<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Az FGSZ Földgázszállító Zrt. éves szinten 6,1 milliárd köbméter gázt tud Ukrajnába szállítani.

Az FGSZ közölte: 2013 márciusa óta rendelkezik az Ukrajnába irányuló kiszállítások technikai és jogi feltételeivel. A szállításokat nem az orosz eredetű importszállítások lebonyolításában használt Testvériség vezeték virtuális visszafordításával teljesítik, hanem egy attól fizikai értelemben elkülönülő szállítóvezetéken. A vezeték Beregdaróc térségében lép ki Magyarországról, kapacitása jelenleg napi 16,8 millió köbméter.

Lesz gázunk

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pénteken azt közölte, Magyarország biztonságos földgázellátása szavatolt, a jelenlegi kereskedelmi szerződések garantálják az országba irányuló földgázszállítás zavartalanságát. Részletek >>>

Az FGSZ tavaly már szállított körülbelül 1 milliárd köbméter földgázt Ukrajnába.

A társaság válaszában kiemelte azt is: az FGSZ fuvaros, a szállítási rendszert üzemelteti, és nem kereskedő cég. Felelőssége a szállítási kapacitás működőképességéhez szükséges technikai feltételek folyamatos biztosítása, a kapacitások kiosztása az igénylők között, és a szállíttatási igények szerződés szerinti teljesítése.

A németekkel és a franciákkal kötnének szerződést

A hírek szerint az orosz gázszállítások leállásának esetére Ukrajna fordított szállítási szerződést kíván kötni német és francia gázszolgáltató vállalatokkal. Jurij Prodan ukrán energiaügyi miniszter pénteken a parlamentben közölte, hogy egy francia vállalattal és a német RWE energiaszolgáltatóval tervez gázszállítási megállapodást kötni. Az európai szolgáltatók (amennyiben belemennek az üzletbe) az Oroszországtól vásárolt gázt vezetnék vissza Ukrajnába a meglévő gázvezetéken keresztül.

Az ukrán energiaügyi minisztérium szóvivője a Reuters hírügynökségnek megerősítette, hogy a francia vállalat esetében a GdF Suezről van szó, de megállapodás még nem jött létre az ügyben. 

Jurij Prodan közölte, hogy Ukrajna jelenleg is képes viszonylag kis tételekben földgázt fogadni Magyarország és Szlovákia irányából, illetve viszonylag nagy tételben Lengyelország felől, de az ilyen szállítások megkezdéséhez még bizonyos politikai kérdéseket rendezni kell.

A rovat támogatója a 4iG

KKV Egyre több kkv fedezi fel a TikTok előnyeit
PR | 2023. január 5. 11:19
A 2011-ben alapított TikTok töretlen népszerűségnek örvend elsősorban a fiatalok és a pályakezdők körében, amit egyre több cég ismer fel és fordít a maga javára. A felhasználók elsősorban a szórakozás miatt nyitják meg naponta többször is a TikTokot, de nyitottak a minőségi, márkaépítő jellegű tartalmakra is, ezért a kis- és középvállalkozások, valamint a multinacionális cégek egyaránt profitálhatnak a friss, reklámzajmentes felület aktív használatából. Szakértővel elemeztük a különböző kommunikációs trendeket.
KKV Elmentek a magyar cégek kedve az innovációtól?
Privátbankár.hu | 2022. december 19. 16:22
A magyar vállalatok az utóbbi hónapokban alaposan visszafogták innovációs elképzeléseiket. A K&H innovációs index enyhe visszaesést mutat.
KKV K&H-felmérés: az árfolyamingadozás a kkv-szektor harmadát hátráltatja
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 12:13
A K&H mikro-, kis- és középvállalkozásokat körében végzett kutatása igazolja, az árfolyamok ingadozása, a szakemberhiány, az infláció és az anyaghiány nagyobb kihívást jelent, mint a koronavírus-járvány.
KKV Be vannak rezelve a vállalkozások attól, hogy a kormány újabb megszorító intézkedéseket hoz
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 06:34
Ez is kiderül a több mint 160 ezres vállalkozói felhasználó bázissal rendelkező Billingo online számlázó kutatásából. 
KKV Egyre jobban látszik, mennyire aggasztja a cégeket a dráguló energia
Privátbankár.hu | 2022. október 12. 15:20
Romlik a német cégek hangulata, elég egyértelműen.
KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV A szakemberek hiánya és az árfolyamok ingadozása a kkv-k egyre nagyobb problémája
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 12:26
Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.
KKV Egyre több magyar cégnek okoz nehézséget az, hogy időben fizessen
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 17:08
Romlik a fizetési fegyelem Magyarországon.
KKV Még van a piacon egy százalékos kamatra is igényelhető hitel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:14
Az állam által támogatott konstrukcióért a mai naptól folyamodhatnak hazai mikro- és kisvállalkozások.
KKV Nyugtalanok a cégek: jön a végrehajtási hullám a válság miatt?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 25. 14:42
A gazdasági válság miatt egyre több vállalat tart attól, hogy a késő fizetések miatt veszélybe kerül a működésük. Európában a legtöbb cég jogi végrehajtásokkal küzdene a kintlévőségek ellen, ám az ilyen eljárások költségesek, hosszadalmasok és az eredményük is bizonytalan.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG