3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Szépen bővül a foglalkoztatás, de csak a közmunka miatt – az Alkotmánybíróságon veszített az MNB – elfogtak két bankautomata hackert és új vonatokat vesz Magyarország.

Tavaly a negyedik negyedévben 142 ezerrel haladta meg a dolgozók száma a 4 milliót. Ez egyben 172 ezerrel több az egy évvel korábbinál. A foglalkoztatási ráta 62,6 százalékra emelkedett. Tavaly utolsó negyedévében a munkanélküliek száma az előző év azonos időszakához képest 80 ezer fővel csökkent. A munkanélküliségi ráta 7,1 százalékra mérséklődött.

A foglalkoztatás növekedési dinamikájának lassulására számítanak az MTI-nek nyilatkozó elemzők, akik hangsúlyozták azt is, hogy a közmunkaprogram továbbra is erőteljesen befolyásolja az adatokat. Ürmössy Gergely, az Erste Bank vezető elemzője szerint a közfoglalkoztatottak adatai nélkül gyenge a foglalkoztatás növekedési dinamikája, ennél erőteljesebb ütemre lenne szükség ahhoz, hogy ténylegesen javuljon a munkaerő-piaci helyzet. Balatoni András, az ING vezető elemzője szintén arra hívta fel a figyelmet, hogy az elsődleges munkaerőpiacon megtorpant a foglalkoztatás bővülése.

Az Alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek találta és megsemmisítette a Fővárosi Bíróság egyik ítéletét, amely kimondta, hogy a Napi.hu és a Napi Gazdaság piacbefolyásolást követett el. A Napi.hu és a Napi Gazdaság 2013 októberében közölt egy cikket arról, hogy a norvég állami olajalap fontolóra veheti a horvát INA cég megvásárlása körüli korrupciógyanú és a Hernádi Zsolt vezérigazgató ellen elrendelt nemzetközi körözés miatt a Molban meglévő részvényeinek eladását. A szervezet ugyanis nem szerezhet részesedést korrupciógyanúba keveredett cégekben. Az MNB emiatt hárommillió forintos bírságot szabott ki.

Több tízmillió forintos kárt okozott az a két, Budapesten elfogott bolgár férfi, akik ellen bankkártyacsalás miatt folytat eljárást a rendőrség. A két 49 éves gyanúsított tavaly június óta bankautomatákra szerelt eszközzel szerzett meg bankkártyaadatokat, majd az azok alapján készített kártyákkal ismeretlen társaik az Egyesült Államokban, Dél-Amerikában, illetve a Távol-Keleten vettek fel készpénzt. A tájékoztatás szerint a két férfit múlt szerdán kapták el a nyomozók, amikor épp az adatlopáshoz használt eszközt szerelték le egy VIII. kerületi automatáról. Őrizetbe vették őket, és lakásukon több olyan eszközt találtak, amelyekre a bűncselekmények elkövetéséhez volt szükség - írja a Police.hu.

Jóváhagyta szerdán az Európai Bizottság annak a projektnek a finanszírozását, amelynek révén 220 millió eurós támogatással korszerűsíthető a magyar vasúti személyszállító flotta. A bizottság közleményéből kiderül, hogy a projekt teljes költsége 260 millió euró, amelynek jelentős hányadát az uniós pénzek fedezik. A tervek szerint 42 új motorvonatot lehet forgalomba állítani.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Megint minden olcsóbb lehet az euróövezetben
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 12:47
Tovább csökkennek a termelői árak, elsősorban az energiaárak miatt.
Makro / Külgazdaság Nagy gondban az Audi, 74 százalékkal esett a cég eredménye
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 10:47
A háttérben beszállítói probléma sejlik fel.
Makro / Külgazdaság Valami félrement márciusban a magyar külkereskedelemben
Privátbankár.hu | 2024. május 6. 08:31
15, illetve 20 százalékos a visszaesés az egy évvel korábbihoz képest.
Makro / Külgazdaság Az izraeli kormány jóváhagyta az al-Dzsazíra bezárását Izraelben
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 15:53
Az izraeli kormány jóváhagyta a katari székhelyű al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió bezárását Izraelben, a csatorna jogászai válaszra készülnek.
Makro / Külgazdaság Litván startup tarol a használt ruhák piacán
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 11:13
Meddig tart ki a lendülete?
Makro / Külgazdaság Jól átvernek minket a szupermarketekben, ha nem vagyunk résen!
Elek Lenke | 2024. május 3. 15:27
Ma már szinte minden áru előre van csomagolva, ami gondot okozhat a vevőknek. 
Makro / Külgazdaság Látványos a magyar kormány multiellenességének értelmetlensége
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 10:38
Bod Péter Ákos elemzésében mutat rá, hogy a magyar foglalkoztatási szerkezetben egyáltalán nem kiugró a multinacionális cégeknél dolgozók aránya.
Makro / Külgazdaság A lakásépítés szomorú képet mutat az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 08:30
A KSH friss adatai szerint az alacsony lakásépítési aktivitást csak néhány nagyobb beruházás élénkítette.
Makro / Külgazdaság Most érdemes kicentizni a tankolást, szombattól olcsóbb lesz
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 11:16
Rendkívülit lépett a Mol.
Makro / Külgazdaság A fideszes nagyuraknak régóta fáj a foguk erre a balos munkásvárosra
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:29
Salgótarjánnak új polgármestere lesz. Akárki is nyer, nem lesz könnyű dolga.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG