Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
KKV
Iroda egy felhőben: a legmodernebb csoportmunkát, levelezési-, IP videokonferencia megoldásokat és Office alkalmazásokat kínálja a Vodafone Office 365 szolgáltatása - egyre több gép is a Vodafone segítségével kommunikál egymással.

Weben a cégem – kommunikáció és ügyfélszerzés a neten címmel tartott január 29-én konferenciát a Privátbankár.hu. A mikrovállalati vezetőnek, cégtulajdonosnak és KKV vezetőknek szóló rendezvényen Győri Péter, a Vodafone Hungary Felhő alapú szolgáltatások termékmenedzsere „Mobil a vállalkozásban” címmel tartott előadásában mutatta be a Vodafone legújabb szolgáltatását, az Office 365-öt.

Mobil a vállalkozásban

A szolgáltatáscsomag előnyeit ismertetve Győri Péter elmondta, mivel felhő alapú szolgáltatásról van szó, ezért az Office 365 a legmodernebb levelezési, IP videókonferencia megoldásokat és a teljes Office alkalmazáscsomagot kínálja minden vállalkozás számára. Használója így tervezhető havidíj ellenében, akár induló beruházások nélkül juthat biztonságos, nagyvállalati szintű eszközökhöz.

Az Office 365-tel internetkapcsolat esetén a munka bárhol, bármikor végezhető, ráadásul mindig a legfrissebb Microsoft alkalmazásokkal, köztük a jól ismert Excel, PowerPoint, Outlook és Word programok segítségével.

A szolgáltatással könnyedén, valós időben lehet elérni a felhőből a céges intranetet, fájlokat, e-maileket, naptárakat és névjegyeket a felhőből, használjon akár laptopot, okostelefont vagy éppen táblagépet, függetlenül attól, hogy éppen hol van (Apple termékeken és Android operációs rendszerű eszközökön is). Ráadásul az Office 365 táblagépről és okostelefonról is elérhető, és az alkalmazások informatikai ismeretek nélkül is telepíthetők és kezelhetők.

Az Office 365 négy alapegységből áll. Az Office mellett a kisvállalati prémium csomagban az Exchange Online üzleti levelezésén keresztül az e-mailek, a megosztott naptár, valamint a névjegyek Mac számítógépről, okostelefonról, táblagépről és böngészőből is elérhetők.

A Sharepoint Online segítségével dokumentumok központi helyről megoszthatóak, az adatok felhőbe menthetőek és akár internet hozzáférés nélkül elérhetővé tehetők. A szolgáltatásnak köszönhetően a dokumentumok azonos időben is szerkeszthetőek, továbbá lehetőség van saját weboldal készítésére is. A Lync Online-nal pedig HD-videókonferenciák, a képernyőmegosztás és a valós idejű jegyzetelés révén hatékony online értekezleteket bonyolíthat le.

Igény esetén az Office365 bevezetéséhez és használatához a Vodafone teljes körű támogatást biztosít külön szolgáltatás keretén belül.

Amikor a gépek beszélgetnek

Ezt követően Pete Gábor, a Vodafone Hungary M2M és Értéknövelt szolgáltatások Értékesítési Menedzsere már a gépek közötti adatkommunikációjáról tartott előadást.

Mint elmondta, az M2M (Machine to Machine) szolgáltatások területén a Vodafone világszerte vezető helyet foglal el. A vállalat ugyanis a világon elsőként vezette be a Global SIM kártyát és a hozzá tartozó GSDP (Global Data Service Platform) megoldást. Ilyen globális SIM-ek működnek Magyarországon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal előírásainak megfelelő pénztárgépekben, amelyek a hazai M2M piac élénkítésében is kiemelkedő szerepet játszanak. M2M szolgáltatáson alapul az e-útdíj fizetés is, ahol szintén több tízezer fedélzeti egységben van Vodafone SIM kártya.

A Vodafone jelenleg olyan partnerekkel közösen nyújt M2M szolgáltatásokat, mint az Amazon, a TomTom, vagy a BMW. Utóbbi céggel a Vodafone-nak olyan exkluzív szerződése van, aminek alapján minden új BMW egy előre beépített Vodafone SIM kártyával jön ki a gyárból, mely alkalmas az E-Call rendszer és egyéb multimédiás tartalmak kezelésére. A BMW mellett a Vodafone megoldása az elmúlt időszakban elnyerte a Fiat, Jaguár és Audi bizalmát is, de természetesen nem csupán az autóiparban vannak áttörésszerű M2M alkalmazás-sikerek.

(x)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Iparűzési adó: erre figyelnie kell a cégeknek
Privátbankár.hu | 2021. február 24. 13:40
Az alacsonyabb iparűzési adómérték automatikusan jár a kis- és közepes vállalkozásoknak (kkv), és a március 15-ig fizetendő adóelőleg is felezhető. Ez utóbbihoz mindössze egy nyilatkozat benyújtására van szükség. Ma reggelig az érintett kkv-k csaknem 90 százalékától, mintegy 410 ezer vállalkozástól már be is érkezett a nyilatkozat az adóhivatalhoz - közölte a Pénzügyminisztérium.
KKV Fontos részleteket tudtunk meg az Orbán-kormány gyorskölcsönéről
Baka F. Zoltán - Kollár Dóra - Vég Márton | 2021. február 9. 05:51
Inkább vidékieknek, de nem az agráriumban érdekelt vállalkozásoknak szánják a 10 milliós kamatmentes hitelt, amihez katások is hozzáférhetnek, és a pénzt akár egy másik hitel kiváltására is lehetne fordítani. Itt tart az előkészítő munka, amivel e hét végén végeznek, mások mellett az MKIK bevonásával. Megkérdeztünk több érintett szakmai szervezetet és érdekképviseletet arról, hogy mit gondolnak a programról. És az ötletgazdát is.
KKV Soha nem fogyott még ennyi hitel a Takarékbank MFB Pontjain
Privátbankár.hu | 2021. január 20. 14:55
Több mint 67 milliárd forintot folyósítottak a Takarékbank vezette konzorcium MFB Pontjai tavaly a vállalkozásoknak és a lakosságnak, ami rekordnak számít. A 2016-os indulás óta a legjobb évet zárták, túlszárnyalva az előzetes tervet, és így támogatva a gazdaság működésének fenntartását a válsághelyzetben. A vállalkozások leginkább a nulla százalékos forgóeszközhitelt keresték, amelyet a járvány következményeinek enyhítésére indítottak el, de sokan igényeltek kedvezményes forrást a válságra reagáló fejlesztéseikhez, beruházásaikhoz is. Az MFB Pontok az észak- és a dél-alföldi régióban fogadták be a legtöbb igénylést. Idén a hétéves uniós költségvetési ciklus kifutása miatt nem várnak bővülést, hanem a tavalyihoz hasonló forgalomra készülnek.
KKV A pandémia közepette se szüntették meg tömegesen a cégeket az országban
MTI | 2021. január 20. 06:40
A Nemzeti Cégtár adatai szerint nem következett be az, amire számítani lehetett.
KKV Még mindig nagyon kelendő az NHP Hajrá
Privátbankár.hu | 2021. január 5. 17:11
Még mindig jelentős az érdeklődés.
KKV Túszul ejtette a cégeket a Facebook: Stockholm-szindrómában a kkv-k
Privátbankár.hu | 2020. december 15. 12:27
 A Facebook már nemcsak a kis- és közepes vállalkozások legnépszerűbb marketingeszköze, hanem a leghatékonyabbra értékelt is. A legtöbb kkv oda menekült a koronavírus „elől”, azonban a kék óriás egyre többet követel a sikerért cserébe, mégis jobban bíznak benne. Stockholm-szindrómában a kkv-k – derül ki a Marketing Commando tíz éve folyó felmérésének idei eredményéből.
KKV Támadás a KATA ellen: ez volt az oka?
Baka F. Zoltán | 2020. december 10. 05:11
Sem a járvány, sem a gazdasági válság nem tudott megálljt parancsolni az egyéni vállalkozások gyarapodásának.
KKV Hiába gondolja másképpen a kormány, szükség lenne a bértámogatásra
Valkai Nikoletta | 2020. november 2. 17:41
Szinte már biztosra vehető, hogy nem készül a kormány újabb bértámogatási programra a Gazdaságvédelmi akcióterv részeként, hiszen ahogy az a kormányzati kommunikációból is kiderült, a beruházásokban látják a magyar gazdaság kilábalásának kulcsát a kornavírus-járványból. Az érdekképviseletek azonban a tavasszal együttesen kicsiszolt bértámogatási rendszer folytatása mellett érvelnek.
KKV Új kezességvállalási konstrukciót élesített a kkv-knak a Garantiqa
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 10:51
Az Investment Hitelgarancia az 500 milliárd forintos Krízis Garanciaprogram keretében érhető el kkv-k számára. A programban eddig közel 7500 hazai vállalkozás összesen 345 milliárd forintnyi hitelt kaphatott.
KKV Kevesebb adókedvezményre csaptak le a magyar cégek, mint korábban
Privátbankár.hu | 2020. október 2. 14:13
Megjelent a költségvetési zárszámadás a 2019-es évről, amely egyebek mellett az adókedvezmények keretében be nem szedett pénzekről is számot vet. Most kiderül, mennyi pénzt és milyen formában hagyott a cégeknél a kormány.
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.