3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az ukrán védelmi szervek szerint Oroszország koordinált támadásra készül, amely az egész világon éreztetheti hatását.

Ukrán kibervédelmi szervek szerint Oroszország országos, koordinált támadásra készül az ukrán vállalatok és állami szervek számítógépei ellen, az akció előkészítése pedig jelenleg is zajlik az egyes rendszerekbe épített „hátsó kapuk” segítségével. A támadás pénzügyi intézetek és energia hivatalok ellen irányítanák, a feltételezések szerint a kártékony kódokat pedig ugyanazon a napon akarják aktiválni a különböző szervereken – írja a Reuters.

Ennyire védtelen Európa, ha hackerekről van szó?

Az EP szerint hatalmas károkat okozhatnak az EU-nak a kibertámadások, mivel nincsenek egységes stratégiák a tagországok között. Tovább >>>

Az ukrán rendőrség jelenleg is nyomoz a hackerek mielőbbi azonosítása érdekében, a Kreml tagadja a vádakat. A védelmi szervek és a kibervédelmi cégek szoros figyelemmel követik a kiberveszélyeket Ukrajnában, ahol az idők során több igencsak kártékony program is elterjedt már. A „NotPetya” nevű vírus tavaly júniusban terjedt el az országban, ahol állami szervek és ukrán vállalatok után világszerte is számos cég szerverét bénította meg, ezzel világszerte több milliárd dolláros károkat okozva.

Készül az újabb világszintű támadás?

Védelmi szakértők szerint az ukrán vezetés félelmét is mutatja, hogy közzétették ezt a hírt, mivel a támadás komoly károkat okozhat, így szeretnék, ha az embereket nem érné felkészületlenül. Hozzátették: nem lehet egy ország határain belül tartani egy, az online térben terjedő vírust, így könnyen elképzelhető, hogy újabb világszintű támadásra készülhetünk.

Az év eleje óta megfigyelhető jelenség, hogy hivatalos állami szervek emailjeiben is megjelennek kártékony kódok, valamint olyan klónweboldalakat is találtak, amely más hivatalos oldalt lemásolva elhitetik a felhasználókkal, hogy a hiteles oldalon adják meg személyes adataikat.  A szakértők szerint a mostani vizsgálatok során sikerült azonosítani a kártékony malware-t, a bizonyítékok pedig arra utalnak, hogy koordinált támadásra készülnek Ukrajna ellen.

A mostani támadás volumene felérhet a NotPetya okozta károkkal, a mostani támadás pedig túl szinkronizált és túl drága, hogy önálló hackerekről legyen szó – mondta Serhiy Demedyuk kibervédelmi szakértő. Hozzátette: állami segítség nélkül ez nem jöhetne létre – és most kifejezetten Oroszországról beszélek. Minden információ, amibe akadtunk, az oroszokhoz köthető. Ukrajna azonban már sokkal felkészültebb ilyen jellegű támadásokra, köszönhetően az USA, Nagy-Britannia és a NATO segítségének.

Éjjel lecsaptak a hackerek - rengeteg bitcoint loptak el

Meghekkelték az éjjel a Bithumb virtuális kriptodeviza-kereskedési központot, és onnan 35 milliárd vont, mintegy 31,51 millió dollárt loptak el - közölte szerdán reggel a Bithumb. Részletek >>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Milliók áldhatják Joe Biden nevét, mert megállíthatja a száguldó lakbéreket
Mester Nándor | 2024. július 22. 15:01
Egyre több amerikai család küzd azzal, hogy csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tudja kigazdálkodni a lakásbérleti díjat. Joe Biden még az elnökjelöltségéről való lemondás előtt pár nappal jelezte: maximálni akarja a lehetséges drágítási tempót. A leköszönő elnök a hivatali ideje alatt más fontos döntéseket is hozott, azok mind segítették az ingatlanos szektort.
Makro / Külgazdaság Az euróövezetben és az EU-ban csökkent a GDP-arányos hiány
Privátbankár.hu | 2024. július 22. 14:09
De nőtt az államadósság az idei első negyedévben.
Makro / Külgazdaság Keményen visszaszóltak Szijjártó Péternek
Privátbankár.hu | 2024. július 22. 12:55
Josep Borell elfogadhatatlannak tartja a magyar kormány állítását. 
Makro / Külgazdaság Meglepetést okoztak történelmi lépésükkel a kínaiak
Privátbankár.hu | 2024. július 22. 09:55
Soha nem látott mélységben süllyedt az irányadó kamat. 
Makro / Külgazdaság Mit mutat a 13 pontos rendszer? Mi lesz Amerikával?
Privátbankár.hu | 2024. július 22. 09:11
Allan Lichtman, aki az elmúlt 40 évben az összes elnökválasztás eredményét eltalálta előrejelzésében, úgy látja kötéltáncot jár a Demokrata Párt elitje.
Makro / Külgazdaság Mennyi esélye lehet Magyar Péternek 2026-ban? Ön is kérdezhet Horn Gábortól
Privátbankár.hu | 2024. július 22. 08:56
A Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökével szerdán 15:30 órakor kezdődő egyórás beszélgetésre ingyenesen lehet regisztrálni és máris kérdezni.
Makro / Külgazdaság Megszólalt Kamala Harris
Privátbankár.hu | 2024. július 22. 07:44
A jelenlegi alelnök vállalja az elnökjelöltséget, ám a dolog ennél egy fokkal komplikáltabb. 
Makro / Külgazdaság Trump mégsem menti meg Ukrajnát?
Privátbankár.hu | 2024. július 22. 07:22
Az ukránok a nyugati országok támogatásával vagy anélkül folytatni fogják a harcot az oroszokkal szemben, mert ha vesztenek, búcsút mondhatnak a szuverén államuknak és orosz alattvalókká válnak. Legalábbis így látja egy katonai szakértő. 
Makro / Külgazdaság Új szabályok a görög strandokon: drónokkal is ellenőrzik!
Privátbankár.hu | 2024. július 21. 09:16
A napágyakkal telezsúfolt strandokból elegük van a görög helyieknek, és drónokat, valamint egy állampolgári bejelentő alkalmazást használnak a túlzsúfoltság leküzdésére.
Makro / Külgazdaság Sokan elérkezettnek látják az időt, hogy szívességet tegyenek Trumpnak
Privátbankár.hu | 2024. július 21. 05:41
A kockázati tőke több ismert alakja úgy érzi, jó lenne, ha ismét Donald Trump lenne az Egyesült Államok elnöke, mert emberként ugyan nem egy példakép, de az üzletáguk jobban muzsikálhatna a regnálása alatt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG