1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Április 11-ére írta ki az országgyűlési képviselők választásának első fordulóját Sólyom László köztársasági elnök - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal pénteken az MTI-vel. A pártok üdvözölték, hogy az államfő a lehető legkorábbi időpont mellett döntött.
Április 11-ére írta ki az országgyűlési képviselők választásának első fordulóját Sólyom László köztársasági elnök - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal pénteken az MTI-vel. A pártok üdvözölték, hogy az államfő a lehető legkorábbi időpont mellett döntött.

A választások második fordulóját április 25-én tartják, a választás kitűzésével hivatalosan is megkezdődött az április 9-én éjfélig, 78 napon át tartó választási kampány. A parlamentbe képviselőket delegált pártokat nem érte váratlanul a választások időpontjáról szóló államfői döntés. Sólyom László még decemberben arról beszélt, hogy a lehető legkorábbi időpontra írja ki az országgyűlési választást, így számítani lehetett arra, hogy annak első fordulója valószínűleg április 11-én, második fordulója pedig április 25-én lesz.

Jó hír Magyarország számára, hogy Sólyom László köztársasági elnök a törvény szerinti lehetséges legkorábbi időpontra írta ki az országgyűlési választás első fordulóját - reagált a hírre Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke.

A szocialista pártelnök pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, a hivatalos kampány így a lehető legrövidebb ideig tart majd, ezzel kevesebb idő jut arra, "hogy családokat összeveszítsenek, a gyűlöletoffenzívára, a megosztásra, arra, hogy gyilkosnak nevezzék a kormányfőt és hogy bilincsben ábrázoljanak meg nem vádolt szocialista politikusokat, és hogy leveleket hamisítsanak baloldali ifjúsági szervezet nevében".

"Itt az idő" - idézte Lendvai Ildikó a Fidesz plakátszlogenjét, hozzátéve: itt az idő, hogy ki-ki előálljon valódi választási programjával, azt tovább ne titkolja.

A kampányát március 15-én indító Fidesz szerint a magyar emberek 2006 óta várnak az államfő országgyűlési választások kiírásáról szóló bejelentésére, amellyel végre visszakaphatják a jövőről szóló demokratikus döntés jogát. Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője sajtótájékoztatón elmondta: az emberek várakozása a választások iránt 2006 óta csak fokozódott a megszorító intézkedések, a korrupciós ügyek, a magyar emberek pénzének ellopása miatt.

Választások: a rendőrség már készen áll 
A legnagyobb ellenzéki párt politikusa szerint Magyarországon az emberek döntő többsége várja a változást, le szeretné zárni a Gyurcsány-korszakot, és azt is szeretnék, ha a gazdaság megindulhatna a növekedés útján, megújulhatna az ország. Mint mondta, örülnek, hogy Sólyom László ezt a népakaratot döntésekor figyelembe vette, és korai időpontra írta ki a választásokat.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) üdvözli a köztársasági elnök azon döntését, hogy az országgyűlési választások első fordulóját április 11-re írta ki - közölte Halász Zsuzsa, a párt szóvivője az MTI-vel. Mint mondta, erre számítottak, hiszen Sólyom László korábban már bejelentette, hogy a lehető legkorábbi időpontra tűzi majd ki a voksolást. Hozzátette: a KDNP, ahogy eddig, ezután is mindent megtesz az emberekért és a változásért.

A Szabad Demokraták Szövetsége tudomásul vette a köztársasági elnök döntését, miszerint az országgyűlési választások első fordulója április 11-én lesz - közölte a párt sajtóosztálya az MTI-vel, hozzátéve: az SZDSZ e döntéshez igazodva kezdi meg kampányát.

Az MDF azt tudatta, hogy nem érte váratlanul a köztársasági elnök döntése. Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője kiemelte: az MDF üdvözli azt, hogy a köztársasági elnök a lehető leghamarabbi időpontra írta ki az országgyűlési választásokat. Az MDF tisztességes, hiteles és szakszerű programját változatlanul egy pozitív hangvételű, fiatalos kampánnyal kívánja népszerűsíteni - jelentette ki a szóvivő.

A kormányszóvivő pénteken nem kívánta kommentálni az államfői bejelentést, Szollár Domokos azt mondta, a kormány tudomásul veszi a köztársasági elnök döntését.

Az államfő újévi beszédében úgy fogalmazott: "Magyarország is nagyon megérett már a megújulásra. S mivel 2010 választási év lesz - az új esztendő alkalmat kínál a politikában és a közügyekben is az újrakezdésre". Felhívta a figyelmet arra: "a választás nagy esély, ám csupán a kezdet".

"Hiszen a lényege a változtatás lehetősége, ezért is nyújt reményt. Hogy a remények beteljesednek-e, a folytatáskor válik majd el. De ehhez mindenkinek hozzá kell járulnia a maga területén, legyen az munkahely, család, vagy a közélet" - mondta.

Megújult a választás.hu
Kiderült a nagy titok: Sólyom megmondta, mikor választunk
Nem leszek rajta az MDF listán!

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Mennyibe kerül a nudli? A magyarok jövőjét is megmutathatja az elöregedő japánok szerencsétlensége
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 10:33
Csiki-csuki helyzetbe kerültek a japánok a jen gyengülése miatt. Ez növeli az inflációt, ezért kevesebbet költenek az emberek, miközben gazdaságuk enélkül is a nulla növekedéssel bajlódik.
Makro / Külgazdaság Végre egy jó hír, felpörgött a német külkereskedelem
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 09:59
Márciusban az export és az import várakozáson felüli növekedése mellett emelkedett ugyan, de a várakozásoktól elmaradt a német külkereskedelemi többlet a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis keddi jelentése szerint.
Makro / Külgazdaság Tanárfizetések: egy magyar vagy cseh pedagógus kap többet?
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 09:43
A visegrádi országcsoporthoz tartozó többi három ország közül Csehországban és Szlovákiában sokkal jobban keresnek a tanárok, mint magyarországi kollégáik, és a kormány nem kezeli le őket.
Makro / Külgazdaság A magyar élelmiszerboltok vitték a prímet
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 08:30
Főként az élelmiszer-kiskereskedelem bővülése húzta a márciusi növekedést. 
Makro / Külgazdaság Kiakadtak és befejezték a munkát az olasz közmédia dolgozói
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 08:22
Sztrájkba kezdek az olasz közmédia újságírói, mert úgy érzik, hogy a regnáló kormány azon ügyködik, hogy a saját szócsövévé tegye munkahelyüket, ami nem fér bele szakmai önbecsülésükbe.
Makro / Külgazdaság Ráhoznák a frászt Putyinra Trump emberei?
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 07:22
Doland Trump novemberi választási győzelme esetén a regnáló Biden-adminisztrációnál is keményebben lépne fel Oroszországgal szemben egy elemző szerint.
Makro / Külgazdaság Kínai gyarmat lesz Magyarország?
Vég Márton | 2024. május 6. 15:11
Nincsenek beruházások, elfogyott a pénz az önkormányzatoknál, így a polgármesterek nem tudnak mivel kampányolni, mégis nagy csata várható a választásokon. Minek jön ide a kínai elnök? Ezekről a témákról beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Megint minden olcsóbb lehet az euróövezetben
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 12:47
Tovább csökkennek a termelői árak, elsősorban az energiaárak miatt.
Makro / Külgazdaság Nagy gondban az Audi, 74 százalékkal esett a cég eredménye
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 10:47
A háttérben beszállítói probléma sejlik fel.
Makro / Külgazdaság Valami félrement márciusban a magyar külkereskedelemben
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 08:31
15, illetve 20 százalékos a visszaesés az egy évvel korábbihoz képest.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG