<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
8p
KKV
Ha szakértő segítséggel áttekintjük a számláinkat, szerződéseinket, megvizsgáljuk berendezéseinket, épületeinket, a vizsgálatért fizetendő díj sokszorosát spórolhatjuk meg a hiányosságok orvoslásával. Az MVM Partner szolgáltatásaival a törvényi kötelezettséget is teljesíthetik a cégek és a finanszírozáshoz is kaphatnak segítséget: nagyobb eséllyel indulhatunk az energetikai beruházásokhoz elérhető pályázatokon meghirdetett forrásokért.

Derítsük ki, mivel lehet egyáltalán spórolni!

Az energiafelhasználás jellege a vállalkozás tevékenységétől nagyban függ: nem mindegy, mely napszakokban folyik a munka, milyen munkaidő-beosztással, mely napokon, hány műszakban folyik a termelés. Éppen ezért az első lépés a rezsi csökkentése felé vezető úton mindig annak felmérése, hol lehet egyáltalán spórolni, hol van mozgástér a rendszerben.

Ehhez érdemes szakértő segítséget igénybe venni. Az MVM Partner Áramőr szolgáltatása segítségével egyértelmű képet kaphatnak a vállalkozások a villamosenergia-felhasználásukról. Erre többféle lehetőség is van: egyrészt át kell tekinteni a számlákat, a szerződéseket és a tarifákat. Így kiszűrhetővé válnak a számlázási hibák, kiderülhetnek, melyek a meglévő szerződések előnytelen pontjai - forintban kifejezve is feltárhatóak a megtakarítási lehetőségek.

Másrészt egy helyszíni energetikai felmérés keretében érdemes felmérni és megvizsgálni a vállalkozás fogyasztásmérő berendezéseit, a különböző villamos energetikai berendezések működését, hitelességét, szabványosságát. A vizsgálat nem csak arra világíthat rá, milyen összegű megtakarításra van lehetősége a vállalatnak, hanem feltárhatja a meglévő esetleges műszaki problémákat is. Ezek megoldására természetesen javaslatot is adnak a szakértők.

A teljes képhez pedig speciális mérőberendezések beiktatásával folyamatosan monitorozható az áramfelhasználás, így lehetőség nyílik részletesebb elemzésre is.

Az energiafelhasználás persze nem csak az áramfogyasztást jelenti: ugyanígy meg kell vizsgálni azt is, hogyan lehet a gázszámla összegét csökkenteni. Az MVM Partner Gázőr szolgáltatása az Áramőrhöz hasonlóan a számlák és szerződések áttekintésétől a tudatos energiafelhasználást segítő tanácsokon át az energiafogyasztó berendezések alapos vizsgálatáig terjed, a földgáz fogyasztás vonatkozásában. Többféle szolgáltatáscsomagot kínálnak, ezek a kisvállalkozások számára ajánlott egyszerűbb felülvizsgálattól egészen az egyedi, speciális földgáz- vagy hőenergia-rendszereket üzemeltető cégek számára ajánlott összetett feladatokig terjednek – minden cég megtalálja a számára megfelelőt.

Megújuló energiát – de hogyan?

A napenergia korunk egyik slágertémája, ha energetikáról van szó – úton-útfélen egyre több helyen találkozunk házak tetejére, üzemek területére szerelt napelemekkel. Bár valóban lehetséges részben vagy akár teljes egészében saját forrásból biztosítani egy telephely villamosenergia-ellátását, ehhez gondos tervezés, pontos kivitelezés és számos engedély, dokumentáció beszerzése szükséges. Az MVM Partner már az előkészítésre is hatékony segítséget kínál a HMKE (háztartási méretű kiserőmű) Tanulmány elkészítésével, mely egy napelemes rendszer telepítését megelőző döntés-előkészítő megvalósíthatósági tanulmány. A Napenergia termék keretében pedig az első tollvonástól a kivitelezésen át az utolsó mérési jegyzőkönyvig kulcsrakész napelemes rendszert kínálnak és telepítenek a környezetbarát, megújuló energiából részesülni kívánó cégeknek.

Hol szökik a meleg? A hőkamera mindent lát

Az áramszámla és a gázszámla azonban csak az egyik része az energiaköltségeknek. A hőszigetelésnek nyáron is nagyon fontos szerepe van, még ha különösen a téli időszakban fáj is a cégeknek a fokozott energiafelhasználás, amit a fűtési költségek megugrása jelent. Egy rosszul szigetelt épület indokolatlanul magas fűtésszámlához vezet, ahogy a vállalat életét megkeserítheti a penészes fal, a beázó terasz vagy a lapostető szigetelése okozta problématenger is.

Az MVM Partner által nyújtott Hőkamerás Diagnosztika segítségével roncsolásmentesen kiszűrhetőek a problémás részek, a hiányosságok: nincs szükség a burkolatok, a cső- és vezetékrendszer szétbontására. Professzionális hőkamerákkal gyorsan és pontosan beazonosíthatóak az épület energetikai szempontból problémás részei. A vizsgálat eredményeként nem csak a többletköltséget okozó hibák kiküszöbölése, hanem az esetleges üzemzavarokhoz vezető problémák megelőzése is lehetővé válik.

Az épület energetikai jellemzőit az MVM Partner szakemberei nem csak felmérik, hanem energetikai tanúsítványt is kiadnak róla. Ilyen tanúsítványra újépítésű ingatlan használatba vételekor, ingatlan értékesítésekor vagy bérbeadásakor is szüksége van a vállalatoknak, de energetikai felújításhoz kapcsolódó pályázatoknál is jellemző feltétel a kiindulási és a korszerűsítést követő állapotra vonatkozó energetikai tanúsítvány készítése.

Az MVM Partner energetikai tanúsítást végez mind vállalati ingatlanokra, mind társasházakra vonatkozóan. A tanúsítás mellett – igény esetén – egy részletező tanulmányban kerülnek összegzésre az energiahatékonyság javítását szolgáló korszerűsítési javaslatok.

Sokat spórolhatunk a világításon is - és dolgozni is jobb lesz

A villamosenergia- és a fűtési rendszer mellett a világításon is sokat spórolhat egy vállalkozás. A megfelelően kiválasztott, kivitelezett és karbantartott rendszer nem csak olcsóbb üzemeltetést tesz lehetővé, hanem a munkavégzés hatékonyságát, a munkatársak egészségi állapotát is javíthatja.

A Fényőr szolgáltatás keretében, a meglévő világítási rendszer átfogó, professzionális felülvizsgálata után a szakértők javaslatot tudnak tenni egy új, optimális rendszerre, meghatározva a beruházás költségeit és természetesen a megtérülési időt is.

Kötelező energetikai audit és ISO 50001-es energiairányítási rendszer

A Magyarországon működő nagyvállalatok számára négyévente kötelező áttekinteni az energetikai folyamatokat, és az auditálás eredményét meg kell küldeni az illetékes hivatalnak. Az a cég, amelyik ezt elmulasztja, akár 10 millió forintos bírságot is kaphat – ha viszont jól választanak auditor céget és megfogadják a jelentésben szereplő javaslatokat, a bírság elkerülése mellett komoly költségmegtakarításra is lehetőség nyílik. Az energetikai audit céljáról, jelentőségéről és a megtakarítási lehetőségekről korábbi cikkünkben bővebben is írtunk.

A kötelező energetikai auditálás kiváltható azonban egy olyan energiairányítási rendszerrel is, amely megfelel az ISO 50001-es szabványnak és erről tanúsítvánnyal is rendelkezik. Egy ilyen rendszer a törvényi kötelezettség teljesítése mellett komoly energia- és költséghatékonysági javulást hozhat a vállalatoknál, különösen a magas energiaigényű cégek esetében. Emellett biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá válik az energiaellátás, elégedettebbek lesznek a vevők; erről korábbi cikkünkben többet olvashat.

Ellenőriztette már klímáját?

Az MVM Partner segítséget nyújt a 264/2008. Korm. rendelet szerinti energetikai felülvizsgálat lefolytatásában is, mely a kazánok és légkondicionáló berendezések vizsgálatára vonatkozik. Az Energetikai Felülvizsgálat szolgáltatás keretében az MVM Partner szakemberei áttekintik a rendszerek állapotát, elvégzik a hőtermelő berendezések, valamint a légkondicionáló berendezések és az azokhoz tartozó dokumentációk felülvizsgálatát, ellenőrzik a jogszabályoknak és szabványoknak megfelelő üzemeltetést és karbantartást, javaslatot tesznek a hatékonyságnövelő lépésekre és mindezeket a törvényi előírás szerint dokumentálják, a vizsgálatok eredményeit jegyzőkönyvben összegzik.

Hol vannak a pályázatok? Ki segít pályázni?

Az energetikai beruházásokra mind uniós, mind pedig hazai pályázati lehetőségek is folyamatosan rendelkezésre állnak – ez komoly könnyebbséget jelenthet a kisebb és a nagyobb ráfordítást igénylő projektek esetében is. Ehhez azonban sikeres pályázás szükséges; az MVM Partner szakemberei vállalják, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik az aktuálisan elérhető pályázatokat, és értesítést küldenek az elérhető pályázati lehetőségekről. Ha ezek között olyat találunk, amely hozzásegítheti a cégünket energiahatékonysági céljaink megvalósításához, akkor valódi szakmai segítséget kapunk a pályázat megírásához – így jóval nagyobb eséllyel juthat hozzá a pályázati forrásokhoz a cégünk.

Tegyen egy próbát, kérjen ajánlatot az MVM Partnertől!

A 2002-ben alakult MVM Partner Zrt. Magyarország egyik legnagyobb energiakereskedője, a hazai energiapiac meghatározó szereplője. A nemzeti tulajdonú MVM Csoport tagjaként a legbiztonságosabb, legmegbízhatóbb energiakereskedő ellátásbiztonság szempontjából. Kedvező árú szolgáltatásaival hozzásegíti a vállalkozásokat versenyképességük növeléséhez, költségeik csökkentéséhez, mindemellett pedig valamennyi ügyfelének segítőkész, szakértő munkatársakból álló személyes kapcsolattartó áll a rendelkezésére.

Az energiakereskedelmen és -értékesítésen túl energetikai szolgáltatásaival régóta segítséget nyújt az energiafelhasználás optimalizálásában is.

online: energiaportal.mvmp.hu

telefonon: +36 40 300 200

e-mailen: energiatudatossag@mvmp.hu

(x)

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Be vannak rezelve a vállalkozások attól, hogy a kormány újabb megszorító intézkedéseket hoz
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 06:34
Ez is kiderül a több mint 160 ezres vállalkozói felhasználó bázissal rendelkező Billingo online számlázó kutatásából. 
KKV Egyre jobban látszik, mennyire aggasztja a cégeket a dráguló energia
Privátbankár.hu | 2022. október 12. 15:20
Romlik a német cégek hangulata, elég egyértelműen.
KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV A szakemberek hiánya és az árfolyamok ingadozása a kkv-k egyre nagyobb problémája
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 12:26
Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.
KKV Egyre több magyar cégnek okoz nehézséget az, hogy időben fizessen
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 17:08
Romlik a fizetési fegyelem Magyarországon.
KKV Még van a piacon egy százalékos kamatra is igényelhető hitel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:14
Az állam által támogatott konstrukcióért a mai naptól folyamodhatnak hazai mikro- és kisvállalkozások.
KKV Nyugtalanok a cégek: jön a végrehajtási hullám a válság miatt?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 25. 14:42
A gazdasági válság miatt egyre több vállalat tart attól, hogy a késő fizetések miatt veszélybe kerül a működésük. Európában a legtöbb cég jogi végrehajtásokkal küzdene a kintlévőségek ellen, ám az ilyen eljárások költségesek, hosszadalmasok és az eredményük is bizonytalan.
KKV Komoly változtatásokat jelentett be a kormány: csökken az ekho, fellélegezhetnek a katás cégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 20:16
Komoly változásokról számolt be a Pénzügyminisztérium legújabb közleménye.   
KKV Itt a figyelmeztetés: új zsarolóvírus támadja a magyar cégeket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 17:39
Újfajta zsarolóvírus jelent meg a magyar vállalatok rendszereiben.
KKV Egy alacsony, fix kamatozású hitel most kincset ér
Natív tartalom | 2022. augusztus 2. 13:05
Jelentős hitelfelvételi kedvet tapasztaltak a cégek részéről a Magyar Bankholding tagbankjai a támogatott Széchenyi Go-program kifutása miatt, de mi lesz ezután? Melyik szektor szorul most leginkább finanszírozásra? Interjú Kollega-Tarsoly Dániellel, a Magyar Bankholding egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG