Kockázati tőke
Ingatlan Inkább külföldön hasítanak a magyar ingatlanos startupok 
Mester Nándor | 2022. május 28. 05:37
Ömlik a kockázati tőke a proptech ágazatba, nálunk épphogy elkezdett csordogálni a pénz.
KKV 2,5 millió euró egy médiaelemzéssel foglalkozó magyar startupnak  
Privátbankár.hu | 2019. október 7. 13:48
Az intelligens szövegelemzéssel és médiafigyeléssel foglalkozó Neticle Labs 2,5 millió euró kockázati tőkebefektetésről írt alá hétfőn megállapodást.
Makro / Külgazdaság 141 százalékkal nőtt a hazai kockázati tőkebefektetések piaca tavaly 
Privátbankár.hu | 2019. június 24. 14:05
191 tranzakcióban 346 millió euró összértékű tőkebefektetést hajtottak végre Magyarországon 2018-ban.
Pénzügyi szektor Eladták a Netrisk.hu-t - szép summát fizettek érte 
Privátbankár.hu | 2017. december 29. 11:19
Egy magántőke-alaptól egy másikhoz kerül át a Netrisk, több mint 17 milliárd forintot adtak érte.
Részvény / Deviza / Áru Ide teszik a pénzüket Amerika nagykutyái  
Privátbankár.hu | 2017. március 6. 11:46
Kiderült, mi vonzotta leginkább a dollármilliókat 2016 utolsó negyedévében.
KKV Sikerült odaadni mind a 130 Jeremie-milliárdot a magyar kkv-knak 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 23. 07:39
Több mint 350 cég kapott így kockázati tőkét - a programot sikeresnek tartják, van ötlet a folytatásra is.
KKV Így is lehet pénzt csinálni az emberi mozgásból 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 10. 11:17
Az emberi mozgás digitalizálását és ergonómiai elemzését végző mozgásérzékelő felszerelést fejlesztő vállalkozásba fektetett a Széchenyi Tőkealap.
Vállalat Az idő szorít, a pénzt pedig szórni kell - még mindig öntik a pénzt a vállalkozásokba 
Privátbankár.hu | 2015. július 1. 12:57
Az év végéig kell kiosztani a Jeremie-pénzeket, a befektetők pedig próbálnak minél több üzletet nyélbe ütni. Több mint 4 milliárd forint a befektetések összértéke.
KKV Jósoltak a hazai befektetők: kevés pénz, sok tanulás, hoppon maradt vállalkozók 
Privátbankár.hu | 2015. június 3. 20:35
Összegyűlt szerdán a magyar kockázati tőkepiac színe-java a Venture Capital Summiton egy évértékelőre, és az iparág állapotának felmérésére a Budapest Music Centerben. Volt is miről beszélni: december utolsó napjával véget ér a 130 milliárd forintos Jeremie programok kihelyezési szakasza, így kérdéses, mit tartogat a jövő.
Makro / Külgazdaság A volt görög miniszterelnök Budapesten vonja le a válság következtetéseit 
Privátbankár.hu | 2015. június 1. 13:06
A válság első éveit levezénylő görög miniszterelnök megnyitójával indul a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) regionális konferenciája a jövő héten. A statisztikák arról szólnak, hogy a kockázati tőke piacok már kilábalóban vannak a válságból.
Uniós pályázatok Jeremie-pénzt akarsz szerezni? Ezt várják tőled - videó 
Veres Patrik | 2015. április 14. 20:03
Ha le akarunk akasztani egy jó nagy szeletet az idén még elérhető 30-40 milliárd forintból, jól kidolgozott üzleti tervet kell letennünk a befektetők elé. Horgos Lénárd, az M27 Absolvo üzletágvezetője szerint mindenkit örömmel fogadnak, de nem mindegy, hogy a maradék néhány hónapban mire megy el a pénz.
Uniós pályázatok Vállalkoznál? Ritkán van ekkora lehetőség pénzt szerezni 
Privátbankár.hu | 2015. április 14. 12:02
December végén lejár a Jeremie-alapok tőkekihelyezési szakasza. Bent van azonban még nagyjából 40 milliárd forint, a befektetők pedig csak arra várnak, hogy a legvonzóbb projekteknek osszák ki a maradék pénzt. Ez persze nem jelent ingyenebédet: szorít az idő és erős a verseny, így jó lenne, ha már holnap mutatna egy üzleti tervet!
KKV Így öntik a kockázati tőkét a magyar cégekre 
Privátbankár.hu | 2015. április 9. 20:02
Tavaly 107 befektetésen keresztül 96 hazai vállalat összesen 54,9 milliárd forint összértékű kockázati- és magántőke-befektetésben részesült. Az év során jelentősen növekedni tudott a kockázatitőke-befektetések összértéke. A befektetések 73 százaléka két szektorba, az üzleti és ipari szolgáltatásokkal, illetve az energetikai és környezetvédelmi tevékenységekkel foglalkozó cégekbe áramlott.
Befektetés Biotechnológia az új sláger a kockázati tőkéseknél 
Privátbankár.hu | 2014. december 10. 10:35
1,7 milliárd forintról több mint duplájára, 3,5 milliárd forintra ugrott a harmadik negyedévben a kockázati- és magántőkealapok által befektetett összegek összértéke
Befektetés Ingatlanosnak nem adnak kockázati tőkét 
Privátbankár.hu | 2014. október 30. 17:57
Hiába van jó ötlet és komplex üzleti terv, ha nincs pénz egy vállalkozás elindításához. Ilyenkor jöhetnek a kockázati tőkebefektetők. Őket viszont az utóbbi időben az a "vád" éri, hiába van ott a nevükben a kockázati szó, nem mernek kockáztatni. Miközben a PortfoLion vezérigazgató-helyettese szerint ők csak "óvatos duhajok". Videóinterjú
Részvény / Deviza / Áru Válaszút előtt áll a győri gyártó 
Privátbankár.hu | 2014. július 17. 12:20
Visszatérhet a Graboplast a Budapesti Értéktőzsdére, mivel azt fontolgatja, hogy a Tatabányán megvalósuló 6 milliárd 285 millió forintos beruházásához szükséges pénz egy részét tőzsdén keresztül teremti elő.
KKV Sikersztori: nyolcmillió dollár egy magyar IT-cégnek 
Privátbankár.hu | 2014. június 18. 14:28
A BalaBit egy londoni kockázati tőketársaságtól nyolcmillió dolláros plusz tőkét szerzett - a pénzből tovább terjeszkednek, a cél, hogy "tőzsdeképesre" nőjön a cég.
KKV Miért fektett valaki 150 milliót call center-iparba? 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 23. 14:51
A Jeremie-pályázaton nyertes DBH Investment Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. kiválasztotta újabb befektetési partnerét. Az 5 milliárd forintos kockázati tőkelapot kezelő DBH Investment 150 millió forintot fektet a virtuális call center szolgáltatással foglalkozó, szegedi székhelyű Virtual Call Center Solutions Zrt.-be. A DBH Investment Zrt. jellemzően magas hozzáadott értékű, technológia-intenzív iparágakban keres befektetésre alkalmas kis- és középvállalkozásokat.
Makro / Külgazdaság Soros: a világ legjobban kereső kritikusa vagyok  
Zsiborás Gergő | 2013. június 12. 12:03
Soros György, a HCVA és a Portfolió közös konferenciáján beszélt arról, hogy miként tanulta meg, hogy a kockázati tőke nem neki való iparág. Soros nem is tartja magát vállalkozónak, de jó és sikeres kritikusnak igen, aki éppen azért nagyon is tudja, mi a jó a vállalkozónak.
KKV Oszkóék összeálltak az egykori Telekom-vezér alapjával  
Privátbankár.hu | 2013. június 3. 13:01
A PortfoLion Zrt. OTP-DayOne Kockázati Tőkealap néven új befektetési tőkealapot indít az angyaltőkebefektető DayOne Capital Zrt.-vel együttműködésben - tudatta a két cég a Privátbankár.hu-val.
KKV Csordogálnak a Jeremie-milliárdok: a pénzek ötöde már a cégeknél 
Privátbankár.hu | 2013. május 31. 12:36
Az innovatív cégek tőkealapokon keresztül 100 milliárdos forráshoz juthatnak, a pénz alig ötödét utalták eddig ki, harmadára viszont már van befektetési döntés.
KKV Külön engedélyt kaptunk Brüsszeltől: újabb milliárdok munkahelyteremtésre 
Zsiborás Gergő | 2013. május 27. 15:32
Miközben a deficiteljárás miatt kisebb számháború alakult ki Brüsszel és Budapest között, az Európai Bizottság Magyarországnak adott először felmentést az uniós projekt-finanszírozásban aranyszabálynak tekintett 70-30%-os kötöttség alól. Nemcsak innovatív cégek juthatnak így plusz forráshoz, aminek elsősorban a munkahelyteremtésben lehet fontos szerepe.
KKV Új üzletágat épít a Biggeorge's: nemcsak a startupoké a világ 
Zsiborás Gergő | 2013. március 7. 06:40
A Nagygyörgy Tibor és Nyíri Viktor nevéhez köthető Biggeorge-NV Equity Zrt. brandváltással jelzi, hogy a kockázati tőkepiacon komoly pozíciókra tör, a Jeremie-forrásokon keresztül ezen a piacon már tevékenykedő csoport bővíti tevékenységi körét és teljes erővel egy új üzletág továbbfejlesztésén dolgozik. Az átalakításról és a tervekről a Privátbankárnak beszéltek először.
KKV Idén tele leszünk pénzzel: erre figyelj, ha céget indítanál 
Zsiborás Gergő | 2013. február 14. 13:35
Lassan beindulnak a Jeremie II-es magvető alapok, a kisebb cégek számára bőven lesz forrás idén, az alapkezelők a nyitottságban hisznek, de valójában nagyon óvatosak.
KKV A tekercs lesz a magyar hamburger - 49 milliót ad rá az állam is 
Privátbankár.hu | 2013. február 12. 13:04
Egyszer már elperecelt a magyar gyorsétteremlánc, mint vállalkozás, az állam szerint az ötletben van potenciál, egy másik cégnek most 49 milliót adnak. A tekercs lesz a magyar hamburger.
KKV Óriási hiba, hogy alulértékeljük magunkat - Úton a sikerhez V.  
Zsiborás Gergő | 2013. február 12. 06:40
Komolyan mondom, hogy hiszek ebben a városban - állítja a 3 éve cégalapításba fogó trendkutató, aki az egyik legismertebb- és olvasottabb hazai techblogot írja. Azon sincs meglepődve ugyanakkor, hogy "szétadóztatják a magyar cégeket", az elvándorlásban viszont nem hisz, mert szerinte van "feladat, amit nekünk kell megoldani". Sorozatunk következő része: a nagy Doransky-interjú.
KKV Az állam csendestársként 4 milliárdot fekte idén hazai cégekbe 
Privátbankár.hu | 2013. február 5. 15:06
A jövő év január végéig több mint 4 milliárd forintot akar befektetni a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. (SZTA) - mondta Csuhaj V. Imre, az SZTA elnök-vezérigazgatója kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
KKV Nem akartam hazatérni, de örülök, hogy visszajöttem - Úton a sikerhez IV.  
Zsiborás Gergő | 2013. január 31. 06:38
Csak a munkából lehet eredményeket elérni - mondja a 10 ezer felhasználóval rendelkező telekocsi-portál 24 éves alapító-tulajdonosa. Haidekker István szerint az nem jó üzlet, amivel csak ő nyer, más viszont nem. Fél éve működő cégét az együttműködő fogyasztás itthon még forradalminak számító elméletére alapozta, bevétele még nincs, de víziója van. Interjú.
KKV A XXI. században nem elég csak magyarnak lenni - interjú  
Zsiborás Gergő | 2013. január 15. 08:36
Tehetség, ambíció és magasan képzett munkaerő - ez az, ami ma a magyar kezdő vállalkozásokat jellemzi, de le kell számolnunk azzal a romantikus képzettel, amit a magyar innovációról eddig gondoltunk. Újra fel kell kerülnünk a térképre, és erre most minden lehetőség adott. A Primus Capital vezetői szerint van jövőkép a magyar fiatalok előtt, de a világ megváltozott, ideje felébredni.
KKV Kifut egy generáció: ki viszi tovább a magyar családi cégeket? 
Zsiborás Gergő | 2012. december 11. 13:52
A fiatal vállalkozói generáció figyelme manapság leginkább a startupok felé irányul, pedig működnek ebben az országban sikeres vállalkozások 10-20 éve is, melyek most szembesülnek a generációváltás problémájával. "Röghöz kötöttségek" és a jogszabályi háttér is akadályozza, hogy a nagy családi cégek gyorsan és hatékonyan tudják le az utódlást.
KKV Kárpótlásból indítanák el gyorsan a Jeremie III-at? 
Zsiborás Gergő | 2012. december 10. 14:43
Még meg sem kötötték a győztes tőkealapokkal a Jeremie II-es pályázat szerződéseit, újabb pályázat kerülhet kiírásra. Forrásaink szerint így kárpótolnák a veszteseket.
KKV Díjeső a BME-ről indult magyar sikerprojektnek 
Privátbankár.hu | 2012. december 5. 09:35
A budapesti Műegyetemről indult Hand-in-Scan csapat nyerte az EIB (European Investment Bank) Institute első alkalommal megrendezésre került Social Innovation Tournament versenyét Luxemburgban.. A Hand-in-Scan a legjobb koncepció kategóriában diadalmaskodott, mint egy új eszköz, amely lehetővé teszi a kézhigiénia objektív ellenőrzését orvosi környezetben.
KKV A Prezi és a Ustream nyomdokain: a Sopreso indul az 50 ezer dollárért 
Privátbankár.hu | 2012. november 22. 15:36
Több száz vállalkozni vágyó fiatal vett részt a Colabs Startup Center most zárult csaknem egyhetes rendezvénysorozatán. A záróesemény a Startup Weekend, egy 54 órás projektfejlesztő verseny volt, mely idén először globális megmérettetést és 50 000 dollár értékű fődíjat jelenthet a budapesti győztes számára.
KKV Innen szerezhetnek még pénzt a feltörekvő vállalatok  
Privátbankár.hu | 2012. november 14. 14:34
A Jeremie-programok felpezsdítették a hazai induló vállalkozásokat, de mit csináljanak azok a kezdők, akik nem jutnak az uniós milliók közelébe? Tippek, hogyan szerezzünk stratégiai partnert?
KKV Mifelénk ellenszélben bátor a kockázati tőke  
Privátbankár.hu | 2012. november 13. 16:20
A Deloitte közel egy évtizede, 2003 márciusa óta rendszeresen végez felmérést a közép-európai intézményi magántőke és kockázatitőke-befektetők körében. A felmérés legfrissebb kiadásának tanúsága szerint a közép-európai intézményi magántőke befektetők várakozásai romlottak az elmúlt időszakban, a mutató 30 pontos csökkenése jelentősnek mondható, a változás azonban kevésbé drasztikus, mint a 2007 októberében, 2008 októberében és 2011 októberében megfigyelt zuhanások.
KKV Vár az 50 ezer dolláros nyeremény: 54 óra alatt kell kitalálniuk egy céget 
Privátbankár.hu | 2012. november 13. 14:20
Magyarország több száz fiatal vállalkozó tehetsége vesz részt azon a ma kezdődő egyhetes rendezvénysorozaton, amelyet a budapesti Colabs Startup Center indít.
KKV Belevágnak: újabb magyar cégbe fektet az állam  
Zsiborás Gergő | 2012. november 8. 10:39
Az állam tulajdonában álló tőkealap az információtechnológia után a fémszerkezetgyártásba fektet milliókat. A nyíregyházi Gémtech ipari vágóberendezéseket fejlesztene, a külpiacokat is megcélozzák.
KKV Hitel nincs: innen szerezhetnek forrást a hazai cégek 
Privátbankár.hu | 2012. november 5. 12:01
A jelenlegi gazdasági környezetben a kis- és közepes méretű vállalkozások számára a pályázati források mellett a tőkebefektetők jelenthetik a legnagyobb finanszírozási lehetőséget, ami lehet kockázati vagy magántőke, sőt a forrás érkezhet stratégiai, szakmai befektetőtől is.
KKV Oszkó: sokkal kevesebbet tudunk kihozni magunkból, mint amit lehetne 
Zsiborás Gergő | 2012. október 31. 11:53
A régiónkban a kockázati tőke sajátos konjunktúrát hozott létre: miközben a nagyok szenvednek, eljött az innovatív kis hazai cégek ideje? 2015-ig még van tőke a piacon, nem szabad utána éhezni hagyni a most virágzó hazai startup-ökoszizsztémát. Interjú a PortfoLion vezérigazgatójával, Oszkó Péterrel, aki azt is elárulja, mikor kerülhetünk ki a gödörből.
KKV Jeremie II.: megvan, kik kapják az uniós milliárdokat 
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 15:33
Eredményt hirdetett az NFÜ az Új Széchenyi Kockázati Tőkeprogramok pályázati felhívásában és a 41 milliárd forint innovatív mikro-, kis- és középvállalkozásokon segíthet. Még idén tíz kockázati tőkealap kezdheti meg működését.
KKV Milliókat fektet a felhőbe az állam  
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 14:04
Kisebbségi tulajdonrész megvásárlásával első lépésben 58 millió forintos tőkeemeléssel, későbbi fejlesztési stádiumokban további 58 millió forinttal segíti a miskolci MobilEngine információtechnológiai cég nemzetközi terjeszkedését a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA).
KKV Megrázták magukat: 350 milliót fektet a Primus Capital az energiahatékonyságba 
Privátbankár.hu | 2012. október 25. 11:29
Az elsősorban korai szakaszú technológiai és szolgáltatási vállalkozások befektető Primus Capital 350 millió forinttal száll be az elektromos áramanalizáló technológiát kifejlesztő Remagine Technologies Zrt.-be. A befektetés két lépcsőben valósul meg.
KKV Ne a pénzhiányt okold, ha nem sikeres a céged külföldön 
Privátbankár.hu | 2012. október 3. 17:15
Megfelelő menedzsment és stratégia nélkül egészen biztos a külföldi bukás, még akkor is, ha idehaza sikeres egy vállalkozás, vagy szolgáltatása versenyképes.
KKV Magyar borba magyar dugót: 50 milliós tőkebefektetés 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 25. 11:44
A Széchenyi Tőkebefektetési Alap közel 50 millió forintos befektetésével kisebbségi üzletrészt szerez az Eno-Pack Kft.-ben, a cég pedig bővülő eszköz és munkatársi állományával megerősítheti beszállítói pozícióit.
KKV Kockázati tőke: nemcsak a lendületszerzésben segítene a PortfoLion 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 24. 12:27
Új befektetési tőkealapot indított a PortfoLion Zrt., amellyel a forráshiányos középvállalkozások fejlődését kívánja szolgálni.
KKV Nem a növekedési álmokról szólnak ezek az évek - interjú 
Zsiborás Gergő | 2012. szeptember 24. 06:47
Nem egyszerű ma Magyarországon vállalkozónak lenni, de van egy szegmens, ami az utóbbi években mégis felpörgött, egyre több hazai induló vállalkozás talál rá a kockázati tőkére. Hamarosan jöhetnek a sikersztorik, a befektetők egyelőre olyan ötletekben hisznek, mellyel a külföldi piacokat lehet megcélozni. Interjú Zsembery Leventével, a BNV Equity vezérigazgatójával.
KKV Csúszhat a Jeremie II. alapjainak startja  
Zsiborás Gergő | 2012. szeptember 21. 06:45
A pályázati kiírás határidejét eleve kitolták az újabb Jeremie-programnál, ez a héten járt le. Az új alapok indulása azonban tovább csúszhat a következő évre, összesen 10 új alap 41 milliárdot fektethet a kis- és közepes vállalkozásokba, kérdés, lesz-e elég megfelelő jelentkező a pénzekre az amúgy abszolút forráshiányos induló kkv-knál.
KKV Hamarosan meglódul a startup cégek száma 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 7. 12:26
Tudja Ön, hogy mi kell az ötleten túl, hogy a pénzügyi befektető pénztárcája megnyíljon? Erre keresték a választ a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) és a Magyar Innovációs Szövetség rendezvényén.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG