BUX
36 363.83
+0.17%
+61.00
OTP
10 920.00
+0.37%
+40.00
MOL
1 795.00
-0.83%
-15.00
RICHTER
7 075.00
+0.64%
+45.00
MTELEKOM
385.00
-0.52%
-2.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
KKV
2012. november 22. 15:36

Több száz vállalkozni vágyó fiatal vett részt a Colabs Startup Center most zárult csaknem egyhetes rendezvénysorozatán. A záróesemény a Startup Weekend, egy 54 órás projektfejlesztő verseny volt, mely idén először globális megmérettetést és 50 000 dollár értékű fődíjat jelenthet a budapesti győztes számára.

A kulisszák mögött

Az események magyarországi házigazdája, a Colabs Startup Center által szervezett, fiatal vállalkozókról szóló filmvetítésre csaknem 400 diák volt kíváncsi. A diákok további három napon keresztül betekintést nyerhettek a legsikeresebb magyar startup vállalkozások kulisszái mögé, megismerve csaknem 10 cég indulását és mindennapjait.

Fogadta őket a tavaly 14 millió dollár befektetést vonzó, globálisan 15 millió felhasználóval rendelkező Prezi.com. Találkoztak a Ustream-mel, amelynek élő streaming platformját 50 millióan nézik havonta. Meglátogatták a LogMeIn-t, mely 2009-ben tőzsdére lépett amerikai NASDAQ-on  és mára elérte az évi 140 millió dollár árbevételt. Olyan céggel is személyes közelségbe kerülhettek mint az Intel partner WebcamLaboratory vagy éppen az elmúlt hetekben kockázati tőkebefektetéshez jutott Remagine Technologies.A program harmadik elemeként a világszerte 130 városban párhuzamosan zajló Startup Weekenden több mint 20 ötletből 8 projektet dolgozott ki az a kreatív fiatalokból álló közösség az elmúlt hétvégén.
Az elkészült munkák prezentációit szakmai zsűri értékelte, melyben Kovács Zoltán a Kirowski társalapítója, Gerő Viktor a Vatera korábbi vezérigazgatója, Grósz Judit a Microsoft platformfejlesztési igazgatója és Glenn Thomas amerikai szériavállalkozó vett részt.

 

Hogy csinálják?
A Privátbankár.hu sorozatot indított, melyben azokat a fiatal vállalkozókat, most indult/induló cégeket mutatja be, akik a nehéz gazdasági körülmények ellenére tudnak sikereket felmutatni. Ez az a réteg, aki rendelkezik azokkal a képességekkel – és lassan tapasztalattal is –, melyek egy sikeres vállalkozás menedzseléséhez szükséges a XXI. század Európájában. Fiatalok, kreatívak és van bátorságuk.

Mi számukra a siker, hogyan jutottak oda, ahova és milyen motivációk mozgatják őket? Ezekre a kérdésekre keressük velük a választ. A sorozat eddig megjelent részei >>>

 

 

 
"Évekre előre elláttak minket ötletekkel"


A megmérettetésen a legjobbnak a Sopreso projekt bizonyult. Alkalmazásuk lehetővé teszi, hogy a résztvevők bármilyen mobil eszközzel csatlakozzanak a prezentációkhoz, így az hagyományosan egyirányú előadások helyett valós idejű közösségi kommunikáció jöhet létre, mely során az előadók eddig sosem látott mennyiségű információt szerezhetnek a közönségüktől.  

“Érdekes volt látni, ahogy a mentorok pillanatok alatt rendkívüli éleslátással felmérték a projektünket, és eszméletlen jó új funkciókat javasoltak, ellátva minket évekre ötletekkel.” - mondta Pál Dénes, a Sopreso egyik alapítója. A győztes a globális döntőben egy san francisco-i és egy rio de janeiro-i szakmai utazásért, valamint 15 ezer dollár értékű szakmai támogatásért száll csatába.

„Kiugró lehetőség ez egy hazai kis csapatnak még akkor is, ha az ötlet nem a milliárd dolláros kategória. A lényeg az, hogy lássák: manapság kis erőforrásokkal is nagy dolgok vihetők véghez. Ez a startup lényege!” - mondta Nagy Péter a Colabs társalapító-igazgatója.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


KKV Felállva a válságból: aki időben észbe kap, akár nyertesként kerülhet ki
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 9. 13:24
Számos olyan iparág volt, amelyet a koronavírus-járvány nem érintett közvetlenül, ám ezek is szembesültek kihívásokkal: a megváltozott helyzet mindenki számára új lehetőségeket kínál. Aki most képes megragadni ezeket, az nyertesként kerülhet ki a küzdelemből.  
KKV Zöld kkv-k figyelem: 7,3 milliárd forintnyi pályázati pénz vált elérhetővé
MTI | 2020. augusztus 3. 09:21
Vállalkozásonként 20 és 400 millió forint közötti összeget lehet elnyerni.
KKV Optimistábbak a cégvezetők, mint amire bárki számított
Privátbankár.hu | 2020. július 22. 12:24
A vírusjárvány meglepő módon mérsékelten hatott a cégvezetők várakozásaira: nem sokkal maradnak el a hazai kkv-k következő egy évre vonatkozó árbevétel- és nyereségvárakozásai az előző év azonos időszakához képest – derült ki a K&H kkv bizalmi index legfrissebb kutatásából.  
KKV Hány milliárdot hagy a cégeknél a kormány?
Privátbankár.hu | 2020. július 19. 17:01
A hangzatosan csak a gazdaságvédelem költségvetésének keresztelt jövő évi tervben a kormány egyebek mellett arról is bemutatta egy mellékletben, hogy 2021-ben mennyi pénzt hagynak a vállalkozásoknál a társasági adónál érvényesíthető kedvezmények formájában.
KKV Az online jelenlét fontossága minden vállalati szektorban
Márkázott tartalom | 2020. július 5. 19:26
20 évvel ezelőtt, ha valaki nem szerepelt a telefonkönyvben, akkor őt nem lehetett megkeresni, elérhetetlennek számított. Ahogy a 21. század telefonkönyve egyre inkább az internet lett, úgy tolódott át a fókusz a telefonkönyvről (és úgy általánosságban véve a nyomtatott megjelenésről) az online jelenlét felé.  
KKV Adószám keresés egyszerűen!
Márkázott tartalom | 2020. június 26. 10:09
Nem tudja a partnere adószámát? Az alábbiakban 3+1 lehetőséget ismertetünk, amellyel gyorsan és egyszerűen hozzájuthat a megfelelő információkhoz.
KKV Nincs mese, a kkv-knak fel kell gyorsítaniuk a digitális átállást
Csabai Károly | 2020. június 18. 19:31
A március közepe előtt digitális eszközöket nem használt, vagy ilyen irányú fejlesztésekbe nem fogott kis- és középvállalkozások 40 százaléka szüneteltette vagy korlátozta jelentősen a tevékenységét. Ez is kiderült a Magyar Telekom megbízásából az eNET által végzett felmérésből.
KKV A koronavírus felforgatta a cégek életét
Kollár Dóra | 2020. június 11. 17:48
Szepesi Balázs, az Innovációs és Technológia Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára a Piac & Profit „Pénz a túléléshez” videókonferenciáján beszélt arról, hogy a koronavírus-járvány után mire készülhetnek a magyar cégek. 
KKV Szuperkedvezményes reklámfelületekkel támogatják a kkv-kat
PR | 2020. június 11. 10:18
Közösen, egymást segítve törhetnek ki a járvány-krízisből a vállalkozások a Ringier Axel Springer Magyarország kiadó üzletélénkítő akciójával. A koncepció társadalmi és iparági összefogáson alapszik: segíts magadon vállalkozóként és tedd ugyanezt egy másik vállalkozással is! Ehhez a kiadó óriási elérésű reklámfelületekkel járul hozzá.
KKV 500 milliárd forintot fordítanának beruházásra a versenyszférában
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 5. 07:51
Átlag feletti az aktivitás az autóiparban.
hírlevél