1p
KKV
Kisebbségi tulajdonrész megvásárlásával első lépésben 58 millió forintos tőkeemeléssel, későbbi fejlesztési stádiumokban további 58 millió forinttal segíti a miskolci MobilEngine információtechnológiai cég nemzetközi terjeszkedését a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA).

A társaság Londonban és Isztambulban nyitja meg kereskedelmi irodáját, miután már ma is 5 országban vannak ügyfelei, és termékét 6 mobilszolgáltató viszontértékesíti saját nagyvállalati ügyfeleinek, amely így több mint ezer ügyfél költségmegtakarítását támogatja. A Mobilengine az idei évben elnyerte az Eurocloud első díját a legjobb cloud (azaz felhő) szolgáltatás kategóriában.

Felhő és mobilapp

14 milliárd a hazai kicsiknek
A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. a Magyar Állam 100%-os tulajdonában álló gazdasági társaság, tulajdonosi jogait a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség gyakorolja. Az alapkezelő feladata a Regionális Operatív Programok keretéből felállított Széchenyi Tőkebefektetési Alap 14 milliárd forintos forrásának eljuttatása a magyar kkv-szektor felé, meghatározott időtartamra szóló tőkebefektetés formájában. Az alapkezelő 2015 végéig 120-150 projekt lebonyolítását célozza meg.

A Mobile Engine Kft., a mobil munkafolyamat menedzsment egyik meghatározó szolgáltatója. A miskolci társaság saját fejlesztésű, mobiltelefon alapú vállalati szoftverrendszere az irodán kívül dolgozó munkaerő hatékony irányítására kínál megoldást számos iparágban. Az adatgyűjtést és adatfeldolgozást, a munkafolyamatok irányítását a Mobilengine alkalmazás okostelefonokon keresztül képes megoldani olyan munkafolyamatokban, ahol a dolgozók ismétlődő, standardizálható munkát végeznek. Ilyen például az értékesítés, a szállítmányozás, a karbantartás, vagy a vagyonvédelem területe.

A társaság elsőként a hazai nagyvállalati ügyfélkört célozta meg, nagyvállalati ügyfelei között tudhatja többek közt az OTP Faktoring, a Siemens, a Henkell, a Telenor vagy a G4S vállalatokat.  Sikeresen megállapodott a Waberer’s International Zrt.-vel is, amelynek több mint kétezer sofőrje a Mobilengine terméket használja mindennapi munkája során. Emellett a cég már az első jelentős nemzetközi ügyfelekkel is szerződést kötött, például Lengyelországban, Törökországban, Marokkóban.

Az SZTA eddigi befektetései



A Mobilengine elsődleges értékesítési csatornái a mobil operátorok. Viszonteladói partnere lett mindhárom hazai szolgáltató, továbbá stratégiai együttműködési megállapodással rendelkezik a T-Mobile Polskával és közös értékesítést indított el helyi operátorral Romániában és Törökországban.

Megindult a terjeszkedés - mire kellett a friss tőke?

„A nemzetközi terjeszkedés elképzelhetetlen az adott célpiacon már értékesítési csatornával rendelkező viszonteladói partner nélkül. A partnerség működtetéséhez azonban további tőkére volt szükségünk.” – magyarázza Dalnoki Ádám, a Mobilengine ügyvezető igazgatója. „Minél nagyobbak a földrajzi távolságok, és minél szélesebb körű egy cég ügyfél vagy munkatársi állománya, annál nagyobb megtakarítást és támogatást jelent számukra a szolgáltatásunk bevezetése. 4 éves fejlesztés után az első hazai és külföldi sikerek 2011-ben jöttek, a felhasználók száma folyamatosan bővül, azonban a további külpiaci növekedéshez tőkére volt szükségünk. A célokat több lépcsőben határoztuk meg, ehhez kötöttük a forrásbevonás lépéseit, amely számunkra és az Alap számára is átlátható és kiszámítható megoldás.”

A Mobilengine felhő alapú megoldásának különlegessége, hogy a nagyvállalati ügyfelek egyedi munkafolyamat igényeire szoftverfejlesztés nélkül testreszabható. Minden ügyfél ugyanazon szoftveren fut, így nem igényelnek egyenként szoftverfejlesztést, szoftverkarbantartást, szoftverupdate-t. Ez azt jelenti, hogy a Mobilengine egy valódi termék és nem egyedi szoftverjfelesztés.

A nemzetközi terjeszkedés operátori háttértevékenységét elsősorban a cég miskolci szakemberei biztosítják, akik óriási tapasztalattal rendelkeznek és nemzetközileg is versenyképes szolgáltatási színvonalat képesek nyújtani.

"Az ambíciót a tőke sem tudja pótolni"

„Pozitív befektetési döntésünkben fontos szerepe volt annak, hogy a társaság amellett hogy versenyképes terméket, felkészült menedzsmentet, a piaci viszonyokat és trendeket figyelembe vevő reális üzleti tervet tudott felmutatni, rendelkezik azzal a tudással és szándékkal, hogy termékét a magyar piac után további európai piacokon is sikeresen értékesítse”- emelte ki Csuhaj. V. Imre a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. igazgatóságának elnöke. „A nemzetközi piacra való kilépés számos hazai kisvállalkozás számára jelenthetne kitörési lehetőséget - a munkaerő és az eredményesség bővítését -, s amennyiben a menedzsment és a tulajdonosi kör is felkészült erre, forrást is találhatnak céljaik eléréséhez. Az ambíciót azonban a tőke sem tudja pótolni.”

A Mobile Engine Kft. immár hét éve működik, a sikeres mobilalkalmazáson alapuló munkaerő-menedzsment szolgáltatás kifejlesztése és tökéletesítése közel négy évet vett igénybe, s a sikeres bevezetést követően a társaság 2011. évi árbevétele már meghaladta a 270 millió forintot.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
  Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG