<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
7p

Katar a partnerországok erőteljes biztonsági képességeire és képzésére támaszkodik, hogy segítsen megbirkózni egy ilyen nagyszabású nemzetközi esemény megrendezésével járó kihívásokkal és potenciális kockázatokkal. Azon is munkálkodott, hogy ezt a biztonsági tudást kihasználja nemzetbiztonsági stratégiájának előmozdítása érdekében.

Katar számára a 2022-es labdarúgó-világbajnokság megrendezése nem csak a puha hatalomról („soft power”) és a nemzet márkaépítési stratégiájáról szól. Ezt a jelentős sporteseményt kihasználva Doha egy szélesebb nemzetbiztonsági stratégiát kíván megvalósítani, amely két egymással összefüggő stratégiai dimenzióra összpontosít – a belső biztonsági képességek megerősítésére és a regionális és nemzetközi partnerekkel való együttműködésre, miközben figyelembe veszi a biztonság és a nemzeti identitás közötti kapcsolatot is.

Katari tevés rendőrök az Al Bayt-stadionnál a nyitómeccs előtt. Fotó: Noushad Thekkayil / EPAKatari tevés rendőrök az Al Bayt-stadionnál a nyitómeccs előtt. Fotó: Noushad Thekkayil / EPA

Amióta Katar 2010-ben megnyerte a 2022-es világbajnokság rendezési pályázatát, a katari vezetés azon dolgozik, hogy kihasználja a nagy esemény előnyeit nemzetbiztonsági stratégiájának előmozdítása érdekében. A szomszédos országok kvartettje által 2017 júniusában Katarra kirótt bojkott arra késztette a katari vezetést, hogy felgyorsítsa ezeket a terveket, mivel

az ország elszigetelődött.

Egy interjúban a katari fegyveres erők vezérkari főnöke három éve elismerte, hogy a térségben tapasztalható növekvő kihívások és konfliktusok, valamint a terrorizmus terjedése arra készteti Katart, hogy erősítse katonai és biztonsági intézményeit. Megjegyezte, ez úgy történik, hogy

„az emberi elemet fejlesztik, amely a védelmi és biztonsági stratégia végrehajtásának elsődleges fókusza”.

Ugyanakkor megemlítette a stratégiai együttműködés fontosságát és „az egyesítő erőfeszítések szükségességét a biztonság, a béke és a stabilitás megerősítése érdekében”.

A világbajnokság védelme (ma), az ország védelme (holnap)

Katar biztonsági stratégiát dolgozott ki a világbajnokság minden vonatkozására. A „Sports Crowd Biztosítási és Biztonsági Program” célja a kormányzati és magánbiztonsági személyzet képzése. Különleges programokat, képzéseket és közös gyakorlatokat tartottak a katari biztonsági személyzet kapacitásának növelése érdekében.

Az európai rendőrségi tanácsadók és az Europol képzést tartottak a biztonsági személyzet számára a lehetséges válság- vagy vészhelyzetek megoldása érdekében. A

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Bukarest és nem Budapest - ülésezik a NATO
Privátbankár.hu | 2022. november 28. 10:06
Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete kétnapos értekezletén az Ukrajna elleni törvénytelen orosz agresszióra való választ is megvitatják.
Makro / Külgazdaság 180 fokos fordulatot vett a mezőgazdaság
Privátbankár.hu | 2022. november 28. 09:00
A mezőgazdaság beruházási teljesítménye az elmúlt negyedévek jelentős bővülése után 5,7 százalékkal csökkent, ám a nemzetgazdasági beruházások szezonálisan kiigazított volumene az előző negyedévihez képest még így is 1,9 százalékkal emelkedett.
Makro / Külgazdaság Ukrán belviszály: Klicsko nekiment Zelenszkijnek
Privátbankár.hu | 2022. november 28. 07:46
Kijev polgármestere szerint az ukrán elnököt manipulálták, amikor azt mondta, az ukrán főváros nem tett eleget a lakosok megsegítéséért. Ez történt a háborúban és annak környékén, amíg ön aludt.
Makro / Külgazdaság Ez sokkolhatja a dohányosokat
Privátbankár.hu | 2022. november 28. 06:39
A hagyományos és az új típusú dohánytermékek jövedéki adóterhe is nagyot nőhet.
Makro / Külgazdaság Nem gyengült meg súlyosan Oroszország az észt védelmi miniszter szerint
Privátbankár.hu | 2022. november 27. 20:04
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Makro / Külgazdaság Újra belobbant az európai menekült- és migránsválság
Káncz Csaba | 2022. november 27. 19:01
A migráció kezelése jelenleg nem uniós prioritás, Brüsszel figyelmét az ukrajnai háború, az energiaválság, az Egyesült Államokkal fennálló kereskedelmi feszültségek, valamint a Magyarországgal és Lengyelországgal fennálló jogállami viták kötik le. Európa közös migrációs és menekültügyi rendszere azonban továbbra is hiányos, fokozatosan erodálva a schengeni határmentes térség – az EU egyik pillérének – működését. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A nap képe: farmerban sétál a pesti utcákon Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. november 27. 18:29
Vásárolni ment.
Makro / Külgazdaság Nem akármi jelent néhány óra kikapcsolódást a háborús blokádban felnövő fiatalok számára
Kollár Dóra | 2022. november 27. 16:01
Gáza első virtuális valóság eszközöket, programokat és játékprogramokat kínáló kávézójának tulajdonosa a blokád alatt felnövő fiataloknak nyújt akciókkal, zenével és sporttal teli fantáziavilágot.
Makro / Külgazdaság Tömegesen likvidált külföldi harcosokat az orosz légierő Moszkva szerint
Privátbankár.hu | 2022. november 27. 15:18
Mintegy száz külföldi "zsoldos" vesztette életét és hat páncélozott jármű semmisült meg, amikor az orosz légierő a donyecki régióban található Csasziv Jar település közelében precíziós csapást mért az ukrajnai idegenlégió ideiglenes állomáshelyére - jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve.
Makro / Külgazdaság Nagyon megdicsérte Németországot a NATO-főtitkár
Privátbankár.hu | 2022. november 27. 13:42
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár döntő jelentőségűnek nevezte Németország Ukrajnának nyújtott támogatását az orosz támadás elleni ukrán küzdelemben a Die Welt am Sonntag című német vasárnapi lapban megjelent interjújában.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG