<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Ha az orosz elnök valóban kezelésre szorul, ideiglenesen a keményvonalas Nyikolaj Patrusev veheti át Oroszország vezetését.

Patrusev a KGB-utódszerv Szövetségi Biztonsági Szolgálat egykori vezetője és Oroszország Biztonsági Tanácsának jelenlegi titkára. Katonai és politikai értelemben is keményvonalasnak számít – ő Putyin egyik legközelebbi bizalmasa. Így néz ki, amikor ők ketten összedugják a fejüket:

Putyin és Patrusev a Kremlben 2017. júniusban. Fotó: kremlin.ruPutyin és Patrusev a Kremlben 2017. júniusban. Fotó: kremlin.ru

Ha hinni lehet egyes sajtóhíreknek, őt jelölte ki helyettesének Putyin távolléte idejére. Az orosz elnököt ugyanis hamarosan megműthetik rákbetegsége miatt – erről a brit Daily Mail írt a hétvégén egy Kreml-közeli forrásra hivatkozva. Az operációra május 9., a Győzelem Napja után kerülhet sor.

Bár az információt nem árt óvatosan kezelni, hiszen Putyin állítólagos betegségeiről – rák, Parkinson-kór – már korábban is reppentek fel hírek, azért mégsem biztos, hogy az teljesen megalapozatlan. Putyin szemmel láthatólag nincs túl jó bőrben mostanában – videófelvételek tanúsága szerint például feltűnően kapaszkodik az asztalba –, hétvégén pedig külügyminisztere sem cáfolt, hanem kitért az ezt firtató kérdés elől.

Ezt azoktól az állam- és kormányfőktől kell megkérdeznie, akik találkoztak vele az elmúlt időszakban

válaszolta Szergej Lavrov nevetve a Rete 4 olasz kereskedelmi televízióban arra a kérdésre, hogy tényleg beteg-e Putyin.

Arról egyébként már a fél világot megdöbbentő ukrajnai orosz invázió kezdetén napvilágot láttak feltételezések, hogy az orosz elnök mentálisan sincs jó állapotban.

Putyin állapotáról mi is megkérdeztünk egy Oroszország-szakértőt lapcsoportunk múlt heti rendezvényén, a Klasszis Klubban. Rácz András akkor azt mondta:

nem látott megalapozott információt arról, hogy az orosz elnök elmeállapotával gondok lennének. Fizikai állapotával kapcsolatban ugyan vannak aggodalmak, de szerinte ha van is betegsége, az jelenleg nem befolyásolja döntési képességét.

Rácz Andrással folytatott beszélgetésünket, amelyben többek között szóba kerül az atomháború, Magyarország biztonsága, Putyin célrendszere, az ukrán nacionalizmus és egy állítólagos NATO-ígéret, itt tekinthetik meg:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Csak ígérgetnek az oroszok, miközben Európa atomkatasztrófától tart
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 20:21
Az ukrán háborúban a külvilág számára is kifejezetten aggasztó helyzet alakult ki, miután az orosz hadsereg "pajzsnak használja" a zaporizzsjai atomerőművet. Szerencsére eddig nukleáris szennyeződés nem került ki.
Makro / Külgazdaság „Az oroszok gabonát égetnek és elpusztítják a magtárainkat” - új fejezetek az odesszai naplóból
Mester Nándor | 2022. augusztus 8. 19:33
Döbbenetes heteket élnek át a dél-ukrajnai kikötőváros és környékének lakói. Ismétlődő orosz rakétatámadások, életükért küzdő sebesültek és több tízezer kelet-ukrajnai menekült, ezekkel szembesülnek.
Makro / Külgazdaság Iráni kompromisszum született az atomalkuban
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 18:27
Kompromisszumos szövegtervezettel zárultak a bécsi nukleáris tárgyalások Iránnal hétfőn - közölte egy diplomáciai forrás.
Makro / Külgazdaság Riasztó jelentés jött a kontinensnyi országból
Káncz Csaba | 2022. augusztus 8. 17:18
Ausztrália új kormánya átfogó környezetvédelmi jelentést tett közzé, amelyet elődje visszatartott. Az eredmények aggasztóak: a kontinensnyi ország összes ökoszisztémája nyomás alá került az éghajlatváltozás miatt. Számos állatfaj a kihalás szélén áll. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Megérkezett az első ukrán gabonaszállítmány
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 16:35
Célba ért az első ukrajnai gabonaszállítmány hétfőn: a Polarnet nevű hajó megérkezett törökországi célállomására 12 tonna kukoricával a fedélzetén - közölte a kijevi infrastrukturális minisztérium.
Makro / Külgazdaság A német kancellár szerint nem csökkent az orosz szankciók támogatottsága
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 15:19
Olaf Scholz német kancellár nem tart az Oroszország elleni szankciók támogatottságának gyengülésétől még az energiaszámlák további emelkedése esetén sem - mondta a kormányszóvivő hétfőn, Berlinben.
Makro / Külgazdaság Horvátországban még olcsóbb lesz a benzin
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 14:12
A horvát kormány tovább csökkentette az üzemanyagok kiskereskedelmi árát - közölte a kabinet hétfőn.
Makro / Külgazdaság Brutális többlet a magyar költségvetésben
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 12:24
2018 decembere óta nem látott többlettel zárt az államháztartás júliusban.
Makro / Külgazdaság Brutális hiányba fordulhat év végére a magyar külkereskedelem
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 11:29
A friss adatok láttán az elemző év végére közel 5 milliárd eurós hiányt valószínűsít.
Makro / Külgazdaság Továbbra is gyászosaknak látják az euróövezet kilátásait a befektetők
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 11:13
A gyenge fogyasztói bizalom, a magas infláció és az emelkedő energiaárak miatt az euróövezetben továbbra is nagyon valószínű a recesszió.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG