Három logópályázatot ír ki a neves balatoni borászokból és vendéglátósokból álló, a hivatalosan március 21-én, a Balaton közepén megalakuló Balatoni Kör.
A létrehozás terve tavaly vetődött fel. A kör alapítói kiemelten fontosnak tartják, hogy a megszokott nyári tömegturizmushoz képest magasabb szintre emeljék a balatoni gasztronómiát és vendéglátást elsősorban a helyi termékek és kezdeményezések népszerűsítésével. Ezért a többi között egy új "Szíves Balaton" védjeggyel támogatnák azokat a balatoni vendéglátókat, akik kínálatukat kizárólag vagy meghatározó módon balatoni termékekre (borokra, halakra) alapozzák és balatoni munkahelyeket tartanak fenn a nyári szezonon túl is.
Mint azt Kardos Gábor - aki ötletgazdája és alapítója is egyben a Balatoni Körnek - kifejtette: "ma még korántsem általános jelenség, hogy alapvetően helyi borokra, balatoni halakra és helyi termékekre épüljön az éttermek és büfék kínálata, ami pedig francia, olasz vagy más nyugati borvidékeken magától értetődő dolog".
A kör logópályázatainak beküldési határideje május elseje.