<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Gáz
Részvény / Deviza / Áru A gázár miatt ma nem kell lerágni a körmünket
Privátbankár.hu | 2022. november 25. 10:03
Pénteken minimális elmozdulást láthattunk a földgáz árában, a tőzsdén 124 euró körül jegyzik a TTF gázt.
Makro / Külgazdaság Németországban nem az energiaválság miatt isszák hidegen a sört
Privátbankár.hu | 2022. november 23. 14:48
Németországban nem szabadult el az energiaválság - jelentette ki Olaf Scholz kancellár szerdán Berlinben a szövetségi parlamentben (Bundestag).
Makro / Külgazdaság Bukarest is hatósági árat vezet be az áramra és a gázra
Privátbankár.hu | 2022. november 23. 14:15
Módosításokkal elfogadta a bukaresti képviselőház szerdán a kormány augusztusban hozott "ársapka-rendeletét", a következő három fűtési szezonra kiterjesztve a villamos energia és gáz fogyasztói árának középtávú hatósági korlátozását.
Részvény / Deviza / Áru Szárnyal a Mol a nagy bejelentés után, a forint az uniós pénzekre vár
Tiszóczi Roland | 2022. november 22. 12:23
Szépen teljesít a BUX, különösen a Mol tegnapi bejelentését követő szárnyalásának köszönhetően. Bár a befektetők tartanak attól, hogy Kína ismét szigorítja a koronavírus-lezárásokat az újabb kitörések megfékezése érdekében, és kivárnak a Federal Reserve legutóbbi ülésének szerdán nyilvánosságra kerülő jegyzőkönyve előtt, ennek ellenére jó a hangulat az európai piacokon, a vezető ázsiai tőzsdék is erősödéssel zártak, és pozitív korrekció várható az amerikai piacokon is.
Részvény / Deviza / Áru Gázár: egyet előre, egyet hátra
Privátbankár.hu | 2022. november 16. 09:35
A földgáz piacán kedden több tényező is aggodalmat okozott, ám úgy tűnik szerda reggel ismét némi nyugalom és áresés jött.
Részvény / Deviza / Áru Ismét 100 eurónál a gáz ára
Privátbankár.hu | 2022. november 14. 09:38
A hét első napján ha kicsit is, de újra emelkedik a gáz tőzsdei ára.
Makro / Külgazdaság Beragadt a gáz ára, de ez inkább jó hír
Privátbankár.hu | 2022. november 10. 10:06
Az elmúlt napokban normalizálódott a gáz tőzsdei árának mozgása, a korábbi extrém, 10 százalék feletti mozgások helyett kisebb kilengéseket látunk. Így volt ez a csütörtöki nyitás után is.
Makro / Külgazdaság Immár norvég gáz is érkezhet hozzánk vezetéken
Privátbankár.hu | 2022. november 8. 11:43
Az október elejére kereskedelmi üzembe helyezett görög-bolgár (IGB) és lengyel-szlovák összekötő földgázvezeték, valamint a norvég gázt Lengyelországba szállító Baltic Pipe lehetővé teszi, hogy Magyarország tovább tágítsa beszerzési lehetőségeit - jelentette ki Ságvári Pál, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökhelyettese.
Részvény / Deviza / Áru Emelkedik a gázár kedden
Privátbankár.hu | 2022. november 8. 10:31
A hétfő esti záróértéke 113,48 euró volt, kedd reggel 117,995-ért adták a gázt.
Makro / Külgazdaság Még ebben a hónapban megindulhat a közös uniós gázbeszerzés
Privátbankár.hu | 2022. november 4. 12:18
Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos szerint az energiaárak megfékezését célzó önkéntes alapú közös földgázbeszerzés november vége előtt megkezdődhet.
Makro / Külgazdaság A szerdai ugrás után sem esett vissza a gáz ára
Privátbankár.hu | 2022. november 3. 09:20
Szerdán rég nem látott emelkedéssel zárt a földgáz az európai tőzsdéken. Csütörtökön minimális mértékben tovább nőtt az ár.
Makro / Külgazdaság Komoly áresés jöhet a földgáz piacán, ami akár már a számlákon is látszódhat
Király Béla | 2022. november 3. 05:23
Egy friss elemzés szerint a tőzsdei árak jelentősebb csökkenésével számol a következő hónapokban az egyik legnagyobb befektetési bankház, a Goldman Sachs. Bár az elmúlt hónapok áresése kapcsán lapunk is rendre azt jelezte, hogy a magyar fogyasztók ezt nem fogják megérezni, egy tartós mélyrepülés esetében más lehet a helyzet.
Személyes pénzügyek Hogyan is kell értelmezni az új rezsiszámlákat, miért több a rendszerhasználati díj, mint az áram?
Privátbankár.hu | 2022. november 1. 14:11
Hiába zuhant az utóbbi időszakban a tőzsdén a gáz ára, a lakosság ebből aligha fog idén bárit érzékelni. A magyar fél ugyanis igen drágán halmozta fel a tárolókba a gázt, így ezt valószínűleg próbálják majd részben továbbhárítani. A helyzet ugyanakkor nagyon súlyosnak tűnik, egy kutatás szerint 900 ezer ember kerülhet bajba a rezsiárak növekedése miatt. A rezsihelyzet, a fizetendő árak, és a számlák értelmezése is terítékre került a napokban az ATV maiTÉMA című műsorában, ahol Varju László, a DK alelnöke, Jandó Zoltán, a G7 újságírója és kollégánk, Király Béla beszélt ezekről.
Makro / Külgazdaság Ebben a fűtési szezonban nem lesz olcsóbb a gáz - A hét videója
Izsó Márton - Király Béla | 2022. október 28. 19:20
Hosszú idő után a héten ismét 100 euró alá került a földgáz tőzsdei ára. Az enyhe időjárás és a telített tárolók miatt átmenetileg túlkínálat alakult ki a piacon, ez okozta az áresést. Ugyanakkor ez várhatóan nem fog tükröződni a lakossági árakban, mondta el kollégánk, Király Béla. Heti videós elemzésünkben arra is kitérünk, hogy mire érdemes fogyasztóként figyelni, illetve a kormány hogyan spórolna a gázzal.
Részvény / Deviza / Áru Csúnya hatalomátvétel a Twitternél, 413 az euró/forint
Eidenpenz József | 2022. október 28. 12:54
A tőzsdék állapota nem túl szívderítő, az amerikai piac jókora mínusszal nyithat. A forint is egy százalékkal gyengült, miközben a gázár is emelkedik, az állami beavatkozás is erősödhet. Nem fognak az emberek költeni karácsonykor az Amazon szerint.
Részvény / Deviza / Áru A tél közeledtével kissé emelkedni kezdett a gáz tőzsdei ára
Privátbankár.hu | 2022. október 28. 11:10
A héten a földgáz tőzsdei ára lefele áttörte a 100 eurós szintet, a gyengülés azonban az lemúlt napokban megtorpant. Pénteken délelőtt ismét nőtt az irányadó TTF gáz ára.
Részvény / Deviza / Áru Földgáz: a csütörtöki vihar után pénteken ismét esik az ár
Privátbankár.hu | 2022. október 21. 09:35
Úgy tűnik, a csütörtöki nagy áremelkedés átmeneti volt a földgáz tőzsdei áránál, pénteken ugyanis újra eséssel nyitott a TTF.
Makro / Külgazdaság EU-csúcs: megállapodtak az energiaárak leszorításáról
Privátbankár.hu | 2022. október 21. 07:02
Megállapodásra jutottak az energiaárak leszorításáról az uniós tagállamok vezetői brüsszeli csúcstalálkozójukon - jelentette be az Európai Tanács elnöke péntek hajnalban a belga fővárosban.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: a gázársapka alól mentesítést kaptunk
Privátbankár.hu | 2022. október 21. 06:45
A gázársapka alól mentesítést kaptunk, így az nem veszélyezteti Magyarország biztonságos gázellátását, hosszú csata volt, de sikerült megvédenünk Magyarország érdekeit - írta a miniszterelnök.
Részvény / Deviza / Áru Negatívba fordult a hangulat a tőzsdéken, kissé erősödik a forint
Tiszóczi Roland | 2022. október 20. 13:01
Negatív hatással van a tőzsdék hangulatára, hogy fokozódnak a novemberi negyedik, zsinórban 75 bázispontos Fed-kamatemelésre vonatkozó várakozások. Pozitív hatású viszont, hogy felcsillant a kínai karanténszabályok enyhítésének reménye.
Részvény / Deviza / Áru Nagyon megy a Mol, megnyugtató irányba megy a gáz ára
Király Béla | 2022. október 17. 11:56
Pénteken ugyan beszakadtak az amerikai tőzsdeindexek, az európai piacon a hétfő mégis optimistán indult. A magyar eszközök esetében sem lehet okunk komoly panaszra, hiszen a BUX emelkedéssel indult, és a forint is csak minimálisan gyengült.
Makro / Külgazdaság Törökországban építenek gázcsomópontot az oroszok, ez Párizsnak nem teszik
Privátbankár.hu | 2022. október 14. 17:27
Gázcsomópontot építene Oroszország Északnyugat-Törökországban a Gazprom közreműködésével. A franciák mér jelezték, nincs értelme újabb, még több orosz gáz importálására szolgáló infrastruktúrát létrehozni
Makro / Külgazdaság Jövőre lesz igazi kihívás az európai gáztárolók feltöltése
Privátbankár.hu | 2022. október 11. 14:49
Ha az előttünk álló téli szezonban még nem is kell komolyabb ellátási gondokra számítani, a jövő évi téli szezonra már problémás lehet az európai gáztározókat feltölteni a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) ügyvezető igazgatója szerint.
Makro / Külgazdaság Lázongásoktól tartanak Németországban a brutális drágulás miatt
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 25. 10:46
A koronavírus-járvány kezelése elleni radikális tüntetések sorozatához hasonló tiltakozó mozgalom indulhat el Németországban az energiaválság és az általános drágulás miatt.
Makro / Külgazdaság Katar jelentősen növeli LNG-termelését
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 24. 13:50
Katar 126 millió tonnára kívánja növelni cseppfolyósítottföldgáz-termelését az északi mező déli szakaszának (NFS) fejlesztésével, amit részben a TotalEnergiest francia céggel valósít meg.
Makro / Külgazdaság Putyin ráijesztett a piacokra, de már megint esik a gáz ára
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 22. 09:35
Csak átmeneti volt a gáz árának megugrása, már szerdán délután visszaesett a jegyzés, és csütörtökön folytatódott a csökkenés.
Makro / Külgazdaság Putyin harcias beszéde lökött még egyet a gázáron
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 21. 09:55
A piacon azt találgatják, elegendőek lesznek-e az európai intézkedések a téli gázhiány elkerülésére - Putyin bejelentése a részleges mozgósításról tovább drágította a földgázt.
Makro / Külgazdaság Norvégok töretlenül szállítják a gázt, de nem hisznek az árplafonban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 12. 16:52
Norvégia, amely Európa elsőszámú földgázszállítójává lépett elő Oroszország helyett, szkeptikus a földgáz árának maximalizálásával kapcsolatban, amelyet az EU tagországainak többsége szorgalmaz - jelentette be Jonas Gahr Store norvég miniszterelnök hétfőn.
Részvény / Deviza / Áru Az ukrán katonai sikerek tovább csökkentették a gáz árát
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 9. 09:49
Hiába zárták el a hét elején az oroszok az egyik legfontosabb európai gázvezetéket, az Északi Áramlat 1-t, nem tudtak tartós áremelkedést elérni. Pénteken tovább zuhant az energiahordozó ára.
Makro / Külgazdaság Addig nem szállít gázt Oroszország az Északi Áramlat 1-en, míg fel nem oldják a szankciókat
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 5. 13:36
Ezt Putyin szóvivője mondta.
Makro / Külgazdaság Még több algériai gáz mehet Franciaországba
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 28. 14:21
Az algériai hatóságok a Franciaországba irányuló gázszállítás 50 százalékos növelésének lehetőségét tervezik, az erről szóló egyeztetések már zajlanak az Engie francia energiaipari vállalattal - számolt be az Europe 1 rádió vasárnap.
Makro / Külgazdaság A cseh lakossági gázfogyasztás korlátozását rendelhetik el
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 16:24
Szükség lehet a cseh lakossági gázfogyasztás korlátozására - mondta a cseh ipari és kereskedelmi miniszter szerdán Prágában.
Makro / Külgazdaság Bespejzoltak a németek gázból
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 15:52
 Az orosz földgázszállítások erőteljes visszafogása ellenére megközelítette a szeptemberre előírt 75 százalékot a gáztározók töltöttsége Németországban a közüzemi hálózati felügyelet (Bundesnetzagentur) pénteki adatai szerint.
Makro / Külgazdaság Olaf Scholz: helyes döntés volt kihagyni az orosz gázimportot a szankciókból
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 14:31
Helyesen döntött az Európai Unió és a legfejlettebb iparú demokráciákat összefogó G7 csoport azzal, hogy Oroszország Ukrajna elleni háborújával összefüggésben nem sújtotta szankciókkal az orosz gázimportot - jelentette ki Olaf Scholz német kancellár csütörtökön Berlinben.
Makro / Külgazdaság Állami közfeladattá tette a kormány a rezsivédett áram- és gázszolgáltatást
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 6. 08:56
Teljesen átszabta a kormány a rezsicsökkentés keretében kedvezményes áron igénybe vehető áram- és földgáz szolgáltatásának kereteit. Ezt állami közfeladatnak minősítette, amelynek ellátására külön társaságokat jelöl ki – írja a Bank360.hu.
Makro / Külgazdaság A „Made in Germany” ingatag alapokra épült
Tiszóczi Roland | 2022. augusztus 4. 19:19
Csökkentheti-e Németország súlyát az uniós döntéshozatalban Berlin Oroszország-politikájának óriási kudarca és az energiaválság? Jegyzet.
Makro / Külgazdaság Segít az MVM: tovább lehet bediktálni a mérőórák állását
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 2. 10:45
Eredetileg erre augusztus 5-ig lett volna lehetősége a fogyasztóknak.
Makro / Külgazdaság Megroppantja a német gazdaságot a gázhiány, ebből recesszió lesz
Privátbankár.hu | 2022. július 27. 14:20
Tovább romlott júliusban a DIW Berlin német gazdaságkutató intézet konjunktúrabarométere, és recesszióra enged következtetni a harmadik negyedévben.
Makro / Külgazdaság Alig csordogál az orosz gáz az Északi Áramlaton
Privátbankár.hu | 2022. július 27. 10:18
Ötödannyi orosz gáz jön csak, mint amennyi jöhetne, a németek és az oroszok egymásra mutogatnak.
Makro / Külgazdaság Mélyül a gázválság, behúzza a vészféket az EU
Wéber Balázs | 2022. július 26. 14:35
Elfogadták az uniós tagállamok a 15 százalékos gázfelhasználás-csökkentésről szóló tervet, de több szempontból is felvizezték azt. A fogyasztásmérséklés kötelező is lehet, de az ehhez szükséges riasztási fokozatot csak a tagállamokat tömörítő Tanács rendelheti el, egyes országok pedig mentességet kérhetnek a szabályozás alól. A fogyasztás-csökkentéssel az orosz szállítások elapadása jelentette kockázatokat próbálja mérsékelni az EU. A Gazprom szerdától tovább csökkenti szállításait.
Makro / Külgazdaság A csehek örülhetnek: gáztárolóik már 80 százalékig megteltek
Privátbankár.hu | 2022. július 26. 11:11
Csehország gáztárolói hétfőn már elérték a 80 százalékos telítettségi szintet - közölte Petr Fiala cseh kormányfő a Twitteren kedden reggel megjelent bejegyzésében.
Makro / Külgazdaság Megint ráfanyalodtunk sokszáz millió köbméter orosz gázra
Privátbankár.hu | 2022. július 21. 17:23
Összesen 700 millió köbmétert szeretne venni a magyar kormány és még idén szeretné leszállítatni az oroszokkal. 
Makro / Külgazdaság Magyarország gázfogyasztását is megvágná Brüsszel
Privátbankár.hu | 2022. július 20. 14:39
Az Európai Bizottság javaslata 15 százalékos mérséklésről szól uniós szinten. Vészhelyzetben kényszeríthetnék is a tagállamokat a takarékoskodásra.
Makro / Külgazdaság Az áramnál és a gáznál nem létezik általános „piaci ár”
Privátbankár.hu | 2022. július 19. 09:02
Blöff volt, ami a kormányinfón elhangzott, nem lehet megmondani, hogyan jöttek ki ezek a piacinak nevezett árak - vélekedik Holoda Attila energetikai szakértő.
Makro / Külgazdaság Megszületett a nagy uniós gázalku az azeriekkel
Privátbankár.hu | 2022. július 18. 17:37
Az EU és Azerbajdzsán szorosabbra fűzi a kétoldalú kapcsolatokat, beleértve az energiaügyi együttműködést is.
Makro / Külgazdaság Most vis majorra hivatkozva nem szállít a Gazprom
Privátbankár.hu | 2022. július 18. 15:59
Vis majort jelentett a gázszállításra az orosz Gazprom - közölte a Reuters egy általa megtekintett dokumentumra hivatkozva hétfőn.
Makro / Külgazdaság Josep Borrell: stratégiai türelem kell, hogy beérjenek a szankciók - Orbán Viktort, neve említése nélkül bírálta
Privátbankár.hu | 2022. július 18. 14:19
Az Oroszország elleni szankciók mellett állt ki Josep Borrell az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn, az uniós tagállamok külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozására érkezve, ahol Orbán Viktort, neve említése nélkül bírálta.
Makro / Külgazdaság Háromszoros gázár, roham a tűzifáért – kőkemény télre készül Európa
Wéber Balázs | 2022. július 15. 05:17
Brüsszel szerint a nyilvános épületeket maximum 19 fokig szabadna felfűteni ősztől. Németországban háromszoros gázszámlát kap számos fogyasztó októbertől, az igazi feketeleves pedig csak jövőre jön. Ausztriában elkapkodták és aranyáron mérik a tűzifát. Az általános rezsicsökkentésnek pedig Magyarországon is vége. Európa az orosz gázcsap elzárására készül, és – már a télre gondolva – mindenkit spórolásra kér.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG