3p
Újabb pofont kap a kormánytól az RTL Klub - a héten mindenki a devizahitelek kivezetésével foglalkozik – megjöttek a konkrét számok, azonnal mondom, hogyan változik egy átlag devizahitel törlesztőrészlete az elszámolás után.

A jegybank kiszámolta, hogy mi lesz egy átlagos devizahitellel az elszámolás után. Az MNB számításai szerint ha a fennálló tőketartozás 5,6 millió forint volt a felvételkor – ez átlagosnak számít, akkor ez jelenleg 7,5 millió forint, ami az elszámolás és az eredeti kamatra való visszaállás után 6 millió forintra mérséklődhet. Mindez havi törlesztő részletekre számolva azt jelenti, hogy egy induló 40 ezer forintos havi törlesztőrészlet, amely most a példában szereplő átlagos hitel esetén 78 ezer forintot tesz ki, az elszámolás után 56 ezer forintra csökken majd.

A jegybank, a parlament, a bankok, az elemzők, tulajdonképpen mindenki a devizahitelekkel foglalkozik a héten, és a bíróság sem marad ki sorból: ma a DRB Bank ügyét tárgyalták másodfokon. Végül november 26-ára halasztották az ítélethirdetést, de arról már most határozott a bíróság, hogy nem fordul az Alkotmánybírósághoz.

A kormány 40-ről 50 százalékra javasolja emelni a reklámadó legmagasabb kulcsát - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának ülésén. Pankucsi Zoltán a bizottság előtt lévő adótörvények kapcsán közölte, hogy felülvizsgálták a reklámadó kulcsait. A bejelentés az RTL Klubnak fájhat igazán: a hirdetési piacon a bevételek 13,5 százaléka a tv-csatornáé, a költségvetésbe befolyó reklámadónak viszont már az emelés nélkül is több mint 50 százalékát fizetik.

Nem csak az RTL Klub további szorongatásáról volt szó az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának ülésén. Pankucsi Zoltán ismertetése szerint a cafeteria rendszert úgy változtatnák meg, hogy 200 ezer forintig lényegében változatlanul lehetne nyújtani a jövőben is. 200 ezer és 450 ezer forint között SZÉP-kártya formájában lehetne a ma ismert adóteher mellett cafeteria juttatásokat nyújtani, 450 ezer forint felett viszont 51,3 százalékos lesz az adóteher. Internetadó nem lesz, de a telekom-szolgáltatók a társasági adót sem vonhatják le a távközlésiadó-kötelezettségből.

És ha már internet: indul a Digitális Magyarország projekt, a jövő év végéig Nyíregyházán minden háztartásba eljuttatja a szélessávú internetet a Magyar Telekom. Christopher Mattheisen, a társaság vezérigazgatója közölte: a Digitális Magyarországért kötött partnerségi együttműködési megállapodásban is szereplő 2018-as céldátumig a Magyar Telekom további hasonló fejlesztések megvalósítását tervezi az egész országban.

Újabb 30 milliárddal több állampapír van a magyar lakosság kezében, október végére már 2354 milliárd forintra emelkedett az állomány. Jelenleg talán a legjobb kockázatmentes befektetés az inflációkövető hazai államkötvény, amely most 4,7 százalékos kamatot fizet.

Megjelent a HVG 2015-ös felsőoktatási rangsora. A lista élén változás történt az előző évhez képest. A hallgatói és az oktatói kiválóság alapján az idei felsőoktatási rangsort a Semmelweis Egyetem vezeti, megelőzve az évek óta a lista élén álló Eötvös Loránd Tudományegyetemet. Őket a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem követi.

A budapesti tőzsdén az OTP vezetésével emelkedik a BUX, miközben a nyugat-európai indexek csak szenvednek.

Ahogy elmúlt hónap folyamán többször is, ismét a 307-es szint környékén fulladt ki a forint erősödése, és jött a kisebb visszapattanás.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Donald Trump alig várja, hogy rendet csinálhasson a világon
Privátbankár.hu | 2024. október 2. 12:07
Donald Trump nem éppen fiatal kora ellenére egy fiatal kobra reflexével csap le minden lehetőségre, amiről úgy gondolja, hogy javítja elnökké választását novemberben. Ilyen az iráni légi csapás is.
Makro / Külgazdaság Csúcstalálkozó lesz az utolsó pillanatban: újabb fejezet kezdődhet az autópiaci csetepatéban
Privátbankár.hu | 2024. október 2. 11:33
A BMW a német kancellárhoz fordult. 
Makro / Külgazdaság Összecsaptak a másodhegedűsök, kár, hogy senkit sem érdekelt
Privátbankár.hu | 2024. október 2. 10:55
A politikai megmondóemberek azt emelik ki az amerikai elnökválasztás alelnökjelöltjeinek vitájából, hogy kulturált, konstruktív stílusban folyt. Donald Trump korszakában ez is eredmény.
Makro / Külgazdaság Elérheti a lélektani határt a benzin ára Magyarországon, ha bejön ez a jóslat
Privátbankár.hu | 2024. október 2. 07:55
A mostani kilátások szerint elképzelhető egy olyan forgatókönyv, amelynek örülhet majd minden autós. Azért akadnak kockázatok is. 
Makro / Külgazdaság Teljesen felborult Putyin képlete
Privátbankár.hu | 2024. október 2. 07:19
Az oroszok embervesztesége becslések szerint valamivel több mint kétszerese lehet az ukránokénak a felőrlő háborúban, aminek finanszírozására Moszkva még több pénzt szán jövőre, mint idén.
Makro / Külgazdaság Rendkívüli ülést hívtak össze az iráni támadás miatt
Privátbankár.hu | 2024. október 2. 07:17
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa összeül az Izrael elleni iráni támadás miatt. 
Makro / Külgazdaság A cascót is ellehetetleníti az extraprofitadó
Privátbankár.hu | 2024. október 1. 17:08
Esztergomban tartották a XX. Biztosításszakmai Konferenciát, melyet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége szervezett. Az elmúlt évek értékelése mellett a közeljövő is szóba került, kiemelten az extraprofitadónak a szektorra gyakorolt káros hatása.
Makro / Külgazdaság Most kiderül, számíthatunk-e gazdasági fellendülésre
Privátbankár.hu | 2024. október 1. 13:33
A Beszerzési Menedzser Index értéke növekedett augusztushoz képest, de még mindig 50 alatti értéket mutat, és nem éri el sem a hosszú távú, sem a hároméves szeptemberi átlagot.
Makro / Külgazdaság Az egészségbiztosításba való befektetés ma már elengedhetetlen
Natív tartalom | 2024. október 1. 09:59
Ismeri azt a közmondást, hogy az egészséges embernek ezer kívánsága van, míg a betegnek csupán egy?
Makro / Külgazdaság Ezért sokkal jobb a németeknek, mint nekünk
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 30. 15:59
Az elemzők által vártnál jelentősebben lassult a németországi infláció szeptemberben éves szinten a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis előzetes adatokon alapuló hétfői jelentése szerint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG