.hu | 2015. március 12. 09:03
Tavaly két százalékkal nőtt az értékpapír-piaci dolgozók év végi bónusza a Wall Streeten. Az állami számvevőszék adatai szerint átlagosan közel 173 000 dollárt tehettek zsebre.
Részvény / Deviza / Áru Hullanak a Wall Street üstökösei
Fellegi Tamás | 2015. január 20. 15:22
Miközben az európai tőzsdék új csúcsokat döntögetnek, és az amerikai indexek sincsenek túlzottan messze az eddigi tetőktől, a tavalyi év legkedveltebb részvényei már távolról sincsenek ilyen jó állapotban. Gyengélkednek a vezetők.
Részvény / Deviza / Áru 65 éve nem láttunk ilyen vad kezdést - nehogy úgy járjunk, mint 2008-ban
Fellegi Tamás | 2015. január 9. 11:00
Az év utolsó napjai békés emelkedéssel teltek, az év utolsó napján aztán egy viszonylag feltűnőbb esés következett. Ez már gyanús, de az ami ezután történt már kifejezetten rossz ómen. Megismétlődhet a 2008-as válság?
Részvény / Deviza / Áru Csúcsdöntések és a medvének nézett bika: ilyen volt a karácsonyi rali a Wall Street-en
Fellegi Tamás | 2014. december 28. 15:02
December elején sokan várták a Santa Claus rally-nak nevezett jelenséget, a december eleje és karácsony közti tőzsdei emelkedést. Az a tény, hogy a bikapiac hatodik évében járunk, csak erősítette a várakozásokat.
Részvény / Deviza / Áru Mivel keresi magát degeszre a Wall Street farkasa?
Privátbankár.hu | 2014. május 19. 14:55
Jordan Belfort történetét dolgozta fel A Wall Street farkasa című filmjében Martin Scorsese - a '90-es években elkövetett pénzmosás és tőkepiaci csalás miatt 2003-tól 22 hónapot töltött börtönben a bróker, és most jobban keres, mint valaha. Csak most állítólag nem arra költ, amire a filmben.
Pénzügyi szektor Keményen odaszóltak a legnagyobb bankoknak
Privátbankár.hu | 2013. március 17. 15:13
Richard Fisher, a dallasi Fed elnöke szerint a legnagyobb, kiváltságos státuszú bankok "a bratyizós kapitalizmus gyakorlói" és fel kell őket darabolni, hogy már ne jelentsenek veszélyt a pénzügyi stabilitásra.
Részvény / Deviza / Áru Mítoszirtás: Ez a Wall Street öt legnagyobb hazugsága
Privátbankár.hu | 2013. február 23. 09:36
Az amerikai részvénypiacok idén rengeteget emelkedtek, és kisebb visszaesés után sincsenek távol csúcspontjaiktól. Már a háziasszonyok is azon gondolkodnak, hogy be kéne szállni. Csakhogy rengeteg veszélyes tévhit táplálja az emelkedést, van olyan mutató, amely 1929-ben a mostani szinten állt.
KKV Magyar fiatalokon a világ szeme: komoly sikertörténet lehet ez az év
Privátbankár.hu | 2013. február 20. 12:08
Magyar fiatal vállalkozók New Yorkban a világ legbefolyásosabb üzletemberei előtt mutathatják meg magukat. A városban jó a hírünk, több projektünk nyert már díjat.
Részvény / Deviza / Áru Kezd magához térni a Nasdaq, Nyugat-Európa jó hangulatban zárt
Privátbankár.hu | 2013. január 24. 17:30
Kezd elmúlni az Apple-gyorsjelentés miatti feszültség a tengerentúlon, az S&P 500-as index 6 éve nem látott magasságokban, miközben Budapest stagnált, Nyugat-Európában pedig jó hangulat uralta a zárást.
Részvény / Deviza / Áru Beleesnek-e a szakadékba a Wall Street brókerei?
Privátbankár.hu | 2012. december 9. 15:05
Elsősorban a költségvetési szakadék néven ismert amerikai kiigazító programról folyó egyeztetésekkel kapcsolatos hírek, illetve azok hiánya alakítja majd a trendet a jövő héten a New York-i értéktőzsdén.
Makro / Külgazdaság A sziklaszirtről eshet a mélybe az újraválasztott Obama
Privátbankár.hu | 2012. november 7. 09:57
A "fiscal cliff" elkerülése, az lesz az újraválasztott Obama első és legkeményebb dolga. A piacon egyelőre nem túl optimisták. A válság után a hatalmas adóssággal kell szembenéznie az elnöknek.
Részvény / Deviza / Áru Meglepően jó hír jött Amerikából, erősödik a Wall Street
Privátbankár.hu | 2012. október 1. 16:27
A vártnál jobb lett a szeptemberi feldolgozóipari adat az Egyesült Államokban, ráadásul a növekedést jelző 50 pont fölé ugrott az ezt jelző index.
Makro / Külgazdaság A Wall Street haragszik Obamára és Romney mögé áll (Videó)
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 25. 13:17
Finisébe fordult az amerikai elnökválasztási kampány. Barack Obama népszerűbb, de a Wall Street és a tehetősek inkább Mitt Romney mögé sorakoznak.
Részvény / Deviza / Áru Újabb történelmi rekord: 684,52 dollár egy Apple-részvény! (frissítve)
Zsiborás Gergő | 2012. szeptember 13. 18:13
Nyitás után több mint 1%-os emelkedéssel kezdett az Apple árfolyama a tegnapi iPhone 5 bemutatása után. A prezentáció elég unalmas volt, az elemzők szerint a modell így is nagy siker lesz.
Részvény / Deviza / Áru Maradhat a csend a tőzsdéken a jövő héten is
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 19. 15:27
Összességében csendes, kis részvényforgalmú hét várható szakértők szerint a New York-i értéktőzsdén a jövő héten, amikor a szokásosnál jóval kevesebb makrogazdasági adat lát napvilágot.
Részvény / Deviza / Áru Közel felére esett a Facebook részvények ára
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 18. 08:11
Egy centnyire közelítette meg legutóbbi kibocsátási árfolyamának felét a Facebook részvények tőzsdei kereskedési ára pénteken. A részvények csütörtökön estek 20 dollár alá a Wall Streeten.
Részvény / Deviza / Áru Eddig nem volt jó befektetés a Facebook - na, majd most?
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 17. 07:35
Májusi kibocsátása óta a Facebook részvényeinek értéke majdnem a felére csökkent, csütörtökön volt először 20 dollár alatt a Wall Streeten - történelmi mélypont.
Részvény / Deviza / Áru De mi történt este a Wall Streeten?
Borbély Péter | 2012. augusztus 11. 07:39
Bár pénteken egész nap úgy tűnt, hogy a nap már az ördögé, a kereskedés végén jelentősen javult a hangulat a New York-i tőzsdén és a nyersanyagpiacokon. A kínai adatok ellenére négy havi csúcsra erősödött az S&P index. Úgy látszik, a jegybanki függésben szenvedő befektetők újra vérszemet kaptak.
Részvény / Deviza / Áru Gyengén kezdett a Manchester United (videó)
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 10. 16:57
Gyengén kezdtek a Manchester United részvények a New York-i tőzsdén. A cég a várakozások aljára csökkentette a nyitóárat. Ez elvileg vonzóvá teszi a papírt, ugyanakkor egyelőre nem harapták rá a befektetők. A hangulatot mondjuk közben agyonverték a kínai adatok.
Részvény / Deviza / Áru Draghi lehúzta a Wall Streetet
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 2. 16:03
Csalódottak a befektetők Mario Draghi "sorsdöntő" bejelentése miatt: az EKB elnöke ugyanis semmit nem mondott. Mínuszban nyitott New York.
Részvény / Deviza / Áru Szingapúr helyett a Wall Streetre megy a Manchester United?
Privátbankár.hu | 2012. június 14. 18:12
A jobb árazás reményében Ázsia helyett a Wall Streeten próbál szerencsét a legendás angol fociklub, a Manchester United.
Részvény / Deviza / Áru Az amerikai cégek hátán mászhatnak ki a gödörből a tőzsdék
Privátbankár.hu | 2012. április 21. 17:24
Két hét esés után pénteken nyereséggel zárt a New York-i tőzsde. Bár az európai válsággal kapcsolatos félelmek továbbra is erősek, az amerikai gyorsjelentési szezon egyelőre hozza a várakozásokat. Emiatt kissé háttérbe szorultak a globális félelmek.
Deviza / Áru Hirtelen kijózanodás: visszapattant a forint, újra 297 az euró
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 09:19
A keddi jó hírek komoly adrenalin-injekciót adtak az amerikai tőzsdéknek, jelentős pluszban zártak az indexek, erősödött az euró is - szerda reggel azonban elfogyott a lendület, korrigálnak az árfolyamok, a forint is visszapattant, az euró jegyzése 297 környékére emelkedett vissza.
Részvény / Deviza / Áru Egész héten kapkodhatjuk a fejünket: lesz mire figyelni
Privátbankár.hu | 2012. április 16. 07:19
Mozgalmas hét előtt áll a Wall Street: folytatódik az első negyedéves vállalati eredménybeszámolói szezon, és egy újabb adagra lehet számítani a világgazdasági lassulásra utaló, az utóbbi időben sokasodó makrogazdasági adatokból.
Részvény / Deviza / Áru Kivéreztették az OTP-t
Privátbankár.hu | 2012. április 13. 17:30
Nagyot esett a Budapesti Értéktőzsde részvényszekciója. Az általános hangulatromlás nem kímélte a magyar piacot, amit külön terhel az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatos bizonytalanság. Rossz hír volt bőven az elmúlt napokban, a cérna a hajnali GDP-adat után szakadt el.
Részvény / Deviza / Áru Parfümillatban úszik a New York-i tőzsde
Privátbankár.hu | 2012. április 2. 16:23
Tízmilliárd dollárt ajánlott az amerikai Coty parfümgyártó cég a pénzügyi problémákkal küszködő Avonért. A kozmetikai cikkek közvetlen értékesítésében világelső cég visszautasította szektortársának ajánlatát, mert kevésnek tartja a felkínált összeget.
Deviza / Áru Erősödik a forint a brüsszeli döntés után
Privátbankár.hu | 2012. március 13. 16:48
Csaknem két forinttal gyengült az euró, miután az európai pénzügyminiszterek tanácsa hozta a papírformát és egyelőre felfüggesztette a Magyarországnak járó kohéziós pénzeket. A piacot nem lepte meg a döntés, közben mindenhol javul a hangulat, az is jót tesz a hazai devizának.
Részvény / Deviza / Áru Amerikában két hétig minden egy órával korábban van
Privátbankár.hu | 2012. március 13. 15:10
Egy órával előrébb tolódott a tőzsdenyitás és a szokásos adatok közlése az Egyesült Államokban, mert két héttel az európaiak előtt álltak át a nyári időszámításra.
Részvény / Deviza / Áru Pont három éve indult az amerikai tőzsderakéta
Privátbankár.hu | 2012. március 9. 12:33
Három évvel azután hogy az amerikai S&P500 indexet 12 éves mélypontra küldte a gazdasági válság, a befektetők már erős nyereségeket könyvelhettek el. A Fed pénznyomdája és a gazdasági stimulusok az elmúlt években gyakorlatilag rakétára ültették az amerikai részvénypiacokat.
Deviza / Áru 298 forint az euró - a héten kiüthetik a forintot (frissítve)
Privátbankár.hu | 2012. március 7. 16:00
Jelentősen gyengült a héten a forint és mai is folytatódott az esés a hazai deviza piacán. A csütörtöki kötvénycsere-program mindent felboríthat, részben emiatt van az idegesség, de az sem tett jót a forintnak, hogy újabb jelei vannak annak, hogy elhúzódhatnak a tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval.
Deviza / Áru Masszív esés a piacokon, tovább szakadt a forint
Borbély Péter | 2012. március 6. 16:10
Míg tegnap csak bemelegítettek, ma már keményen esni kezdtek a piacok szinte minden szegmensben. A tőzsdéken nagyon erős az eladói hullám. A hétvégi kínai bejelentés még mindig érezteti a hatását, de erősödik a félelem a csütörtöki görög kötvénycsere-programmal kapcsolatban is. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az elmúlt hetekben nagy rali volt.
Részvény / Deviza / Áru Dow Jones: 13 ezer pont - négy éves csúcson a Wall Street
Borbély Péter | 2012. február 21. 17:35
Utoljára 2008 áprilisában, a hitelválság kirobbanása előtt fél évvel volt ilyen magasan a New York-i tőzsde ipari átlagindexe. A Wall Street nem ralizott a görög hírekre, szépen, lassan kúszott fel idáig. A hangulat ugyanakkor törékeny, elemzők szerint akár jelentős összeomlás is jöhet nemsokára.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG