TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
KKV
Iroda egy felhőben: a legmodernebb csoportmunkát, levelezési-, IP videokonferencia megoldásokat és Office alkalmazásokat kínálja a Vodafone Office 365 szolgáltatása - egyre több gép is a Vodafone segítségével kommunikál egymással.

Weben a cégem – kommunikáció és ügyfélszerzés a neten címmel tartott január 29-én konferenciát a Privátbankár.hu. A mikrovállalati vezetőnek, cégtulajdonosnak és KKV vezetőknek szóló rendezvényen Győri Péter, a Vodafone Hungary Felhő alapú szolgáltatások termékmenedzsere „Mobil a vállalkozásban” címmel tartott előadásában mutatta be a Vodafone legújabb szolgáltatását, az Office 365-öt.

Mobil a vállalkozásban

A szolgáltatáscsomag előnyeit ismertetve Győri Péter elmondta, mivel felhő alapú szolgáltatásról van szó, ezért az Office 365 a legmodernebb levelezési, IP videókonferencia megoldásokat és a teljes Office alkalmazáscsomagot kínálja minden vállalkozás számára. Használója így tervezhető havidíj ellenében, akár induló beruházások nélkül juthat biztonságos, nagyvállalati szintű eszközökhöz.

Az Office 365-tel internetkapcsolat esetén a munka bárhol, bármikor végezhető, ráadásul mindig a legfrissebb Microsoft alkalmazásokkal, köztük a jól ismert Excel, PowerPoint, Outlook és Word programok segítségével.

A szolgáltatással könnyedén, valós időben lehet elérni a felhőből a céges intranetet, fájlokat, e-maileket, naptárakat és névjegyeket a felhőből, használjon akár laptopot, okostelefont vagy éppen táblagépet, függetlenül attól, hogy éppen hol van (Apple termékeken és Android operációs rendszerű eszközökön is). Ráadásul az Office 365 táblagépről és okostelefonról is elérhető, és az alkalmazások informatikai ismeretek nélkül is telepíthetők és kezelhetők.

Az Office 365 négy alapegységből áll. Az Office mellett a kisvállalati prémium csomagban az Exchange Online üzleti levelezésén keresztül az e-mailek, a megosztott naptár, valamint a névjegyek Mac számítógépről, okostelefonról, táblagépről és böngészőből is elérhetők.

A Sharepoint Online segítségével dokumentumok központi helyről megoszthatóak, az adatok felhőbe menthetőek és akár internet hozzáférés nélkül elérhetővé tehetők. A szolgáltatásnak köszönhetően a dokumentumok azonos időben is szerkeszthetőek, továbbá lehetőség van saját weboldal készítésére is. A Lync Online-nal pedig HD-videókonferenciák, a képernyőmegosztás és a valós idejű jegyzetelés révén hatékony online értekezleteket bonyolíthat le.

Igény esetén az Office365 bevezetéséhez és használatához a Vodafone teljes körű támogatást biztosít külön szolgáltatás keretén belül.

Amikor a gépek beszélgetnek

Ezt követően Pete Gábor, a Vodafone Hungary M2M és Értéknövelt szolgáltatások Értékesítési Menedzsere már a gépek közötti adatkommunikációjáról tartott előadást.

Mint elmondta, az M2M (Machine to Machine) szolgáltatások területén a Vodafone világszerte vezető helyet foglal el. A vállalat ugyanis a világon elsőként vezette be a Global SIM kártyát és a hozzá tartozó GSDP (Global Data Service Platform) megoldást. Ilyen globális SIM-ek működnek Magyarországon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal előírásainak megfelelő pénztárgépekben, amelyek a hazai M2M piac élénkítésében is kiemelkedő szerepet játszanak. M2M szolgáltatáson alapul az e-útdíj fizetés is, ahol szintén több tízezer fedélzeti egységben van Vodafone SIM kártya.

A Vodafone jelenleg olyan partnerekkel közösen nyújt M2M szolgáltatásokat, mint az Amazon, a TomTom, vagy a BMW. Utóbbi céggel a Vodafone-nak olyan exkluzív szerződése van, aminek alapján minden új BMW egy előre beépített Vodafone SIM kártyával jön ki a gyárból, mely alkalmas az E-Call rendszer és egyéb multimédiás tartalmak kezelésére. A BMW mellett a Vodafone megoldása az elmúlt időszakban elnyerte a Fiat, Jaguár és Audi bizalmát is, de természetesen nem csupán az autóiparban vannak áttörésszerű M2M alkalmazás-sikerek.

(x)

A cikk a Garantiqa támogatásával készült.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Hiába gondolja másképpen a kormány, szükség lenne a bértámogatásra
Valkai Nikoletta | 2020. november 2. 17:41
Szinte már biztosra vehető, hogy nem készül a kormány újabb bértámogatási programra a Gazdaságvédelmi akcióterv részeként, hiszen ahogy az a kormányzati kommunikációból is kiderült, a beruházásokban látják a magyar gazdaság kilábalásának kulcsát a kornavírus-járványból. Az érdekképviseletek azonban a tavasszal együttesen kicsiszolt bértámogatási rendszer folytatása mellett érvelnek.
KKV Új kezességvállalási konstrukciót élesített a kkv-knak a Garantiqa
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 10:51
Az Investment Hitelgarancia az 500 milliárd forintos Krízis Garanciaprogram keretében érhető el kkv-k számára. A programban eddig közel 7500 hazai vállalkozás összesen 345 milliárd forintnyi hitelt kaphatott.
KKV Kevesebb adókedvezményre csaptak le a magyar cégek, mint korábban
Privátbankár.hu | 2020. október 2. 14:13
Megjelent a költségvetési zárszámadás a 2019-es évről, amely egyebek mellett az adókedvezmények keretében be nem szedett pénzekről is számot vet. Most kiderül, mennyi pénzt és milyen formában hagyott a cégeknél a kormány.
KKV 1000 milliárdos mentőövet dobtak a vállalkozásoknak
Király Béla | 2020. szeptember 30. 13:08
A koronavírus-járvány ugyan óriási problémákat okozott a magyar vállalatoknak is, ám a hitelgarancia intézménye és az MNB hitelprogramjai komoly segítséget nyújtottak sokak számára. A Garantiqa kezességvállalási portfoliója 1000 milliárd forint fölé emelkedett szeptember végére, amely jóval nagyobb, mint amivel az év elején a tervekben számoltak.
KKV NHP Hajrá: a rendelkezésre álló hitelkeret közel fele már kipöröghetett
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 14. 08:19
531 milliárd forintot folyósítottak eddig az NHP Hajrá hitelprogram 1500 milliárd forintos keretéből, és további közel 186 milliárd forint vár folyósításra vagy hitelbírálatra a Bank360.hu pénzintézetektől származó információi szerint. A pénzügyi szakportál a folyósítási adatok mellett arra is rákérdezett a hitelintézeteknél, hogy melyik a legnépszerűbb hitelcél, átlagosan mekkora összeget folyósítottak, illetve hogy melyik ágazatba jutott eddig a legtöbb pénz.
KKV Indul a pályázat: újabb pénzszerzési lehetőség nyílt meg a cégek előtt
Kollár Dóra | 2020. augusztus 31. 19:31
Örülhetnek a magyar kkv-k, megnyílt egy újabb pályázati lehetőség. 
KKV Ismét komoly összegekre pályázhatnak a magyar cégek
Kollár Dóra | 2020. augusztus 29. 17:22
Készülhetnek a magyar kkv-k, jön egy újabb pályázati kiírás. 
KKV Dobogós helyen a magyar hitelgarancia piac
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 14. 11:30
Európai szinten is kiemelkedő kereslet van Magyarországon a garanciakonstrukciók iránt, amelyek segítségével a vállalkozások hitelforráshoz juthatnak. A Garanciaszervezetek Európai Szövetsége (AECM) tavalyi adatai szerint a GDP-hez mért garanciaportfolió Magyarországon 2,1 százalékot tett ki, ez a második legjobb eredmény a kontinensen. Az idei évben megváltozott az eddigi helyzet, a koronavírus-válság átírta a menetrendet és kihívás elé állítja mind a garanciaszervezeteket, mind a vállalkozásokat.
KKV K&H: A katások 15 százaléka milliós nagyságrendet bukhat a szigorításokon
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 13. 12:51
Szigorodnak a kata szabályai, így 2021. január 1-jétől 40 százalékos adót kell fizetnie a megbízó cégnek, ha egy kisadózó számára 3 millió forintnál több pénzt fizet ki. A törvénymódosítás miatt kérdésessé válhat, hogy a kata szerint adózóknak mennyire lesz érdemes továbbra is ezt a formát választani. A K&H szakértői szerint a katások harmada lehet érintett, aki pedig adózási forma váltáson gondolkodik, annak az elszámolható költségeket, illetve a vállalkozókat érintő kedvezményeket is érdemes figyelembe vennie.
KKV Felállva a válságból: aki időben észbe kap, akár nyertesként kerülhet ki
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 9. 13:24
Számos olyan iparág volt, amelyet a koronavírus-járvány nem érintett közvetlenül, ám ezek is szembesültek kihívásokkal: a megváltozott helyzet mindenki számára új lehetőségeket kínál. Aki most képes megragadni ezeket, az nyertesként kerülhet ki a küzdelemből.  
Friss
hírlevél