<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Miközben nemcsak a nyugati, de a magyar politikusok is arról beszélnek, hogy tiszteletben kell tartani Ukrajna területi integritását. Ennek ellenére egészen más módon látják a békéhez vezető utat, Orbán Viktorék égi csodába bíznak, hiszen ők sem hiszik, hogy az oroszok kivonulnának Ukrajnából, miközben mások szerint az lehet a megoldás, ha segítenek Kijevnek.
  • A béke elérésének leggyorsabb útja Ukrajna felfegyverzésének segítése, hogy megvédhesse magát Oroszországgal szemben – mondta James Cleverly brit külügyminiszter a Times of Malta című lapban a keddi földközi-tengeri szigeten tett látogatása előtt.
  • Ha Ukrajna megkapja az amerikaiak által ígért nagyobb hatótávolságú fegyvereket, azokkal nem fog (a nemzetközi szerződések szerinti) orosz területeket támadni. Az ilyen eszközökkel a hadsereg csak a megszállt ukrán területeken lévő orosz egységeket veszi célba – mondta Olekszij Reznikov ukrán védelmi miniszter.

  • Ukrajna ebben a hónapban jelentős orosz offenzívára számít, de Kijevnek megvannak a tartalékai Moszkva erőinek visszatartására, még akkor is, ha a nyugat legfrissebb hadianyagai nem érkeznek meg időben – mondta Reznikov.
  • Németország főügyésze, Peter Frank a Welt am Sonntag újságnak elmondta, hogy hivatala „több száz” háborús bűnöket igazoló bizonyítékot gyűjtött össze, amelyeket az orosz erők által Ukrajnában követtek el.

Vlagyimir Putyin orosz elnök ugyan azt mondta Naftali Bennett izraeli miniszterelnökötnek, hogy nem célja Zelenszkij megölése, mégis folyamatosan célpont az ukrán elnök. Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Jevgenyij Bijatov
Vlagyimir Putyin orosz elnök ugyan azt mondta Naftali Bennett izraeli miniszterelnökötnek, hogy nem célja Zelenszkij megölése, mégis folyamatosan célpont az ukrán elnök. Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Jevgenyij Bijatov

  • Naftali Bennett volt izraeli miniszterelnök azt mondta, Vlagyimir Putyin ígéretet tett neki, hogy nem fogja megöletni Volodimir Zelenszkijt. Az izraeli politikus szerint ezt az ígéretet azon a moszkvai útja során kapta, amikor a tavaly februári támadást megelőzően találkozott az orosz elnökkel.

  • Az orosz magánhadsereg, a Wagner vezetője elmondta, hogy heves harcok folynak az ukrán Bahmut város északi részein, amely hetek óta az orosz erők figyelmének középpontjában áll. Jevgenyij Prigozsin visszautasította az orosz médiában megjelent híreket, amelyek szerint az ukrán csapatok elhagyták Bahmutot, mondván: „Heves csaták folynak az északi negyedekben minden utcáért, minden házért, minden lépcsőházért”. Orosz sajtójelentések szerint harcok folynak az Artemivszket Csasziv Jarral összekötő út, valamint Parszkoijivka és Kraszna Hora település birtoklásáért.
  • Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek több településéről, köztük Donyeckből jelentettek ukrán tüzérségi támadást a hétvégén a helyi hatóságok. Az orosz beszámolók szerint Donyeckben egy lakóházat szombaton érő belövés következtében három, egy vasárnapi utcai becsapódás miatt pedig egy civil életét vesztette. Orosz erők vasárnap rakétatámadást intéztek Harkiv ellen, ahol civil épületeket ért támadás. (Forrás: Guardian, MTI)

Makro / Külgazdaság Zelenszkij állami visszavonulót fúj a gazdaságban
Mester Nándor | 2023. március 29. 14:55
Eltűnnek a szénbányák, új alapokra helyezik és folytatják a privatizációt.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter: Közép-Európa mindig pórul járt a Kelet-Nyugat konfliktussal
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 14:35
Az ukrajnai háború egyik legfőbb negatív következménye, hogy a világ újra a blokkosodás útjára lépett, ami élesen ellentétes az európai és a magyar érdekekkel, ehelyett párbeszédre, konnektivitásra lenne szükség - közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Genfben.
Makro / Külgazdaság Bepöccentek a svédek, mert megtorlással fenyeget az orosz nagykövet
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 13:16
A svéd külügyminisztérium bekérette Oroszország stockholmi nagykövetét az északi országok NATO-csatlakozása kapcsán tett fenyegető nyilatkozata miatt - közölte a tárca szerdán.
Makro / Külgazdaság Idős nők hozhatnak nagy bajt a svájci kormány fejére
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 12:04
A több mint kétezer idősebb nő által benyújtott bírósági keresethez orvosi leleteket is csatoltak.
Makro / Külgazdaság Biden feje is főhet Szaúd-Arábia legújabb lépésétől
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 11:39
Nagyon jóban kezd lenni Szaúd-Arábia Kínával.
Makro / Külgazdaság Nagyon szeretne már ezzel a politikussal beszélni Zelenszkij
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 09:33
Több mint egy éve nem jön ez össze, pedig fontos lenne az ukrán elnök szerint.
Makro / Külgazdaság Interkontinentális rakétákat lőnek ki az oroszok
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 08:48
3000 katona és 300 eszköz gyakorlatozik.
Makro / Külgazdaság Egyre durvábbak a francia tüntetések, rengeteg rendőr sérült meg
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 08:06
A tüntetők viszont a rendőröket vádolják túlzott erőszakkal, egyre inkább elszabadulnak az indulatok Franciaországban.
Makro / Külgazdaság Szuperszonikus rakétát lőttek ki az oroszok, túl nagy a csend a nukleáris fegyverek körül
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 07:33
Megszűnt az orosz kommunikáció Amerika felé a nukleáris erőkről, a Japán-tengeren viszont egyértelmű üzenetet küldtek. Reggeli háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Balhé Barcelonában - letartóztattak egy EP-képviselőt
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 06:26
Öt év után tért haza, őrizetbe vették a katalán politikust.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG